KALISHOEK
Alle weetjes over voetbalclub SK Kalishoek
26-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shell Boys - Kalishoek
Op het programma vandaag een moeilijke uitwedstrijd naar Shell Boys. En dat dat deze keer niet anders ging zijn, wisten we al voor de wedstrijd. Noodgedwongen moesten we de match aanvangen met 10. Gelukkig kwam Steven V. er nog door zodat we de tweede helft met 11 konden volmaken.

De wedstrijd zelf dan. In de eerste helft was het geen seconde merkbaar dat we met een man minder op het veld stonden. Er waren een paar kleine kansen aan beide kanten, maar geen groot gevaar. Op een bepaald moment kregen wij een vrije trap. Na een zeer rommelige fase, stelde iedereen vast dat de bal in het doel was verdwenen. via paal, lat, voet enz, compleet onbelangrijk hoe, maar feit was dat we 0-1 voorstonden.

Door ons doelpunt, waren de Shell Boys wakker geschoten en begonnen iets meer te combineren. Op een lange bal die over onze verdediging waaide, kwam ik man tegen man en werd er beheerst afgewerkt. 1-1, wat ook de ruststand was. Al bij al dik verdiend.

Tijdens de rust werden onze manschappen versterkt en konden we met 11 de tweede helft aanvangen. Shell Boys trok hierin onmiddelmijk ten aanval en werd ook beloond. Een mooie actie werd met een staalhard schot afgewerkt in de benedenhoek. Tijd voor ons om terug ten aanval te trekken, met succes. Een knappe laterale voorzet werd mooi afgewerkt door Kristof, 2-2 en bordjes terug in evenwicht.

De wedstrijd zelf bleef boeien met kansen aan beide kanten. Shell Boys knalde nog eens op doel, maar de bal werd in corner verwerkt. Wij kregen ook nog een paar kansen, maar zonder succes. Enkel in de laatste minuut werd het nog even warm toen de spits van Shell Boys plots alleen voor doel stond. Gelukkig besloot hij veel te zwak zodat we een puntje uit de brand sleepten.

Al bij al, en zeker gezien het feit we met 10 starten, een dik verdiend punt. Chapeau aan iedereen vandaag. Volgende week recupereren we Corneel, Steven S, Steven V (van bij het begin) en Robby R. Zal meer dan nodig zijn gezien onze tegenstander.

Ten slotte vandaag een dikke pluim voor de scheidsrechter. Een zeer sterke correcte wedstrijd gefloten zodat er weinig of zelfs geen discussie was.

26-09-2010 om 21:25 geschreven door WebmasterG.

19-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalishoek - Kleine Beurs
Laat me eerst starten met te zeggen: man, man, man... wat een zondag...

Beginnen bij het begin. Nog voor het eerste fluitsignaal stelden we al vast dat we 3 jongens, die er normaal elke zondag zijn, moesten missen vandaag. Dennis en de twee Steven's waren vandaag verhinderd door allerlei omstandigheden. In een vorig tijdperk zou dit willen zeggen dat we de match niet met 11 zouden kunnen beginnen, echter niet vandaag. Net voldoende volk, dus goed ingekocht deze zomer.

De wedstrijd zelf dan. Werkelijk een match met 2 gezichten. In de eerste helft ging het gelijk op, alhoewel... we kregen wel wat kansen, nu ook niet om te zeggen, maar ze waren er. Echter, de doelpunten vielen aan de andere kant. Onze tegenstander had al een paar goeie kansen gehad die telkens werden gekeerd. Na een minuut of 20, was het dan zover: aan al dan niet fout op Corneel (die zich op links steeds meer en meer inspeelt), even concentratie weg en een, het moet gezegd worden, knappe aanval. Simpel binnen getikt en we waren op achtervolgen aangewezen.

Dan gebeurde er iets wat bij sommige wat wrevel opwekte; er werd nog wel gevochten, maar het geloof was precies weg. we kwamen precies altijd tegen een overmacht te staan wat resulteerde in een tweede tegengoal. Jammer dat de bal via het been van Gino afschampt, anders was deze zeker pakbaar. Het was trouwens de enige goede kans voor de rechtstreekse tegenstander van onze Gino die voortreffelijk verdedigde. Als die speelt zoals vandaag, kan ik alleen maar adviseren aan de speler van Shell Boys om zich voor te bereiden op een balloze zondag...

Tot overmaat van ramp viel voor de rust ook nog de 0-3. Mooie aanval, al even knap afgerond. Ik raakte hem nog met mijn vingertoppen, maar dat was niet voldoende. Daartegenover kregen wij nog enkele kansen, maar deze werden steeds gekeerd.

Tijdens de rust werd er dan eens "duchtig" gesproken met resultaat. De tweede helft was compleet anders. We vochten niet alleen, maar geloofden er ook in. Johan was onze rangen komen versterken, achteraan werd Geert laatste man en schoof Benny een rij vooruit. Zeker ren vast een geslaagd experiment en misschien wel voor herhaling vatbaar.

We kregen nu meer en meer kansen. Eigenlijk overspeelden we de Kleine Beurs gewoon. Zij hebben in de tweede helft nog 2 kansjes gekregen, dat zegt alles denk ik. De 1-3 viel er na een splijtende assist van Johan, beheerst afgewerkt door Robby. We bleven komen, aanvalsgolf na aanvalsgolf. De 2-3 kon niet uitblijven en zo geschiedde. Johan, voorop in de strijd, scoorde een mooi doelpunt. En nog bleven we komen... echter jammer genoeg bleef de oververdiende 3-3 uit.

Laat ons vandaag vooral onze tweede helft onthouden. Als we zo met dat geloof en die vechtlust de volgende wedstrijden aanpakken, dan gaat menige ploeg het nog moeilijk krijgen tegen ons. Volgende week naar Shelboys, een lastige verplaatsing en als we volgend jaar Europees willen spelen pakken we daar best de 3 punten mee. Allen op post dus.

19-09-2010 om 20:43 geschreven door WebmasterG.