19-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalishoek - Kleine Beurs
Laat me eerst starten met te zeggen: man, man, man... wat een zondag...

Beginnen bij het begin. Nog voor het eerste fluitsignaal stelden we al vast dat we 3 jongens, die er normaal elke zondag zijn, moesten missen vandaag. Dennis en de twee Steven's waren vandaag verhinderd door allerlei omstandigheden. In een vorig tijdperk zou dit willen zeggen dat we de match niet met 11 zouden kunnen beginnen, echter niet vandaag. Net voldoende volk, dus goed ingekocht deze zomer.

De wedstrijd zelf dan. Werkelijk een match met 2 gezichten. In de eerste helft ging het gelijk op, alhoewel... we kregen wel wat kansen, nu ook niet om te zeggen, maar ze waren er. Echter, de doelpunten vielen aan de andere kant. Onze tegenstander had al een paar goeie kansen gehad die telkens werden gekeerd. Na een minuut of 20, was het dan zover: aan al dan niet fout op Corneel (die zich op links steeds meer en meer inspeelt), even concentratie weg en een, het moet gezegd worden, knappe aanval. Simpel binnen getikt en we waren op achtervolgen aangewezen.

Dan gebeurde er iets wat bij sommige wat wrevel opwekte; er werd nog wel gevochten, maar het geloof was precies weg. we kwamen precies altijd tegen een overmacht te staan wat resulteerde in een tweede tegengoal. Jammer dat de bal via het been van Gino afschampt, anders was deze zeker pakbaar. Het was trouwens de enige goede kans voor de rechtstreekse tegenstander van onze Gino die voortreffelijk verdedigde. Als die speelt zoals vandaag, kan ik alleen maar adviseren aan de speler van Shell Boys om zich voor te bereiden op een balloze zondag...

Tot overmaat van ramp viel voor de rust ook nog de 0-3. Mooie aanval, al even knap afgerond. Ik raakte hem nog met mijn vingertoppen, maar dat was niet voldoende. Daartegenover kregen wij nog enkele kansen, maar deze werden steeds gekeerd.

Tijdens de rust werd er dan eens "duchtig" gesproken met resultaat. De tweede helft was compleet anders. We vochten niet alleen, maar geloofden er ook in. Johan was onze rangen komen versterken, achteraan werd Geert laatste man en schoof Benny een rij vooruit. Zeker ren vast een geslaagd experiment en misschien wel voor herhaling vatbaar.

We kregen nu meer en meer kansen. Eigenlijk overspeelden we de Kleine Beurs gewoon. Zij hebben in de tweede helft nog 2 kansjes gekregen, dat zegt alles denk ik. De 1-3 viel er na een splijtende assist van Johan, beheerst afgewerkt door Robby. We bleven komen, aanvalsgolf na aanvalsgolf. De 2-3 kon niet uitblijven en zo geschiedde. Johan, voorop in de strijd, scoorde een mooi doelpunt. En nog bleven we komen... echter jammer genoeg bleef de oververdiende 3-3 uit.

Laat ons vandaag vooral onze tweede helft onthouden. Als we zo met dat geloof en die vechtlust de volgende wedstrijden aanpakken, dan gaat menige ploeg het nog moeilijk krijgen tegen ons. Volgende week naar Shelboys, een lastige verplaatsing en als we volgend jaar Europees willen spelen pakken we daar best de 3 punten mee. Allen op post dus.