KALISHOEK
Alle weetjes over voetbalclub SK Kalishoek
30-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los Amigos - Kalishoek
Terugwedstrijd van de beker. We begonnen deze match met een 4-1 voorsprong, toch wisten we dat het niet makkelijk zou zijn. Zeker niet toen we de staat van het veld zagen. Moeilijk bespeelbaar door het koude weer.

Vooral in het begin was het meer een glijpartij dan een wedstrijd. Na 5 minuten even schrikken, corner Los Amigos, er werd wat geroepen en de bal ging in het doel, een horrorscenario diende zich aan. Echter, gelukkig voor ons werd het doelpunt afgekeurd; reden was het niet roepen van namen. Streng oordeel, maar regel is regel.

Los Amigos bleef zachtjes baas, echter wij kwamen er op tijd en stond ook uit. Na ongeveer 20 minuten, een nieuwe aanval van onze tegenstander, en Steven zag zich genoodzaakt even een voetje te zetten, terechte penalty dus. Strafschop werd hard, niet echt zuiver binnengeknalt. 1-0 dus. We wisten dat het dan opletten geblazen zou worden en dat het gevaar erin zat dat Los Amigos vleugels zou krijgen.

Echter, dan schoot onze machine in gang. Op een moeilijk veld, werd er ijzersterk verdedigd en werden er zowaar een paar mooie combinaties op de mat gelegd. Voor Los Amigos het goed en wel besefte stonden ze 1-2 in het krijt. Wie de doelpunten heeft gemaakt ontglipt mij even, maar ik meen mij te herinneren dat Mathias, Fjodor en Olivier bij de doelpuntenmakers waren.

Degene die vandaag niet scoorde, maar wel 3 assisten gaf, was onze andere spits zijnde Robby.

Tweede helft dan, en eigenlijk was de volgende ronde al een feit. Geen reden voor ons om onze tegenstander een duimbreed toe te geven. In de tweede helft kreeg Los Amigos geen kans, en liepen wij al bij al makkelijk uit tot 1-5. In de slotfase kregen we nog een strafschop, en ik was blij dat ik even het veld kon oversteken om deze, zoals verwacht, loepzuiver binnen te knallen.

Eindstand 1-6 dus met een ijzersterk Kalishoek. Als we de komende bekerwedstrijden met die mentaliteit aanpakken, zouden we wel ver kunnen geraken.