30-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doewa Sport-Kalishoek

Doewa Sport -Kalishoek 1-4

Ik weet het, het is wat later dat dit verslag verschijnt.  Maar het is er toch, dus lees maar vlug verder.
Doewa Sport was vorige zondag onze tegenstander.  Vaak is deze ploeg een moeilijk te ontwrichten geheel waar je vaak maar met één goal verschil wint.  Als we echter winnen legt onze kapitein Bart steeds wat extra in de put omdat het tegen zijn collega's is.  En sinds dit jaar hebben we Dave erbij en het wil toch wel lukken dat die op hetzelfde bedrijf werkt zeker.  Kortom, we mochten gewoon niet verliezen en dat deden we ook niet.  Spijtig genoeg kregen we vorige week een eerste winterprik te verwerken wat reeds een duidelijke daling in ons supportersaantal liet voelen.  Al moet gezegd dat de harde kern bijna volledig aanwezig was.  Voor het eerst moesten we vooraan beginnen sleutelen door de afwezigheid van Jo en Denty.  Gelukkig was Steven er en kon de immer technisch sterke Dennis vooraan meer extra gewicht in de schaal leggen.  Doewa kreeg de eerste kans met een gevaarlijke corner.  Even later kregen wij onze eerste kansen en al vlug leidde dit tot het openingsdoelpunt.  Na een terecht gefloten fout op Bart mocht Olivier een vrije trap nemen.  Deze verdween door een bos van benen in doel.  En wat later was het wederom Olivier die ons verwarmde met een knappe volley voorlangs.  We waren misschien op dat moment een tikkeltje beter maar bij de laatste pas liep het vaak mis.  Dennis kreeg tot tweemaal kans om vrij uit te halen maar hij was telkens iets te overhaast.  Vijf minuten voor rust knalde Steven richting de winkelhaak maar de Doewa keeper had een knappe save in huis.  Steven bood na een knappe rush een uitstekende kans aan maar Bart schoot echter over.  Rusten dus maar met één doelpuntje voorsprong.  De tweede helft begon echter zeer goed voor ons.  Wim Smet, misschien wel de beste kopper uit de reeks, knikte de 0-2 op corner binnen.  Nog geen minuut later zagen we Johan een bal onderscheppen, zowaar een mannetje voorbijgaan op snelheid en vanuit een scherpe hoek knap gekruist binnen trappen.   Met drie goals voorsprong zaten we meteen op rozen, en konden we de bal rustig rond spelen en onze sterke verdediging deed de rest als Doewa toch richting Stijn kwam.  Toen Wouter een corner mocht nemen, verdween de bal bijna via de paal in doel maar het was uiteindelijk Steven die het leer volledig over de doellijn kon werken.  Wedstrijd gespeeld dus, nu was het nog zaak de nul op het bord te houden wat ook bijna lukte.  Stijn had reeds enkele goede reddingen moeten verrichten want Doewa dreigde af en toe gevaarlijk.  In de allerlaatste minuut dwarrelde er toch nog een afgeweken bal over onze keeper binnen.  Tja Stijn, wa DOEWA  je eraan.

Doelpuntenmakers: Olivier Stevens 1; Wim Smet 1;