Zoeken in blog

KALISHOEK
Alle weetjes over voetbalclub SK Kalishoek
01-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beker 1/4 finales: Boys 85-Kalishoek

Wat een thriller. Met een goal in de eerste en in de laatste minuut konden we het spannend houden maar uiteindelijk bleven teveel van onze spelers onder hun normale niveau.  Misschien was dit wel de match teveel na een lang seizoen.  Maar niet getreurd, er zijn in elke reeks maar 2 prijzen te winnen en als je er 1 van wint is je seizoen geslaagd.  Zoals gezegd stonden we na enkele minuten al op voorsprong.  Bij een duel dat Steven wint komt de bal bij Jo die vanop schatting 25 meter trapt en de keeper is niet meer op tijd terug om de bal te stoppen.  Dan krijgt Boys een goede kans, maar de vrijstaande speler kraakt zijn schot.  Op het kwartier verovert Bart de bal, past op Steven maar die strandt op de keeper.  Dan belt het echter aan de overkant, hun pocketspits krijgt even wat vrijheid en trapt de bal in de haak.  Boys komen dan wat meer opzetten.  Maar nog voor het halfuur staan we terug voor als Jo op Bart past die afrondt.  Jo die de smaak van het ver trappen te pakken heeft, probeert eens vanop 35 meter en de bal verdwijnt maar nipt over.  Dan maar van dichterbij proberen want even later nam hij een goede pas van Robby in de volley maar nu stond de paal in de weg.  Slechts uitstel want even later trapte Jo gekruist binnen. Zo dachten we te gaan rusten met een 1-3 voorsprong maar na een lichte fout of zelfs geen fout kreeg Boys een vrije trap.  Die verdween over de muur en hobbelde traag binnen.  En net na rust stond het al gelijk toen een voorzet door onze verdedigers licht werd aangeraakt met het hoofd, een speler van Boys beroerde bal even met zijn hand en trapte dan onverbiddelijk binnen.  Zo was onze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen.  We geraakten moeilijk in ons spel en kwam slechts sporadisch aan kansen.  Grote kansen dan wel.  Ollie kapte de keeper uit en past op Denty die te lang aarzelt en dan op teruggekeerde keeper besluit.  Aan de overkant tackelt iemand van ons in de backlijn en de speler van Boys laat zich gewillig over het been vallen.  De penalty wordt onhoudbaar binnen getrapt.  Voor het eerst staan we achter en het wordt nog erger als met een volley de 5-3 cijfers op het bord verschijnen.  Met nog minder dan 20 minuten te spelen moesten we dringend aan die stand beginnen te knagen.  Jo had dat begrepen en scoorde de 5-4.  We kregen nu open spel en zo kon een speler vrij op Stijn afgaan, deze pakte hem en zo kreeg Boys zijn 2de terechte penalty.  Stijn pakte gelukkig niet alleen de man maar ook de penalty en hield onze kansen zo nog gaaf.  Naar het einde toe is het dan al Kalishoek wat de klok slaat.  Franky krijgt een reuzekans maar trapt naast de paal buiten.  Jo neemt voorzet op borst maar kan niet in doel verlengen.  In de extra tijd gebeurt het dan toch nog.  Johan trapt op doel en Steven verlengt het schot binnen.  De onwaarschijnlijke uitslag van 5-5 staat op het bord en er wordt meteen afgefloten.  Penalty's zullen de halve finalist aanduiden.  En op dat vlak lijken wij wel Nederlanders.  Meestal loopt het niet goed.  Johan Somers trapte de eerste mooi binnen en Stijn stopte.  Davy trapte staalhard op de paal maar Boys trapte naast.  1-1 nog steeds.  Dennis mist dan en Stijn pakt er weer één.  Jo mist dan en Boys maakt er 2-1 van.  Bart moet dan scoren maar de keeper stopt de bal en maakt zo een einde aan ons seizoen.

Nog even dient gezegd dat het ook voor onze supporters een match op het scherp van de snee was.  Met zoveel supporters aanwezig werd er stevig over en weer geroepen en dat hoort er natuurlijk allemaal bij.  Ieder vrouwtje of familielid verdedigt zijn ploeg tot het uiterste en bijt dan zeker niet op de tong.

Doelpuntenmakers:  Jo Van Haelst 3, Bart Hellemans 1, Steven Somers 1