KALISHOEK
Alle weetjes over voetbalclub SK Kalishoek
07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FDR Beton - Kalishoek

Dat Beton een moeilijke uitwedstrijd is, wisten we al en is vandaag ook gebleken. Voor de wedstrijd was het al opvallend dat onze tegenstander met zeer veel volk was, en ook op het veld bleken ze iets sterker dan ons.

De eerste helft begon gelijkopgaand. Veel middenveldspel en goede duels waarbij allebei de ploegen een paar kansen kregen. De eerste kans was voor Beton, een mooie aanval waarbij de spits een open schietkans kreeg, echter de bal werd uit het doel getikt. Volgende grote kans was voor ons, een snoeihard schot van Robby dat de paal scheerde, dit had veel beter verdiend. De laatste grote kans in de eerste helft was voor Beton, na een mooie actie kwam de spits alleen voor doel, echter hij besloot op mezelf.

Ruststand 0-0 en ik denk dat er bij menige speler een zucht van opluchting was, niet dat we waren weggespeeld, maar Beton voetbalde echt zeer goed.

De tweede helft ging van start zoals de eerste eindigde. Beton dicteerde, het grote gevaar bleef nog even uit. Doch kwamen er meer afstandsschoten en je voelde het doelpunt in de lucht hangen. Tot Kristof besloot om naar doel te trappen, met een gelukje bal op de lat en daar stond Robby die zijn tweede goede baltoets met een goal zag  beloond worden. Tegen de gang van het spel in en totaal onverwacht. Wij bereidden ons nu helemaal voor op de grote stormloop, maar nog voor Beton hiermee kon beginnen, prikte de onvermijdelijke Robby de 0-2 tegen de netten. Zeer proper en rustig afgewerkt.

Na de 0-2 kwam de stormloop inderdaad op gang en we werden met de rug tegen het eigen doel gedrukt. Echter, iedereen deed zijn duit in het zakje en knokte voor elke bal. Beton had wel twee reuzekansen. Een eerste was een hard schot dat uit de rechterbenedenhoek werd geranseld, even later bij een corner werd  bal niet ver genoeg weggewerkt en de spits van Beton had een vrije kopkans. Ook deze werd uit het doel geslagen.

In de laatste minuut gebeurde het dan toch, een prachtig getrapte vrije trap zorgde voor de 1-2. Ik denk dat iedereen tevreden was dat deze goal pas in de 90ste minuut viel... Onmiddellijk erna werd er tot onze opluchting afgefloten.

Vandaag was een moeilijke wedstrijd, maar op karakter en inzet hebben we het gehaald, of het echt verdiend is laat ik in het midden...