Foto
Zoeken in blog

Inhoud blog
  • Behandeling fysiotherapie/kinesitherapie via internet
  • Werken op de laptop: spaar uw rug en hals
  • Plas ophouden leidt tot buikklachten
  • Fitkids is een fitness- en oefenprogramma dat speciaal voor kinderen met een chronische ziekte of beperking is ontwikkeld.
  • Het selectie-examen 2007
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kinesitherapie.be
    Het web-blog over kinesitherapie
    06-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen...:: 1 jaar ::.. kinesitherapie.be
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is kinesitherapie.be precies 1 jaar online ! Onze bezoekers van het eerste uur hebben onze website weten evolueren zowel qua vorm als inhoud.

    Wanneer we een blik werpen op onze Nedstat-statistieken, mogen wij ons zeer gelukkig prijzen ... onze bezoekersaantallen blijven in stijgende lijn ! Op precies één jaar tijd werd de kaap van 7100 bezoekers overschreden. 90,7% van onze bezoekers zijn landgenoten en 6,5% komt uit Nederland. Verder mochten we nog enkele verdwaalde surfers verwelkomen uit Frankrijk, Verenigde Staten, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Marokko, Luxemburg, Roemenië, Zuid-Afrika, Finland, Oostenrijk, Taiwan, Zweden, Ierland, Canada, Dominicaanse Republiek, Antigua, Italië, Israël, Nieuw-Zeeland, Polen, Algerije, Libanon, China en Denemarken. Aangezien deze landen blijkbaar ook interesse hebben voor de Belgische kinesitherapie kan onze minister Demotte misschien een aantal collegae kinesitherapeuten emigreren ... een simplistische oplossing voor het Belgisch overaanbod.

    06-06-2005 om 23:15 geschreven door Moderator_VKV

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra online-informatie over de kinesitherapie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We prijzen ons gelukkig dat op zeer korte tijd heel wat surfers de weg naar onze web-blog hebben gevonden. Dit is voor ons een extra stimulans om het "grote publiek" te blijven informeren. Langs deze weg willen wij dan ook onze bezoekers op de hoogte brengen dat dit web-blog slechts een deel is van een veel groter geheel ... kinesitherapie.be is namelijk een informatieve portaalsite over de kinesitherapie, en richt zich vooral op het "grote publiek. Op onze website vindt u naast allerlei informatie (tarieven, specialisaties, ...) een forum, een chatkanaal, een zoekmachine om een kinesitherapeut in uw omgeving te vinden, enz.
    Kom dus gerust ook eens een kijkje nemen op kinesitherapie.be

    05-06-2005 om 00:02 geschreven door Moderator_VKV

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het VKV-aandeel in de Beker van België (voetbal)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De finale van de "Beker van België" (voetbal) werd gespeeld op 28-05-2005 in het Koning Boudewijnstadion. Bij de vrouwen stonden RSC Anderlecht en Zuid-West Vlaanderen tegenover elkaar, en bij de mannen Club Brugge en Germinal Beerschot. Bij de dames won RSC Anderlecht met 3-0 en bij de mannen Germinal Beerschot met 1-2. Wellicht is dit voor de meeste lezers oud nieuws, maar hetgene dat de meesten niet weten is dat het Vlaams Kinesitherapeuten Verbond (VKV) een klein aandeel had bij deze 2 bekerwinsten !

    RSC Anderlecht : één van de achter-de-schermen-VKV-medewerkers en gewezen beheerder, Mick Van Imschoot, is namelijk sportkinesitherapeut bij de dames van RSC Anderlecht. Vorig jaar was hij ook van dienst op het Koning Boudewijnstadion, maar toen verloren zijn dames de finale met penaltys tegen Rapide Wezemaal. "Na een sterk seizoen waarbij onze ploeg in de laatste minuut van de competie nipt naast de landstitel greep, is deze bekerwinst een verdienstelijke afsluiting. Een finale spelen in het Koning Boudewijnstadium is altijd speciaal, en zeker wanneer je deze dan nog wint." zegt hij.

    Germinal Beerschot : de algemeen directeur van het VKV-secretariaat, Frank Van Puyvelde, in hart en nieren supporter van "den Beirschot" was aanwezig als hevige supporter. Hij maakte de reis naar Brussel met de bus, samen met enkele duizenden andere paars-wit uitgedoste supporters. Waarschijnlijk gewapend met paars-witte vlag, sjaal, luidruchtige stem, het nodige gerstenat (om de keel te smeren) en gecamoufleerd in paars-witte kleuren kwam hij, zag hij en won zijn ploeg de "Koep de Beljiek". De supporters van Germinal Beerschot hebben hun "ploeg van 't stad" fantastisch gesteund, zij die er niet waren hebben een ongelooflijke ambiance gemist !

    03-06-2005 om 11:18 geschreven door Moderator_VKV

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osteopathie : wetenschap of kwakzalverij ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het tijdschrift "Wonder en is gheen Wonder", het tijdschrift voor wetenschap en rede van Skepp, publiceerde een zeer uitgebreid artikel aan de osteopathie (4e jaargang, nr. 3). Daar vele collegae kinesitherapeuten de stap naar de osteopathie zetten en aangezien iedereen zijn mond vol heeft van "evidence based physiotherapy" leek het mij interessant om dit artikel van Dr. Wim Betz en kinesitherapeut Marc Depuydt te bespreken.

    Ter inleiding even een woordje over Skepp. Skepp of Studiekring Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale is bij het grote publiek gekend geraakt door hun slangengif-stunt om aan te tonen dat de homeopathie niet werkt en anderzijds door hun Sisyphus-prijs (10.000 Euro voor bewijs van paranormale gaven). Het bestuur van Skepp bestaat uit : Prof. Dr. G. Cornelis, T. Trachet, Prof. Dr. J.P. Van Bendegem, Prof. Em. Dr. E. Vermeersch, Prof. Dr. W. Betz, Dr. S. Bogaerts, P. De Belder, Y. Joris, T. Schoepen
    F. Waumans en Dra. G. Vandermassen. Doelstellingen van Skepp :
    1.
    Het verrichten van kritisch onderzoek naar beweringen die op basis van de huidige stand van de wetenschappelijke kennis hetzij uiterst onwaarschijnlijk zijn, hetzij met deze kennis in tegenspraak zijn. In het bijzonder richt zij zich op alle pseudo-wetenschappelijk te kwalificeren verklaringen en als paranormaal geduide verschijnselen.
    2. Hierbij claims, verklaringen of theorieën niet a priori af te wijzen. Hun waarde wordt slechts bepaald na kritisch onderzoek en objectieve evaluatie van alle argumenten. Beide zijn vrij van filosofische en politieke opvattingen.
    3. Het verzamelen en ontsluiten van literatuur, documenten en ander materiaal dat op bovenstaande beweringen betrekking heeft.
    4. Het onder een groot publiek bekend maken van de resultaten van haar eigen en ander kritisch onderzoek door het uitgeven van een periodiek, het organiseren van lezingen en congressen en het geven van voorlichting via de media, scholen, etc.
    5. Het onderhouden van contacten met organisaties die haar doelstellingen geheel of gedeeltelijk onderschrijven.
    Meer informatie over Skepp kan u vinden op : www.skepp.be

    Volgens Dr. Betz is osteopathie vandaag een vlag die veel verschillende ladingen dekt. De Belgische "osteopaat", normaliter artsen of kinesitherapeuten, kan aan de diverse universiteiten en hogescholen een postgraduaat onderwijs volgen. Daarin kan men op een zeer wetenschappelijke basis zich verdiepen in de diverse systemen en technieken van de manuele therapieën. Deze postgraduaat opleiding zal dan ook trachten het waardevolle te behouden en het zinloze te elimineren. Naast deze universitaire postgraduaten bestaan er ook tal van "privé kraakschooltjes" die zich eveneens osteopathen noemen. Het zijn voornamelijk deze osteopathen die maar al te graag "doktertje spelen" en zelf diagnoses stellen. Dit is volgens de Belgische wet een onwettige praktijk, daar enkel geregistreerde artsen bevoegd zijn om een diagnose te stellen.  Dr. Wim Betz : "Mocht de osteopathie zich beperken tot het behandelen van problemen van het bewegingsstelsel, en dan nog enkel na verwijzing, dan zou een vorm van erkenning nog enigszins te verdedigen zijn ... maar ze beperken zich niet, de werkelijkheid is heel anders.". Inderdaad, vele osteopathen "specialiseren" zich in cranio-sacrale therapie, viscerale osteopathie en energetische osteopathie ... allen volgens de wetenschap als zuivere kwakzalverij bestempeld.

    Cranio-sacrale therapie : Dr. Wim Betz schrijft : "Deze therapeuten beweren dat ze door betasten van de schedel een diagnose kunnen stellen door de "stroming en pulsaties" van het hersenvocht te voelen. Dit is gewoon boerenbedrog. Die pulsaties zijn niet voelbaar, want ze bestaan gewoon niet ! Ze regelen vervolgens die "vochtstroom" door de beenderen van de schedel "goed te zetten". Ook dit is totale nonsens, want de volwassen schedel is een solide beenderige doos waaraan niets te manipuleren valt. De niet bestaande obstructie van de stroom van het hersenvocht moet dan ook nog geregeld worden langs het andere uiteinde van de wervelkolom, door het staartbeen of heiligbeen te manipuleren. Dat doen ze dan met een vinger in de aars of de vagina.".

    Viscerale osteopathie : Marc Depuydt (kritische kinesitherapeut/osteopaat) : "De lesgevers beweren een verzakte nier te kunnen terugplaatsen of een maaghernia te kunnen herstellen. Probeer maar eens een nier te palperen, laat staan een hernia in de maagwand te kunnen localiseren via palpatie. Deze hernia van de maagwand kan niet via een manipulatie hersteld, maar toch beweren die lui van wel.".

    Energetische osteopathie : Ook hierover is Marc Depuydt erg kritisch : "Je kan het zo gek niet bedenken, maar sommigen beoefenen nu ook al de energetische osteopathie. Zonder de patiënt aan te raken brengen ze hun energie over naar de patiënt waardoor ze de wervels kunnen manipuleren, of zelfs neurofibroma's bij de ziekte van Recklinghausen kunnen doen verdwijnen.".

    Als besluit kunnen we stellen dat manipulaties een positieve bijdrage kunnen hebben bij bepaalde problemen van het bewegingsstelsel. MAAR als een osteopaat beweert ook andere ziekten te kunnen behandelen, als hij uw schedel begint te betasten, neem dan liever de benen voordat hij aan uw staartbeen begint (dixit Dr. Betz). En vergeet niet dat een terugbetaling door een mutualiteit zeker geen garantie is dat de therapie enig nut heeft !!


    02-06-2005 om 20:09 geschreven door Moderator_VKV

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (37 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinesitherapie.be
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De informatieve website Kinesitherapie.be heeft de ambitie om uit te groeien tot een waardige portaalsite, hierdoor kon een eigen "blog" zeker niet achterwege blijven.

    Dit blog kan je opvatten als een krant, waar je regelmatig nieuwsflashes, hersenspinsels, besprekingen, ... kan vinden.

    02-06-2005 om 10:46 geschreven door Moderator_VKV

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)



    Archief per week
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 27/11-03/12 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005

    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!