Inhoud blog
  • tot rust komen
  • Bewustzijn verruimen
  • aangevallen worden
  • Kind van God
  • Ellende loslaten vervolg deel 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    levensvragen

    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betekenis Kerstfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 55
    Welke is de diepere betekenis van het Kerstfeest?

    Kerstmis is bij uitstek een tijd van feestelijke herdenking. Met Kerstmis wordt het feest gevierd van de geboorte van een licht voor de wereld. Het is de dag van heilige vreugde en gelukzaligheid.

    Deze dag betekent niet alleen de komst van Jezus de Christus, maar deze geboorte staat ook voor de geboorte van de Christus in ieder menselijk bewustzijn. Deze grote meester was gezonden om ons duidelijk te laten begrijpen dat God niet alleen buiten ons, maar binnenin ons is, en dat Hij nooit van ons, noch van enig ander van Zijn scheppingen gescheiden kan zijn. Deze meester is tot ons gekomen opdat wij zouden beseffen dat alle sterfelijke begrenzingen door mensen gemaakt zijn.
    Jezus' leven was zijn boodschap. Volg de weg die hij nam. Jezus begon zijn leven als boodschapper, toen werd hij Christus de gezalfde. Tenslotte verwezenlijkte hij zijn bestemming door één te worden met God.
    Twintig eeuwen na Jezus' geboorte dient de mensheid nog steeds de inherente Goddelijkheid van ieder mens te realiseren.

    De Heer wacht geduldig op een teken waaruit blijkt dat zij, die reeds zolang in de duisternis hebben geploeterd, eindelijk wakker worden, ontwaken op weg naar de waarheid.
    Luister naar die oproep
    Grijp deze gelegenheid aan om spiritueel te groeien opdat jij verlicht zult worden. Dan heb je iets om te vieren.

    De tempel (het lichaam) moet tot een zuiver kanaal worden, waardoor de Christus te voorschijn kan komen.
    De Goddelijke vorm wacht totdat de atmosfeer gezuiverd is om naar binnen te treden en als de helderste ster aan de hemel te kunnen schitteren.

    Stel je hart open en adem de Goddelijke liefde in. Blijf trouw aan de idealen die Hij gepredikt heeft en breng ze in praktijk in je dagelijkse leven.
    Maak je hart zuiver, je handelingen heilig en je gevoelens heilzaam voor allen, overwin de duisternis van het kwaad en de onwetendheid.
    De Heer zal altijd met je zijn om je te helpen, te steunen, om het allerhoogste doel te bereiken, namelijk dat ook jij de mogelijkheid hebt om het Christusbewustzijn te verwerven en de Vader verheerlijken zoals Jezus hem verheerlijkt heeft.

    Dan kan je beseffen dat je een deel van het geheel bent. Je ziet in ieder ander datzelfde licht. Je voelt je verbonden met al je broeders een zusters, met de gehele mensheid, met het ganse universum


    Ik wens jullie een heel diepe verbonderheid met je ware Goddelijke Zelf, een hechte band met de aarde, die nood heeft aan naastenliefde en warmte.
    Laten we ons allen samen verbinden op Kerstdag met het licht in liefde, mededogen, laat het licht stralen vanuit je hart, laat de energie haar weg vinden waar zij het meeste nodig is.
                         Vredig Kerstfeest
    Dat het nieuwe jaar jullie veel geluk mag brengen, een goede gezondheid en veel vreugdevolle dagen.
                    Van harte.

    22-12-2012 om 15:06 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijzeren kooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 54
    Is ons lot een ijzeren kooi?

    We worden niet in een ijzeren kooi gestopt van waaruit geen ontsnappen mogelijk is.We hebben onderscheidingsvermogen en onthechting gekregen en we moeten deze beide, met gevoelens van ontzag en verwondering gebruiken om Hem te bereiken.
    We zijn niet geheel machteloos, hoewel we gebonden zijn.

    Een koe die met een touw vastgebonden zit aan een paalje kan daar omheen lopen en het gehele gebied begrazen dat binnen het bereik van het touw ligt. Als al het gras binnen dat gebied opgegeten is, dan zal de eigenaar de knoop misschien losmaken en het touw aan een ander paaltje, even verderop vastbinden. Graas vrijelijk, zo ver als het touw toelaat, maar dwaal niet te ver weg van de paal en trek niet zo aan het touw dat je pijn in je nek krijgt.

    Geef het lot niet de schuld van de situatie waarin je verkeert.
    Op het stuk land dat jou toebehoort, kun je het voedsel verbouwen dat je nodig hebt, of je kunt zitten nietsdoen en het braak laten liggen. Jij bent zelf de oorzaak van je ondergang of je verheffing. Je hebt het gereedschap in de hand en de bekwaamheden kun je leren; je kunt de boeien verbreken en ontsnappen.
    Maar als je jezelf vernedert in slavernij en onderworpenheid, wie kan je dan redden?
    Geef niet het lot de schuld of hetgeen op je voorhoofd geschreven staat, de schuld van de toestand waarin je verkeert. Dat schrift op je voorhoofd heb je er zelf aangebracht. Je zakt of je slaagt, je blijft zitten of je gaat over naar de volgende klas, op basis van je prestaties in de klas waar je nu in zit.

    De mens is er nu in geslaagd meester te worden over heel veel informatie, maar de wijsheid is achtergebleven. Daarom moet het vermogen van de mens worden ontwikkeld om door te dringen in het rijk van het universele en het absolute en daarin vooruit te komen

    Hoe kwam de mens ertoe zijn Goddelijkheid te vergeten?
    Hoe kon hij vervallen in de illusie van kleinheid?
    Je zult dan inzien dat dat een gevolg moet zijn van het najagen van kortdurende pleziertjes door de geest.
    En wat is dan het geneesmiddel?
    Het antwoord is maar één woord: "aanbidding"
    Doe alles als aanbidding. Je wordt datgene wat je voelt.
    Je kunt pas gevoel voor het Goddelijke krijgen als je de liefde van het Goddelijke hebt gesmaakt.

    14-12-2012 om 19:35 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overledene begeleiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 53
    Wat kunnen we doen voor mensen die onlangs overleden zijn, of stervenden, om hen te begeleiden op hun geestelijke reis?

    Iemand die plotseling komt te overlijden en dan ineens in de geestelijke wereld aankomt is vaak zo in verwarring dat hij eerst zal moeten ervaren dat men "overgegaan" is en daarna moet men zich ook nog oriënteren en zijn weg vinden in de geestelijke wereld.
    Zoëven was je nog met je hele aandacht in de wereld en dan ben je ineens losgescheurd en terechtgekomen in een geheel vreemde situatie, zonder lichaam, zonder zintuigen, zonder mogelijkheden om te communiceren met de achtergeblevenen, die jou niet waarnemen, maar jij hen wel.
    Gestorvenen moeten zich ergens aan vast kunnen houden. Ook al heb je in je leven veel over de dood nagedacht toch zal het maar zelden voorkomen dat een overlevende direkt na zijn dood onmiddellijk weet wat hem te doen staat.

    Iedereen heeft een periode nodig om dit te verwerken en in het bijzonder bijvoorbeeld:
    - een moeder van jonge kinderen die plotseling komt te overlijden.
    - jonge mensen die in de kracht van hun leven plotseling komen te overlijden.
    - mensen die op sterven liggen en hun stoffelijke dood niet willen aanvaarden.
    - mensen die met een negatieve instelling hebben geleefd.

    Mensen gaan meestal maatregelen nemen: dokter waarschuwen, lijkwagen bestellen, begrafenis regelen enz.
    Bij al die drukte vergeet men de stervende of overledene zelf, die onze hulp nodig heeft.
    Opvallend is tevens dat mensen die op sterven liggen helder van geest zijn en hoe meer het lichaam wegkwijnt hoe scherper de zintuigen worden (terwijl men toch eigenlijk het tegenovergestelde zou verwachten).

    Op welke manier kan men dan helpen?:
    - Erbij zijn, steun geven, de weg wijzen.
    - Wie een berg beklimt heeft hulp nodig, heeft mensen nodig die je overreiken aan de wachtenden aan de andere kant.
    - Als iemand op reis is, wens je hem al het mooiste toe. Doe zo ook voor iemand die een hemelse reis maakt. Wens hem zon, licht, warmte, schoonheid, rust, stilte maar vooral liefde.
    - We kunnen hen kracht en moed geven om de aarde los te laten en op reis te gaan naar de onthechting toe.
    - We kunnen positieve gedachten richten op hen, vanuit ons hart tot hen praten.
    - Het branden van kaarsen en wierook, een bosje bloemen zetten bij het portret van de overledene werkt positief. Het gaat wel om de intentie waarmee men het doet.
    - Bij de dood is het ook goed om het lichaam 3 dagen onaangeroerd te laten, in stilte; zodat de overgang naar de subtiele dimenties in alle rust kan verlopen.
    - Door de overledene innerlijk voor te stellen en bemoediging naar hem uit te stralen help je hem zijn nieuwe werkelijkheid te aanvaarden.
    - De kerk bidt tijdens de uitvaartplechtigheid; "De engelen zullen je naar het paradijs geleiden, wees niet bang, de dood is overwonnen door Jezus Christus, wie in Hem geloofd zal leven".
    Maar de engelen staan aan de overkant.
    Wij moeten de dode overreiken, wacht niet tot in de kerk.
    - Voor stervenden en doden is het ook belangrijk dat de achterblijvende hun toestemming geven om te vertrekken: "Ga maar, je mag, laat ons maar los, ga naar het licht"

    Stervenden loslaten is vreselijk moeilijk. Maar willen sterven terwijl je teruggehouden wordt door dierbaren die je niet willen missen is een kwelling.
    Er zijn stervende kinderen die tegen hun moeder zeggen: "Ga maar even koffie drinken mama" om dan als hun moeder weg is rustig te kunnen heengaan.
    Kinderen waarbij de rede nog niet is gevormd zien de dood als een normaal gegeven, waarvoor men geen angst hoeft te hebben.

    Niemand sterft alleen.
    Er wordt op hen gewacht; door overleden dierbaren, door mensen van Gene Zijde die tot taak hebben pas aangekomenen te begeleiden, door gidsen of engelen, door een intens helder licht.
    "Ga maar" zeggen, ook al denk je dat jouw wereld instort als de geliefde dood is.
    " Zoek het licht, kijk niet om, we zullen elkaar weer treffen".



    " De dood is géén ondergang waarin alles wordt vernietigd en ontbonden, maar een overgang, een reis en het begin van een ander leven. Achter alle leven staat een eeuwig zijn." (Cicero) 

    "Niets gaat verloren
    Het goede, eens geboren
    Blijft immer gloren
    en de eeuwigheid toebehoren".

    08-12-2012 om 22:04 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 52
    Welke zijn de eigenschappen van de kleuren?

    De kleuren hebben een grote belangrijkheid in het leven van de mensen. De kleuren hebben trillingen die overeenkomen met sommige eigenschappen, met deugden of ondeugden.

    Wit: is de kleur van de reinheid en u moet het dragen en u ermee omringen.

    Violet: is een kleur die zeer hoog en snel trilt. Zij reinigt en verteert al wat geen licht is.
    De hele mensheid moet door een reinigingsstadium gaan, daarom moet het violet overal  zijn.

    Geel: is de kleur van de wijsheid. Het heeft een trilling die kalmeert en rustig maakt.

    Blauw: is de kleur van energie, macht en kracht. Deze trilling moet u kwalificeren met de liefde.

    Groen: is de kleur van overvloed - overvloed aan licht, overvloed aan substantie, overvloed aan geld.

    Groen en geel: vormen een talisman om alles te bekomen wat men nodig heeft.

    Het roze: is de Goddelijke liefde.

    Het rood: is een slechte trilling van gramschap en heeft een lagere frequentie. Het is een kleur die gevaar aanduidt.
    Als de matadors ze gebruiken om de woede van de stieren op te wekken, welk gevolg meent u zal ze voortbrengen op de mensen die een veel delikater en gevoeliger zenuwstelsel hebben.

    Zwart: is afwezigheid van elke voordelige trilling. Het zwart laat het Kosmisch licht niet door.
    De nacht is zwart zal men zeggen, neen de nacht is niet zwart, de nacht is blauw, hij is voordelig, hij is rein, hij is opbouwend.

    De kleine kinderen zijn zeer gevoelig voor de kleuren. Zij zijn tevreden als de mensen rondom hen wit, rose, lichtblauw, geel, groen of violet dragen. Maar ze schreien als iemand in rood of zwart gekleed ze in de armen neemt.

    Draag geen troebele, gemengde, vuile of neutrale tinten. Laat het licht door uw kleding gaan, omring u met kleuren die hoog trillen.

    02-12-2012 om 19:49 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal lichamen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 51
    Hoeveel lichamen hebben we in ons huidig leven?

    Sommigen geloven dat ze maar één lichaam hebben: het fysieke lichaam en dat zij sterven als zij het verlaten. Zij vergissen zich zeer zeker.Neen er zijn nog 6 lichamen om te verlaten, zes plannen waarop men moet leven. Want men leeft, men sterft niet.

    We hebben 7 lichamen:
    1. Het fysieke lichaam: is een tijdelijk voertuig die we gekozen hebben om onderdak te bieden aan onze ziel, in de rijken van de materie.

    2. Het etherische lichaam: is voortdurend in communicatie met ons elementair lichaam, onze diepe onbewuste geest die onze klieren, weefsels, organen en cellen onderhoudt en van nieuw leven voorziet. Het beheerst tevens ons verteringssysteem en de opname van lucht, water en al het voedsel dat we eten. Deze verzorgers van ons fysiek voertuig streven ernaar de schade die is opgelopen door onze negatieve gedachten, onze verslavingen en onze ongezonde levenswijze te herstellen. Ziekte of verzwakking doet zich eerst voor in het etheriche lichaam en infiltreert langzaam in het fysieke lichaam. De balans, de eenheid en de vitalisering van het fysieke lichaam start in het etherische lichaam en manifesteert zich dan gaandeweg in het fysieke lichaam.

    3. Het astraal lichaam: lichaam van begeerten en gevoelens. Vroeger was dit lichaam bezield met onvoorwaardelijke liefde, maar geleidelijk zakten onze trillingen steeds dieper in de dichtheid van een lager bewustzijn.
    Wanneer we ons door onze emoties laten leiden, dan zijn we kwetsbaar voor de sterke vloedgolf van het massabewustzijn.

    4. Het lager - mentale lichaam: is een samenraapsel van de gedachten over alles wat men geleerd, gelezen of gehoord heeft. Deze menselijke gedachten moet men zo snel mogelijk oplossen om het Hoger mentale te bereiken.

    5. Het Hoger - mentaal lichaam: is lichtend en glorierijk, dat de Goddelijke begrippen verzamelt die geoogst zijn door het fysieke brein. Wanneer we onze frequenties en ons trillingsgetal van ons bewustzijn verhogen en ons zuiveren van storingen krijgen we rechtstreekse wijsheid uit de Goddelijke Geest.

    6. Het oorzakelijke lichaam: op het ogenblik dat we alles verteerd hebben is het ons toegestaan om dit lichaam te gebruiken met gunstige energie die we vergaard hebben in onze vorige levens.

    7. Het esotherisch lichaam: anders gezegd Uw Alvermogende Aanwezigheid die glanst in u: het is de God in u.

    Ons doel is ons spirituele, mentale, emotionele en fysieke lichaam te integreren zodat we in een staat van hoger bewustzijn kunnen leven.
    Leer te vertrouwen op de Engelen, Opgevaren Meesters en haal kracht en steun uit hun aanwezigheid, want zij zijn altijd bereid om ons bij te staan in de moeite die we ons getroosten.

    24-11-2012 om 23:01 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanwezig in het hier en nu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 50
    Waarom is het van belang om aandachtig aanwezig te zijn in het hier en nu?

    Als je van alle ellende van dood en geboorte wilt afkomen, als je uit het wiel van geboorte en dood wil stappen, is het nodig dat je volkomen in het hier en nu aanwezig bent. Het is nodig dat je een steeds groter bewustzijn bereikt. Het bewustzijn is oneindig, het kent geen dood. Alleen onbewustzijn sterft.

    Dit alles kun je niet met je verstand beredeneren en accepteren, je moet het innerlijk ervaren.
    Wat je zaait zul je oogsten en dat gebeurt alleen wanneer je de moeite neemt om jezelf wakker te maken.

    Het enige wat je moet leren is aandachtig aanwezig zijn. Kijk naar elke handeling die je doet, kijk naar elke gedachte die in je hoofd opkomt, kijk naar elk verlangen, kijk naar kleine gebaren; lopen, praten, eten. Kijk vol aandacht naar alles wat je doet.
    Wanneer je aandachtig aanwezig bent ontstaat er een bepaalde helderheid. Waarom is dit zo?, omdat al je gehaastheid steeds meer tot rust komt wanneer je aandachtig aanwezig bent.
    Je wordt vriendelijker, het gekwetter in je hoofd gaat steeds minder tekeer, omdat de energie die zo'n herrie maakte, transformeert en verandert in aandachtig aanwezige energie - het is dezelfde energie.


    " De dwaas slaapt als een dode,
    maar de meester is wakker en
    hij heeft het eeuwige leven.
    Hij is aandachtig aanwezig
    Hij is helder. "


    17-11-2012 om 19:35 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Violette Vlam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 49
    Welke zijn de eigenschappen en de macht bij het gebruik van de verterende Violette Vlam?

    Zoals Jezus de open deur was tot het bereiken van het Christusbewustzijn in de Vissen-cyclus, zo verschijnt in deze tijd de Aquarius-meester Saint Germain om ons in te wijden op het pad van de bevrijding van de ziel door middel van het sacrale vuur, dat we de violette vlam noemen.

    De violette vlam is de energie van vrijheid, genade, barmhartigheid, vergeving en transmutatie. Het is " het middel " waardoor elk menselijk wezen zich kan bevrijden van zijn eigen tweedracht en van zijn onvolmaaktheid.
    Er zijn 2 manieren om ons te ontdoen van onze bagage:
    1. de oude manier bestaat erin, in omgekeerde zin de toestanden te herbeleven teneinde ze te begrijpen en zich te verbeteren door te lijden, dàt wat men heeft doen lijden.
    2. de nieuwe manier bestaat erin met de violette vlam het kwaad te verteren dat men bedreven heeft.

    De violette vlam werd altijd gebruikt in de retraiteverblijven van de Broederschap, in de mysteriescholen. Tot aan onze tijd was deze vlam voorbehouden aan de weinig bevoorrechten - ingewijden die waardig waren bevonden.

    De violette vlam ontdoet atomen en moleculen van de compacte laag van menselijke onvolmaaktheid die eroverheen ligt. Zij verteert alle bezinksels in onze aura en herstelt de natuurlijke volmaaktheid van de ziel.
    De violette vlam is de juiste manier om psychologische problemen op te lossen, emotionele obsessies, herinneringen uit het verleden.
    De vlam verteert het kwaad dat wij geschapen hebben. Zij verteert de te duchten gedachtenvormen die wij geschapen hebben en die anderen tegen ons uitzenden.
    Zij verwijdert van ons de dolende zielen die trachten bezit te nemen van ons. Zij verteert de slechte gedachten en de slechte gevoelens die we verwekt hebben in onze vorige levens.

    Stuur het liefdesvuur erdoorheen en het begint allemaal te veranderen door de alchemie van de violette transmuterende vlam.
    Transmutatie betekent verandering van vorm, aard. Deze term werd gebruikt door de alchimisten in de middeleeuwen die probeerden onedele metalen in goud te veranderen door het "fijne" te scheiden van het "grove" door middel van warmte. Dat is exact wat de energie van de vlam doet. Het is een voelbare uitstraling van geestelijk vuur die de elementen van ons onderbewustzijn door het vuur doet vergaan.

    We kunnen de violette vlam aanroepen en aan onze Aanwezigheid vragen om ons met deze vlam te overstromen. Zij doet dit onmiddellijk.
    Vraag: "dat zij door ons heen mag gaan, in de kern van ons wezen en al het karma mag verteren die we in vorige levens of in het huidige hebben voortgebracht".
    Elke dag kunnen we de violette vlam vragen dat zij ons haar macht, reinheid, vermogen en haar liefde geve.
    Onze trillingen zullen sneller en krachtiger worden.
    Een mantra die we altijd en overal kunnen gebruiken als we geïrriteerd zijn, als we moe of neerslachtig zijn is:
    "Ik Ben een wezen van violet vuur
    Ik Ben de zuiverheid die God wenst"

    We kunnen de violette vlammen gebruiken voor ons eigen karma, voor vrienden, onze omgeving, onze zogezegde vijanden. We kunnen golven van violette vlam vragen voor de reiniging van het gemeenschappelijk karma van een land, in de regering, in de toestanden van de ganse wereld, op andere planeten en vooral in het astraal, dat de vergaarbak is van alle kwaad op de aarde.

    De violette vlam is èèn van de meest krachtige en gezegende geschenken die aan de mensheid zijn gegeven. Daarom is het zeer wijs deze te gebruiken.
    Dan zult u zien hoe uw lasten lichter worden; hoe uw problemen zich oplossen in geluk; hoe uw leven sereen en voorspoedig zal zijn; het is het middel om de eeuwige bevrijding te verweren.

    08-11-2012 om 20:52 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discipline
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 48
    Vereist het grote discipline om je geestelijk te verheffen?

    Discipline is de eerste stap op de weg naar je Bron.Tegenwoordig zijn er veel mensen die hunkeren naar snelle geestelijke vooruitgang en onmiddellijk hoger bewustzijn willen bereiken maar geen kleine ongemakken en moeilijkheden kunnen verdragen.

    Door zelfbeheersing kan geestelijke kracht veilig toenemen. Je goede karakter verzekert dat kracht heilzaam zal worden gebruikt. Je zelfbeheersing zal je blijdschap brengen.
    Het is veel belangrijker je te concentreren op ontwikkeling van de discipline die je nodig hebt, dan je te bekommeren om snelle resultaten.

    Discipline houdt geen dwang in of nodeloze ontberingen. Probeer nooit je geest te dwingen. Hij zal echter moeiteloos reageren op mildheid en geduldige training.

    Behandel de dwalende geest als een klein kind.Voed je kind op met oefening. Breng het liefdevol op de goede weg. Wees niet gehaast. Bouw je contacten met een slecht gezelschap af en zoek aansluiting bij goede mensen, of streef ernaar in je Scheppers' nabijheid te vertoeven.
    Deze dingen moet je doen om meester te worden van je geest. Als je je voedt met het gif van slechte invloeden zal je geen genezing vinden.

    01-11-2012 om 19:38 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veranderingsproces
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 47
    Wil jij een verandering in je leven?

    Voordat je aan het veranderingsproces begint, is het belangrijk om deze vraag aan jezelf te stellen."Wil" is een belangrijke sleutel tot ontwikkeling van jezelf.
    In een veranderingsproces kom je in contact met je emoties en kun je stuiten op blokkades in jezelf. Deze blokkades leiden er misschien toe dat jij je terugtrekt uit jouw veranderingsproces.
    De wil van de mens kan ons helpen om uit, of juist in een situatie te komen. Wanneer jij je niet meer goed voelt in een bepaalde situatie, is het de wil die hierin verandering kan brengen.

    Het is tijd om aan je omgeving kenbaar te maken dat jij bepaalde dingen graag ziet veranderen. Vanuit jouw individuele basis (rugzakje met je geboortekwaliteiten die je nodig hebt in dit leven) zijn er waarschijnlijk situaties naar voor gekomen die jij graag anders zou willen zien.
    Jouw omgeving kan op verschillende manieren reageren. Ze hebben misschien kritiek, of accepteren jouw wil om situaties te veranderen. Je zult ervaren dat het uiten van "willen veranderen" te maken heeft met kiezen. Jij weet welke kwaliteiten je bezit en daarmee mag je keuzes gaan maken die belangrijk zijn voor jouw leven. Elke keuze die jij maakt kan een verandering betekenen. Alleen jij weet wat het beste voor jou is. Deze fase is niet gemakkelijk maar wel essentieel voor jouw bewustzijnsfase. Verandering is een belangrijk element van bewustzijn.

    Zolang jij niet in staat bent een verandering te ondergaan en je situatie te herzien kan je geest afstompen.
    Veranderingen hoeven niet altijd grote veranderingen te zijn. Misschien wil jij beslissen dat je niet altijd de enige wilt zijn die het huis opruimt, of je besluit te stoppen met het vrijwilligerswerk op de school van je kind, of je besluit eens per week te gaan sporten of je deelt niet meer dezelfde interesses met je vriendin waar je wekelijks naartoe gaat.
    Welke veranderingen die keuze ook met zich meebrengt, als je wilt veranderen kom je in contact met jezelf.

    In een veranderingsproces kun je ook negatieve aspecten van jezelf en van de buitenwereld tegenkomen. Zolang je niet in contact wilt komen met deze negatieve aspecten wil je niet echt veranderen. Negatieve aspecten kunnen bijvoorbeeld zijn dat jij iemand de schuld geeft van jouw situatie en dat jij niet in staat bent om naar je eigen aandeel hierin te kijken. In welke situatie je ook zit, jij bent degene die mede verantwoordelijk is, omdat jij het zelf zover hebt laten komen. Nu je wilt veranderen is het voor jou tijd om te gaan kijken wat je zover heeft gebracht. Door wie en wat liet,  en laat jij je belemmeren in dit veranderingsproces?

    Geen mens blijft gevrijwaard van veranderingen. Je komt vaak nieuwe mensen tegen in je omgeving. Wat zeggen deze mensen jou? Wil je hierin meegaan?

    Als je niet wil veranderen dan blijf je in deze situatie zitten. Je omgeving kan je met raad en daad bijstaan maar jij bent de enige die de sleutel in handen heeft om te willen veranderen. Je kunt niet altijd bij een ander bevestiging blijven zoeken naar de wil om te veranderen. Als je dat zou doen zal blijken dat ieder mens een andere mening heeft. Daardoor kan je in verwarring raken. Zo kom je niet in contact met jezelf en kan je bewustzijn niet groeien.

    Tijdens een veranderingsproces komt een schuldgevoel meestal om de hoek kijken.
    Schuldgevoel komt voort uit onze normen en waarden. We hebben geleerd dat we rekening moeten houden met anderen en soms draven we hierin door. Rekening houden met onze omgeving is natuurlijk goed, maar het is niet de bedoeling dat je lijdt door andermans beslissingen. Ieder mens heeft zijn eigen verantwoordelijkheid.
    Toen we kinderen waren leerden we over onszelf en over het leven door de reacties van de volwassenen om ons heen. Als gevolg daarvan hebben de meeste van ons ideeën over wie we zijn die niet van onszelf zijn, evenals vele regels over hoe het leven geleefd zou moeten worden.

    Alle emoties die vrij komen in een veranderingsproces zijn een stroom van levenskracht. Door emoties en gevoelens te uiten kun je spanningen loslaten die anders door je hoofd zouden blijven spoken. Ieder mens heeft zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn keuzes. Dit houdt dus in dat jij je nooit verantwoordelijk hoeft te voelen voor iemand die niet zelf een veranderingsproces wil aangaan.
    Geef jezelf ruimte en kom vanuit je individuele basis in dit veranderingsproces dat zoveel vrijheid en blijheid kan geven in jouw bewustzijn.

    25-10-2012 om 20:00 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obstakels naar onthechting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 46
    Welke zijn de belangrijke obstakels op weg naar onthechting?

    Onthechting:
    - is het overstijgen van de dualiteit van vreugde en smart en dus het loslaten van het ego.
    - gehechtheid veroorzaakt verdriet, zorg, teleurstelling.
    - onthechting geeft vreugde, vrede, gelijkmoedigheid.
    - onthechting betekent niet je huis opgeven, je omgeving, je vrouw, je kinderen verlaten en in het woud gaan wonen.
    - het gaat er niet om al je bezittingen weg te geven en daarmee ook je verantwoordelijkheid in die wereld te ontvluchten, integendeel zelfs. Wij moeten de wereld juist gebruiken om haar te overwinnen.

    Hier volgen de 6 innerlijke vijanden op de weg naar onthechting:
    1. Begeerte naar rijkdom, voorspoed, eer, roem, macht (alles van de zintuigelijke wereld).
    2. Woede, haat, wraak, het verlangen om anderen kwaad te doen.
    3. Hebzucht; dat de bezittingen die men heeft vergaard niet mogen verminderen door gebruik.
    4. Gehechtheid, aan sommige mensen die je nader staan dan anderen.
    5. Hoogmoed en trots; als men zich met anderen vergelijkt.
    6. Haat of afgunst; sommige mensen kunnen niet verdragen dat anderen even gelukkig zijn als zijzelf.

    18-10-2012 om 19:26 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karakter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vraag 45
    Vormt het "karakter" een hoogstaande deugd voor de geestelijke zoeker?

    Men zegt dat kennis macht is, maar dat is niet zo. Karakter is macht. Zelf de verwerving van kennis vereist een goed karakter. Iedereen moet er dus naar verlangen een goed karakter te krijgen, zonder een spoortje kwaad erin.

    Grote wijzen en heiligen worden nog tot op deze dag gekoesterd in de herinnering van de mensen.
    Wat was het dat hen voor alle tijden zo gedenkwaardig maakte?
    Het was hun karakter.
    Zonder karakter zijn welstand, opleiding en maatschappelijk aanzien nutteloos.
    Karakter is als de geur van een bloem; het geeft betekenis aan de waarde.
    Dichters, schilders, kunstenaars, wetenschapsmensen, ze kunnen op hun eigen gebied groot zijn, maar als ze geen karakter hebben vinden ze in de maatschappij geen hoogachting.

    Een smetteloos karakter wordt onder meer gekenmerkt door liefde, geduld, verdraagzaamheid, standvastigheid en liefdadigheid. Dat zijn de hoogste waarden die men in ere moet houden.

    De talloze kleine, alledaagse dingen die we doen, verstarren tot gewoonten. Deze gewoonten geven vorm aan de intelligentie, en beïnvloeden onze kijk op het leven. Alles wat we ons inbeelden; als ideaal voor ogen houden; waarnaar we streven; laat een onuitwisbare indruk na op de geest. Daardoor wordt wat wij weten, ons beeld van de wereld om ons heen misvormd, en aan het wereldbeeld komen we vast te zitten. De huidige toestand van de mens is het resultaat van zijn verleden en van de gewoonten die hij vormde gedurende heel die lange periode van bestaan. Maar over welk karakter hij ook blijkt te beschikken, het kan beslist worden omgevormd door het aangeleerde patroon van denken en verbeelding te verandern.

    Niemand is onverbetelijk slecht. Gewoonten kunnen worden veranderd en het karakter veredeld door er bewust aan te werken. De mens heeft altijd in zichzelf, binnen zijn bereik, de mogelijkheid zijn slechte neigingen te bestrijden en zijn slechte gewoonten te veranderen.
    Door onzelfzuchtig dienstbestoon, zelfverloochening, toewijding, gebed en verstandelijke analyse kan er met oude gewoonten die de mens aan de wereld binden worden gebroken, en kunnen we ons nieuwe gewoonten aanwennen die ons over de goddelijke weg voeren.

    In alle geestelijke literatuur, poëzie, boeken en tijdschriften is het erom begonnen duidelijk te maken wat karakter inhoudt en hoe het kan worden omgevormd.
    Wel moet worden gezegd dat men geen onderscheidingsvermogen verkrijgt door slechts een boek of tijdschrift te lezen. Wat wordt gezien, gehoord of gelezen moet in praktijk worden gebracht. Doet men dat niet, dan is lezen slechts tijdverspilling. Alles wat wordt gelezen om  er de tijd mee te vullen verdwijnt met de tijd en niets ervan blijft hangen.

    12-10-2012 om 19:30 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akasha - Akasha-kronieken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 44
    Wat betekenen "Akasha" - "Akasha-kronieken"?

    Akasha: (Sanskriet woord)
    - Ether, kosmische ruimte, heelal, kosmische primaire  geest-substantie, de fijnste vorm van materie waaruit alle elementen zijn voortgekomen en waarin ze alle ten slotte weer zullen oplossen. De ether doordringt alle grovere materie.
    - In de metafysica wordt dit vaak de universele geest genoemd of de bron van alle gebeurtenissen, voorvallen en kennis.

    Iedere daad die we verrichten wordt geregistreerd en opgeslagen in onze eigen Akasha-kronieken.
    Akasha-kronieken:
    -De etherische energie die trilt op een frequentie die alle levensindrukken registreert of deze nu worden opgedaan met of zonder lichaam.
    -Zijn de databanken die alle vormen van karma herbergen die we op onze reizen hebben vergaard, alle ervaringen en kennis die we vanaf het begin van ons bestaan hebben opgebouwd.
    -Ze omvatten ook al onze gedachten, wensen, verlangens, woorden, daden uit ons hele bestaan. Het zijn unieke bibliotheken van gegevens en gebeurtenissen.

    Veranderingen, transformaties worden in de Akasha-kronieken opgeslagen als geleerde lessen.
    Ieder leven biedt de mogelijkheid om te beoordelen wat we hebben geleerd.
    Gewoonlijk worden alleen de belangrijke gegevens naar een nieuw leven overgebracht.

    04-10-2012 om 17:59 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlangens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 43
    Zijn er grenzen aan verlangens?

    Heden ten dage zijn we er getuige van hoe in de mens de gehechtheid onbeperkt woekert. Gehechtheid aan het lichaam, aan relaties, aan opvoeding, aan het vergaren van kennis; gaat alle grenzen te buiten. Zelfs waar het gaat over menselijke zaken, is het essentieel je verlangens te beperken.

    Telkens wanneer wij een verlangen hebben is onze geest rusteloos en drijft ons ertoe, dat verlangen te bevredigen. Is dit gebeurt dan komt de geest tot rust en voelen wij vreugde en vrede. Maar vrijwel onmiddellijke ontstaat er een nieuw verlangen in ons, verlangens kennen geen einde.
    Verlangens naar roem, macht, status, partner, luxe, wereldse successen leiden tot immoreel gedrag als diefstal, overspel, begeerte, haat, jaloezie, ijdelheid, hartstocht, woede.

    Onderzoek ieder verlangen dat in je opkomt met behulp van je onderscheidingsvermogen.
    Het verlangen naar onderdak, voedsel, kleding en gezondheid voor jezelf en je gezin is goed, want alleen als het lichaam krachtig is kun je anderen helpen. Geld verdienen is dus passend.

    Er kan geen geluk bestaan zonder beperking van verlangens. Als er geen beperking gesteld wordt, groeit het ongetemd verlangen tot een onbedwingbaar kwaad en leidt je tot ellende. Als we ernaar streven ons verlangen meester te blijven, zullen we te gepaste tijd tot onthechting of verzaking komen. Dit betekent het opgeven van associaties met voorwerpen, terwijl toch hun inherente waarde wordt erkend.

    Er zijn 3 verlangens waaraan geen enkel ik kan ontsnappen.
    1. Ik moet leven. De wil om te leven is overweldigend en overheersend. Dit is de drang naar ontsterfelijkheid.
    2. Het verlangen te weten. Dit is een onlesbare dorst en is een teken van alwetendheid waarvan het ik de erfgenaam is.
    3. Het verlangen naar vreugde: Vreugde spoort de mens aan om het genot door middel van de zintuigen te zoeken in de uiterlijke wereld. Dit bewijst dat er diep in het hart van het ik een bron van gelukzaligheid is, die haar metgezel en haar vervulling zoekt.

    Het zoeken van onsterfelijkheid, alwetendheid en gelukzaligheid in de wereld is een vergissing die de mens alleen bindt.
    Alleen het verlangen om Hem te kennen en lief te hebben en door Hem te worden liefgehad is een verlangen dat niet bindt.
    Zodra je erin slaagt al je verlangens op Hem te richten en er dus geen werelds verlangen meer is, houdt ook het lijden op.

    27-09-2012 om 19:10 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genezen van zielsziekte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 42
    Hoe kan je genezen van een zielsziekte?

    Ziekte komt in 2 vormen voor:
    - ziekte van de ziel
    - ziekte van het lichaam
    Als de ziel ziek is, raakt de geest van streek en wordt ook het lichaam aangetast.

    Ziekte van de ziel heeft te maken met het innerlijk besef van de waarheid. Een besef dat reikt tot het diepste niveau, waar je je bewust bent van de verwondingen die je hebt opgelopen in het verleden.
    Maar op bewust niveau is het voor de mens onbegrijpelijk wat er met hem gebeurt, waarom hij zich zo gedeprimeerd, wanhopig en soms zelfs schuldig voelt.

    Alle verlangens vinden hun oorsprong in de geest, daarom moet je leren die geest te beheersen en te voorkomen dat hij op hol slaat.
    Slechte gedachten, slechte daden, jaloezie, dat alles bepaalt in negatieve zin je toekomst en brengt je steeds meer in de problemen. Eén slechte gedachte is krachtiger dan honderd goede gedachten.

    Om de genezen van een zielsziekte moet je het verleden als verleden accepteren en in het NU leven. Leef nu. Het zijn de gedachten en de daden van deze tijd die belangrijk zijn voor je zijn, niet die van het verleden. Het verleden bestaat reeds en kan niet meer veranderd worden. Het heeft je gemaakt tot wat je nu bent.
    Maar vanaf nu breng jij je eigen toekomst voort, precies volgens je handelen en denken van nu. Daarom is het zo belangrijk in het heden te leven en te beseffen dat je nu - en op elk ander moment - je eigen toekomst voortbrengt.

    20-09-2012 om 11:21 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het achtvoudig pad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 41
    Waaruit bestaat het achtvoudig pad om te ontkomen aan de kringloop van leven en dood?

    Gautama de Boeddha zei; nadat hij verlicht was geworden, dat alles vergankelijk is en deel uitmaakt van een vloeiend bestaan.
    Individuen raken gevangen in de kringloop van leven en dood omdat iedere onvoltooide daad of onafgemaakte zaak in een bepaald leven zich vooruit projecteert naar een nieuwe incarnatie.

    Uit zijn lering definieerde Boeddha zijn vier edele waarheden:
    1. Het leven houdt strijd, onvrede, zorg en smart in.
    2. Er is een doel voor alle lijden (dat wordt veroorzaakt door egoïstisch verlangen).
    3. We kunnen uit dit lijden emanciperen.
    4. Bevrijding van het lijden wordt verkregen door het volgen van het achtvoudig pad.

    Boeddha's Achtvoudig Pad om te ontkomen aan de kringloop van leven en dood vraagt om een hogere en meer ethische gedragscode dan die welke de meeste mensen tegenwoordig hanteren. Dit pad houdt voortdurende introspectie en een juiste of ware manier van leven in.

    Het Achtvoudig Pad:
    1. Juist inzicht
    2. Juiste beslissing (denkwijze)
    3. Juist spreken
    4. Juist handelen
    5. Juist leven (levenswijze)
    6. Juist streven (inspanningen)
    7. Juiste meditatie
    8. Juiste concentratie (Goddelijke connectie)

    Het volgen van dit pad leidt een persoon naar vrijheid om de derde dimensionale werkelijkheid te overstijgen. Het mag duidelijk zijn dat de wijsheid van de Boeddha zijn tijd ver vooruit was en deze wijsheid is nog steeds niet verwezenlijkt op aarde.

    Het achtvoudig pad of de acht wegen naar de hemel vertegenwoordigen een oud symbool, een duizende jaren oud concept dat is gevonden op stenen tabletten uit verschillende oude beschavingen.

    Alle mensen hebben van nature het vermogen om dimensies hoger dan de derde waar te nemen.
    In Atlantis aanvaardden de mensen deze staat van werkzaamheid en waarneming als normaal gedrag. De Atlantiërs opereerden op dit bestaansniveau verbonden met hun Hogere Zelf. Met de val van Atlantis maakte de mensheid een overlevingsstrijd door en werd ze zich gewaar van het lagere zelf, dat wordt gedomineerd door de wil van het ego.

    12-09-2012 om 22:08 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschillende dimensies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 40
    Wat betekent het dat de aarde de vijfde dimensie ingaat?

    Alles in het heelal is energie en kan worden gemeten en herleid tot trillingsfrequenties.
    Ieder deeltje, woord, voorwerp heeft een eigen trillingsfrequentie.
    Lagere dimensies trillen op lagere frequenties, hogere op hogere frequenties.
    Verrezen Meesters trillen op een niveau dat veel hoger is dan het onze.
    Hoe hoger ons bewustzijn (hoe hoger onze trillingssnelheid) des te meer we andere dimensies kunnen waarnemen.
    Als een ziel ervoor kiest in een bepaalde dimensie te leven, moet hij het lessenpakket van de betreffende dimensie onder de knie hebben voordat hij die werkelijk mag verlaten en evolueren.

    De eerste dimensie: wordt soms het minerale rijk genoemd. Het is de dimensie waar de levensenergieën beginnen te stromen. Dit is de dimensie van stolling van gedachtenvormen die ervaren wordt door de laagste vorm van trilling die in ons bestaan bekend is.

    De tweede dimensie: Ook wel bekend als het plantenrijk. Planten hebben licht nodig om in leven te blijven (het minerale rijk niet). Het minerale rijk levert kostbare voedingsstoffen die nodig zijn om het leven in het plantenrijk te onderhouden.

    De derde dimensie: is het dierenrijk waarvan mensen deel uit maken.
    De derde dimensie wordt geregeerd door onze 5 zintuigen die alle verbonden zijn met de fysieke wereld om ons heen. Als we onszelf in de wereld van de materie verliezen kunnen we ook de voeling met onze ziel en het licht van de hogere dimensies kwijtraken.
    De derde dimensie wordt vaak de dimensie van de gestolde gedachte genoemd, datgene wat de illusie om ons heen vormt. De dichtheid van de materie zorgt ervoor dat dingen in een vertraagd tempo bewegen, of met een langzame trilling wat er vaak de oorzaak van is dat de mensen een werkelijkheid waarnemen dat lijkt te bestaan uit beperkingen omdat het zoveel moeite kost om binnen deze dichtheid te creëren.
    De derde dimensie wordt geregeerd door een gevoel van dualiteit.
    Het lessenpakket van de 3de dimensie is licht en liefde. Dat betekent dat de persoon om te kunnen groeien moet leren onvoorwaardelijk lief te hebben door de lessen van licht.

    De vierde dimensie: wordt vaak het astrale vlak genoemd. De vierde dimensie is de trilling die het hart opent en is de doorgang tussen de fysieke wereld en de hogere werelden.
    Het is de dimensie die vereist dat we leren vergeven. Het is ook de dimensie die ons uitdaagt en teweeg brengt dat we dualiteit transmuteren tot eenheid.

    Eén van de redenen waarom Jezus 2000 jaar geleden incarneerde was om dit 4de dimentionaal portaal te openen. Hij deed dit door zijn leringen over liefde en vergeving, die het hart openen voor hoger bewustzijn.
    Voor de meeste mensen is dit een moeilijke beslissing omdat het kiezen voor hoger bewustzijn van een persoon vergt dat hij of zij verandert.

    De vijfde dimensie: is een hogere frequentie van spirituele evolutie die we binnengaan nadat ons lichtlichaam (Hoger Zelf) zich met ons fysieke lichaam en onze energielichamen versmelt. Deze versmelting vindt plaats zodra de onderste lichamen zijn gezuiverd, zodat angst en negativiteit niet langer aanwezig zijn en de persoon het mentale en het emotionele lichaam in de macht heeft.
    De menselijke vorm die hieruit voortvloeit zal lijken op de huidige fysieke vorm en er een verfijning van zijn, maar zal naar een hoger vorm van God-bewustzijn zijn getransformeerd.
    Deze dimensie ondersteunt creatie en zal het middel vormen om de hemel op aarde te brengen.

    Over de hogere dimensies is nog weinig bekend. In de hogere dimensies is er geen dualiteit.
    De zesde dimensie: doorgang voor de zevende dimensie. Deze dimensie bevat sleutels en codes voor hogere vormen van schepping.

    De zevende dimensie: (zevende hemel) is een trillingsfrequentie die de Verrezen Meesters en Shamballa ondersteunt. Het is de thuisbasis van de meeste engelen en vormt de buitenste concentrische ring die de aarde omhult.

    05-09-2012 om 23:30 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgave
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 39
    Wat moet je precies overgeven bij overgave?

    - Overgave betekent meestromen met de gebeurtenissen; handelen wanneer het de juiste tijd is en rusten wanneer het de juiste tijd is om te rusten.
    - Het betekent zich laten dragen door de stroom van het leven.
    - Overgave is een krachtig hulpmiddel die je in staaat stelt alles los te laten wat niet tot de werkelijkheid behoort.

    Hoewel men er veel over spreekt, zijn er maar weinig mensen die weten wat overgave wil zeggen en wat het inhoudt. Overgave is een geestestoestand, een geesteshouding. Je geeft jouw wil over aan de wil van je Schepper. Je kiest ervoor dat je hele leven, alles wat je doet, zelfs elke gedachte niet uit jouw wil, maar uit Zijn wil voortkomt. Alles doe je voor Hem, alles doe je met Hem. Door je over te geven laat je al je problemen achter je, want je Schepper neemt dan zelf de lasten op zich die jou zo lang al hebben gekweld.
    Steeds moet je je afvragen: "Wat zou Hij willen dat ik nu in deze situatie doe?". Doe het dan zo en draag het aan Hem op.

    Een mens die zich niet overgeeft leeft vrijwel uitsluitend voor zichzelf, overheerst door zijn zintuigen en zijn verlangens. Innerlijke vrede is hem onbekend. Verlangens en nog eens verlangens er komt geen einde aan, het is een eindeloze weg.

    Als je krampachtig vasthoudt aan iets in je leven dat niet werkt dan kan dat niet helen.
    Als je bereid bent je handen open te doen en de situatie vrij los te laten dan zal een van de volgende twee dingen gebeuren; ofwel de moeilijke situatie lost simpelweg op en wordt vervangen door een betere; ofwel de bestaande situatie wordt op een onverwachte manier geheeld.

    Als je je eenmaal volledig hebt overgegeven is het eerste wat je ervaart; het volkomen vrij zijn van zorgen, problemen en ellende in deze wereld.
    Ware overgave zal je innerlijke vrede brengen, blijvende rust omdat er dan niets meer is om je bezorgd over te maken. Je legt al je zorgen en schijnbare moeilijkheden aan Zijn voeten neer. Dan neemt Hij die zorgen van je over. Daarna zijn ze voor jou geen probleem meer.

    Ware overgave brengt je nader tot je Bron, want je staat iedere dag steeds met Hem in verbinding en ervaar je Hem in alles en iedereen.

    Als je je overgeeft aan Hem dan zal Hij voor jou zorgen in alles wat je nodig hebt.
    Ervaar de gelukzaligheid die een onvoorwaardelijke overgave met zich meebrengt en laat voor altijd het verdriet en de teleurstellingen uit het verleden achter je.

    29-08-2012 om 21:54 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beproevingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 38.
    Zijn beproevingen en moeilijkheden noodzakelijk?

    Moeilijkheden zijn nuttiger dan plezier en comfort. De wijsheid verworven in tijden van moeilijkheden vindt je niet in tijden van geluk.
    Vraag aan eender welke gerealiseerde ziel of heilige hoe hij zijn grote wijsheid heeft verworven. Hij zag zeggen dat hij veel verdriet en moeilijkheden moest trotseren vooraleer wijsheid kon bekomen worden.

    Je dient hard te werken als je bevrijding wil bekomen.
    Alleen diegene die zich door de moeilijkheden heeft doorgeworsteld ervaart waar geluk.

    Beproevingen en test zijn soms noodzakelijk. Sommige goede eigenschappen kunnen slechts verworven worden onder moeilijke omstandigheden.


    " Hoe meer sandelhout versplinterd wordt, hoe heerlijker zijn geur
    Hoe meer het suikerriet gekauwd wordt, hoe zoeter zijn smaak
    Hoe heter gouderts verhit wordt, hoe zuiverder zijn glans.
    Op gelijkaardige wijze vergroten beproevingen en moeilijkheden de goedheid van nobele zielen ".

    17-08-2012 om 00:00 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harmonie tussen lichaam en geest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 37.
    Waarom moet er harmonie zijn tussen lichaam en ziel?

    Reiniging van lichaam en reiniging van geest gaan gelijk op. Als de geest in de war is, wordt een innerlijke reiniging en gezondmaking van het lichaam vertraagd.

    Tijdens ziekte is rust erg belangrijk. In zo'n periode moet de zieke proberen zichzelf innerlijk te onderzoeken. Maak dan de balans op van je leven, je gewoonten, je overtuigingen en van je houding jegens anderen. Er zijn aspecten in je verleden waarvan je je bewust zult moeten worden. Dat geldt vooral voor je manier van denken, vooral als die negatief en niet bevorderlijk is voor je spirituele vooruitgang of voor de harmonie tussen je lichaam en je geest. Niet alleen het lichaam maar ook de geest moet genezen worden om innerlijke vrede en harmonie (een geneesmiddel voor alle lichamelijke kwalen) te kunnen verwerven. Een jarenlange zwakke gezondheid kan niet in één nacht verbeterd worden. Dat kan slechts in een geleidelijk proces van herstel. Er moet meer evenwicht komen tussen lichaam en geest. Er moet weer een lichaam-geest harmonie ontstaan.

    Als je de structurele eenheid van het universum beter zou begrijpen, als je zou leren te leven, te denken en mee te voelen als deel van dat geheel, als kinderen van je Schepper zou je harmonie en innerlijke vrede tussen lichaam en geest verkrijgen en zouden al je kwalen genezen.

    Ongeacht hun overtuiging en handelen; denken de meeste mensen echter alsof zij slechts uit 1 deel ziel en 99 delen materie bestaan. Dat is de verklaring voor al het kwaad en de ziekten in de wereld van vandaag.
    De mens heeft zich immers van zijn Bron afgewend en ervoor gekozen in een zelfgemaakte wildernis te leven. Dat is zijn eigen keus.

    De oplossing voor deze problemen is niet te vinden in een intellectuele benadering. Nodig is een positieve handeling. Door met Hem één te zijn bij alles wat je doet kom je elke dag dichter bij je Bron. Zie Hem als deel van jezelf, want Hij is niet slechts een aspect van je, maar je Hoger Zelf.

    Het is je eigen keus geweest van Hem weg te gaan, afgeleid door het materiële bestaan dat je hier moet meemaken. Maar nu moet je de illusie gaan inzien en moet je terugkeren naar waarheid en werkelijkheid. Raak nooit gehecht aan iets wat tot de materie behoort.

    Dan zul je de manier vinden om de volledige harmonie tussen lichaam en geest te herstellen en zul je de volmaakte gezondheid genieten die daarmee gepaard gaat.

    12-08-2012 om 00:00 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genade winnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vraag 36
    Hoe kan je genade winnen?

    Wat is precies genade?
    Genade is een geschenk van je Schepper. Er zijn 5 manieren waarop genade wordt gegeven:
    - men krijgt bescherming in tijden van nood.
    - men ontvangt de kracht nodig om uit te groeien boven ego en eigenbelang.
    - men ontvangt inzicht en wijsheid om te doen wat goed is.
    - men ontvangt zoveel liefde dat je alles wat is, kan zien als één enkele door liefde voortgebrachte schepping en je vreugde voelt van grote liefde voor allen.
    - het 5de geschenk is dat God de ziel laat binnengaan in zijn oneindige, vormloze werkelijkheid.

    Wie kan genade verwerven?
    Iedereen kan genade ontvangen. Een mens meet zich zijn eigen straf toe door zichzelf wegens zijn inbreuk op de wet de toegang tot Gods genade te ontzeggen. Bid om genade maar doe tenminste enige spirituele oefeningen. Door Gods genade zal dan alles in orde komen. Genade omgeeft je overal zoals de geluidsgolven van de muziek.
    Wanneer je begint met cynisme en twijfel en je probeert alles te bekritiseren en te bevitten, zul je verder wegzinken in onwetendheid en verwarring.

    Hoe kan je genade winnen?
    * als je je plicht zo grondig als maar mogelijk vervult.
    * als je als ouder of leraar een goed en waardig voorbeeld kan zijn.
    * als je discipline in acht kan nemen.
    * als je aan dienstverlening kan doen.
    * als je anderen kan lief hebben en hen kan dienen.
    * als je uw daden in de handen van de Heer kan leggen.
    * als je het goede doet kan je de gevolgen van verkeerde daden uitwissen.
    * je kan genade bekomen door gebed in evenredigheid met de intensiteit van je verlangen naar Hem.
    * indien je totaal geloof hebt en vastberaden bent, is de Heer zelf bereid het lot dat voor je ligt te schrappen.

    Waarom neemt de genade niet alle pijn weg?
    Iedere handeling van de mens roept een reactie op. Je oogst wat je gezaaid hebt. Wie karig zaait zal karig oogsten. Dit is de wet van karma.
    Men kan tot God bidden om vrede van geest te bekomen. Eens je de vrede van geest zal hebben, zullen al je problemen verdwijnen. Je kan zelfs ontspannen aan de gevolgen van je daden.
    Het is zoals met de vervaldatum van medicijnen, eens de datum voorbij, verliest het geneesmiddel zijn kracht. Op gelijkaardige wijze kan je genade bekomen en de gevolgen van je daden zullen geen vat meer op je hebben.
    Daardoor blijft gebed noodzakelijk. Het gebed moet uit het diepste van je hart ontspringen.

    Soms raakt ons geduld op als het transformatieproces niet snel genoeg vooruit gaat, bij onszelf maar vooral bij anderen.
    Mensen lijden omwille van verlangens en gehechtheden. Het lijden en de ontberingen in deze wereld berusten op illusie en zijn voorbijgaand. Houd deze belangrijke waarheid altijd vast voor ogen en begeef je moedig op de weg van geestelijk leven.
    Een leerling op het geestelijk pad kan Gods genade winnen maar die genade baat hem niet als hij zich niet verzekert van nog een ander genade, de genade van zijn eigen diepste bewustzijn, zonder die genade heeft al het andere geen waarde.

    Wanneer je door je geestelijke inspanningen de genade wint, kun je door die genade het nu gedragen karma overwinnen. Laat je door niets ontmoedigen.
    Daarom worden de tedere druppels van genade en van Gods goedheid  de mensen aangeboden als reinigingsmiddel om hem van zijn zelfveroordeling te louteren. Zij zijn als een hemelse regen; verfrissend en koel, die niemand kan onthouden.



    " Het lot is geen ijzeren kooi waaruit geen ontsnappen mogelijk is "

    " Als je je hebt verzekert van de genade van God, word je door zoveel kracht gesterkt dat je de moeilijkste taken kunt volbrengen "

    "Door oprecht berouw kunnen alle zonden worden weggewassen. Gods genade volgt "

    04-08-2012 om 17:07 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!