Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
OM WAT WE MOCHTEN DELEN HET AFGELOPEN JAAR, IN WOORD EN BEELD, IN PIJN EN SMART, IN GROTE VREUGDE EN DIEPE VRIENDSCHAP! HEEL VEEL DANK DAT JIJ DAAR ME EVEN HEBT BLIJ GEMAAKT, ME MOED HEBT GEGEVEN WAAR NODIG. MOGEN WIJ OP DEZE WEG VERDER GAAN, ELKE DAG VAN 2018 IN DIT MOOIE BLOGLAND!
Carl Martin, 23, erft een huis. Hij heeft een goed ontvangen debuut geschreven, maar zijn tweede roman wil niet vlotten. Uit geldgebrek verhuurt hij de bovenetage van zijn woning aan de eerste de beste: de dierenartsassistent Dermot. Die betrapt hem als hij afslankpillen (uit zijn vaders grote collectie online medicatie) verkoopt aan een goede vriendin. Deze overlijdt en Dermot chanteert Carl: hij betaalt geen huur meer. Als Carl echt in geldnood komt, begaat hij een wanhoopsdaad. In haar 66e en laatste thriller tekent de prijswinnende auteur (1930-2015) personages van divers pluimage die elkaars pad kruisen. Carls vriendin, aan wie hij de verkoop opbiecht en die hem in het begin steunt, een kennis van de dode die haar huis en identiteit inpikt met bijna fatale gevolgen en de manipulatieve, christelijke Dermot en zijn enge verloofde. De dierenkliniek is de plaats waar sommige personages met elkaar in contact komen. Londen is prima beschreven. De plot zit vol kettingreacties die Carls nachtmerrie verder laten escaleren.
Dit boek leest heel aangenaam en vlot. Soms ludiek. Een aanrader!
Maar toen de tijd gekomen was zond God zijn Zoon, geboren uit een vrouw en onderworpen aan de wet, maar gezonden om ons vrij te kopen van de wet opdat wij zijn kinderen zouden worden.
"Na de topprestaties, het topcontract. Manchester City en Kevin De Bruyne zijn het in grote lijnen eens over een nieuw contract van zes jaar dat hem minstens 225.000 euro per week zal opleveren. Dat brengt hem op gelijke hoogte met de best betaalde Belgen Romelu Lukaku en Eden Hazard."
Toen ik bovenstaande in de media las, moest ik meteeen denken aan de duizenden initiatieven voor goede doelen tijdens 'de warmste week' om toch maar hier en daar één euro in te zamelen om de vele noden te lichten in ons landje.
Neem daarbij de talrijke bedelbrieven die je in deze tijd van het jaar ongevraagd in de brievenbus krijgt, en je zou meteen goesting krijgen nooit meer nog iets te zullen storten!
Zomaar uit het vuistje, al heb ik Kevin altijd bewonderd, ook als mens, om maar te zwijgen van de vele multirijken die ook de armoede kunnen bestrijden met een royale gift!
Het is me om de ander te doen, om haar of zijn geluk, om de weg die zij of hij moet vinden. Daarbij is niets me teveel omdat die ander nooit van me profiteren zal. Wie probeert te profiteren maakt de vriendschap kapot omdat daarbij degene die me in haar hart heeft gesloten, tot een instrument voor eigen voordeel wordt. Vriendschap is - van beide kanten - belangeloos en drijft op de waardering die je geheel gratis voor elkaar opbrengt.
Waarom mensen vrienden worden van elkaar is uiteindelijk niet uit te leggen. Eigenlijk is er steeds maar één reden:
Omdat de ander is wie hij of zij is, en ik ben wie ik ben, daarom zijn we vrienden van elkaar.
Vriendschap. Dat is een ander ontvangen in de woning van mijn hart op zo’n manier dat ze er thuis mogen zijn. Ik ben er niet toe verplicht een ander onder m'n eigen dak gastvrijheid te verlenen. Ik doe het omdat ik geraakt ben door wie die ander is. Daarbij is die ander ook werkelijk ‘anders’ en precies daarom voel ik me uitgenodigd om hem of haar te ontvangen. Mezelf hoef ik niet te ontvangen, ik ben al thuis bij mezelf. Wat niet betekent dat ik niet ook aan ‘mezelf ’ de nodige aandacht zou moeten besteden. Ook met ‘mezelf ’ mag ik goede maatjes worden, maar dat is wat anders dan vriendschap sluiten. In vriendschap verwelkom ik een vreemde als een gelijke en ben ik bereid m'n beste zorgen aan hem of haar te besteden.
Een geheime orthodox - joodse groepering wacht in stilte op de komst van de nieuwe messias. Ondertussen is de groep hard op zoek naar de beenderen van Jezus Christus, die op spectaculaire wijze gestolen zijn uit het hart van de Tempelberg in Jeruzalem. Het relikwiekistje waarin ze werden bewaard, is terecht, maar de beenderen zelf niet. Als blijkt dat de Amerikaanse genetisch specialiste Charlotte Hennesey ermee in aanraking is geweest, wordt zij doelwit van een nietsontziende campagne. De groepering wil per se het DNA uit de botten in handen krijgen.
Wat een geweldig boek! Eindelijk is hier dan een waarlijk goede opvolger van Dan Brown. Een aantal jaren geleden is met geweld de Tempelberg in Jerusulem aangevallen waarbij de rovers een ossuarium (beenderkistje) stalen. Hierin bevond zich een skelet van Jesus (?). De genetische arts Charlotte werd gevraagd het te onderzoeken en DNA-tests te doen. Het bleek dat het DNA een code bevatte wat kapotte cellen weer genezen kon maken.
ZEKER EEN BOEK DAT MAG GELEZEN WORDEN IN DEZE KERSTTIJD, DES TE MEER DAT ER JUIST IN DEZE DAGEN TERUG HET CONFLICT OPDUIKT ROND JERUZALEM.
Het beeld van de Homeless Jesus grijpt aan. Het roept op tot actie én tot ontmoeting. Christenen weten zich bijzonder aangesproken door mensen in nood, door daklozen of vluchtelingen. Ze ontmoeten in deze mensen niet alleen een broeder of zuster in nood, maar ook Jezus zelf. Niet als iemand van lang geleden, maar als een Levende die we ook vandaag ontmoeten. Het beeld van de Homeless Jesus is hier een stille getuige van.
In de advent worden de kerststalletjes en de beeldjes weer uit de kast gehaald, maar...
Heer, onze wereld lijkt soms een stal vol ezels en ossen, rommel van macht en eerzucht, een wriemelende mierenhoop van onverdraagzame mensen vol hebzucht, heerszucht en eerzucht.
Heer, ons hart lijkt soms een stal vol tegenstrijdige gevoelens, een rommel van complexen, met een kribbe die helemaal gevuld wordt door het eigen lieve "ik".
Heer, geef ons de moed om onze stal uit te mesten en plaats te maken voor U. Geef ons de kracht om mens te zijn voor anderen.
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.