Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
Zoals jullie hebben gemerkt was ik er even niet. De reden is het feit dat moeder totaal overwaccht een longonsteking heeft opgelopen. Gelukkig gaat het vandaag een beetje de goede kant op. Hopelijk komt alles terug goed. Ze heeft gisteren toch iets kunnen eten, ze is ook helder van geest al kan ze moeilijk babblen, maar ze is niet verward en genoot zictbaar van ons bezoek. Voor vader is het ook niet eenvoudig. Het was aandoenlijk te zien hoe hij haar hand vast hield. Hopen en bidden nu maar dat alles goed mag komen. Moeder wordt dit jaar 95 jaar.
Net als commissaris Pieter Van In denkt dat hij even kan uitblazen na het onthutsende avontuur met het stamcelonderzoek waarbij hij bijna de verdrinkingsdood stierf, krijgt hij een merkwaardig telefoontje van een oude vriendin. Haar broer is spoorloos verdwenen en zij schakelt de discrete hulp in van Van In. Ze wil geen officieel onderzoek, want haar broer is geheim agent en het is niet toegestaan op enigerlei wijze de aandacht op de geheime dienst te vestigen.
Als Van In zijn privéonderzoek start, ontdekt hij al gauw dat er binnen de Europese geheime dienst in oprichting verschillende strekkingen zijn en dat afdelingen elkaar niet alleen wantrouwen, maar ook tegenwerken. De agenten houden elkaar nauwlettend en angstvallig in het oog. Van In stuit op een complot binnen de dienst en hij vermoedt dat de broer van zijn jeugdvriendin over aanwijzingen beschikte die hem in acuut levensgevaar hebben gebracht. Er ontstaat een kat-en-muisspel, waarbij Van In uiteindelijk de stervende broer vindt. In een ultieme krachtmeting slaagt hij erin een ramp te vermijden. Daarbij wekt hij de bewondering van de top van de geheime dienst.
Tijdens een reünie in het Brugse Sint-Lodewijkscollege wordt een priester-leraar dood aangetroffen in zijn klaslokaal. De jonge commissaris Pieter Van In gelooft niet in de theorie van misbruik en wraak. Samen met zijn onafscheidelijke collega Guido Versavel graaft hij dieper in het verleden van de aanwezigen op de reünie. Ze komen steeds meer te weten over wat zich tien jaar geleden heeft afgespeeld op de school, en welke trauma’s dat heeft veroorzaakt. Zijn superieuren waarderen Van Ins onconventionele methoden allerminst, maar hij moet uitzoeken wie de dader is voor er weer een dode valt.
Jonas Boets treedt in de voetsporen van Aspe met groot respect voor zijn - nog steeds springlevende - oeuvre.
In oktober 2017 verscheen De butlerknop, het veertigste boek in de reeks rond commissaris Van In. 'Het laatste', liet Pieter Aspe toen in diverse media verstaan. Ondertussen heeft Aspe samen met Marec zijn eigen uitgeverij en boekhandel uit de grond gestampt en begint hij op z'n 65ste met de energie van een twintiger aan een nieuw hoofdstuk in zijn rijkgevulde carrière. De meest gelauwerde en best verkochte thrillerschrijver van Vlaanderen aller tijden start met een nieuwe reeks.
Tijdens een romantisch weekeinde in Venetië raken Van In en Hannelore toevallig betrokken bij de moord op Filip Vandecasteele, een Oostendse reder en tevens eigenaar van een visverwerkend bedrijf. Als blijkt dat het slachtoffer een paar uur voor zijn dood werd gebeld door een Vlaming, leidt het spoor naar Oostende, waar Van In en Versavel kennismaken met het ruige vissersmilieu, The Brothers of Harley (een bizarre motorclub), een cynische Nederlandse zakenman en de artistieke scène. Het wordt snel duidelijk dat heel wat mensen een motief hadden om Vandecasteele te vermoorden, maar telkens als Van In denkt dat hij op het goede spoor zit, duiken nieuwe elementen op die zijn hypothese op losse schroeven zetten.
In het eenentwintigste avontuur van Pieter Van In, Hannelore Martens en Guido Versavel is er weer een mooie rol weggelegd voor de charmante badstad Blankenberge. Het onschuldige toeristische vertier wordt er opgeschrikt door een niets of niemand ontziende drugsbende.
Doema, een Russisch meisje, wordt vermoord aangetroffen in een natuurreservaat in de duinen. Doema maakt deel uit van een groep jongleurs die optreden in Het Witte Paard, een zaal waar tijdens de zomermaanden een zang- en dansspektakel wordt gebracht. Een tijdje later wordt ook haar dealer neergestoken. Van In en Versavel proberen de bende op te rollen maar ze doen ondertussen een vreselijke ontdekking. Ze komen te weten dat een grote partij chemische drugs op komst is waarin toevallig een dosis dodelijk gif is terechtgekomen. De besmette partij wordt overzee aangevoerd. Ze weten alleen nog niet wanneer en met welk schip.
Op Schiphol landt een vliegtuig afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De politie staat klaar om een drugskoerier, een zogenaamde bolletjesslikker, in te rekenen. Hij werd op heterdaad betrapt in het vliegtuig.
Zes maanden later vindt de Brugse politie in een kanaal in de buurt van Brugge het lijk van een jonge vrouw dat al enkele dagen in het water ligt. Het blijkt te gaan om een Vlaamse stewardess. Via een reconstructie van haar recente verleden legt Van In de link met het vliegtuig uit de Dominicaanse Republiek met aan boord de drugskoerier, in wiens gezelschap het slachtoffer werd gezien.
Is de moord een afrekening in het drugsmilieu? Was de stewardess een handlangster van de ingerekende crimineel en moest zij uit de weg worden geruimd omdat ze te veel wist?
Bij de huiszoeking in haar appartement wordt in haar computer een lijst met de namen van twaalf mannen gevonden. Van In trekt de namen na en wordt daarbij hardnekkig tegengewerkt door een van hen. Wat is het verband tussen de twaalf mensen? Worden zij afgeperst? Zijn het klanten?
Het zijn zonder uitzondering mannen van aanzien die het gemaakt hebben in het leven. Het kost Pieter Van In en zijn team de grootste moeite om uiteindelijk de onthutsende waarheid bloot te leggen.
De positie van Ludoic Degroof, een van de machtigste en rijkste mensen van Brugge, komt in gevaar wanneer ingebroken wordt in de juwelierszaak van zijn zoon Ghislain. De waardevolle juwelen worden niet meegenomen, maar ter plaatse opgelost in een bak koningswater. De inbrekers laten een raadselachtige handtekening achter: een Latijnse spreuk uit de middeleeuwen die bekendstaat als 'het vierkant van de tempeliers'.
Het wordt adjunct-commissaris Pieter Van In al snel duidelijk dat Degroof weet wie het op hem gemunt heeft. Vreemd genoeg doet Degroof alle moeite om het onderzoek te dwarsbomen. Tot zijn enige kleinzoon ontvoerd wordt en de kidnappers een wel heel bizarre eis stellen in ruil voor diens vrijlating.
Beetje bij beetje ontrafelt Van In, bijgestaan door brigadier Versavel en de hoogst aantrekkelijke substituut Hannelore Martens, het duistere verleden van Ludovic Degroof.
Een nieuw avontuur van Pieter Van In, Guido Versavel en Hannelore Martens.
Céline Dubois, een jonge vrouw, wordt vermoord aangetroffen bij haar thuis op de sofa. Alles wijst op zelfmoord. De huisarts die het overlijden vaststelt, heeft echter zijn twijfels. Het onderzoek wijst uit dat hij gelijk heeft. Céline Dubois is vergiftigd met het extract van de bessen van de taxus baccata. Werner Candries, zaakvoerder van een groothandel in bloemen en planten met wie ze een verhouding had, is de eerste verdachte, maar al snel blijkt dat hij niets met de zaak te maken heeft. Toch heeft de man geen onbesproken verleden. Van In ontdekt dat hij betrokken was bij de illegale handel in sigaretten en dat hij er nogal bizarre seksuele gewoontes op na houdt, maar ook dat is niet voldoende om hem voor de rechter te brengen.
De zaak neemt een onverwachte wending als 'de man op de motorfiets' zijn intrede doet. Hij dringt bij Candries binnen en slaat met een hamer zijn knieën kapot. Gaat het om een ordinaire afrekening in het milieu of bestaat er een verband tussen 'de man op de motorfiets' en de andere gebeurtenissen waarbij steeds meer mensen betrokken raken?
Wat heeft de vermeende zelfmoord van een oude man in een rusthuis te maken met een op macht beluste vastgoedmakelaar, een groene partijvoorzitter, een vrouwonvriendelijke communist, een nymfomane juriste, een sicario en de productie van hernieuwbare energie? Van In en Rein Claeys, die voor Europol werkt, belanden in een broeierig avontuur waarbij ieder antwoord een nieuwe vraag oproept. Zet je schrap voor Episode 2, want het gaat ongemeen hard.
Na zijn overbekende Van In-reeks startte Pieter Aspe in 2018 met een nieuwe reeks. Commissaris Van In is nog steeds de protagonist, maar zijn situatie is geheel anders. Van zijn vrouw Hannelore Martens is geen spoor, evenmin als van de kinderen en zijn rechterhand Guido Versavel. Pieter Van In zelf is met pensioen, kan zich niet herinneren wat met zijn geliefden is gebeurd en mist hen heel erg.
Episode 2 is het tweede deel in de reeks die tien boeken zal omvatten. Elk boek is een verhaal op zich, maar wie de tien boeken verzamelt, zal aan het einde de lange rode draad door het verhaal kunnen ontwarren.
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.