Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
We have a dream
In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.
Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.
Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot
dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.
Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,
er ooit een stralende morgen komt,
Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.
Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullenkunnen eten
om hun lichaam te voeden.
Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.
Wij geloven dat ooitde vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.
Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.
werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
Boomer is onze 100.000e bezoeker
Miekemuis en haar Maatje
Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
19-08-2009
DJ in elkaar geslagen wegens draaien Pet Shop Boys
DJ in elkaar geslagen wegens draaien Pet Shop Boys
Een DJ die tijdens een huwelijk van bedoeïenen in het zuiden van Israël plaatjes draaide, is in elkaar geslagen omdat hij in plaats van Arabische muziek een nummer van Pet Shop Boys had gespeeld. Dat werd vernomen van de politie.
De DJ vond dat er te weinig sfeer was op het feestje, en verraste de honderden genodigden in het dorp Aroer door een Engelstalig nummer op te leggen. De vrouwen begonnen daarop "op exuberante wijze" te dansen op de muziek van Pet Shops Boys. Dit tot groot ongenoegen van enkele jonge genodigden, die hun woede koelden op de DJ. Twee mensen werden opgepakt. (TIP)
We weten het ondertussen: de griep A/H1N1, ook Mexicaanse of varkensgriep genoemd, is voor de meeste mensen niet zo erg. Ze is nochtans gevaarlijk voor sommige mensen, namelijk diegenen die deel uitmaken van de 'risicogroepen'. Maar niet iedereen weet welke die groepen zijn. We proberen de situatie voor u samen te vatten.
Waarom kan griep dodelijk zijn?
De gewone griepsymptomen van zowel de A/H1N1 als de andere griepen zijn hoge koorts, hoesten en een verstopte neus. En na 7 dagen behoren die symptomen tot het verleden. Men kan zich afvragen hoe het komt dat die symptomen elk jaar leiden tot duizenden sterfgevallen, zoals dat het geval is voor de seizoensgriep. Tot nu toe was de griep A/H1N1 nog niet zo dodelijk, maar de kaap van duizend doden wereldwijd werd onlangs overschreden. En we zijn nog ver verwijderd van de piek van de epidemie. Griep is op de eerste plaats dodelijk voor mensen die reeds verzwakt zijn. Hoge koorts en ademhalingsproblemen veroorzaken een stress waaraan het lichaam weerstand moet kunnen bieden. Als dat lichaam reeds verzwakt is, kan de schok te groot zijn. Een andere vrij frequente doodsoorzaak in geval van griep zijn de secundaire infecties. De door het virus aangetaste luchtwegen zijn vatbaarder voor bacteriën, die het lichaam nog meer gaan verzwakken. Bacteriële longontstekingen behoren tot de meest voorkomende doodsoorzaken in geval van griep.
De griep A/H1N1 en de chronische ziekten
De eerste risicogroep wat de griep A/H1N1 betreft, en alle andere griepen trouwens, zijn de mensen die lijden aan een chronische ziekte. We denken op de eerste plaats aan alle hartziekten en aan diabetes. Deze aandoeningen, ook al zijn ze onder controle, kunnen inderdaad plots verergeren onder invloed van de griep en daardoor zeer gevaarlijk worden. Andere risicoziekten zijn alle respiratoire aandoeningen: chronische obstructieve bronchopneumonie en astma komen het meeste voor. Griep tast inderdaad de luchtwegen aan. Als deze al kwetsbaar zijn, kan de schade dus nog groter worden. Andere ziekten die de risico's die bij een griep horen kunnen verergeren, zijn nier- en leverinsufficiëntie, en alle immuunstoornissen.
Zwangere vrouwen, jonge kinderen en bejaarden lopen meer risico
Een andere risicogroep waar tegenwoordig veel over gesproken wordt, zijn zwangere vrouwen. Ze worden inderdaad vaak getroffen door de nieuwe griep A/H1N1. Jonge kinderen en bejaarden worden proportioneel ook vaker getroffen door griep. Voor deze griep is er echter een uitzondering: oudere mensen, hoewel kwetsbaarder, worden minder getroffen door de griep A/H1N1 omdat ze mogelijk reeds blootgesteld werden aan een bijna identiek virus. Hun immuunsysteem zou hen kunnen beschermen, wat niet het geval is voor mensen die jonger zijn (geboren na 1957).
Hoe kan men zich beschermen tegen de griep A/H1N1 wanneer men tot een risicogroep behoort?
Voor iedereen zijn de beschermingsmaatregelen tegen de griep A/H1N1 dezelfde. Het is belangrijk het contact met zieke mensen te vermijden, een gezonde levensstijl aan te houden (vermoeidheid en intense stress vermijden), en vooral zeer regelmatig zijn handen met zeep te wassen of, indien dat onmogelijk is, een antibacteriële wasgel te gebruiken.
Vertoont u symptomen die mogelijk griepsymptomen zijn (plotse stijging van de lichaamstemperatuur, hoesten) en maakt u deel uit van een risicogroep, raadpleeg dan uw arts. Deze zal beslissen of het nuttig is een antivirale behandeling op te starten.
Wie niet braaf mee aanschuift in de file maar als een halve gek slalomt, bumperkleeft en rechts inhaalt, zorgt ervoor dat die file minder snel wordt gevormd of er zelfs helemaal niet komt. Dat blijkt uit een ernstig Zweeds onderzoek, zo staat te lezen in De Standaard en Het Nieuwsblad.
De Zweedse professor Petter Minnhagen heeft een computersimulatie gemaakt waarin voetgangers die netjes in de rij lopen worden geconfronteerd met enkele bruten die zich overal tussenwurmen. Blijkt dat die rij minder snel wordt gevormd als er meer onbeleefderiken buiten de lijntjes kleuren en kriskras voor en achter iedereen doorlopen. De studie is wereldwijd gepubliceerd in de vrij gereputeerde Physical Review E. Het is een theoretisch model, dat geenszins de bedoeling had aan te tonen dat onwettelijkheid lonend kan zijn, maar eerder wilde nagaan hoe een mensenmassa zich in zijn geheel gedraagt in een beperkte ruimte. Professor Minnhagen, een fysicus, heeft de theorie doorgetrokken naar verkeerssituaties en concludeert - louter wetenschappelijk - dat elke file een aantal regeltjesbrekers nodig heeft om niet uit te groeien tot een schier eindeloos lint. (BEH)
Cellulitis behandelen: welke technieken moet u kiezen?
Cellulitis behandelen: welke technieken moet u kiezen?
Cellulitis bezorgt heel wat vrouwen complexen. Hoe raken we ervan af? Welke technieken bestaan er om deze onesthetische vetzones weg te krijgen? We hadden een gesprek met dr. Catherine de Goursac*, esthetisch arts.
Bestaat er één soort cellulitis of zijn er verschillende soorten?
Dr. Catherine de Goursac: Er bestaan drie types cellulitis. Elk type vraagt een andere behandeling.
Cellulitis door vetophoping: die komt meestal voor bij mollige vrouwen die wat zijn bijgekomen.
Cellulitis met vochtophoping of 'zachte' cellulitis: die vind je vaak bij magere vrouwen met zware en sterk gezwollen benen. In dat geval is het hele been 'aangetast'. De vochtophoping is het gevolg van een onvoldoende lymfecirculatie.
Fibreuze cellulitis: deze vorm is genetisch bepaald en komt vooral voor bij magere en zelfs sportieve vrouwen. Dit type cellulitis is compact, pijnlijk en zeer lokaal en komt voor op de typische plekken van cellulitis.
Ongeacht het type cellulitis zorgt deze aandoening voor heel wat complexen en veel vrouwen stappen ermee naar een arts. Jammer genoeg kunnen we op dit moment nog niet zo heel veel doen, maar er is toch al enige vooruitgang merkbaar in dit domein. Er bestaan diverse technieken die onderling gecombineerd kunnen worden.
Lipoaspiratie
Op het vlak van cellulitis is de referentietechniek de lipoaspiratie. Deze traditionele behandeling is invasief (chirurgische ingreep met ziekenhuisopname en anesthesie) maar erg efficiënt. Lipoaspiratie is vooral bedoeld voor jonge vrouwen. Eenmaal de 30 tot 35 voorbij is ze minder aangewezen vanwege de verslapping van de huid. Vet weghalen zonder de huid weer aan te spannen geeft niet altijd een esthetisch resultaat. De resultaten zijn ook niet altijd van hetzelfde niveau. Let er dus op dat u een ervaren chirurg kiest.
Laserlipolyse tegen cellulitis
Deze techniek is veel minder ingrijpend en vergt alleen lokale verdoving. Tegenwoordig worden er laserstralen van verschillende lengte gecombineerd (1064 nm, 1320 nm, 980 nm) gebruikt. Er wordt een flinterdun buisje in de huid gebracht. De laserstraal maakt de vetcellen vloeibaar, waarna ze uit het lichaam worden gezogen. De laser lipolyse stremt tegelijk de omringende bloedvaten, wat blauwe plekken vermijdt en het risico op bloedingen verkleint. De behandeling stimuleert ook de collagenese, wat de samentrekking van de huid bevordert. Deze techniek is vooral bedoeld voor de kleine vetophopingen die zich manifesteren bij veertigers met een lichte huidverslapping.
Radiofrequentie
Deze techniek maakt gebruik van elektromagnetische golven die tussen meerdere polen passeren. De techniek met 8 polen is doeltreffender dan die met twee of drie polen. Net als de laserlipolyse en de ultrasone behandeling vernietigt radiofrequentie de vetcellen definitief door warmte. De opgewekte warmte stimuleert ook de aanmaak van collageen in de lederhuid.
De carboxytherapie
Bij deze techniek wordt CO2 in de huid gespoten, waardoor de wand van de vetcellen broos wordt en uiteindelijk breekt. Deze behandeling leidt tot goede resultaten qua volume en geeft tegelijk ook een lichte verstrakking van de huid . De huidige trend in de technieken is trouwens gebaseerd op deze dubbele werking. Want een huidzone slanker maken is goed, maar om een mooi, esthetisch resultaat te krijgen moet de huid ook strakker gemaakt worden.
Endermologie
Er bestaan andere technieken waarbij het vetweefsel niet wordt vernietigd. Dat is bijvoorbeeld het geval met endermologie. Deze techniek is vooral doeltreffend bij grote vochtophoping, omdat hiermee het vocht verwijderd kan worden. Het gaat om een soort massage die door een kinesist met behulp van een toestel wordt uitgevoerd.
Welke techniek voor welk type cellulitis?
Dr. Catherine de Goursac: De beste toepassing voor de lipoaspiratie is de cellulitis met vetophoping. Deze techniek kan ook worden gebruikt bij fibreuze cellulitis, maar de resultaten kunnen dan iets minder goed uitvallen.
Laserlipolyse is vooral geschikt voor fibreuze cellulitis en ook, maar in mindere mate, voor cellulitis met vochtophoping
Radiofrequentie en de carboxytherapie zijn geschikt voor de drie types cellulitis
Endermologie is vooral aangewezen bij cellulitis met vochtophoping
Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste
* Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde.
Japanse motorrijder werpt uitwerpselen naar voorbijgangers
Japanse motorrijder werpt uitwerpselen naar voorbijgangers
De Japanse politie heeft een motorrijder opgepakt die zijn eigen uitwerpselen naar voorbijgangers had gegooid, zo meldt de politie maandag.
Tatsuya Moriguchi (39) gaf zichzelf aan bij de politie, nadat hij zondag voor de tweede keer tot dit type misdrijf was overgegaan in Settsu, een stad in de omgeving van Osaka. Op 3 augustus had de man deze feiten al een eerste keer gepleegd. Nadat hij in open lucht zijn behoefte had gedaan, bestuurde hij de motor met zijn rechterhand, terwijl hij in zijn linkerhand zijn uitwerpselen vasthield. Toen hij een jonge vrouw passeerde, wierp hij het goedje in haar richting. "De verdachte heeft verklaard dat hij dat deed, omdat hij zich gestresseerd voelde op het werk", legt een woordvoerder van de politie uit. "Ik heb geen enkel idee van de straf die hij hiervoor riskeert", stelde de woordvoerder, die "nooit voorheen over een dergelijke zaak gehoord had". (TIP)
Geen zin, geen fut, een vermoeid gevoel... En als het nu eens het post-holiday-syndroom was? Verlies er de moed niet bij! Deze lichte vorm van zwaarmoedigheid die ongeveer 35% van de jongvolwassenen treft bij hun terugkeer uit vakantie, is slechts van voorbijgaande aard. We bieden u een aantal tips om het post-holiday-syndroom te verdringen.
Deprimerende terugkeer uit vakantie
U hebt zich de hele zomer prima gevoeld en nu voelt u zich bij het einde van de vakantie gedeprimeerd. Dit is goed te begrijpen: u hebt maandenlang naar de vakantie uitgekeken, u hebt zich fysiek, psychologisch en financieel voorbereid en u hebt amper de tijd gehad om uw bagage neer te zetten en de vakantie is al voorbij. Nog erger is de reactie achteraf! Volgens een studie uitgevoerd door Spaanse onderzoekers, zou 35% van de werknemers tussen 25 en 40 jaar geconfronteerd worden met het post-holiday-syndroom, een algemeen gevoel van ongemak dat veroorzaakt wordt door de terugkeer naar het werk.
Fysieke en psychologische symptomen
Meestal uit de zwaarmoedigheid zich in fysieke symptomen zoals vermoeidheid, een gebrek aan eetlust, moeilijkheden om zich te concentreren, slaperigheid, slapeloosheid, een abnormaal hoog hartritme of spierpijn van diverse aard. Op psychologisch vlak, kan de teruggekeerde vakantieganger prikkelbaar, angstig of droevig zijn. Een leeg gevoel en een houding van "het kan me niet meer schelen" zijn fenomenen die eveneens voorkomen, maar gelukkig zijn ze van voorbijgaande aard en beperken ze zich tot de periode na de vakantie.
Vergemakkelijk de overgang tussen vakantie en werk
Als u niet wilt toegeven aan de wanhoop die sommigen overvalt aan het einde van de vakantie, moet u proberen de terugkeer naar de realiteit beter te organiseren. Plan bijvoorbeeld uw terugkeer naar huis enkele dagen voordat u opnieuw aan het werk moet. Op die manier krijgt u de kans om u opnieuw aan te passen en u kunt gewoon genieten van thuis te zijn terwijl u nog met vakantie bent. Maak van de gelegenheid gebruik om uw vakantieherinneringen en foto's te verzamelen. Dit zal u helpen het tevredenheidsgevoel met betrekking tot de vakantie te verlengen en te delen met uw vrienden, collega's
Voorzie leuke activiteiten in de loop van het jaar
Wat het meest deprimerend is na een vakantie, is de gedachte dat men opnieuw een volledig jaar zal moeten wachten om opnieuw te vertrekken Waarom zou u over enkele maanden geen weekendje plannen? En als het financieel aspect het niet toelaat, kunt u nog altijd aangename dingen plannen op korte termijn: als twee verliefden naar de bioscoop trekken, een wandeling maken in de natuur, een etentje met vrienden Er zijn duizend en een manieren om andere lucht op te snuiven!
Breng het vakantiegevoel mee naar huis
Wanneer u met vakantie bent, doet u het zonder overvolle agenda, zonder huishoudelijke taken, zonder chagrijnige baas, zonder onverwachte rekeningen Kortom, u kunt zich laten gaan zonder dat allerlei zorgen uw dag komen verpesten. De gevolgen zijn positief: u hebt de tijd om te luisteren naar uw gezin, om attent te zijn, om te lachen en om aandacht te besteden aan wat in de wereld gebeurt. Herval, wanneer u thuiskomt, niet in een soort depressie. Het is echt niet nodig het werk of het slechte weer van alles de schuld te geven. U hebt tijdens uw vakantie ontdekt dat een leven zonder stress aangenamer is: probeer nu in het dagelijkse leven op dezelfde manier met stresssituaties om te gaan.
De vakantie komt na het werk
Nog een laatste tip: wees filosofisch. Als de vakantieperiode het hele jaar zou duren, zou het geen vakantie meer zijn Om aan het dagelijkse leven te ontsnappen, moet er ook een dagelijks leven zijn! En bovendien is het dankzij het geld dat u al werkend verdient dat u op reis kunt gaan. De volgende vakantie is ook weer niet zo veraf. En in afwachting: geniet van het leven! Dat is buiten de zomermaanden evengoed mogelijk!
In een Wit-Russische plaats is een inwoner om het leven gekomen toen een bronzen beeld van de Sovjet-revolutieheld Vladimir Lenin omverviel toen de man er op klauterde, zo heeft het televisiestation Bel-1 gemeld. Het slachtoffer is een 21-jarige man.
Het ongeluk gebeurde kort na zonsopgang in de plaats Boeda-Kosjelevski in centrale Wit-Russische regio Gomel. De man was het zeven meter hoge standbeeld langs de benen en torso opgeklommen om te slingeren aan de uitgestrekte arm van de voorman van de Russische revolutie. Maar delen van het standbeeld zakten in elkaar en bedolven de man, vertelden volgens het televisiestation getuigen. Vrienden van het slachtoffer ruimden het puin en belden een ziekenwagen. De man overleed op weg naar het ziekenhuis. Een plaatselijke ambtenaar zei dat het standbeeld wordt gerepareerd gezien het een belangrijk onderdeel vormt van de regionale cultuur. (MPE)
Alle specialisten zijn het erover eens: wie goed wil slapen, moet van slapen een prioriteit maken. U zult er de vruchten van plukken! Het beste ogenblik om opnieuw te leren luisteren naar uzelf en om beter te slapen, is de vakantie: minder stress, minder druk en meer tijd. Waarom zou u er niet meteen aan beginnen? U vindt hieronder de 10 gouden regels die u moet volgen om beter te slapen en dus ook om uw goede conditie terug te vinden.
Tien nuttige tips voor wie goed wil slapen
-Leer uw slaapbehoeften kennen. Aarzel niet om op te schrijven wanneer u gaat slapen en wanneer u wakker wordt. De vakantieperiode is ideaal om vast te stellen of u een ochtend- of een avondmens bent, een grote of een kleine slaper. Maak van de gelegenheid gebruik om ook de slaapbehoeften van uw partner en uw kinderen na te gaan. Deze informatie is belangrijk om beter rekening te kunnen houden met uw slaapritme en om een ruimte te voorzien die geschikt is om te slapen.
-Ga zoveel mogelijk op hetzelfde uur slapen en, nog belangrijker, sta op hetzelfde uur op.
-Probeer, om uw conditie te verbeteren, het ontwaken gepaard te laten gaan met sommige rituelen: douche, ontbijt, licht
-Wees aandachtig voor de symptomen van slaap en hou er rekening mee. Gapen, zware oogleden, zich uitrekken, prikkende ogen zijn allemaal aanwijzingen dat uw lichaam vermoeid is en dat het tijd is om te gaan rusten. Bied geen weerstand en ga slapen zonder tijd te verliezen.
-Eet 's avonds geen copieuze maaltijden en vermijd alcohol. Alcohol vergemakkelijkt misschien het inslapen, maar verstoort daarna de slaapstructuur.
-'s Avonds kunt u sport- en andere stimulerende activiteiten best vermijden. Het uur voordat u gaat slapen, besteedt u best aan rustige en ontspannende activiteiten.
-Een kruidendrankje, een kop lauwe melk, lezen, bidden, ontspanning zijn heilzame rituelen die het inslapen vergemakkelijken. Door ze dagelijks te herhalen, kunt u de tijd die u nodig hebt om in slaap te vallen aanzienlijk inkorten.
-Richt een rustgevende ruimte in die geschikt is om te slapen: een stille en goed verluchte ruimte, een temperatuur tussen 18 en 20 °C, zacht licht
-Uw bed dient voor intimiteit en om te slapen: geen televisie dus, geen computer en geen intellectuele activiteiten!
Slapen en televisie: goed om te weten
Velen hebben een televisietoestel in hun slaapkamer. Sommigen erkennen dat klank en beeld hen wakker houden, terwijl voor anderen de televisie hetzelfde effect heeft als een slaapmiddel.
Voor diegenen die voor de televisie in slaap vallen, de volgende tip: programmeer het toestel zodat het zichzelf na een tijdje automatisch uitschakelt. Doet u dat niet, dan zult u na een tijdje wellicht door een verandering van geluid gewekt worden. Dikwijls is het de eindgeneriek die u wakker maakt en die dus uw slaap onderbreekt.
Als u de neiging hebt om in de zetel van de living voor de televisie in slaap te vallen, dan kunt u zich vooraf op de nacht voorbereiden: doe uw pyjama aan, poets uw tanden en sluit ramen en deuren voordat u in de zetel gaat liggen. Als u dan enkele uren later wakker wordt, moet u zich alleen nog naar uw bed begeven. In het andere geval, zullen de voorbereidingen om te gaan slapen u helemaal wakker maken.
Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste
Praktische gids "Bien dormir, mieux vivre" (Goed slapen, beter leven), Frans nationaal instituut voor gezondheidspreventie en -opvoeding (Inpes), www.inpes.sante.fr, juni 2009.
Kleptomanen, mensen die zich niet kunnen bedwingen om in de winkels te stelen, is iets waar we makkelijk om lachen of grappen over maken, iets voor komische films. Maar voor wie het zelf elke dag moet beleven, is het helemaal geen lachertje..
Kleptomanie, de drang om te stelen
Juliette verdient goed de kost, maar ze lijdt aan boulimie... en aan kleptomanie. Ze steelt namaakjuwelen in supermarkten, al enkele jaren trouwens, en ze is nog nooit betrapt. Niemand weet dat ze aan deze manie lijdt, en ze verstopt de gestolen juwelen zorgvuldig zodat niemand argwaan zou krijgen.
Kleptomanen zoals Juliette voelen een soort spanning die lichter wordt als ze stelen. Ze voelen een heel sterke drang om zich op onwettige manier voorwerpen toe te eigen. Het gaat niet simpelweg om een verlangen om te bezitten zoals bij verzamelaars, want meestal kunnen ze zich de zaken die ze stelen op eerlijke wijze aanschaffen door ervoor te betalen. Ze worden dus niet door armoede gedreven om zo te handelen. De gestolen voorwerpen zijn trouwens vaak van weinig waarde.
Kleptomanie, een dwangmatige gedragsstoornis
Niet alle kleptomanen zijn verknocht aan de gestolen voorwerpen zoals Juliette. Zij legt immers een heuse verzameling aan. Maar sommige maken het pakje dat ze hebben gestolen niet eens open, of ze leggen het in een hoekje en denken er niet meer aan. Het is per slot van rekening de daad van het stelen zelf die een kick geeft. Het is dus dwangmatig gestoord gedrag.
Kleptomanen, wie zijn ze?
Het zijn vaak vrouwen (in drie op de vier gevallen) tussen 30 en 40 uit een sociaal eerder welstellend milieu. Een op de vier kleptomanes lijdt aan boulimie. In ongeveer 60% van de gevallen gaat het om vrouwen met psychische problemen. Dat kan gaan van angsten en depressie tot verslaving (drugs, alcohol) en dwangmatig gestoord gedrag.
Hoe wordt kleptomanie behandeld?
De meeste kleptomanen hebben niet de behoefte om zich te laten behandelen. De diefstal verschaft ze immers genot en dat willen ze zo houden. Pas als ze worden aangehouden en ze ermee geconfronteerd worden, zullen ze de stap zetten en zich laten behandelen. Antidepressiva kunnen in dat geval helpen, in combinatie met een behandeling van de psychische problemen. Gedragstherapieën zijn het meest aangewezen bij deze psychische aandoening.
Fietsende Amerikaan opgepakt met alligator op schouders
Fietsende Amerikaan opgepakt met alligator op schouders
Een agent in de Amerikaanse staat Louisiana keek verschrikt op toen de 38-jarige Terron D. Ingram voorbijfietste. De Amerikaan had immers niemand anders een alligator op de schouders. De sheriff beval Ingram halt te houden, maar die negeerde dat bevel en koos het hazenpad. Zonder de viervoeter wel te verstaan, maar ook zonder zijn tweewieler.
Even later werd de man alsnog opgepakt. Hij moet voor de rechtbank verschijnen wegens belemmering van zijn aanhouding, drugsbezit en dierenmishandeling door verlating. De alligator is vrijgelaten in een meer. Ingram zit nog steeds vast. Het is volstrekt onduidelijk wat hij van plan was met het dier. (odbs)
Het slaapapneusyndroom kan autorijden gevaarlijk maken
Het slaapapneusyndroom kan autorijden gevaarlijk maken
Onopvallend kan het slaapapneusyndroom reeds jaren aanwezig zijn alvorens gediagnosticeerd te worden. Deze respiratoire aandoening van de slaap kan nochtans ernstige gevolgen hebben: ze verhoogt het risico op cardiovasculaire en cerebrovasculaire accidenten, alsook op diabetes. En door te leiden tot slaperigheid, veroorzaakt ze ook sommige verkeersongevallen...
En als het nu eens het slaapapneusyndroom was?
's Nachts snurken en overdag indommelen kunnen tekenen zijn van een slaapapneusyndroom (SAS). Naar verluidt zou 5 tot 7% van de bevolking daarmee geconfronteerd worden. Toch is het slaapapneusyndroom bij heel wat slachtoffers niet gediagnosticeerd en zijn die mensen zich dus niet bewust van de mogelijke gevolgen en risico's die zijzelf lopen. Natuurlijk verhoogt het slaapapneusyndroom het risico op sommige ziekten en cardiovasculaire accidenten, maar eveneens op vermoeidheid en slaperigheid overdag. Het gevolg is een verhoogd risico op ongevallen tijdens dagelijkse activiteiten, onder meer werk- en verkeersongevallen.
Wat is eigenlijk het slaapapneusyndroom?
Het slaapapneusyndroom wordt gekenmerkt door talrijke korte ademhalingsstilstanden tijdens de slaap. Na elke onderbreking herneemt de ademhaling vrij luidruchtig, wat de oorzaak is van het snurken. Per nacht kunnen er 30 tot 500 onderbrekingen voorkomen, die van enkele seconden tot zelfs iets meer dan één minuut kunnen duren. De oorzaak is een verslapping van de spieren van de tong en het zachte verhemelte, wat leidt tot een obstructie van de bovenste luchtwegen.
Lijdt u aan het slaapapneusyndroom?
Riskeert u een ongeval veroorzaakt door overmatige slaperigheid? Doe deze test alvorens achter uw stuur plaats te nemen!
Dankzij deze onlangs op e-gezondheid gepubliceerde test (de Epworth-slaperigheidsschaal), zult u weten hoe het gesteld is met uw risico op indommelen achter het stuur. In geval van slaperigheid overdag, raden we u aan om uw arts te raadplegen voordat u achter het stuur plaatsneemt. En laat, indien nodig, maar iemand anders uw wagen besturen.
Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste
Persdossier van de FFAAIR (Franse federatie van verenigingen voor zieken met een ademhalingsinsufficiëntie of -handicap), zomer 2009.
Het Harley Davidson Stereo Speaker System is in de eerste plaats gemaakt voor motorliefhebbers met een iPhone of iPod. Gelukkig ziet het systeem er strak genoeg uit om ook de rest van de bevolking aan te spreken. Wie echt geen dag zonder zijn klassieke tweewieler kan, stelt de Stereo Speaker in als wekker waarna je elke ochtend gewekt wordt met het kenmerkende ronken van een Harley Davidson motor. Uiteraard speel je er ook muziek mee af, maar het zijn zulke kleine details die het verschil maken. Te koop op www.ihomeaudio.com voor 130 dollar.
Jesse van Kuijk uit Budel is zondagavond op Kempen Airport in Budel er, voor zover bekend, als eerste Nederlander in geslaagd met een zelf ontworpen fietsvliegtuig van de grond te komen. De vlucht die hij op eigen kracht maakte, duurde slechts enkele seconden, maar de 19-jarige Brabander heeft aangetoond dat zijn zelfgebouwde toestel met een spanwijdte van 26 meter werkt.
Van Kuijk zei maandag dat hij slechts enkele meters in de lucht kon blijven, omdat zijn fietsketting er afliep. Hij wil de aandrijving verbeteren en snel een tweede poging wagen. De constructie van Van Kuijk is gebouwd met lichte materialen zoals aluminium, foam en balsahout en weegt 56 kilo. Vrienden en familie hielpen bij de bouw, die twee jaar duurde. Omdat het toestel zeer fragiel is, moest worden gewacht op een windstille dag. Zondag was het zover en reikte Van Kuijk tot anderhalve meter in de lucht. Fietsvliegtuigen worden met wisselend succes sinds de jaren dertig gebouwd. (DWM)
We hebben onze rug nodig bij alles wat we doen. Het is dus belangrijk dat we bij onze dagelijkse klussen een goede houding aannemen om te voorkomen dat we onze rug belasten of bezeren en dus rugpijn krijgen. Hieronder vindt u tips voor een goede houding en ook enkele stretchoefeningen die uw rug kunnen ontlasten...
Goed gaan zitten is een kunst
Ga met uw zitvlak altijd tegen de rug van uw stoel zitten.
Verdeel uw gewicht over uw benen.
Kruis uw benen niet.
Trek uw schouders naar achteren
Hou uw hoofd recht, maar kantel het niet te veel naar voren.
Mijd zetels waarin u te diep wegzakt.
U kunt bij het zitten deze stretchoefening doen om uw rug te ontlasten: recht uw rug, maak u groter, rek uw wervelkolom zoveel mogelijk uit in de hoogte. Hou deze houding ongeveer 6 seconden aan en ontspan langzaam in 3 tot 4 seconden.
Ontzie uw rug als u lang moet staan
Hou u goed recht.
Ontspan uw schouders.
Verdeel uw lichaamsgewicht over uw beide benen.
Laat uw lichaamsgewicht regelmatig enkele seconden op één been rusten en daarna op het andere.
Trek om de 5 minuten uw buik een tiental seconden in en span intussen uw dijen op.
Let erop dat u uw bekken niet kantelt.
Zo ontlast u uw onderrug als u lang recht moet staan: kantel uw bekken 3 tot 4 keer heel langzaam naar achteren en adem intussen rustig uit door de mond.
Trappen beklimmen
Hou uw rug zo recht mogelijk. Buig uw bovenlijf niet naar voren terwijl u stapt.
Hou een regelmatig, langzaam tempo aan. Neem de treden niet per 2. En wissel niet voortdurend af tussen snel stappen en traag.
Een stretchoefeing voor als het klimmen lastig wordt. Blijf staan op een trede, één hiel in het luchtledige, hou deze houding 5-6 seconden aan en wissel dan af met de andere voet. Door deze oefening worden uw kuiten gerekt waardoor u geen krampen of spierpijn krijgt en daarna weer verder kunt.
Stofzuigen
Zorg voor een goed evenwicht. Verplaats uw gewicht afwisselend naar het voorste been en achterste been en buig lichtjes door het voorste been.
Hou uw rug gestrekt.
Hou het toestel met beide handen vast.
Til het toestel niet op.
Mijd bruuske verplaatsingen en draaiende bewegingen.
Zo ontlast u uw rug tijdens of na het stofzuigen: buig lichtjes door uw knieën, rond de onderrug en maak met uw schouders langzame draaiende bewegingen naar achteren. Doe deze oefening ongeveer één minuut.
Rugvriendelijk strijken
Hou uw rug zo recht mogelijk en kantel uw bekken lichtjes naar voren.
Dat lukt maar als uw strijkplank op de juiste hoogte staat!
Strijk indien mogelijk al zittend, maar let er ook dan op dat u uw rug recht houdt.
Verdeel uw lichaamsgewicht over uw beide benen. Probeer uw gewicht niet van het ene op het andere been te verplaatsen.
Ontspan uw nek en schouders.
Zo kunt u uw rug ontspannen: buig door uw knieën, de benen lichtjes gespreid, kantel het bekken naar voren, breng uw bovenlijf ontspannen naar voren, hou uw hoofd omlaag en rond de rug. Maak nu met uw hoofd langzaam draaiende bewegingen, eerst naar links en dan naar rechts. Kom dan langzaam met geronde rug weer omhoog.
Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste
"En forme jusqu'à 100 ans", Lydie Raisin, uitgeverij Leduc.
Heerlijk speelgoed, deze Hi-Fi Cellphone, en tegelijk doodjammer dat het slechts om een concept gaat. De naam doet zeker al vermoeden dat het hier om een gsm gaat maar daarnaast kan dit gadget heel gemakkelijk omgebouwd worden tot een hoofdtelefoon. Naar muziek luisteren was nog nooit zo gemakkelijk, al zal je geen telefoongesprekken kunnen voeren wanneer hij in hoofdtelefoonmodus staat. De kans dat we dit product binnen enkele maanden/jaren effectief op de markt zien, is best groot: LG heeft al concrete interesse getoond en beloonde het ontwerp met een Design of the Future-award. Veelbelovend!
Het aantal gedetineerden van vreemde origine is de voorbije twee jaar fors gestegen. Welgeteld 4.381 gedetineerden in de Belgische gevangenissen hebben een buitenlandse nationaliteit. Op een totaal van een kleine 10.000 gedetineerden is bijna de helft dus van vreemde origine. Dat schrijft De Morgen.
Twee jaar geleden ging het nog om 36 procent. "Het is een heterogene groep uit wel honderd landen", zegt criminologe Eveline De Wree. De cijfers, die dateren van april, zijn opgevraagd door Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) bij minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V). Gedetineerden met een dubbele nationaliteit, zoals de onlangs ontsnapte Ashraf Sekkaki, worden niet bij de vreemdelingen meegeteld. Uit de gegevens blijkt dat van de 4.381 gedetineerden met vreemde nationaliteit zowat de helft (2.200) een effectieve celstraf uitzit, het merendeel van de anderen (1.955) verblijft in voorlopige hechtenis. Ook dat is omzeggens de helft van alle voorlopige hechtenissen. (TIP)
Logitech introduceert vandaag een nieuwe manier voor notebookbezitters om draadloze toetsenborden en muizen aan te sluiten. Met één universele usb-ontvanger, de Logitech Unifying receiver, is een notebook eenvoudig uit te breiden met zes draadloze apparaten. De ontvanger is zeer klein en kan probleemloos ingeplugd blijven op een laptop. Groot voordeel van de universele ontvanger is dat meerdere usb poorten beschikbaar blijven. Op dit moment is dit product compatibel met vier nieuwe producten; de Logitech Wireless Keyboard K350, de Logitech Wireless Keyboard K340, de Logitech Marathon Mouse M705 en de Logitech Wireless Mouse M505. De Logitech Wireless Keyboard K350 en K340 zijn medio september verkrijgbaar en hebben een winkeladviesprijs van 59 en 39 euro. De Logitech Marathon Mouse M705 en Wireless Mouse M505 zijn vanaf half augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van 59 euro en 39 euro.
De studie is wellicht anekdotisch, maar het is wel altijd interessant te merken dat een wijdverbreide indruk bevestigd wordt door de wetenschap... Blijkbaar helpen krachttermen werkelijk om de pijn te verdragen. Doe-het-zelvers met een grof taalgebruik verheugen zich alvast!
Krachttermen om te weerstaan aan de pijn
De meeste woordenboeken zullen u vertellen dat het uitspreken van een krachtterm, een scheldwoord of een belediging, of het nu in gezelschap is of niet, zeer onbeleefd is en dat men op die manier bepaalde mensen kan kwetsen omdat men geen aandacht schenkt aan de regels van de wellevendheid en het goede fatsoen. En toch Volgens een onderzoek uitgevoerd aan de Britse Keele University (Newcastle), zouden krachttermen bijzonder therapeutische eigenschappen hebben: vloeken zou de gewaarwording van pijn verzachten.
Minder pijn voor de mensen met het grofste taalgebruik
Om dit vast te stellen, lieten de onderzoekers van de Keele University 60 vrijwillige studenten hun hand onderdompelen in een emmer ijskoud water. De eerste keer werd hen gevraagd om constant krachttermen uit te spreken zolang ze hun hand in het water hielden. De volgende keer werd de test herhaald, maar de studenten mochten enkel een 'neutraal' woord uit het gewone dagelijkse taalgebruik uitspreken. Snel werd duidelijk dat de deelnemers aan het onderzoek tijdens de eerste test de door de koude veroorzaakte pijn veel langer konden verdragen. Ze beweerden zelfs dat de pijn minder intens was. Het uitspreken van krachttermen, scheldwoorden of beledigingen verhoogt blijkbaar onze pijngrens. "Vloeken is een menselijke reactie die al eeuwen bestaat. Het is zogoed als een universeel linguïstisch fenomeen geworden", verklaart Richard Stephens, één van de auteurs van de studie die verschenen is in het bekende wetenschappelijk magazine NeuroReport. "We hebben eveneens vastgesteld dat vloeken gebeurt vanuit de rechter hersenhelft, terwijl taal gewoonlijk verwerkt wordt door de linker hersenhelft".
Waarom vloeken wanneer men afziet?
Naast deze overwegingen uitgaande van specialisten, lijkt het onbetwistbaar dat wie een krachtterm uitspreekt dikwijls een vrij intense opluchting ervaart en zelfs een zekere vorm van plezier. Bent uzelf nooit in een situatie terechtgekomen, waarin u plots alle goede manieren overboord gooide en luid een 'verboden' woord uitsprak? Wel ja, dat lucht op! Wetenschappers hebben de juiste oorsprong nog niet ontdekt van de link die blijkbaar bestaat tussen het uitspreken van krachttermen en de waarneming van pijn. Ze veronderstellen nochtans dat de resultaten vastgesteld bij de 60 proefpersonen verklaard kunnen worden door de biologische respons op stress. Vloeken zou leiden tot een negatieve emotie, zoals angst of woede, die op haar beurt in het lichaam een verhoging zou veroorzaken van het hartritme en van andere fenomenen die het individu normaal gezien moeten voorbereiden om te vechten of te vluchten. Hierdoor zou er geen verband meer zijn tussen de angst om af te zien en de pijnwaarneming. Wat er ook van zij, als u pijn hebt, mag u niet aarzelen om grof taalgebruik te hanteren: het is goed voor de gezondheid!
Mannen denken om de zeven seconden aan seks, vrouwen om de 14 minuten. Dat blijkt uit Brits onderzoek bij 1.000 vrouwen.
70% van de vrouwen denkt om de 14 minuten aan seks, dat is zo'n 34 keer per dag. De helft van de vrouwen zegt niet tevreden te zijn over hun seksleven, en daardoor net meer aan seks te denken.
nu nog de dierentuin hier en we zijn rond pitou mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben van de kippen hebben we alleen de eitjes
onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver