Foto
alzheimer als je, jezelf niet meer herkend
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
Foto

We have a dream

In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.

Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.

Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot

dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.

Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,

er ooit een stralende morgen komt,

Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.

Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullen  kunnen eten

om hun lichaam te voeden.

Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.

Wij geloven dat ooit  de vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.

Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.

 

Naar toespraak van Martin Luther King

 

Foto
Foto
een gelukkig gezinnetje
Foto
Inhoud blog
  • Wij hebben uw stem nodig
  • nog eens komen zien
  • Overlijdensbericht
  • Kantoorseks: collega's luisteren mee
  • Ook vrouwen denken op het werk
  • De beste 5 plekjes
  • De 7 fases van een affaire op het werk
  • Vrouw moet borstprothese tonen
  • Baas geeft werknemers Mercedes cadeau
  • Blote borsten als hulpmiddel bij overval
  • Geldboete voor man
  • Onderzoek naar veroudering
  • Postcode Loterij geeft 460.000 euro
  • Dit wakkert de lust aan
  • Mannelijk orgasme
  • Dit effect heeft een orgasme
  • Stoppels reden om geen seks te hebben
    Foto
    Foto
    kijk eens rond er is steeds wel voor iedereen wat te beleven
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
    Foto
    Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
    Foto
    werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
    Foto
    Boomer is onze 100.000e bezoeker
    Miekemuis en haar Maatje
    Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaloerse partner snijdt penis af en spoelt hem door toilet

    Jaloerse partner snijdt penis af en spoelt hem door toilet



    Op de Filipijnen heeft een jaloerse man de penis van zijn minnaar afgesneden, in het toilet gegooid en doorgespoeld. Dat meldt de politie in Manilla.

    De man had gehoord dat zijn 21-jarige vriend relaties had met vrouwen en dat zinde hem niet. Toen zijn vriend sliep, sloeg de jaloerse man toe. De man wou vervolgens zelfmoord plegen, maar zijn zwaargewonde vriend kon hem het mes nog uit handen nemen. De dader werd opgepakt en zijn vriend werd naar het ziekenhuis gebracht.                (TIP)

    bron: Belga

    07-07-2008 om 20:55 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaalkap op parkings tegen ladingdiefstallen

    Kaalkap op parkings tegen ladingdiefstallen




    In de strijd tegen ladingdiefstallen uit vrachtwagens worden bosjes en struiken op parkings langs autosnelwegen gekapt. De belangrijkste parkeerplaatsen worden ook omheind en met bewakingscamera's uitgerust. Dat schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.




    Hoewel de federale politie vorig jaar officieel van een daling van het aantal ladingdiefstallen spreekt, ervaren de transportfederaties UPTR en Febetra het fenomeen nog steeds als een zeer ernstige plaag. In opdracht van de verschillende gewesten zijn groenarbeiders nu gestart met het verwijderen van het groen tussen de autosnelweg en de parkings langs de autosnelwegen om de zichtbaarheid te verhogen. Ook zullen de meest geviseerde parkings worden omheind, zodat dieven niet via een aanpalende weg of via de velden tot op de parking geraken. De belangrijkste parkings - in Vlaanderen langs de E34, de E17 en de E19 - krijgen ook bewakingscamera's die de nummerplaten registreren van auto's en trucks die gebruikmaken van de parking. Volgens Febetra en UPTR worden steeds meer vrachtwagenchauffeurs ook het slachtoffer van cabinediefstallen, waarbij dieven de stuurhut van de vrachtwagen leegroven.      (SIJ)

    bron: Belga

    07-07-2008 om 20:11 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hype: martel je ex met voodoo

    Nieuwe hype: martel je ex met voodoo

    Aan de vooravond van de opening van een beurs voor nieuwigheden in Frankfurt verwachten fabrikanten veel van een voodoopop die een ontrouw vriend(innet)je moet voorstellen.

    Volgens insiders wordt de pop de nieuwe hype in Europa. In plaats van thuis bij de pakken te blijven zitten, kunnen de partners die de bons gekregen hebben, een speldenkussen, een houder voor tandenstokers en een snijplank kopen met de voorstelling van de gehate ex-vriend(in). De beurs Decorate Life opent vrijdag de deuren. Meer dan 3.000 exposanten ut 76 landen stellen er hun nieuwste producten tentoon in alle soorten sectoren. De organisatoren verwachten 60.000 bezoekers tijdens de vierdaagse. Enkel de luxeafdeling is open voor het grote publiek. Naast de voodoopop worden ook aan de man gebracht: een rekenmachine in de vorm van en geurend naar een blok chocolade, ijsblokjes in de vorm van een gebit ("Frozen Smiles") en andere.      (SER)

    bron: Belga

    06-07-2008 om 18:43 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse politie en burger pakken samen woninginbraken aan

    Antwerpse politie en burger pakken samen woninginbraken aan

    Veel inbraken kunnen voorkomen worden via enkele eenvoudige en goedkope aanpassingen aan de woning. Om de bewoners daarop te wijzen, organiseert de Antwerpse lokale politie sinds maart de zogenaamde Vesta-acties, waarbij agenten folders met tips uitdelen en op huisbezoek komen.

    De voorbije maanden werden al 33.798 infobrochures verspreid. Voor het einde van deze legislatuur wil de politie langs alle woningen in Antwerpen gepasseerd zijn. Bewoners die dat wensen, kunnen ook een Technopreventief Advies (TPA) aanvragen. Een gespecialiseerd adviseur brengt dan een huisbezoek en geeft uitgebreid advies op maat, om de woning zo inbraakbestendig mogelijk te maken. Ondertussen hebben al 774 Antwerpenaren een TPA aangevraagd. Of de Vesta-acties ook een weerslag zullen hebben op het aantal woninginbraken, zal pas later blijken.         (TIP)

    bron: Belga

    06-07-2008 om 11:02 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer ouders willen genen van kind selecteren

    Steeds meer ouders willen genen van kind selecteren

    Steeds meer patiënten met ernstige erfelijke ziektes in de familie die weten dat ze drager zijn van het verantwoordelijke gendefect, willen die aandoening niet langer doorgeven aan hun kinderen. Dat bericht De Morgen.

    Dat vertaalt zich in een sterke stijging van de vraag naar genetische diagnoses om voor de zwangerschap gezonde embryo's te selecteren die geen drager zijn. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor reproductieve geneeskunde en medische genetica van de VUB, een van de pioniers op het vlak van zulke tests. In 2005 voerde de VUB nog 260 dergelijke genetische diagnoses op embryo's uit; in 2006 waren dat er 340 en vorig jaar 420. Ook dit jaar zet die stijging zich verder door. (SIJ)

    bron: Belga

    05-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preventie is nodig om mensen tot hun 65 jaar te laten werken

    Preventie is nodig om mensen tot hun 65 jaar te laten werken

    Werknemers die gezond leven, zijn beter opgewassen tegen de werklast die steeds zwaarder begint te wegen vanaf 45 jaar. De arbeidsbelastbaarheid van oudere werknemers opvolgen en bijsturen is bijgevolg cruciaal. Dat zegt Idewe, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming, in een onderzoek dat vrijdag in de Artsenkrant verschijnt.

    Vanaf 45 jaar weegt de werklast meer en meer door, stelde Idewe vast. Zonder voldoende preventie kampt een op de vijf 45-jarigen met matige of slechte arbeidsbelastbaarheid. Vanaf 50 jaar loopt dat op tot 24 pct, vanaf 55 jaar tot 37 pct en op 60 jaar tot 60 pct. 8 pct van de mannelijke werknemers van 45 jaar loopt een hoog hart- en vaatrisico. Dat risico neemt fors toe met de leeftijd, in die mate dat een 55-jarige man een gemiddeld risico heeft dat drie keer hoger ligt dan bij een 25-jarige. Ook is het risico bij mannen ongeveer drie keer hoger dan bij vrouwen. Het onderzoek toont aan dat gezondheidspromotie voor ondernemingen een zinvolle en noodzakelijke investering is bij een steeds grijzer wordende werkende bevolking, vooral om de arbeidsbelastbaarheid op peil te houden, besluit Idewe. (SER)

    bron: Belga

    05-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik ladder niet uitgelegd = betalen schadevergoeding

    Britse schoolconciërge wordt vergoed voor val van ladder

    In Groot-Brittannië moet een lagere school haar conciërge een schadevergoeding betalen omdat hij van een trapladder is gevallen. De school had hem niet verteld hoe hij de ladder moest gebruiken.

    Het ongeluk gebeurde in 2004 in een lagere school in Romsey, in het graafschap Hampshire in het zuidwesten van Engeland. Anthony Gower-Smith, die deeltijds als conciërge werkte, viel van een 1,80 meter hoge trapladder en liep daarbij een schedel- en kaakbeenbreuk op. Ook zijn nieren werden geraakt. Sinds het ongeval heeft hij niet meer kunnen werken. Gower-Smith zei dat zijn werkgevers hem niet hadden getoond hoe hij de ladder moest gebruiken en trok naar een lokale rechtbank. Die verklaarde de klacht niet ontvankelijk maar in Londen heeft een hogere rechtbank nu geoordeeld dat de school 75 pct schuld heeft aan het ongeval. Welke schadevergoeding de conciërge krijgt, werd niet bekendgemaakt. (SER)

    bron: Belga

    05-07-2008 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen: Na het kiwimodel: het Oranjemodel (vervolg)

    De Morgen: Na het kiwimodel: het Oranjemodel

     (vervolg)


     

    'Het Nederlandse model vergist zich van vijand'

    "Met het systeem van de marktoproep zoals in Nederland drijf je producenten in het beste geval tijdelijk tot skeletprijzen, maar het is geen duurzaam systeem", zegt Joris Van Assche. "Op langere termijn worden kleine generische spelers van de markt geconcurreerd en krijg je monopoliesituaties zoals we die op de energiemarkt kennen. Op termijn is het een geschenk voor de producenten van merkgeneesmiddelen, die bij gebrek aan generische concurrentie hun positie zullen versterken."

    Volgens Van Assche is een simpele prijsvergelijking tussen België en Nederland bovendien niet correct. "Je mag de prijzen niet zomaar naast elkaar zetten. De kortingen die farmaceutische bedrijven tot voor kort aan Nederlandse apothekers gaven, rezen de pan uit. Er doen verhalen de ronde over bonussen voor apothekers tot 85 procent. In feite hebben de zorgverzekeraars in de eerste plaats die kortingen afgeroomd. Dat vertekent het beeld en het verklaart waarom de apothekers zich met hand en tand verzetten tegen het nieuwe systeem. En er is nog een belangrijk verschil tussen de Belgische en de Nederlandse geneesmiddelenmarkt: bedrijven in België hebben veel hogere operationele kosten door de hogere concentratie artsen en apothekers die bezocht moeten worden. Dat vertaalt zich mee in een hogere prijs."

    Maar bovenal, vindt Van Assche, schiet het systeem van aanbesteding op de verkeerde vijand. "De grote uitdaging situeert zich niet binnen de postoctrooimarkt. Door die citroen verder uit te knijpen, kun je wellicht op korte termijn wat besparen, maar het bedrag dat je kunt ophalen, blijft in verhouding beperkt. De generische markt is bij ons goed voor 250 miljoen euro, op een totaal van 3,4 miljard euro voor de totale geneesmiddelenmarkt. De echte problemen zitten met andere woorden bij de merkgeneesmiddelen die nog onder patent zijn."

    Volgens FeBelGen kan de overheid fors besparen in drie 'dure' klassen geneesmiddelen die heel veel geconsumeerd worden. "We zien dat onder druk van Big Pharma vaak niet kostenrationeel wordt voorgeschreven, met cholesterolverlagers, bloedverdunners en antidepressiva als opvallendste voorbeelden. Er worden te veel dure merkgeneesmiddelen voorgeschreven, terwijl de alternatieven waarvan het octrooi verstreken is niet alleen veel goedkoper zijn maar vanuit wetenschappelijk oogpunt soms ook beter. Door het rationeel voorschrijfgedrag van artsen te stimuleren kunnen we heel veel geld besparen."

    Ook de markt van de ziekenhuisgeneesmiddelen moet volgens Joris Van Assche dringend opengebroken worden. "Het aandeel van de generieken is daar onbeduidend. Door procenten op te leggen die de ziekenhuizen moeten halen, kan ook die markt opengebroken worden, met forse prijsdalingen tot gevolg. Hetzelfde geldt voor de referentieterugbetaling. Momenteel worden de prijzen twee keer per jaar aangepast. Doen we dat vier keer per jaar, dan komen goedkope generische alternatieven sneller op de markt, wat jaarlijks extra besparingen oplevert tussen 5 en de 10 miljoen euro."

    Julien Brabants GSK Pharma




    'De farma-industrie is bereid om belangrijke inspanningen te doen'

    "Ook wij zijn van oordeel dat de prijzen van postoctrooigeneesmiddelen veel lager kunnen", zegt Julien Brabants, verantwoordelijk voor overheidsrelaties bij GSK Pharma. "Alleen is het Nederlandse model niet aangewezen. We hebben een doordachte aanpak nodig, waarbij we niet alleen besparen maar ook een stimulans aanbieden aan de investerende farma-industrie in ons land."
    GSK hamert op het belang van de farmaceutische industrie voor de Belgische kenniseconomie. "Op basis van de OESO-indicatoren voor innovatie en industriële ontwikkeling is België in de farma-industrie het best presterende land van het Westen. Dat maakt onze situatie uniek. De Belgische schatkist int meer belastingen van de farma-industrie dan dat het Riziv spendeert aan de terugbetaling van geneesmiddelen."

    Omdat het hoofdkwartier van de wereldwijde vaccinoperaties van GSK is gevestigd in het Waalse Rixensart vormen de prijs en de terugbetalingsvoorwaarden die in België gehanteerd worden de referentie voor vele andere landen. "Ze zijn met andere woorden in grote mate bepalend voor de Belgische exportpositie van ons bedrijf en dus ook voor de inkomsten van de schatkist die eruit voortvloeien."

    GSK pleit er bijgevolg voor om het geneesmiddelenbudget niet los te zien van de economische situatie. "De claim dat generica ruimte scheppen om innovatie terug te betalen is vals", stelt Julien Brabants. "Iedere eurocent die besteed wordt aan generica is bij wijze van spreken verloren gegaan om innovatie te financieren. Maar ook de innovatieve farma-industrie moet meer durf aan de dag leggen. Nieuwe geneesmiddelen met een duidelijk toegevoegde waarde moeten snel en gemakkelijk tot bij de patiënt geraken. Dat zal geld kosten, maar de farma-industrie kan gedeeltelijk mee voor de oplossing zorgen door de prijs van geneesmiddelen buiten octrooi te doen dalen."

    Concreet stelt het farmaceutisch bedrijf een 'compensatiemodel' voor. "Vandaag bepaalt de CTG (Commissie Tegemoetkoming Geneesmiddelen) de waarde van de nieuwe geneesmiddelen en maakt een schatting van de budgettaire impact ervan. Soms stelt de CTG dat het geneesmiddel waardevol is maar te duur. Dat leidt tot een patstelling: het bedrijf heeft geen ruimte om de kostprijs te drukken omdat dat Europese implicaties heeft, en dus wordt het innovatieve geneesmiddel niet of zeer beperkt terugbetaald. Wij stellen voor om het Riziv de geschatte waarde te laten vergoeden. Het bedrijf neemt dan het eventuele surplus op zich door ter compensatie de prijzen aan te passen van zijn producten uit octrooi."

    De voordelen zijn volgens GSK legio. "Vernieuwende geneesmiddelen komen sneller bij de patiënt die ze nodig heeft. De overheid krijgt een nieuw instrument om de kosten onder controle te houden. De investerende industrie wordt aangemoedigd, wat de schatkist ten goede komt. En de rol van generica wordt teruggebracht tot zijn essentie: proberen goedkoper te zijn dan de originele geneesmiddelen uit octrooi. Wij zijn bereid onze verantwoordelijkheid te nemen en willen onder meer via het compensatiemodel belangrijke inspanningen leveren."

    Ivan Van der Meeren Socialistische Mutualiteiten



    'Ook andere spelers in de sector voor hun verantwoordelijkheid plaatsen'

    "Het kiwimodel is gestrand op een gebrek aan politieke wil en is verzopen in een juridisch kluwen", zegt Ivan Van der Meeren. "Het Nederlands model heeft onze steun. Het biedt een aantal mogelijkheden die wij drie jaar terug al naar voren schoven: het is een soort mengvorm van het kiwimodel en de huidige referentieterugbetaling, waarbij de goedkoopste variant van een geneesmiddel beter terugbetaald wordt." Die goedkoopste variant moet, net zoals bij het kiwimodel, uit een marktoproep komen. "Zo'n aanbesteding moet er komen voor alle geneesmiddelen waarvan het octrooi vervallen is. "

    Het opdelen van geneesmiddelen uit dezelfde therapeutische klasse in geneesmiddelen onder en geneesmiddelen buiten octrooi, mag dan al moeilijk zijn, als het niet gebeurt, dan dreigt een oud Belgisch zeer de kop op te steken. Onder druk van de krachtige farmaceutische lobby zien we vaak een 'shift' van de goedkope geneesmiddelen naar nieuwe, vaak peperdure geneesmiddelen die vanuit wetenschappelijk oogpunt niet beter zijn. "Dat probleem bestaat inderdaad", zegt Ivan Van der Meeren. "De farmaceutische lobby is bijzonder krachtig en de artsen schermen met hun therapeutische vrijheid. Maar de huidige situatie is niet veel langer houdbaar. De recentste cijfers tonen bijvoorbeeld voor cholesterolverlagers een verschuiving van de zeer goedkope geneesmiddelen uit octrooi naar de veel duurdere cholesterolverlagers die nog onder octrooi zijn. Hetzelfde zien we bij antidepressiva. Er worden massaal duurdere en niet noodzakelijk beter geneesmiddelen voorgeschreven."

    Het verhaal stopt voor de Socialistische Mutualiteiten dus niet bij een marktoproep en een referentieterugbetaling. "Er moeten begeleidende maatregelen genomen worden die ook de andere spelers in de sector voor hun verantwoordelijkheid plaatsen", zegt Van der Meeren. "Artsen moeten nu al een bepaald percentage goedkoop voorschrijven. Dat gehalte mag een stuk hoger en moet bovendien afdwingbaar worden. Als ziekenfonds zouden we ook mensen moeten kunnen aanschrijven om hen duidelijk te maken welke geneesmiddelen de goedkoopste zijn. Dat hebben we in het verleden wel eens geprobeerd, maar na protest, vooral uit de hoek van de artsen, is er nooit een KB gemaakt dat de noodzakelijke wettelijke basis daarvoor zou vormen."

    Als het Nederlandse model één ding duidelijk maakt, dan wel dat er nog een flinke budgettaire marge is. "De spectaculaire prijsdaling leert dat de marges zeer groot kunnen zijn", zegt Van der Meeren. "De druk die uitgaat van de Nederlandse prijsdalingen zal dat verder aanscherpen. Ik kan patiënten die hun geneesmiddelen over de grens kopen best begrijpen. Ik zou hetzelfde doen."




     

    04-07-2008 om 20:50 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksuele Amerikaanse man wordt moeder

    Transseksuele Amerikaanse man wordt moeder

    Een transseksuele Amerikaan, die als De Zwangere Man een tijdje het wereld"nieuws" domineerde, heeft een kind ter wereld gebracht, zo meldt donderdag de Amerikaanse zender ABC News.

    De blijde, maar ongewone gebeurtenis vond plaats in een ziekenhuis in Bend, Oregon. De vader/moeder werd 34 jaar geleden als vrouw geboren, maar onderging tien jaar geleden operatief een "gedeeltelijke" geslachtswisseling -het verwijderen van de borsten. Vervolgens volgde hij/zij een therapie met testosteron, het mannelijke geslachtshormoon. Eierstokken en de baarmoeder werden evenwel niet verwijderd. Volgens de burgerlijke stand leeft hij als man samen met zijn (100 pct echte) vrouw Nancy. Aan de figuurlijke wieg van de "mannelijke zwangerschap" stond een kunstmatige bevruchting. Een normale bezwangering zat er ook niet in, want Nancy is onvruchtbaar. (SER)

    bron: Belga


    Dus ge ziet, voor alles is een oplossing, de herbouw van mevrouw 1 wordt ongedaan gemaakt omdat mevrouw 2 niet vruchtbaar is, ge moet er maar aan denken.

    04-07-2008 om 16:22 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EK voetbal helpt Duitse politie in zoektocht naar voortvluchtige Turk

    EK voetbal helpt Duitse politie in zoektocht naar voortvluchtige Turk

    In Duitsland is een 36-jarige voortvluchtige Turk opgepakt nadat de politie hem op een foto in een krant zag juichen in de Duitse stad München tijdens een wedstrijd van Turkije op het EK 2008. De Turkse aanhanger werd gezocht voor fraudedelicten. Dat bericht nieuwssite Ananova.

    De Turk volgde een wedstrijd van het Turkse nationale elftal op een groot scherm in een pub in München. Onderzoekers die de zaak op de voet volgden, herkenden de man onmiddellijk en telefoneerden naar de krant om te weten in welk café de foto was genomen. Na een gesprek met de barman bleek dat de Turk al sinds de start van het kampioenschap de wedstrijden in het café kwam bekijken. In dat café vertelde hij tegen enkele mensen dat hij in een lokale supermarkt werkte. Het is ook daar dat de politie hem vond en arresteerde.          (SER)

    bron: Belga

    04-07-2008 om 16:18 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas gehuwd stel veroorzaakte wellicht ufo-alarm

    Pas gehuwd stel veroorzaakte wellicht ufo-alarm

    Een pas gehuwd stel heeft op zijn trouwfeest in het zuiden van Wales wellicht ufo-alarm uitgelokt, zo heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld.

    Op hun huwelijksfeest op 8 juni hebben Lucy en Lyn Thomas nabij de luchtmachtbasis St.Athan speciale lantaarns aangestoken en ze vervolgens ten hemel opgelaten. In die buurt heeft een politieteam toen in een helikopter een niet-geïndentificeerd vliegend voorwerp gezien, maar er evenwel geen foto's van gemaakt. "Er bestaat geen twijfel over dat het onze lantaarns waren", zei de dertigjarige bruidegom tegen de BBC. Hij vertelde tijdens zijn huwelijksreis samen met zijn echtgenote berichten op het internet te hebben gelezen over een ufo-waarneming en toen eerst te hebben gedacht "oh neen, dat was precies dezelfde dag". De oplichtende lantaarns, waarvoor de inspiratie op een rockfestival was gevonden, zijn precies naar St.Athan gevlogen. "Vanuit de lucht is hun grootte niet uit te maken omdat zij zo helder zijn als een grote vuurbal", aldus Thomas.           (TIP)

    bron: Belga

    03-07-2008 om 20:37 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen: Na het kiwimodel: het Oranjemodel

    De Morgen: Na het kiwimodel: het Oranjemodel (deel 1)


     

    De Morgen

    Een brood voor 20 eurocent? Een bak van uw favoriete pils voor een euro? Of een splinternieuwe wagen die u 2.000 in plaats van 20.000 euro kost? Het lijkt een droom. Nochtans is het exact wat vandaag gebeurt met de prijs van geneesmiddelen in Nederland. De Morgen polste experts naar de waarde van het Oranjemodel, en schotelde hen deze prangende vraag voor: waarom kan in Nederland wat in België onmogelijk lijkt?

    door Tom Cochez


    In Nederland keldert de prijs van geneesmiddelen spectaculair

    Een brood voor 20 eurocent? Een bak van uw favoriete pils voor een euro? Of een splinternieuwe wagen die u 2.000 in plaats van 20.000 euro kost? Het lijkt een droom. Nochtans is het exact wat vandaag gebeurt met de prijs van geneesmiddelen in Nederland. De Morgen polste experts naar de waarde van het Oranjemodel, en schotelde hen deze prangende vraag voor: waarom kan in Nederland wat in België onmogelijk lijkt?

    Begin deze maand kraakte de Nederlandse geneesmiddelenmarkt in al haar geledingen. De prijs van 36 courante medicijnen stuikte als een kaartenhuisje in elkaar, met onwaarschijnlijke prijsdalingen tot meer dan 90 procent tot gevolg. Bovendien volgde de concurrentie de prijsdalingen quasi volledig, wat een besparing van naar schatting 650 miljoen euro opleverde.

    Aan de basis van de spectaculaire prijsdaling liggen de Nederlandse zorgverzekeraars. Jarenlang trachtten de private verzekeraars een systeem van openbare aanbestedingen, min of meer geënt op het Nieuw-Zeelandse kiwisysteem, door te drukken. Dat leverde behalve een ware juridische veldslag met de farmaceutische industrie in eerste instantie weinig op. Tot de Indiase generische multinational Rambaxy dwars ging liggen en wel reageerde op een marktoproep van de zorgverzekeraars. De sneeuwbal ging aan het rollen, en vandaag liggen 36 geneesmiddelen, in alle mogelijke variëteiten, in de Nederlandse apotheken, voor een bodemprijs die niemand ooit voor mogelijk had gehouden.

    Voor de Nederlandse patiënten levert dat in eerste instantie weinig op. Bij onze noorderburen zijn het de zorgverzekeraars die de kosten voor geneesmiddelen integraal op zich nemen en bijgevolg profiteren van de veel lagere prijzen. Maar, zo garanderen die zorgverzekeraars, de gigantische besparingen zullen verrekend worden in de polissen en zo uiteindelijk de patiënten ten goede komen.

    Dirk Van Duppen Geneeskunde voor het Volk



    'Jarenlang woekerprijzen betaald'

    "De prijsdalingen die je in Nederland vaststelt, zijn fenomenaal en tonen aan dat de prijzen die we vandaag betalen veel te hoog liggen", zegt Dirk Van Duppen. "De patiënten en de ziekteverzekering worden al jaren bij de neus genomen door de industrie. Door methoden te hanteren die wezenlijk niet verschillen van wat in Nieuw-Zeeland met het kiwimodel gebeurt, heeft Nederland dat nu ook effectief bewezen. Men heeft altijd gezegd dat een systeem van aanbesteding alleen in Nieuw-Zeeland kan omdat het een min of meer geïsoleerd eiland is, maar vandaag gebeurt het gewoon in een buurland dat net zoals België deel uitmaakt van de EU."

    Van Duppen becijferde dat een vergelijkbare prijsdaling in België voor alleen de zeven meest courant gebruikte geneesmiddelen een besparing van 205,6 miljoen euro zou opleveren. Worden ook de andere geneesmiddelen in rekening gebracht, dan zou de besparing nog veel hoger kunnen oplopen.
    Toch is er een cruciaal verschil tussen Nederland en België: de wijze waarop de ziekteverzekering georganiseerd is. Terwijl in België de overheid via het Riziv de verzekering tegen ziekte organiseert, gebeurt dat in Nederland door private ziekteverzekeraars. "Als het gaat om privégelden en winst voor ondernemingen, dan kan het blijkbaar wel. Maar als de overheid het voor haar onderdanen moet organiseren, dan kan het niet", zegt Dirk Van Duppen. "Dat is een schande. De zorgverzekeraars slagen er beter in om te waken over de belangen van hun aandeelhouders dan de overheid over de belangen van haar eigen burgers."

    De nieuwe situatie, met gigantische prijsverschillen binnen dezelfde Europese markt, is volgens de arts van Geneeskunde voor het Volk niet lang houdbaar. "Als je over de grens geneesmiddelen kunt kopen voor een fractie van wat je in eigen land betaalt, dan moet een overheid wel op zoek naar oplossingen. De druk wordt te groot. In Nederlandse dagbladen kun je nu overal lezen hoe dit systeem aantoont dat jaren lang woekerprijzen werden betaald voor woekerwinsten van de industrie."

    Toch heeft Dirk Van Duppen een belangrijke bedenking bij het Nederlandse model. "Het systeem wordt enkel gehanteerd om geneesmiddelen waarvan het octrooi is verstreken in prijs te laten zakken. Het grote voordeel van het kiwimodel is dat met dezelfde principes ook de prijs van geneesmiddelen die nog onder octrooi zijn, kan worden gekraakt. Men werkt er met een formularium, waarbij op wetenschappelijke basis bepaald wordt welk geneesmiddel in welke situatie aangewezen is."

    Gebeurt dat niet, dan dreigt zoals dat wel vaker gebeurt in België een 'switch' van goedkope postoctrooigeneesmiddelen naar dure geneesmiddelen die nog onder octrooi zijn maar geen therapeutische meerwaarde hebben. "Het recente MORSE-rapport (rapport van het Riziv, ToC) heeft duidelijk gemaakt dat de forse prijsverlaging van cholesterolverlagers zoals Zocor tegelijk een verschuiving naar de veel duurdere, vergelijkbare geneesmiddelen Lipitor, Crestor en Inegy heeft meegebracht. De marketingmacht van de farmaceutische industrie is zeer groot."

    Joris Van Assche Federatie van Belgische Producenten van Generische Geneesmiddelen (FeBelGen)


    Vervolg morgen

    03-07-2008 om 20:31 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varken geadopteerd door museum

    Spek van Chinees varken gered door museum

    Een varken dat 36 dagen heeft overleefd onder het puin dat een aardbeving enkele weken geleden in China veroorzaakte, is geadopteerd door een museum. Dat bericht de nieuwssite Ananova.

    Sinds de ontdekking van het levende varken is het een bron van inspiratie geworden voor de mensen uit de Chinese provincie Sichuan, die door een aardbeving werd getroffen, aldus het museum. Het dier bracht in totaal 36 dagen door onder het puin en verloor in die periode twee derden van zijn lichaamsgewicht. Het dier kon overleven door regenwater te drinken en houtskool op te eten. Het varken werd geadopteerd door het Jianchuan Museum, dat beloofde om het dier tot aan zijn natuurlijke dood goed te verzorgen.   (SER)

    bron: Belga

    03-07-2008 om 20:28 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkopere filmtickets bij warm weer

    Goedkopere filmtickets bij warm weer

    Wie deze zomer naar de film wil, kan dat best doen als het buiten warm is: Utopolis (Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout) pakt namelijk uit met de actie "Hoe hoger de temperatuur buiten, hoe lager de prijs binnen".

    De actie loopt van 1 juli tot 31 augustus, meldt Utopolis maandag. De berekening van de dagtemperatuur gebeurt op basis van de maximum temperatuursverwachting van het KMI voor het centrum van ons land. Als het tussen 25 en 30 graden is buiten, betaal je in plaats van 7,5 euro, maar 6,5 euro. Als het warmer is dan 30 graden is dat nog maar 5,5 euro.     (TIP)

    bron: Belga

    En nu maar hopen dat het alle dagen 30 graden of warmer is, dan kunnen we goedkoop naar de film

    03-07-2008 om 20:14 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 boetes voor pechstrookrijden

    Ongeval op ring: 200 boetes voor pechstrookrijden

    De federale politie heeft zaterdag op de Brusselse ring een recordaantal van 200 boetes uitgeschreven voor pechstrookrijden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    Daarop staat een maximumtarief van 250 euro, wat de totale opbrengst voor het boetefonds op 50.000 euro brengt. Reden voor het massale pechstrookrijden was een ongeval ter hoogte van de afrit Dilbeek, waardoor twee rijvakken versperd waren. Om voorbij het ongeval te raken, kozen zo'n 200 chauffeurs voor de pechstrook.             (DWM)

    bron: Belga

    02-07-2008 om 20:17 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes zijn niet vreedzamer dan jongens

    Meisjes zijn niet vreedzamer dan jongens


    Meisjes zijn niet vreedzamer dan jongens, maar voeren op subtielere manier strijd. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek bij 87 vierjarigen. Het onderzoek is gepubliceerd in het jongste nummer van New Scientist.

    De kleuters werden in groepjes opgedeeld van telkens drie jongens of drie meisjes en moesten vechten om een felbegeerde knuffelbeer. Jongens gingen onmiddellijk in de aanval en gristen de knuffelbeer uit elkaars handen. Meisjes kozen voor de tactiek van de sociale uitsluiting: de twee meisjes die de beer niet hadden, begonnen onderling te konkelfoezen achter de rug van het meisje met de beer of ze verstopten zich voor haar. Volgens onderzoekster Joyce Benenson van het Emmanuel College in Boston zou deze "sociale agressie" kunnen verklaren waarom meisjes in hun vriendschappen met andere vrouwen afgunstiger zijn dan mannen onderling. Ze zouden zich zo proberen te beschermen tegen sociale uitsluiting.            (TIP)

    bron: Belga

    02-07-2008 om 20:12 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met felle lippenstift en hoge hakken

    Weg met felle lippenstift en hoge hakken in delen van Maleisië

    Blitse bimbo's, in delen van Maleisië ziet men ze liever niet komen. In de noordelijke deelstaat Kelantan zijn felle lippenstift en hoge hakken voortaan verboden. Dat berichtte het persagentschap Bernama.

    De maatregel komt er op initiatief van de moslimpartij PAS, een partij van hardliners die al 17 jaar het bewind uitmaakt in Kelantan. Op nationaal vlak zit de partij wel in de oppositie. Alle ondernemingen hebben een rondzendbrief gekregen met de boodschap dat ze ervoor moeten zorgen dat hun bedienden de nieuwe aanwijzingen volgen. Zo mogen moslimvrouwen geen breed uitgesmeerde make-up, felle lippenstift of "klapperende" hoge hakken meer dragen. Hoge hakken met gummizolen kunnen nog wel door de beugel. Wie zich niet aan de richtlijnen houdt, riskeert een boete van (omgerekend) ongeveer 100 euro.               (SIJ)

    bron: Belga

    02-07-2008 om 20:08 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EK lingerie doet het goed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EK lingerie doet het goed

    Het blijkt maar eens te over dat lingerie op de buis het goed doet. Het TV programma van Veronica 'Hot Shots: EK lingerie' scoort letterlijk. Met name tijdens de rust van de EK wedstrijden stemt (mannelijk en vrouwelijk!) Nederland massaal af op de schaars geklede dames in EK lingerie.

    Hotshots: EK lingerie
    Het uit Amerika overgewaaide format van Veronica is lekker simpel. Er zijn Europese damesteams die middels penalty's schieten de strijd met elkaar aangaan. Het winnende team - na vijf penalty's - gaat door naar de volgende ronde. De trigger? De dames zijn gekleed in te kleine broekjes en beha's in EK kleuren.

    Plat
    Het TV programma is verre van vrouwvriendelijk. Daarnaast is het camerawerk van dramatisch laag niveau (net als het format), toch stemmen we er massaal op af (ja, ook vrouwen). Dat bleek ook al tijdens het WK 2006. Toen waren de meningen over Hot Shots ronduit negatief en toch had iedereen het wel een keertje gezien.

    Succesvol
    Reden te meer voor Veronica om Hot Shots EK lingerie nog een keer uit de kast te trekken! En met succes want Hot Shots EK Lingerie scoort goed.

    Einde
    Toch hopen we dat het programma hier eindigt en niet in een andere vorm tijdens de Olympische Spelen te zien is. We zitten echt niet te wachten op mannen in te kleine zwembroekjes die een watertrappelwedstrijd met elkaar aangaan.



    bron: Fashion.nl

    01-07-2008 om 20:10 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit Roemenië

    Goed nieuws uit Roemenië

    De Roemenen moeten voortaan meer goed nieuws te horen krijgen. Het parlement besliste dat nieuwsprogramma's op de televisie en de radio in gelijke mate positieve als negatieve berichten moeten brengen. Vraag is of president Traian Basescu de wet ook ondertekent.

    De initiatiefnemers van de wet, Gheorghe Funar van de ultranationalistische partij Romania Mare, en Ioan Ghise van de regerende Nationaal Liberale Partij (PNL) verklaarden dat hun doel is "het algemeen klimaat te verbeteren en het publiek de kans te geven het dagelijks leven op evenwichtigere wijze waar te nemen, zowel psychisch als emotioneel". Onderzoeken hebben immers bewezen dat slecht nieuws schadelijk is voor de gezondheid, schreven Ghise en Funar in hun voorstel tot wetswijziging. Deze nieuwe regeling is "totaal in strijd met de grondwet", verklaarde daarentegen Mircea Toma, voorzitter van de pers- en burgerrechtenvereniging "Agentschap voor toezicht op de pers". Ook de voorzitter van de televisiecontroledienst CNA, Rasvan Popescu, zei dat de nieuwe wet "niet toepasbaar" is.     (TIP)

    bron: Belga

    01-07-2008 om 19:21 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren jaar lang voor 1 euro naar musea

    Jongeren jaar lang voor 1 euro naar musea

    In Vlaanderen en Brussel kunnen jongeren, die jonger zijn dan 26 jaar, vanaf 1 juli voor slechts 1 euro naar de 23 nationaal erkende musea. Vlaams minister van Cultuur en Jeugd Bert Anciaux geeft maandag in Brugge het startschot met een "jongerenmuseumtour". De organisatie ligt in handen van de vzw AmuseeVous.

    "Jongeren kunnen vanaf juli voor 1 euro naar de musea", zegt Lotte Van de Werf van AmuseeVous. "Na een jaar volgt er een evaluatie. Als die positief is, wordt het project voor vijf jaar voortgezet." Maandag trekken 23 jongeren met de fiets langs de 23 deelnemende musea. Ook Anciaux fietst mee. Hij fietst van Brugge naar Oostende op kop van de groep. Dinsdag is er tot slot nog "het groot lanceringsfeest" in het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.          (DWM)

    bron: Belga

    30-06-2008 om 20:36 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)


    Foto

    Foto

    Foto

    Maatjes 45 jaar geleden
    our Friendship

    Our friendship is soothing
    Like a warm gentle breeze
    A soft, tender rustle
    Thru the leaves of the trees....

    Our friendship can bloom
    Like a beautiful spring day
    Yours and mine did
    In such a wonderful way....

    Our friendship brings rainbows
    After the storm
    It appears in the winter
    To keep our hearts warm....

    Our friendship withstands hardships
    As the winter wind blows
    Like a candle in the window
    With its soft warm glow

    Poetry by McClimans Christine
    Foto

    Nog altijd maatjes
    Foto

    mijn E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • Dag Miekemuis en Maatje
  • Dag blogmaatje
  • Goedemorgen lieve vrienden
  • donderdaggroeten vanwege F
  • liefs en groetjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto

    mijn dierbaarste mensen mijn moederke en paps dankbaar voor dit geluk hoop ik ze nog lang te houden
    Moeder en dochter
    één ziel - twee lichamen - vier handen op één buik
    vriendinnen voor het leven
    Foto

    Foto

    Foto

    Ons kleinkindje nr 3
    14 weken oud


    Foto

    Ons derde kleinkindje Lljana
    de dag van haar geboorte
    De fiere meter en maatje
    de dag van de doop Lljana
    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben 3 maand en leer zwemmen
    Foto

    Ik ben nu een flinke meid van 6 maand
    Foto

    Lljana 1 jaar
    Foto

    ik ben meme haar kampioen
    Foto

    eens ben ik een echte prinses volgens mijn meme
    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn grote schatten bij elkaar

    Laatste commentaren
  • Champagnetoren (Lisa)
        op Record met 45.000 champagneglazen in Wijnegem Shopping Center
  • op iedere wc een bordje (Nanette )
        op Mannen zouden beter zittend plassen
  • Vele groetjes en een mooi weekend gewenst (valerieke)
        op nog eens komen zien
  • gedicht Depressie Lien Baeyens (Lien)
        op Dromen 1
  • * (camille)
        op nog eens komen zien
  • Foto

    Blog als favoriet !

    gedichtjes
  • liefde
  • verzamelgids
  • Toon Hermans 1
  • Toon Hermans 2

  • toffe meidengroep maar vooral vrienden door dik en dun
    Foto

    Foto

    sprookjes
  • elfjes engeltjes enz
  • sprookjes

  • Wenskaartjes
  • Fantasyworld
  • Dobhran
  • Met knuffel
  • Met liefs
  • Free greetings
  • Photocards
  • Top list
  • Fun cards
  • Owl Greetings
  • gratis fotobewerking

    astro
  • horoscoop
  • rudy
  • Reïncarnatie

  • bloemschikken en crea
  • hofmeesters

  • Mijn favorieten
  • brinkster
  • kerst
  • coolwater
  • fantasia
  • utta
  • elfje
  • indianen
  • heksen
  • vergaarbak

    favorieten
  • Donald
  • Eddy_1953
  • computer tips
  • titipoes3
  • huismus
  • sandra
  • sjoeke
  • brabbes
  • opapat

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 07-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 11--0001

    met de kids  amber en cedric in de tuin
    Foto

    Foto

    nu nog de dierentuin hier en we zijn rond
    pitou  mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten
    en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben
    van de kippen hebben we alleen de eitjes
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
    Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver
    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!