'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreiging mond-en-klauwzeer door illegaal Turks stro !

    Dreiging mond-en-klauwzeer door illegaal Turks stro

    © ANP

    Bij ongeveer 80 veehouders worden alle dieren onderzocht om te zien of ze ziek zijn geworden van illegaal geïmporteerd Turks stro. De bedrijven worden 20 weken in de gaten gehouden om zeker te weten dat er geen mond-en-klauwzeer heerst, meldde het ministerie van Landbouw vandaag.

    In de afgelopen maanden is vanuit Turkije bijna 1500 ton illegaal stro, via de haven van Antwerpen, naar Nederland doorgevoerd. De invoer van stro uit Turkije is volgens de Europese regels verboden, omdat in dat land nogal wat dierziekten voorkomen die mogelijk via het stro kunnen worden verspreid.

    Vermengd

    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 59 van de 157 containers met stro tegengehouden voor deze problemen konden veroorzaken. De overige containers waren al ingevoerd en moesten worden opgespoord. Een deel van het Turkse stro was inmiddels al gemengd met ander stro en terechtgekomen bij melkveehouders. Al het Turkse en het gemengde stro zal worden vernietigd.

    Ziekten zoals mond-en-klauwzeer of schapen- en geitenpokken kunnen door stro worden verspreid. Het risico daarop is volgens het ministerie klein, maar moet toch worden uitgesloten. (ANP/ Redactie)
    AD/NL

    09-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinéad O'Connor trouwt donderdag voor vierde keer !

    Sinéad O'Connor trouwt donderdag voor vierde keer

    8 december 2011

    AMSTERDAM - Sinéad O'Connor stapt donderdag voor de vierde keer in het huwelijksbootje.
    Foto:  Wenn

    De zangeres maakt woensdag via haar website bekend dat ze gaat trouwen met haar vriend Barry Herridge. O'Connor liet vorige maand weten dat ze een nieuwe liefde had gevonden via Twitter.

    De Ierse zangeres twitterde enkele maanden geleden dat ze op zoek was naar een partner en 'wanhopig behoefte had aan seks'. De zangeres kreeg na haar oproep zo'n duizend e-mails. "Maar ik heb één iemand ontmoet en we hebben het heel gezellig samen", vertelde ze vier weken geleden.

    O'Connor laat weten dat de ceremonie plaatsvindt op een geheime locatie, op de dag dat ze tevens haar verjaardag viert. De zangeres is 'heel erg gelukkig' dat ze op de dag dat ze 45 jaar wordt, eeuwige trouw belooft aan haar grote liefde.

    Sinéad trouwt donderdag voor de vierde keer. In april scheidde ze na een huwelijk van acht maanden van Steve Cooney. Ze heeft vier kinderen van vier verschillende mannen. Nieuws/Nu

    08-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm raast over Nederland !

    Storm raast over Nederland

    FOTO ANP

    UPDATE  Het slechte weer nu en dat op komst is hindert vandaag het water-, weg- en luchtverkeer. Automobilisten stonden in langere files dan gebruikelijk, op Schiphol werden vluchten geannuleerd en snelle veerdiensten naar de noordelijke eilanden worden uit voorzorg geschrapt.

    © ANP
    © ANP
    Het KNMI waarschuwt dat aan de kust kans is op westerstorm met windkracht 9. Vooral in de middag en avond kan het erg hard waaien. Aan de kust, maar ook landinwaarts, kunnen zware windstoten voorkomen. Die kunnen aan de kust oplopen tot rond de 100 kilometer per uur.

    De ochtendspits bereikte rond half negen een piek van 325 kilometer. Normaal gesproken staat in deze tijd van het jaar maximaal 150 tot 160 kilometer aan files in de ochtendspits. Ook de avondspits wordt naar verwachting drukker dan normaal. Volgens een woordvoerder van de ANWB rijden mensen vanwege de weersomstandigheden minder hard en houden ze meer afstand.

    Vliegtuigpassagiers moeten rekening houden met vertragingen en annuleringen als gevolg van de regen en de stormachtige wind. Verspreid over de dag hebben luchtvaartmaatschappijen uit voorzorg al ongeveer 20 vluchten op Europese bestemmingen geannuleerd. Tijdens de ochtendspits had Schiphol ook korte tijd last van onweer, waardoor onder meer geen koffers in de laadruimen van de vliegtuigen mogen worden geladen.

    Sneldiensten van en naar Vlieland en tussen Vlieland en Terschelling van vanavond zijn geschrapt, aldus rederij Doeksen. In verband met het onstuimige weer worden de sneldiensten niet overgenomen door een vervangende langzamere veerdienst. (ANP/Redactie)
    AD/NL

    07-12-2011, 13:42 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engeland in rep en roer na 'ergste kindermisbruik ooit'!

    Engeland in rep en roer na 'ergste kindermisbruik ooit'

    © THINKSTOCK

    In Engeland wordt geschokt en vol ongeloof gereageerd op het misbruik van een baby van amper een maand oud. Het jongetje werd met gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, een klaplong en zware kneuzingen het ziekenhuis in Gravesend (Kent) binnengebracht. Hij zou ook verkracht zijn.

    Een 35-jarige man en 33-jarige vrouw, wellicht de ouders, zijn gearresteerd maar op borgtocht alweer vrijgelaten. Dat meldt de Daily Mail.

    De baby werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en kreeg door de gruwelijke verwondingen een hartstilstand. Inmiddels zou zijn toestand zijn verbeterd en is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Londen, maar ligt hij nog steeds aan de beademing.

    Schermutselingen
    Een wake voor het slachtoffertje eindigde zondag in schermutselingen waarbij de aanwezigen het gemunt hadden op het huis waar een van de verdachten zich zou schuilhouden. De politie moest ingrijpen om erger te voorkomen, al liepen de gemoederen nog vaak hoog op. Op verschillende websites wordt ook opgeroepen de identiteit van de ouders bekend te maken en zijn beledigingen en verwensingen schering en inslag.

    De politie roept ondertussen op tot kalmte en vraagt geen voorbarige conclusies te trekken. 'Onze agenten zijn speciaal getraind om complexe zaken als deze te onderzoeken en ze stellen alles in het werk om de ware toedracht van deze zaak te achterhalen,' zegt Stuart Kehily van de politie van Kent. 'We begrijpen de woede van de buurtbewoners, maar eventuele wraakacties zullen niet getolereerd worden.'
    (Redactie)
    AD/NL

    06-12-2011, 07:37 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdammer smokkelt 47.000 euro in laptopscherm

    Amsterdammer smokkelt 47.000 euro in laptopscherm

    © THINKSTOCK

    Een 39-jarige Amsterdammer is op Schiphol gesnapt toen hij 47.000 euro, verstopt in zijn laptop, het land wilde uitvoeren. De Koninklijke Marechaussee heeft hem aangehouden op verdenking van witwassen.

    De marechaussee vond niet dat hij een aannemelijke verklaring had voor hoe hij aan het geld kwam.

    De biljetten van 500 euro zaten achter het scherm van de laptop verborgen. (ANP/Redactie)
    AD/NL


    05-12-2011, 23:50 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astronomen ontdekken supersnel draaiende ster

    Astronomen ontdekken supersnel draaiende ster

    ©Thinkstock

    Een internationaal team van astronomen heeft een supersnel draaiende ster ontdekt. De equatoriale rotatiesnelheid van de ster, VFTS 102 genaamd, wordt geschat op meer dan twee miljoen kilometer per uur, waarmee het de snelst draaiende ster is die astronomen ooit hebben waargenomen.

    Als de Aarde met deze snelheid zou draaien, zou een vliegtuig in ongeveer een minuut rond de aarde vliegen.

    De ster in de Grote Magelhaense Wolk bevindt zich relatief dichtbij de aarde, zo'n 160.000 lichtjaar. De vondst werd gedaan met een telescoop in Chili, dat de zwaarste en helderste sterren van de Tarantulanevel in de Grote Magelhaense Wolk in kaart brengt.
     
    Het team, met daarin Alex de Koter en Hugues Sana van de Universiteit van Amsterdam, heeft ook  een aantal andere, opvallend snel draaiende objecten gevonden. 'De Tarantulanevel is een enorme kraamkamer van sterren en de plek bij uitstek om dit soort bijzondere objecten te vinden, zegt Hugues Sana.

    De relatief jonge VFTS 102 draait driehonderd keer zo snel om zijn eigen as als de zon en nadert daarmee het punt waarop centrifugaalkrachten de ster uiteen zouden rijten. 'Welk lot de zware, snel draaiende ster is beschoren, is onzeker', zegt Alex de Koter. 'Door de enorme snelheid waarmee VFTS 102 rondtolt worden de binnenste lagen gemengd, totdat deze volledig homogeen zijn. Het is mogelijk dat een dergelijke ster zijn leven eindigt in een bijzonder exotische supernova-explosie, zoals een gammaflits of een hypernova', aldus De Koter.

    Het onderzoeksresultaat is gepubliceerd in Astrophysical Journal Letters. (Dolf Hendriks)
    AD/NL

    04-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legerhonden kampen met oorlogstress

    Legerhonden kampen met oorlogstress

    Een legerhond springt uit een Chinook helicopter tijdens een wateroefening over de Golf van Mexico. © reuters

    Honden die worden ingezet in oorlogsgebieden blijken, net als mensen, last te kunnen krijgen van het zogenoemde posttraumatisch stress syndroom (PTSS). Dat meldt de New York Times vandaag.

    Volgens dierenartsen die werken voor het Amerikaanse leger heeft ongeveer 5 procent van de 650 Amerikaanse legerhonden last van deze vorm van stress.

    Arbeidsongeschikt
    Door de aandoening kunnen de dieren hun werk, het opsporen van bijvoorbeeld bermbommen en mijnen, niet meer goed uitvoeren. Dat kan voor de honden en begeleidende militairen fatale gevolgen hebben, zo waarschuwen de experts. Behandeling blijkt lastig, aangezien de dieren niet kunnen aangeven hoe ze zich voelen. De helft van de honden moet daarom stoppen met werken.

    Ook gewone huisdieren blijken gevoelig voor de aandoening, bijvoorbeeld door een auto-ongeluk of zelfs een kleiner voorval. (ANP)
    Herdershond Zzarr (6), met de titel van sergeant, zoekt naar explosieven tijdens een missie in Afghanistan. © afp
    AD/NL

    03-12-2011, 22:49 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw pijnloos onderzoek borstkanker in 8 seconden !

    Nieuw pijnloos onderzoek borstkanker in 8 seconden

    De mammografie, zoals op de foto, is doorgaans zeer pijnlijk en tijdrovend. © ANP

    Britse wetenschappers hebben een nieuwe revolutionaire borstkankerscreening ontwikkeld aan de hand van antilandmijntechnologie. Het is een pijnloze scantechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van radiogolven. Dat zou een stuk veiliger zijn dan de röntgenstralen waar jaarlijks duizenden vrouwen aan worden blootgesteld tijdens het maken van mammografieën.

    Experts stellen dat deze methode ook nog eens een stuk goedkoper zal zijn en toepasbaar is op vrouwen van elke leeftijd. Het screeningssysteem kreeg de naam 'Maria' (Multistatic Array Processing for Radiowave Image Acquisition). Verwacht wordt dat 'ze' binnen vijf jaar wijdverspreid is.

    Landmijnen
    De techniek werd ontwikkeld door Micrima, een bedrijf dat is verbonden aan de universiteit van Bristol. De technologie is gebaseerd op een landmijndetectieproject, waarbij metaalloze explosieven werden opgespoord in de grond. Op een gelijksoortige manier kan 'Maria' ook gevaarlijke hotspots detecteren in borsten.

    Jonge vrouwen
    Vrouwen jonger dan 50 worden doorgaans niet regelmatig gecontroleerd op borstkanker, omdat de risico's van blootstelling aan ioniserende straling op jonge leeftijd te groot zijn.

    Jongere vrouwen hebben ook een dichter borstweefsel, waardoor tumoren moeilijker detecteerbaar zijn met röntenstralen. Radiostralen daarentegen kunnen problemen veel sneller vinden in alle soorten weefsel.

    Pijnloos en snel
    Het 'Maria'-systeem werkt met keramische, cupvormige scanners van waaruit data wordt overgebracht naar een computer, met een 3D-beeld als resultaat. De radiogolven detecteren verschillen tussen normaal borstweefsel en dat van tumoren, waarin veelal bloed en water opgehoopt zitten. Het proces duurt in totaal niet langer dan 8 seconden.

    Testfase
    In de eerste testfase werden 200 vrouwen met borstkanker onderzocht. 80 procent van alle tumoren kon toen al worden opgespoord, een rating die die van bestaande screeningsmethodes dicht nadert.

    De laatste testfase werd uitgevoerd aan het borstkankercentrum van het Frenchay ziekenhuis en in het Southmead ziekenhuis, beide in Bristol. Dokter Mike Shere, borstspecialist van Southmead Hospital zegt over 'Maria': 'We zijn enorm enthousiast over het potentieel van deze gloednieuwe methode voor borstscreening. Het heeft geen enkel van de nadelen van bestaande methodes. Het is bovendien snel, veilig, comfortabel en goedkoop en zorgt nu al voor zeer gedetailleerde beelden. Daarnaast verbruikt het ook nog eens veel minder energie. Vooral het verdwijnen van de blootstelling aan X-stralen is een positieve evolutie en het feit dat het volledig pijnloos is, zal hopelijk minder vrouwen weerhouden van het doen van een screening.'

    De software van 'Maria' moet nog wel verder verfijnd worden, meent Shere. Uitvoerend voorzitter van Micrima, Roy Johnson, stelt dat de kosten van het 'Maria'-systeem uitkomen op ongeveer 10.000 pond (ruim 11.600 euro), in tegenstelling tot 400.000 pond voor X-straaltechnologie en bescherming tegen de schadelijke straling.
    Redactie AD/NL




    02-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgchip voor dementerende ouderen

    Volgchip voor dementerende ouderen

    © THINKSTOCK

    In een pas geopend verzorgingshuis in Assen krijgen alle 80 dementerende bewoners twee paar speciale schoenen. In de hak zit een chip die ervoor zorgt dat sommige deuren en liften opengaan voor de bewoners en andere gesloten blijven, schrijft Trouw.

    Een deel van het terrein van de instelling is vrij toegankelijk voor de bewoners. Als de bewoners terechtkomen op een plaats die eigenlijk niet voor hen is bestemd, krijgen de medewerkers een seintje. Lussen in de muren en vloeren van het complex registeren de chip. Zorgorganisatie Icare wil de bewoners zo meer vrijheid geven. (ANP) AD/NL

    01-12-2011, 10:10 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestelde escortdame blijkt eigen dochter

    Bestelde escortdame blijkt eigen dochter

    Foto Thinkstock

    Titus Ncube uit Zimbabwe bestelde onlangs een prostituee op zijn hotelkamer via een escortbureau. Toen zij bij hem op de deur klopte, bleek het zijn eigen dochter te zijn.

    Titus shrok zich een ongeluk, zijn 20-jarige dochter rende snikkend de hotelkamer uit na deze onverwachte ontmoeting.

    De onfortuinlijke vader schaamt zich de oren van zijn hoofd en heeft inmiddels een therapeut ingeschakeld om de ontstane huwelijkscrisis te bezweren. 

    Zijn vrouw Rosemary heeft al eerder aan scheiden gedacht , maar heeft besloten bij Titus te blijven 'omdat ik weet wat voor trauma echtscheiding bij kinderen kan veroorzaken.'

    Zijn dochter heeft hij alvast weer op het rechte pad gezet: zij gaat weer naar school.
    (Eric Borsje) AD/NL

    30-11-2011, 07:10 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banken VS leenden biljoenen !

    Banken VS leenden biljoenen terwijl 'alles onder controle was'

    Het gebouw van de Federal Reserve in Washington. © reuters

    Meer dan twee jaar hebben wereldwijd opererende banken en de Amerikaanse Federal Reserve geprobeerd de details onder de pet te houden van de 7,7 biljoen dollar (ongeveer 5800 miljard euro) aan steun die aan de noodlijdende giganten door de instelling werd uitgeleend.

    Fedvoorzitter Ben bernanke.
    Fedvoorzitter Ben bernanke. © afp
    Persbureau Bloomberg komt vandaag met het nieuws dat een aantal banken die tijdens de eerste crisis in 2008 bezwoeren niet in de problemen te verkeren, wel tientallen miljarden aan noodhulp van de Federal Reserve ontvingen om een ondergang af te wenden. Alleen al op 8 december 2008 kregen banken en financiële instituties in totaal 1,2 biljoen dollar aan steun.

    Het bontst maakte de Bank Of America het. Terwijl topman Kenneth D. Lewis zijn klanten in 2008 mailde dat zijn bank 'op weg was een van de sterkste ter wereld' te worden, leende zijn bank diezelfde dag 86 miljard dollar van de Fed.

    'Freedom of information act'
    Terwijl de banken met honderden miljarden aan overheidsgeld overeind bleven, ging de sector furieus lobbyen in Washington om strenger toezicht van overheidswege op hun handel en wandel tegen te gaan. Maar Bloomberg heeft nu op grond van de 'Freedom of information act' 29.000 documenten en gegevens van 21.000 transacties in handen gekregen, waaruit het vandaag citeert. Fedvoorzitter Bernanke had tijdens de rechtszaak al eens gezegd dat 'openbaarmaking schadelijk zou kunnen zijn voor (het vertrouwen in) de financiële sector.'

    Dit alles komt naar buiten na een twee jaar durende rechtszaak, waarin de Fed en de financials samen probeerden deze informatie uit de publiciteit te houden. In het eerste half jaar na het uitbreken van de crisis heeft de Fed in totaal voor 7,7 biljoen dollar aan garanties afgegeven aan financiële instellingen, zo heeft het persbureau berekend.

    De afgelopen dertig jaar is er door Washington (onder druk van banken, verzekeraars en Wall Street) voortdurend gedereguleerd. Financiële instellingen mochten tot 2008 zo goed als hun eigen toezicht bepalen. Sindsdien is er vanuit de politiek steeds meer druk gekomen om het toezicht van de overheid op de financiële wereld te verscherpen en is dat ten dele al gebeurd.
    (Coen Brandhorst) AD/NL

    29-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 redenen om chocolade te eten en leuke chocoladeweetjes!

    5 redenen om chocolade te eten en leuke chocoladeweetjes!


    Weg met de schuldgevoelens, chocolade eten mag. Chocolade is gezonder dan je denkt! Meer nog, chocolade eten kan een hoop kwaaltjes verminderen! We hebben het dan wel over pure chocolade. 5 redenen om met mate te genieten van pure chocolade en leuke weetjes over deze lekkernij!

    borsten
    Paard en Sinterklaas
    fietser
    koffiemolen

    • Hoe maak je cacao?
      De cacaobonen worden in het land van herkomst gefermenteerd (laten gisten) en gedroogd. Bij aankomst in het productieland worden de bonen gereinigd en geroosterd tot een temperatuur van 140 graden. De smaak van de cacao wordt bepaald door de kwaliteit van de bonen, de temperatuur en de duur van het roosteren van de bonen.
    • De geroosterde bonen worden gebroken in een breekmachine. De schil wordt weggeblazen en alleen de pitten blijven over.
    • De pitten worden gemalen totdat er een dikke cacaomassa ontstaat. Het vet (cacaoboter) wordt hieraan onttrokken en het cacaopoeder blijft over.

    Genieten van chocolade mag!

    Onderzoek heeft aangetoond dat chocolade gezond is voor de mens. Is dat geen goed nieuws zo voor de feestdagen? We hebben het dan wel over de pure vorm. Meer nog, hoe meer cacao (vanaf 70 procent) er in de chocolade zit, hoe beter hij is voor de mens.

    Voor je je tegoed gaat doen aan pralines, chocoladerepen en candybars kan je dus best even deze weetjes over chocolade lezen! En dan, (met mate) genieten en smullen maar!

    - Goed voor de cholesterol
    Door het eten van chocolade wordt de schadelijke ldt-cholesterol in het bloed verlaagd. Chocolade vermindert zo de neiging van het bloed om stolsels te vormen. Chocolade ontspant de bloedvaten. Als je twee stukjes chocolade eet, verlaagt dat de bloeddruk en dringt het een te hoge bloeddruk iets terug.

    - Goed voor hart en bloedvaten
    Veel voedingsexperts erkennen het positieve effect van pure chocolade met een hoog cacaogehalte op hart- en bloedvaten. Allerlei onafhankelijke onderzoekers hebben de gunstige resultaten van pure chocolade aangetoond.

    - Boordevol anti-oxidanten
    In pure chocolade zitten veel belangrijke aminozuren en mineralen. Wist je dat chocolade meer anti-oxidanten bevat dan groene thee of bosbessen? Hij werkt ontstekingsremmend en beschermt de lichaamscellen.

    - Tegen puistjes Sommige mensen denken dat chocolade eten acné opwekt. Maar onderzoekers ontdekten juist dat (pure) chocolade een reinigende werking op de huid heeft. Door die reinigende werking kunnen er echter wel tijdelijk acnéklachten optreden.

    - Goed voor de hersenen
    Er zijn aanwijzingen dat chocolade de kans op dementie vermindert en de bloedsomloop in de hersenen verbetert. Ook kan chocolade klachten als hoesten en diarree helpen voorkomen.

    OPGELET:

    - alleen puur en met mate Chocolade bevat veel suiker en onverzadigde vetten. Val dus niet ongegeneerd aan op om het even welke chocolade. We hebben het hier alleen over de voordelen van pure chocolade (vanaf 70% cacao). Bekijk altijd de achterkant van de verpakking om te zien hoeveel cacao de chocolade bevat. Want veel merken blokletteren 'pure chocolade' terwijl er veel minder cacao in de chocolade zit.

    - caloriebom En ook pure chocolade is een caloriebom. 100 gram bevat 500 calorieën. Dat is een kwart van de calorieën die een vrouw dagelijks nodig heeft.

    EN WIST JE DIT AL OVER CHOCOLADE?

    • mannen eten meer chocolade dan vrouwen. Echt waar!
    • ten tijde van de Azteken en de Maya's werd chocolade beschouwd als geneesmiddel
    • toen de Spanjaard Herman Cortez in 1521 op bezoek was geweest bij de Azteken in Mexico kreeg hij bij zijn afscheid cacaobonen met een geheim recept om cacaodrank te maken. De Azteken noemden de drank 'Chocolat'.
    • de wetenschappelijke naam van de cacaoboon is 'Theobroma cacao' en dat betekent 'voedsel van de goden'
    • tot 150 jaar geleden bestonden er geen chocoladetabletten of -repen en werd cacao enkel gedronken
    • pas in 1825 vond de Nederlander Van Houten een manier om de cacaoboter uit de cacaobonen te persen en legde hij de basis voor het maken van cacaopoeder en chocolade
    • cacaobonen groeien in tropische landen; de beste cacaobonen komen uit West-Afrika, Java, Brazilië en Ecuador
    • de Belgische chocolade-industrie wordt al sinds 1910 beschouwd als één van de beste ter wereld dankzij de hoogstaande productiekwaliteit van onze chocolade
    • Belgische chocolade heeft een hoger cacaogehalte dan het Europese gemiddelde
    • de Europeaan eet gemiddeld 5,7 kg chocolade per jaar
    • de Zwitsers, Duitsers en Belgen eten het meeste chocolade, de Spanjaarden, Italianen, Grieken en Portugezen het minste
    • 1 op 5 Belgen eet elke dag chocolade
    • melkchocolade is de meest geconsumeerde chocoladesoort ter wereld. De meeste mensen vinden melkchocolade het lekkerst.
    • Melkchocolade moet 25% cacaobestanddelen bevatten en 14 procent cacaoboter
    • witte chocolade wordt vooral gegeten door kinderen
    • witte chocolade bevat geen cacaopoeder, maar wel 20 % cacaoboter, melkpoeder en poedersuiker
    • hoe puurder de chocolade, hoe langer je hem kan bewaren
    • chocolade bevat in totaal meer dan 800 bestanddelen
    • 40% van de Belgen vinden dat chocolade goed is voor de moraal.

      SenNet Magazine nov.2011

    28-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw in Londen: gamen in het urinoir

    Nieuw in Londen: gamen in het urinoir

    Staren naar een saaie betegelde muur tijdens het plassen is binnenkort misschien wel verleden tijd. © Thinkstock

    Het Britse bedrijf Captive Media heeft naar eigen zeggen een gat in de markt gevonden: een spelcomputer die aan een urinoir wordt bevestigd en die wordt bestuurd door een pisstraal. Het eerste prototype is al geïnstalleerd in een Londense pub.

    Dat schrijft de BBC vandaag. Het gaat om een platte console met een beeldscherm, die boven een urinoir wordt opgehangen. In de plasbak zelf zitten infraroodsensoren die registreren waar de urine neerkomt. Met behulp van drie stickers, 'start' 'links' en 'rechts' weet de toiletbezoeker waar hij moet richten.

    Ski-wedstrijd
    Er zijn momenteel twee verschillende spelletjes te spelen: een ski-wedstrijd en een pubquiz met multiple-choicevragen. Zodra de plas is gedaan (en de handen zijn gewassen) kunnen de heren met behulp van hun mobiele telefoon hun score doorzetten naar een digitaal scorebord, en op Twitter plaatsen.

    De eerste exemplaren zijn te vinden in The Exhibit bar in Balham, in het zuiden van Londen. Uit eerdere tests is gebleken dat de spelletjes een bijkomend voordeel hebben: het toilet wordt schoner, omdat spelers die beter mikken extra punten krijgen toebedeeld. En proefpersonen hadden al een handige techniek ontdekt: door hun plas tussendoor steeds kort in te houden, konden ze hogere scores halen.

    Vrouwen
    En de vrouwen dan? Ook voor hen is er goed nieuws. Captive Media heeft ook plannen om een versie te maken die voor hen geschikt is. Om anatomische redenen kunnen zij het origineel niet gebruiken. Maar omdat er voor het vrouwentoilet doorgaans langere wachtrijen staan, kunnen dergelijke spelletjes ook ter hoogte van de handdoekautomaten worden opgehangen.

    Of de 'toilet-games' ook in Nederland komen is nog niet duidelijk. Eerst moet het businessmodel zich nog in Engeland bewijzen. De makers hopen bedrijven enthousiast te maken door reclames van derden aan te bieden op de schermen, op het moment dat er even niemand staat te plassen. (Thomas van der Kolk)
    AD/NL

    27-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw een duur ict-fiasco bij overheid Nederland

    Opnieuw een duur ict-fiasco bij overheid

    © ANP

    Alle 26 waterschappen van Nederland hebben besloten de banden met het ict-bedrijf Logica te verbreken. Dat is vandaag te lezen in de Volkskrant. Begin 2007 gunde de waterschappen aan Logica de opdracht om een geautomatiseerd systeem te bedenken voor de inning van de waterschapsbelasting.

    Logica zou per 1 januari 2009 het systeem opleveren, maar het is er nog steeds niet. De waterschappen moeten hierdoor rekening houden met een schadepost van 25 miljoen euro, zo schrijft de krant. Het is opnieuw een automatiseringsproject van de overheid dat op een mislukking is uitgelopen.

    Het ict-debacle bij de waterschappen staat niet op zichzelf. Ook bij uitkeringsorganisatie UWV zijn de kosten uit de hand gelopen. Een groot automatiseringsproject van Capgemini zou in 2004 maximaal 40 miljoen gaan kosten. In 2007 was dat al opgelopen tot 256 miljoen euro en vorige maand bleek de teller voor het UWV al op 350 miljoen te staan.

    De Nederlandse overheid verliest jaarlijks 4- tot 5 miljard euro aan geheel of gedeeltelijk mislukte ict-projecten, zo schatte de Algemene Rekenkamer eind 2007.
    (Redactie/ANP)
    AD/NL

    26-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste kerstboom van Lego is 10 meter hoog !

    Grootste kerstboom van Lego is 10 meter hoog

    In het St. Pancras station in Londen prijkt een enorme kerstboom die geheel is opgebouwd uit Legosteentjes. De boom is maar liefst 10 meter hoog.
    De boom is opgebouwd uit maar liefst 600.000 Legosteentjes en telt 172 takken. En geen kerstboom is compleet zonder kerstballen. Daarvoor werden schoolkinderen uitgenodigd en zij zorgden er voor dat de boom werd versierd met 1200 Legoballen.

    Op 9 november werd met het opzetten van de boom gestart en op kerstavond worden de lichtjes ontstoken. 

    (Redactie)



    AD/NL

    25-11-2011, 15:57 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudjes delen elkaar een unieke kaarthand

    Oudjes delen elkaar een unieke kaarthand

    © THINKSTOCK

    De kans dat je bij het kaarten alle dertien harten- ruiten- schoppen- of klaverkaarten gedeeld krijgt is verwaarloosbaar klein. Maar wat de vier ouderen uit het Engelse Kineton bij het kaarten in handen kregen grenst aan het onwaarschijnlijke: Alle vier de spelers kregen 13 kaarten van dezelfde kleur.

    Vol trots toont het kaartclubje de 'een op 2,235,197,406,895,366, 368,301,559,999' hand.
    Vol trots toont het kaartclubje de 'een op 2,235,197,406,895,366, 368,301,559,999' hand.
    Een van de ouderen, mevrouw Wenda Douthwaite (77) verklaart dat bij het kwartet bijna de adem stokte toen de hand gedeeld was: 'Ik schudde de kaarten en deelde ze rond, net zoals we dat altijd doen. Plotseling roept een van de spelers dat 'ie dertien schoppen in zijn hand heeft. Daarna duurde het natuurlijk niet langer dan drie seconden totdat we erachter kwamen dat we een uniek potje gedeeld hadden.'

    De kans dat zoiets gebeurt is volgens de statistieken een op 2.235.197.406.895.366.368.301.559.999. (2,2 quadriljard) Dat is vergelijkbaar met het vinden van een waterdruppel in de grote oceaan.

    Medespeler Ron Coles (73) zegt 'op het leven van zijn kleinkinderen te zweren' dat het spel geschud en gedeeld is zoals het altijd gebeurt. 'We hebben allemaal gelijk loten gekocht, want we kunnen weleens in een geluksspiraal terecht zijn gekomen.'
    (Coen Brandhorst) AD/NL

    25-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russen 24 uur in de rij voor blik op relikwie

    Russen 24 uur in de rij voor blik op relikwie

    © ap

    Meer dan 50.000 mensen wachtten vanavond in de vrieskou voor een kathedraal in Moskou om een relikwie te zien. De gemiddelde wachttijd is inmiddels opgelopen tot 24 uur. Dat meldde het Russische persbureau RIA Novosti.

    Uit alle windstreken zijn gelovigen afgekomen op een gordel, die wordt toegeschreven aan de Heilige Maagd Maria. De relikwie is van een Grieks klooster.

    De wachtende menigte wordt voorzien van gratis thee en maaltijden. Ook zijn 1500 agenten, twee patrouilleboten en 25 ambulances paraat. Sinds 19 november zijn zo'n 50 gelovigen opgenomen in het ziekenhuis.
     
    De gordel van kamelenwol is nog tot zondag te zien in Moskou. (ANP)
      AD/NL

    24-11-2011, 10:05 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie runt drugskartel met oma als bankier

    Familie runt drugskartel met oma als bankier

     

    De politie in de Engelse stad Liverpool heeft een dertien-koppige drugsbende ingerekend die jarenlang een koeriersdienst voor heroïne, ecstasy en crack runde. Opmerkelijk genoeg waren bijna alle bendeleden familie van elkaar en stond oma te boek als het financiële brein van de operatie.

    Oma Carol Whitney (54) was het financiële brein van de operatie.
    Oma Carol Whitney (54) was het financiële brein van de operatie.
    Dertien personen werden, volgens diverse Britse media, tot in totaal 82 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De politie deed de arrestaties na een grootscheepse undercoveroperatie, waarin agenten zich voordeden als verslaafde drugskopers en daarnaast enkele infiltranten inzetten die zich de bende in wisten te werken. Bij de arrestaties werden grote hoeveelheden cash, 13 kilo heroïne en een aantal uit legerkazernes gestolen wapens in beslag genomen.

    Een van de oudste bendeleden, 'oma' Carol Whitney (54) werd veroordeeld tot acht jaar cel. Ze bleek handig te kunnen omgaan met de miljoenen ponden die met de drugshandel gemoeid waren. Ondanks het feit dat ze miljoenen verdiende ontving ze ook een werkloosheidsuitkering.

    Drugs in luiers
    De jongere leden maakten het het bontst. Zo gooide Matthew Mayor een kilo cocaïne en veroorzaakte een regen van 47.000 pond aan bankbiljetten uit zijn Mercedes tijdens een achtervolging door de politie. Een vrouwelijk lid verstopte cocaïne in de luiers van haar kind bij het bezorgen van de drugs.

    De bende ging uiterst omzichtig te werk, met ontraceerbare telefoons en onopvallende auto's werd contact gemaakt met kopers, die op openbare plekken de drugs in ontvangst moesten nemen.
    (Coen Brandhorst)
    AD/NL

    24-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe e-mails 'Climategate' opgedoken

    Nieuwe e-mails 'Climategate' opgedoken

    ©Thinkstock

    Opnieuw zijn er gestolen e-mails van de Britse East Anglia University op het internet opgedoken. Dit gebeurde in 2009 ook al eens. Dit leidde destijds tot 'Climategate', een wereldwijde controverse over de klimaatverandering. Wie ze openbaar heeft gemaakt is vooralsnog onduidelijk.

    © ap
    Een woordvoerder van de universiteit zei gisteren dat er nog geen tijd is geweest om de ongeveer vijfduizend e-mails goed te bekijken. Uit een kleine steekproef zou wel zijn gebleken dat de e-mails echt zijn. In een verklaring zei de universiteit dat de berichten vermoedelijk onderdeel uitmaken van de e-mails die in 2009 werden gestolen, maar nog niet openbaar gemaakt waren.

    Volgens de universiteit zijn de e-mails nog niet eerder op internet verschenen, maar zijn ze nu bewust gelekt om zo een 'maximale verstoring' te veroorzaken op de klimaattop van de Verenigde Naties die volgende week in het Zuid-Afrikaanse Durban wordt gehouden.

    Als dat inderdaad het geval is, dan volgt de onthulling van de e-mails hetzelfde patroon als in 2009. Destijds bleek uit de e-mailwisselingen dat prominente wetenschappers critici tegenwerkten en manieren bespraken om er voor te zorgen dat hun wetenschappelijk werk niet werd getoetst door collega-wetenschappers. Volgens critici bewezen de e-mailwisselingen dat het gevaar van de opwarming van de aarde werd overdreven. Het gevolg was dat de klimaattop in het Deense Kopenhagen faliekant mislukte. (AP/Redactie) AD/NL

    23-11-2011, 08:26 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepdokter spuit billen patiënte in met cement

    Nepdokter spuit billen patiënte in met cement

    Nepdokter Oneal Ron Morris, vrijdag gefotografeerd door de politie van Miami. © Miami Gardens Police Department

    De politie in het Amerikaanse Miami heeft vrijdag een nepdokter aangehouden die ervan wordt verdacht een patiënte te hebben geïnjecteerd met cement, olie, superlijm en een bandenplakmiddel. De patiënte was uitgekomen bij de zogenaamde arts na een zoektocht naar een betaalbare plastisch chirurg.

    De patiënte, een vrouw die in een nachtclub zou gaan werken en wat meer rondingen in haar lichaamsvorm wilde laten aanbrengen, betaalde mei vorig jaar 700 dollar (ruim 500 euro) voor een reeks injecties in en rondom haar billen.

    De behandeling door de 30-jarige Oneal Ron Morris leverde niet het gewenste effect op. Toen ze klaagde over pijn, stelde Morris haar gerust met de woorden: 'Maak je geen zorgen, het komt in orde. We blijven je gewoon inspuiten met het spul en dan komt het vanzelf voor elkaar.'

    Schaamte
    Om te herstellen van de behandeling van de nepdokter meldde de patiënte zich naderhand tot tweemaal toe in een ziekenhuis, maar durfde daar uit schaamte niet te vertellen wat er precies was gebeurd. De politie zegt lang jacht te hebben gemaakt op de dader en sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn die geen aangifte durven te doen omdat ze zich schamen.

    Enorm achterwerk

    De politie meldt dat Morris een man is die zichzelf uitgeeft voor vrouw. Op politiefoto's is te zien dat Morris zelf in het bezit is van opgezwollen lippen en een enorm achterwerk. Volgens een politiewoordvoerder is het waarschijnlijk dat de zogeheten arts de injecties eerst op zichzelf heeft uitgeprobeerd.

    Morris wordt beschuldigd van het valselijk uitoefenen van de medische professie met als gevolg het toebrengen van ernstige lichamelijke verwondingen.
    (Redactie)
    AD/NL


    22-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!