'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    30-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man (99) scheidt van vrouw om 70 jaar oude affaire

    Man (99) scheidt van vrouw om 70 jaar oude affaire

    © ThinkStock

    Als u denkt dat een scheiding na een paar dagen huwelijk een tragische gebeurtenis is, wat dan gedacht van een scheiding na 77 jaar huwelijk? Dat is wat een Italiaans koppel op leeftijd van plan is: de man is 99, de vrouw 96. De echtgenoot ontdekte onlangs dat zijn vrouw in de jaren veertig een affaire had, weet The Telegraph.

    Antonio C. stootte enkele dagen voor Kerstmis op een aantal brieven die in een kast verstopt waren, waaruit bleek dat Rosa C. een minnaar had. Ze gaf de affaire toe, maar haar smeekbede om alles bij te leggen viel in dovemansoren bij Antonio. Het koppel, dat vijf kinderen, een dozijn kleinkinderen en een achterkleinkind heeft, wordt wellicht het oudste gescheiden koppel ter wereld.
    (Redactie) AD/NL

    30-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twitterbollen in Utrecht

    Twitterbollen in Utrecht

    Mark Jansen maakt voor de verkoop van zijn hartige bollen gebruik van gps, Facebook en Twitter. FOTO ANGELIEK DE JONGE

    UPDATE  Oliebollen zijn een traditionele en wat ouderwetse lekkernij tijdens de jaarwisseling. Reden voor masterstudent Nieuwe Media Mark Jansen uit Utrecht om de verkoop van de bol te moderniseren: sinds gisteren rijdt hij met zijn oliebollenbakfiets door Utrecht.

    FOTO SOCIABOL
    FOTO SOCIABOL
    'Ik wilde weten of het mogelijk is een nieuw project alleen via sociale media onder de aandacht te brengen. Utrecht is een echte twitterstad, dus als het ergens lukt moet het hier zijn', aldus Jansen.

    Jansen (23) loopt al langer rond met vernieuwingsplannen. 'Eigenlijk is het een beetje saai produkt. Je associeert het met Hollandsche kramen en veel koper,' zegt de student in het AD.
    Hij maakte een hartige variant met gedroogde tomaatjes, olijven en pittige kruiden.

    Hij verkoopt vanuit een bakfiets. Daarvoor ging Jansen naar Kringloop de ARM. Het kringloopbedrijf leende hem het vervoermiddel uit.

    Jansen kan daar ook terecht in de keuken. Zijn huisgenoten uit de Duikerstraat bakken de tapasbol aan de werf bij Oudegracht 247.

    Waar de oliebollenverkoper precies staat, is te vinden op internet, via Facebook en Twitter.
    (AD/NL)

    30-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw verduistert 900.000 euro aan overheidsgeld

    Vrouw verduistert 900.000 euro aan overheidsgeld

    © THINKSTOCK

    Het Openbaar Ministerie (OM) eist dertig maanden celstraf tegen een 48-jarige vrouw om verduistering van overheidsgeld. De vrouw ontving in 2009 door een administratieve fout in totaal ruim 900.000 euro op haar rekening.

    De vrouw gaf het geld uit, terwijl het geld eigenlijk bedoeld was voor haar werkgever, de Utrechtse welzijnsorganisatie Portes. Dat meldt NOS.

    Met het geld betaalde de vrouw onder andere haar schulden af, kocht ze een huis en dure kleding en nam ze haar kinderen mee op vakantie naar Curaçao.

    De vrouw is inmiddels ontslagen. De advocaat van de vrouw pleit voor een werkstraf, volgens hem is het leven van zijn cliënte volledig verwoest en kan ze nergens meer een nieuwe baan krijgen. De uitspraak is over twee weken in de rechtbank in Utrecht. (Redactie) AD/NL
    29/12/11  

    29-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plasmawolk aangekomen op aarde, tweede op komst!

    Plasmawolk aangekomen op aarde, tweede op komst

    Poollicht of noorderlicht. FOTO ANP

    De eerste van de twee verwachte plasmawolken is vandaag aangekomen op aarde. Enkele dagen geleden vertrokken er twee wolken door explosies op de Zon.

    Dat meldt de Volkssterrenwacht Urania.

    De tweede wolk zou omstreeks 18.00 uur Nederlandse tijd aankomen. 'Helaas is er weinig kans op poollicht', twittert de Volkssterrenwacht. Poollicht, of een aurora, doet zich voor wanneer, door de Zon uitgespuwde geladen deeltjes, met hoge snelheid botsen tegen atomen en moleculen in onze atmosfeer. De kleur van het noorderlicht wordt bepaald door de hoogte van de impact en de aard van de moleculen en atomen.
    AD/NL (Redactie)

    28-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers zoeken hulp bij speurtocht naar leven op de maan

    Wetenschappers zoeken hulp bij speurtocht naar leven op de maan

    © ap

    Amerikaanse wetenschappers hopen dat vrijwilligers hen willen helpen zoeken naar tekenen van buitenaards leven op de maan. Amateurs zouden foto's kunnen afspeuren naar sporen die buitenaardse wezens lang geleden hebben achtergelaten. Dat heeft weliswaar weinig kans op succes, maar het kost ook niet veel.

    Dat schrijven onderzoekers van de Arizona State University in een rapport in Acta Astronautica. Het is mogelijk dat buitenaardse wezens lang geleden sporen hebben achtergelaten op de maan. Afval bijvoorbeeld, mijnbouw, of zelfs een boodschap. 

    De NASA-ruimtesonde Lunar Reconnaissance Orbiter heeft sinds 2009 meer dan 340.000 foto's gemaakt van de maan, waar die sporen misschien wel op te vinden zijn. Maar wetenschappers kunnen al die foto's niet zelf afspeuren. Dus hopen deze onderzoekers dat internetgebruikers dat willen doen.

    'De kans is heel klein dat buitenaardse technologie sporen heeft achtergelaten op de maan,' aldus de onderzoekers. 'Maar de maan heeft het voordeel dichtbij te zijn en sporen op het oppervlak heel lang te behouden. Als het maar weinig kost om te zoeken naar informatie over intelligente manipulatie, is er ook maar weinig mee verloren.'

    Wetenschappers roepen vaker de hulp van het publiek in voor analyse en onderzoek van grote hoeveelheden gegevens. In 1999 al startte het SETI@home project, dat computergebruikers over de hele wereld inschakelde om radiotelescopische gegevens te analyseren met behulp van speciale software. Tot nu toe heeft het SETI-project nog geen bewijs van buitenaardse intelligentie kunnen ontdekken. (Emma van der Wateren)
    AD/NL

    27-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie spacebal Namibië opgelost

    Mysterie spacebal Namibië opgelost

    De metalen bizarre bol die in Namibië een krater sloeg in een afgelegen veld blijkt een deel van een onbemande raket te zijn. Een lezer van de technologische site Gawker kwam met de oplossing.

    Speculatie troef op het net toen bekend raakte dat een bizarre metalen spacebal in november uit de lucht gevallen was in Namibië. De NASA en de ESA werden erbij gehaald, maar het was dus een wakkere lezer van Gawker, Thidrekr, die wist waar de klepel hing.

    'Voor wie wil weten wat dit in werkelijkheid is, het gaat waarschijnlijk om een 39 liter-hydrazinetank. Zij worden gebruikt in onbemande raketten om satellieten te lanceren, wat meteen ook verklaart waarom ze met zo'n specifieke geografische voetafdruk neerstorten', aldus Thidrekr.

    De tanks zitten bijvoorbeeld in de Ariane 5-raketten, die vaak gebruikt worden door ESA om satellieten te lanceren.
    (Redactie)
    AD/NL

    26-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke darter wordt klimgeit bij Rabo's

    Dikke darter wordt klimgeit bij Rabo's

    Brian Megens. © KOEN VERHEIJDEN

    Brian Megens had vijf jaar terug nog alles in zich om uit te groeien tot de nieuwe Raymond van Barneveld: talent, een prominente bierbuik en een voorliefde voor patat en mexicano's. Bijna dertig kilo lichter is de nu 21-jarige Brabander een klimtalent binnen de beloftenploeg van Rabobank. 'Het kan soms gek lopen.'

    Kijk hem staan in zijn glimmende shirt, maatje XXL. Zijn arm trots om de schouders van The Count. Oud-wereldkampioen Ted Hankey, één keer zijn tegenstander. Brian Megens: 'Op de Antwerpen Open. Ik had absoluut moeten winnen, maar verprutste een paar kansen. Tja, toen won hij.'

    De foto draagt hij altijd bij zich op zijn mobiele telefoon, voor als iemand zijn wonderlijke verhaal weer eens niet wil geloven. De jonge Ossenaar heeft immers wat uit te leggen, nu hij opklimt in de wielerwereld.

    Scholier

    Liefst 91 kilo woog Megens (1,80 meter) toen hij als 17-jarige scholier in zijn leeftijdsklasse tot de beste vijftien darters ter wereld behoorde. Maar nu, na een paar jaar wielrennen, heeft de voormalig trainingspartner van darter Michael van Gerwen het lichaam van een klimgeit. 'Nog maar 65 kilo', klinkt het met pretoogjes. 'Ik trek dat glimmende dartshirt nog wel eens aan voor de gein, maar dat lijkt nu wel een parachute.'

    Met zijn levensverhaal kan de meervoudig Nederlands jeugdkampioen moeiteloos een uitzending vullen bij Oprah. 'Ik was 17 jaar en leefde het leventje zoals al mijn vrienden in Oss. Biertjes drinken, pijltjes gooien, achter de vrouwtjes aan en veel naar de snackbar.'

    Groente

    Snacktaria Hans van Vugt aan de Osse Heischeutstraat, de 'betere cafetaria' die 'verantwoord frituurt' is op dat moment zijn tweede thuis. 'Ik kwam er vaak met mijn vrienden, was gek op mexicano's. Heb daar zelfs nog een korte stage gelopen. Man, ik heb me drie dagen lang helemaal volgevreten. Nee, groente hoefde je mij in die die tijd echt niet voor te zetten.'

    Tot het moment van bezinning komt, hij eens goed in de spiegel kijkt en tegen zichzelf zegt: zo niet verder. 'Ik was het zomaar opeens helemaal zat. Heb alle friet en vette zooi afgezworen en ben gaan kickboksen. Om af te vallen, maar ook om meer zelfvertrouwen te krijgen. Mentaal heb ik daar heel veel aan gehad.'

    Fietsen vindt hij altijd al mooi, maar verder dan een toertocht op zijn twaalfde is de wielerfan nooit gekomen. De buik zit hem lange tijd in de weg. Als na weken intensief boksen de weegschaal echter nog maar 75 kilo aangeeft, koopt hij zijn eerste koersfiets. Grinnikend: 'Een Batavus, voor 225 euro op Marktplaats. Daar heb ik zelf nog voor 100 euro aan moeten versleutelen.'

    Bij De Waardrenners, een kleine amateurclub in Zuid-Holland, proeft hij voor het eerst van het peloton. Met succes, Cyclingteam Jo Piels lijft de onervaren Brabander al snel in. Daar ontpopt hij zich zonder enige ervaring tot een verdienstelijk renner. Hij verdient er dit jaar zelfs een transfer naar het grote Rabobank. 'Tja. Het kan soms gek lopen, hè', doet Megens een dappere poging om zijn malle verhaal te duiden. 'Elk lichaam heeft zijn grenzen en die wil ik graag ontdekken. Ik ben nogal perfectionistisch, wil in alles het hoogste bereiken en ben verslaafd geraakt aan trainen en fietsen. Ik kan er alles in kwijt.'

    Keihard werken
    Over zijn 'dikke periode' praat hij zonder schaamte met zijn nieuwe ploeggenoten. 'Niemand in de ploeg gelooft het als ik zeg dat ik 91 kilo woog en darter was. Logisch, al deze jongens zitten al vanaf hun vijfde op de fiets. Ze weten niet beter. Maar misschien is dat ook wel mijn voordeel, ik heb er keihard voor moeten werken om hier te komen.'

    Vooral zijn eetpatroon is drastisch veranderd. 'Ik wist niks van afvallen, heb alles zelf uitgezocht aan de hand van een paar boeken over gezonde voeding. Ben in al die jaren zelfs niet één keer bij een diëtiste geweest. Natuurlijk stonden mijn ouders achter me, maar die mindswitch moest ik toch echt zelf maken. Komt zoiets niet uit jezelf dan heeft het totaal geen zin', luidt zijn boodschap voor lotgenoten.

    'Ik heb nu al vier jaar geen frietje meer aangeraakt. Het ging er vroeger écht niet in, maar nu eet ik elke avond groentje en een bakje fruit. Ik heb geleerd dat gezond eten ook heerlijk kan zijn. De pannenkoeken van mijn vader blijven het lekkerst, maar ik houd nu ook van wortels.'

    Transformatie

    De transformatie heeft hem veel gebracht, op en naast de fiets. Zo richt de dikke mavo-scholier van weleer nu met een vwo-diploma op zak al zijn pijlen op een mooie loopbaan op de fiets. Drinken en schransen is er niet meer bij.

    'Mijn leven lijkt in niets meer op mijn 'schone leventje' van vroeger. Ik wil slagen in de wielersport, de profs halen. Als klimmer, want ik moet het vooral hebben van hard een berg op fietsen. Inderdaad, van ultrazwaar naar superlicht. Wonderlijk verhaal, hè?' (Arjan Schouten) AD/NL

    25-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serious Request breekt records ...

    Serious Request breekt records in Nederland en buitenland

    © anp

    De actie Serious Request heeft dit jaar het recordbedrag van ruim 8,6 miljoen euro opgebracht. Dat maakte de directeur van het Nederlandse Rode Kruis, Cees Breederveld, zaterdagavond bekend.

    © anp
    3FM dj's Gerard Ekdom, Timur Perlin en Coen Swijnenberg op de laatste avond in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden.
    3FM dj's Gerard Ekdom, Timur Perlin en Coen Swijnenberg op de laatste avond in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden. © anp
    © anp
    Vorig jaar bracht de jaarlijkse benefietactie van Radio 3FM 7,1 miljoen euro op voor aidswezen in Afrika. Dat was toen eveneens een recordbedrag.

    Het geld dat het radiostation dit jaar inzamelde, gaat naar moeders in oorlogsgebieden. Vanuit de doorzichtige mobiele studio in Leiden draaiden de dj's non-stop verzoekplaatjes voor geld. Tijdens hun verblijf in het huis mochten de radiomakers niets eten.

    Zondagavond sloot Snow Patrol-frontman Gary Lightbody de mannen op in het huis. Zaterdagavond tegen 10 uur mochten zij er weer uit. Op een podium op de nabijgelegen Lammersmarkt werden de dj's opgewacht door hun partners, collega's en duizenden fans.
    Volgend jaar staat het Glazen Huis in Enschede. De actie vond dit jaar voor de achtste maal in Nederland plaats.

    Dit jaar stonden er ook weer Glazen Huizen in Zweden, Zwitserland, Kenia en België. Alle acties bij elkaar in vijf landen leidden tot het totaalbedrag van bijna 23 miljoen euro. Vorig jaar was het ruim 20 miljoen. Ook het totaalbedrag is een recordopbrengst.AD/NL

    24-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstdiner voor daklozen in Amsterdam

    Kerstdiner voor daklozen in Amsterdam

    Ongeveer vierhonderd dak- en thuislozen doen ...

    Ongeveer vierhonderd dak- en thuislozen doen zich vrijdagavond te goed aan het traditionele kerstdiner van het Leger des Heils in Amsterdam. In de 17de-eeuwse Koepelkerk van het sjieke Renaissance Amsterdam Hotel schuiven de genodigden aan voor een driegangendiner.

    Op het menu staat linzensoep met gnocchi, gegrilde tournedos met hutspot en garnering en een 'grand dessert van de chef' als toetje. Het diner vindt voor de 28ste keer plaats. © ANP AD/NL

    23-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie kostte Adele heel wat kilo's

    Operatie kostte Adele heel wat kilo's

    Adele postte deze foto op Twitter.

    Hoewel Adele onlangs nog aangaf te walgen van flinterdunne dames, heeft ze nu zelf te kampen met gewichtsverlies. Waarschijnlijk met als oorzaak de operatie aan haar stembanden, is de zangeres opmerkelijk slanker geworden.

    © GETTY
    © GETTY
    Adele (23) stuurde via Twitter een foto de wereld in, waarop ze met een duidelijk vermagerd gezicht te zien is. Ze liet weten dat haar operatie geslaagd is en dat ze 'niet kan wachten tot ze het groene licht krijgt van de arts om mijn stem te gebruiken'. Ze hoopt tijdens de uitreiking van de Grammy's op 12 februari er weer te staan.

    In tegenstelling tot veel celebrities heeft Adele altijd aangegeven dat het haar geen snars kan schelen dat ze een paar kilootjes te zwaar is. Een blik op de wensenlijst van de zangeres tijdens tournees, toont naast het verantwoorde fruit en bronwater namelijk ook grote hoeveelheden snoep en chocolade.

    Nu de zangeres een tijd uit de roulatie is, gaat ze op zoek naar een nieuw huis aan de Engelse zuidkust. De van oorsprong Londense heeft besloten haar geboortestad te ontvluchten en zoekt een huis in het graafschap West-Sussex. Haar budget voor het nieuwe stulpje is naar verluidt tussen 2,5 en 4 miljoen euro.
    (Coen Brandhorst)
    AD/NL

    22-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de vijf singles brengt feestdagen alleen door

    Een op de vijf singles brengt feestdagen alleen door

    © THINKSTOCK

    Driekwart van de Nederlandse singles vindt Kerst en de eindejaarsperiode de meest eenzame tijd van het jaar. Een op de vijf brengt deze feestdagen alleen door.

    Het onderzoek werd gedaan door Singlessite.nl. Een derde van de 750 ondervraagde vrijgezellen vindt het einde van het jaar de meest eenzame periode; 21 procent vindt dit specifiek van Kerstmis. Mensen voelen zich eenzaam doordat ze geen gezin hebben, 9 procent mist zijn of haar ex en 7 procent mist de kinderen, omdat die op dat moment bij de andere ouder zijn.

    Bijna de helft (40 procent) van de deelnemers heeft er een hekel aan als anderen hen als zielig bestempelen omdat ze geen geliefde hebben.

    (Redactie) AD/NL

    21-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beeltenis Christus op lijkwade van Turijn bovennatuurlijk'

    'Beeltenis Christus op lijkwade van Turijn bovennatuurlijk'

    Detail van de lijkwade van Turijn. © getty

    Italiaanse overheidswetenschappers zeggen bewijs te hebben gevonden dat de beeltenis van Christus op de beroemde lijkwade van Turijn gevormd is door een 'bovennatuurlijke gebeurtenis'. Dat schrijft de Britse krant The Independent.

    Het katholieke geloof wil dat Jezus Christus in het stuk stof is begraven. Anderen stellen dat de lijkwade een zoveelste vorm is van middeleeuws bijgelovig bedrog.

    De krant haalt onderzoekers aan van Enea, het Nationaal Agentschap voor Nieuwe Technologieën, Energie en Duurzame Economische Ontwikkeling. Zij zeggen dat Middeleeuwse vervalsers in het geheel niet over de vereiste technologie beschikten om die beeltenis in het linnen te branden. Zelfs slaagden zij er enkel in door een vergelijkbaar stuk stof te verschroeien door het te bombarderen met hoogintensieve uv-lasers.
     
    'Als de resultaten van ons onderzoek een filosofisch of theologisch debat uitlokken, laten we die conclusies over aan de ter zake bevoegde deskundigen', zei het hoofd van het onderzoeksteam, Paolo Di Lazzaro.
    (Redactie)
    AD/NL

    20-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische politie rijdt over Nederlands verkeersslachtoffer

    Belgische politie rijdt over Nederlands verkeersslachtoffer


     

    © THINKSTOCK

    Een uitgerukte patrouillewagen van de Antwerpse politie heeft gisteren een Nederlands verkeersslachtoffer overreden. De man was bij een ongeval uit zijn auto geslingerd en op linker baan van de A12 in Hoevenen terechtgekomen. 'Het was donker en het zicht was slecht,' klinkt het verontschuldigend. 'En we reden enkel over zijn benen.' Het slachtoffer verkeert in levensgevaar.

    Rond halfvijf 's ochtends reed de Nederlander richting Nederlandse grens, dat meldt het AD vandaag. Om onbekende reden verloor de chauffeur de controle over het stuur. Hij reed de berm in en sloeg over kop. Eén van de vier inzittenden werd uit de auto geslingerd en kwam op de snelweg terecht.

    De Antwerpse politie kwam zo'n drie minuten na het ongeval voorbijgesneld. 'De agenten waren op weg naar een agressieve man in een horecazaak in Zandvliet,' zegt Veerle De Vries, woordvoerster van de Antwerpse politie. 'De agenten reden snel, met sirene én blauw zwaailicht. Ze zagen de gewonde niet liggen en hebben hem aangereden.'

    Tine Hollevoet, woordvoerster van de federale politie, stelt dat het slachtoffer al zwaargewond was voordat hij werd overreden.

    (Redactie)
    AD/NL

    19-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speuractie voor niks, vermiste gehandicapte blijkt vergeten

    Speuractie voor niks, vermiste gehandicapte blijkt vergeten

    FOTO ANP

    UPDATE  Een politiehelikopter, speurhonden en sms-alert werden sinds vrijdag ingezet om naar een vermiste gehandicapte man van 36-jaar uit Sliedrecht te zoeken. Zaterdag bleek het slachtoffer te zijn vergeten in het taxibusje waarmee hij van zijn dagbesteding was opgehaald. De politie gaat op korte termijn in gesprek met de taxichauffeur.

    Vrijdagavond werd de man, die verstandelijke en lichamelijke beperkingen heeft, als vermist opgegeven, omdat hij niet terugkeerde naar de zorginstelling waar hij woont. De 57-jarige taxichauffeur was mogelijk in de veronderstelling dat de man was uitgestapt, meldde de politie. De chauffeur trof de man zaterdagmiddag in zijn taxi aan. Het slachtoffer was onderkoeld, maar aanspreekbaar.

    De man is door ambulancepersoneel nagekeken en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de dag mocht hij weer naar huis. Op Twitter meldde de politie dat de gevolgen erg lijken mee te vallen.
    (ANP/Redactie)
    AD/NL

    18-12-2011, 21:17 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medici waarschuwen voor gevaarlijke babytherapie

    Medici waarschuwen voor gevaarlijke babytherapie

    ’Baby’s worden dubbelgevouwen'

    FOTO THINKSTOCK

    UPDATE  Medici waarschuwen voor een therapie voor baby's. Vooral voor huilbaby's is er een wildgroei aan therapieën die soms levensgevaarlijk zijn. Baby's worden in sommige gevallen dubbelgevouwen. De behandelmethode kan leiden tot het overlijden van de zuigeling, zeggen artsen.

    FOTO BORNANGELS
    FOTO BORNANGELS
    Dat meldt RTL Nieuws.

    Tientallen alternatieve therapeuten houden zich bezig met de therapieën. Het dubbelvouwen of buigen van de baby kan zorgen voor ademhalingsproblemen. Ook kan het ruggenmerg worden geknikt.

    Sommige therapeuten proberen de baby terug te brengen in de foetushouding. Artsen noemen dat 'levensgevaarlijk'. Ze stellen dat de baby in de baarmoeder niet zelf hoeft te ademen. De foetushouding belemmert de ademhaling. Een kinderarts zegt tegen RTL dat de therapieën kindermishandeling zijn. (ANP/Redactie)

    17-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik begraaft slachtoffers van bloedbad

    Luik begraaft slachtoffers van bloedbad

    Mohammed Belhadj, vader van de omgekomen Mehdi, treurt om zijn zoon. © reuters

    Drie dagen na het bloedbad op het Luikse plein Saint-Lambert is het eerste slachtoffer begraven. De vijftienjarige Mehdi Belhadj zal, na een plechtigheid in de moskee van Bressoux, bijgezet worden op het kerkhof van Jupille.

    © reuters
    Morgen wordt eveneens de 17 maanden oude peuter Gabriel begraven op het kerkhof van Robermont. Maandag worden de andere twee slachtoffers naar hun laatste rustplaats overgebracht. Een afscheidsplechtigheid voor de zeventienjarige Pierre Gérouville zal om 13.15 uur gehouden worden in het Saint-Jacques-college in Luik, waarna hij begraven zal worden op het kerkhof van Rocourt. De uitvaart van de 45-jarige Antonietta Racano vindt om 8.45 uur plaats in het crematorium van Robermont.

    Het afscheid nemen van de Luikenaars van de slachtoffers op de plaats van het drama zelf en in de rouwregisters van het stadhuis, gaat inmiddels onverminderd voort. Het islamitisch en cultureel centrum van België veroordeelt in een communiqué 'ten stelligste deze vreselijke misdaad die compleet in strijd is met de islamitische en menselijke waarden'.

    Witte mars
    De Luikse autoriteiten staan zaterdag een stille tocht toe voor de slachtoffers van de aanslag van afgelopen dinsdag in de Waalse stad. De zogenoemde witte mars is omstreden, omdat een van de organisatoren lid was van het extreem rechtse Front National. Initiatiefnemer Cédric Houbrix zegt nu dat hij ruim een half jaar geleden afstand nam van het FN. De Luikenaar riep eerder deze week op tot de stille tocht.

    Luik zal de tocht verbieden noch er formeel mee instemmen. Het gemeentebestuur wil daarmee voorkomen dat de solidariteitsmars politiek beladen wordt. De initiatiefnemers verwachten 1000 tot 3000 deelnemers aan de tocht. De mars begint op de Place Saint Lambert, het plein waar de aanslag plaatsvond. Daar is dinsdag ook een herdenkingsbijeenkomst met premier Elio Di Rupo. (Redactie/ANP)
    Vrienden van Mehdi vallen huilend in elkaars armen. © reuters

    16-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders Luikse peuter kunnen begrafenis niet betalen

    Ouders Luikse peuter kunnen begrafenis niet betalen

    Gabriel Leblond

    De ouders van de tijdens het drama in Luik overleden peuter Gabriel Leblond hebben geen geld om hun zoontje te begraven. Er wordt voor hen een inzameling gehouden.

    Hun zoontje, dat zeventien maanden geleden het levenslicht zag nadat moeder Olivia al drie dochters ter wereld zette, werd geraakt door een kogel en overleed even later in het ziekenhuis.

    Vandaag wordt op de Luikse kerstmarkt, vlak naast de plek waar het bloedbad plaatsvond, geld ingezameld voor de jongen. Dit schrijft de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

    Ook enkele media hebben financiële steun toegezegd. Zo hebben de ouders onder andere een afspraak met een Franstalige krant, die een percentage van haar dagopbrengst vandaag aan de ouders schenkt. Als tegenprestatie mogen de ouders niet met andere kranten praten.
    (Redactie)
    AD/NL

    15-12-2011, 15:12 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslagenheid overheerst na bloedbad Luik

    Verslagenheid overheerst na bloedbad Luik

    http://static3.ad.nl/static/photo/2011/7/13/2/album_medium_1045292.jpg

    In het centrum van Luik heerst een onwezenlijke sfeer de dag na het vreselijke bloedbad dat gisteren tijdens de kerstmarkt op de Place Saint-Lambert is aangericht. De (kogel)sporen zijn nog duidelijk zichtbaar en vooral de jonge voorbijgangers zoeken steun bij elkaar om de schok en het trauma te helpen verwerken. Bij de zwaar getroffen bushalte zijn onder andere bloemen, kaarsen en brieven gelegd.

     
    AD/NL

    14-12-2011, 14:27 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aap gearresteerd ....

    Aap gearresteerd nadat hij illegaal grens oversteekt

    Een getrainde aap doet kunstjes in Pakistan © afp

    Niemand kan zomaar even de grens tussen India en Pakistan oversteken, en dat geldt ook voor apen. Op sinterklaasavond slenterde een 'Indiase' aap toch buurland Pakistan in, waarop het dier direct werd gearresteerd.

    Volgens de Pakistaanse krant The Express Tribune hebben dorpelingen het dier opgepakt en aan de autoriteiten uitgeleverd. De aap, die Bobby is genoemd, zit nu 'vast' in de dierentuin in Bahawalpur, waar hij een grote publiekstrekker is.

    De Indiase dierenbescherming heeft Pakistan gevraagd goed op de onschuldige Bobby te passen. 'Dieren erkennen de grenzen niet die door mensen zijn gemaakt', schrijft de Federatie van Indiase Dierenenbeschermingsorganisaties in een brief aan de Pakistaanse Hoge Commissaris.

    Dierentuin-gevangenissen
    'Gevangenschap is wreed voor dieren die vrij rond horen te lopen. Daarom vragen wij u om elk dier dat de grens oversteekt, in zijn natuurlijke omgeving te laten leven, en niet in dierentuin-gevangenissen.'

    Het is niet de eerste keer dat een beest wordt gearresteerd dat de grens over is gestoken. Vorig jaar mei, werd een Pakistaanse duif opgepakt nadat hij ongeautoriseerd India was binnengevlogen. De duif werd ervan beschuldigd te spioneren voor het buurland. (Redactie)
    AD/NL

    13-12-2011, 17:37 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kater erft bijna 12 miljoen euro

    Italiaanse kater erft bijna 12 miljoen euro

    De Italiaanse kater Tommasino is het op twee na rijkste dier ter wereld geworden. Zijn baasje heeft hem het volledige familiekapitaal nagelaten. In totaal gaat het om 11,7 miljoen euro. Maria Assunta stierf vorige maand op 94-jarige leeftijd. Ze had geen familieleden meer en was een echte dierenliefhebber.

    Aangezien Tommasino niet geeft om materiële zaken, zal het grootste deel van het geld waarschijnlijk naar een goed doel gaan. Dat zei Assunta's advocaat aan de krant Daily Mail. Tommasino is echter niet het enige diertje dat al mocht erven van zijn baasje. Het rijkste dier ter wereld is Gunter, een Duitse herder die ongeveer 105 miljoen euro erfde van zijn baasje.
    (Redactie)
    AD/NL

    12-12-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!