2009santiagogoudenmuntPedro.jpg image by Pedro48
Klik op de afbeelding
voor een bezoek
aan Pedro's Santiagoblog.

Categorieën
  • Bezienswaardigheden (31)
  • Fietsen (176)
  • Geocaching (82)
  • Koffieticje (135)
  • Natuur (8)
  • Reizen en citytrips (42)
  • Tussendoortje (124)
  • Wandelen (1)
  • Rondvraag / Poll
    Waar gaat u op vakantie?
    Ik blijf in België...
    Frankrijk
    Spanje
    Italië
    Duitsland
    Griekenland
    Andere
    Bekijk resultaat

    Casa Baccelli, via S.Stefano 106, Montaione, Toscana, Italy.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Bon-Bon Jour-Nuit
    Bed & Breakfast
    Chocolade
    Koffie
    dv1.jpg image by Pedro48
    dv3.jpg image by Pedro48
    dv9.jpg image by Pedro48
    dv26.jpg image by Pedro48
    dv29.jpg image by Pedro48

    Wandelblogs
  • Natuurfreek
    Tuin & Natuur
  • Open exoten tuinen
  • Natuurpunt
  • Bosrand
  • Tuinen van Engeland
  • Greenpeace
  • Tuinadvies
  • Kruidengeneeskunde
  • Groene waaier
  • Bloemenplanten
  • Natuurhulpcentrum Opglabbeek
    Santiago de Compostela
  • Wandelend op weg naar Santiago 2006
  • Frank op weg naar Compostele 2003 (postuum)
  • Jacobean Year 1999
  • Luus & Martien fietsen naar Santiago de Compostela 2006
  • Vlaams Genootschap van Santiago
  • Amstelveen - Santiago 1998
  • Sint Jacobsfietsroute in 3 jaar naar Santiago
  • Pelgrimstocht Camino de Santiago van 1997 tot 2003
    PEDRO achterna in...

    Photobucket
    15-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arbeid adelt...
    Drukke week achter de rug en nog een drukkere week voor de boeg.
    Arbeid adelt, wie zei dat ook al weer?
    Weinig tijd dus om mijn blog optimaal te verzorgen, laat staan bezoeken af te leggen bij de medebloggers.


    "Wie niet werkt, zal niet eten",
    "arbeid adelt",
    "rust roest",
    "ledigheid is des duivels oorkussen".

    Bij het lezen van die korte maar krachtige spreekwoorden bekroop mij het idee om de bewoners van de bloglaan te laten zien dat ondergetekende nog iets meer doet dan alleen maar achter zijn PC zitten...
    Van iets 'oud' iets 'nieuw' maken is moeilijk, maar moeilijk gaat ook.




    Pedro vult de ledigheid en verjaagt de duivel met het uitvoeren van een schildersklus. P. zal dus eten krijgen. P. zal ook niet roesten en als arbeid adelt wat moet het dan nog meer zijn. 


    Het werkterrein met Lewiske als controleur en M. als occationeel hulpje. Behangen, schilderen, vloerbekleding...

    schilderen

    Je werk of je leven!
    "En Hij gebood hen: 'Doe uw werk vol ontzag voor de Heer, in oprechtheid en met een onverdeeld hart'".
    (2 Kor 19,9)


    >> Reageer (0)
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogspiegel by PieterVé
    Image hosted by Photobucket.com

    PieterVé veilig afgeleverd op Bloggenland.

    Image hosted by Photobucket.com

    Veertien dagen ver in het nieuw jaar 2006 en weeral hommeles in Bloggenland! Nu ontstond er een commotie rond de blogs van ”goeie vriend” LANA en PIP. Voor en tegenstanders gingen met elkaar in de clinch om het behoud en verwijderen van de ludieke blogs van de man van De Klinge.
    “We want war”, is het dat wat sommige bloggers willen? Op de anders zo vredelievende en maagdelijke bloglaan kon je de brokken moeilijk ontwijken. Gelukkig maar dat de opruim-en ordedienst hier net passeerden en orde op zaken kwam stellen. Gelukkig ja, want net nu ik net met de helikopter uit Mazarron Murcia terug kwam. Enfin in onvervalste parastijl ben ik op de wei in de buurt van de bloglaan gedropt. Piloot Sanchez bedankte ik voor bewezen dienst en spoedde mij richting bloglaanpark.
    Blitz bezoek gebracht aan Ingrid en Frans, ons beter gekend onder de naam
    ‘PACOOTJE’. Zo snel had ik hun casa niet gevonden, ik vroeg waar Frans woonde maar die kende ze daar blijkbaar niet. Tot wanneer de piloot me vertelt dat Frans gelijk staat met Paco hier op de Spaanse prairie. Frans = Paco = Pacootje, nou ja Ingrid. Het was daar wel gezellig in het warme en voor de gelegenheid natte zuiden. Ingrid was net bezig haar rode string en ditokleurige BH te drogen, je weet wel samen met druiven eten is dat ginds een gewoonte bij de jaarwisseling om iets rood te dragen, en ik die dacht dat rood bedoeld was om te stieren af te leiden. Frans heeft een zo’n rode kousenband in de lade liggen, ook voor de stier? Maar het moet gezegd, ze hebben hun droom in pure waarheid weten omzetten.
    Nog gewend om te vliegen ben ik even een vlinder gevolgd. De veelkleurige vlinder hield halt bij MARLEENTJE en ging prompt op haar schouder zitten. Waarschijnlijk omdat Marleentje weer bezig was met het verzorgen van haar mooie plaatjes en zo haar aandacht even niet bij de liefde had. ‘Ten huize van zou het vandaag worden’. Ik klopte aan bij STEFFIE, deurke open en de geur van sterke koffie kwam zo in mijn neusgaten gekropen. Gezellig zo in haar rommelkotje, tas koffie, vers gebakken koekje en kletsen over de heisa op Bloggenland. Ring ring,  de bel, onverwachts bezoek Steffie? Jaja eentje van haar zeven zonnetjes kwam memeetje bezoeken en dook alras achter de PC. Geen probleem voor Steffie want ze had net haar logje afgemaakt en dat wil ze dagelijks blijven doen heeft ze mij verzekerd. Ik steek de bloglaan over met de bedoeling om Klerk nog een bezoekje te brengen. Deur gesloten, geen gehoor op mijn aanbellen, dan maar weer stap. Even verder zie ik de blauwe signalisatie van een brandweerwagen. SUSKE, de voetbalfanaat en tevens brandweerman in zijn vrije momenten is daar samen met enkele collega’s een nieuw blogbrandje aan het blussen.
    De vermoeidheid in mijn benen (van de laatste dagen te behangen en te schilderen samen met mijn dagelijkse wandelingen op de bloglaan), zet mij er toe aan om de leesclub van KAFKAN op te zoeken. Daar even pauzeren met de mooie lectuur dacht ik, kom ik daar toch wel die driekwart Belgische-Zeeuwse CHIA tegen zeker. Het zat er onmiddellijk bovenarms op. “Meneer als ik u zie heb ik zo'n zin in ruzie”, zegt ze zonder schroom. “Ja maar Chia zo heb ik het niet begrepen” antwoord ik haar, “ik wil geen ruzie maken over niemendalletjes”.
    “En ben je nu ziek of niet? Je kunt de brave mensen ook wijs maken wat je wil hé”! Zonder nog een woord te zeggen, maar met een glimlach tot achter haar oren vertrekt Chia in de richting van een antieke biechtstoel. Wat zie ik, jaja haar vriendje CAERWYN staat haar daar op te wachten. Wist je dat Caerwyn zowat alle leesgierige vrouwen van Bloggenland aan de haak slaat. Als daar maar geen ander brandje van komt. (Suske is met deze op de hoogte gebracht) ‘Alles is levenslangs’ zegt Caerwyn maar hoelang het leven zal duren weet hij gelukkig ook niet. Ik laat het koppel verder biechten en begeef me naar de drukkerij van PAPACHARLIE. Ik wil wat meer te weten komen over het handschrift en letterzetters. “Heb je een paar uur” vroeg hij, want inderdaad bij papacharlie ben je aan het juist adres voor alle info over typografie. Bij het verlaten van de drukkerij liep ik een oude gekende tegen het lijf, Cyberfox wiens blog onder die naam niet verder actief schijnt te zijn. Wel wist deze slimme vos me te vertellen dat Klerk haar intrek heeft genomen bij EllenJoris. Na enig speurwerk blijkt dat in een ander blognatie te liggen. Ondertussen sta ik bij CHRISJE aan haar deur even aanbellen dacht ik zo. Geluk heb ik, Chrisje de Groot-Leuvense madam is thuis. Bij een tas java koffie vertelt Chrisje over haar doordeweekse gebeurtenissen. Alle foto’s in haar logje heeft ze eigenhandig genomen vertelt ze mij met enige trots in haar stem. En weet je, haar gevoelens blijven steeds de hare, om het even wat een ander denkt of zegt.
    In mijn agenda staat nu nog één bezoek, bij Giliokske. Helaas, Giliokskes blog startte op 23/12, goed gedaan zeg, maar wanneer wordt er verder gebouwd Giliok? Wel, nu heb ik tijd om nog even langs HOTLIPS te gaan, ‘2hot2handle’ zegt ze altijd zelf, al stel ik mij de vraag wat ze hiermee bedoeld. Na wat zoeken vond ik Lipske in de stal. Ze zat daar net de koe te melken. Nee Lipske, dank je aan mij niet besteed…
    Oh ja, van Spanje heb ik twee lekkere speeltjes meegebracht en die ga ik nog afleveren bij Madammeke...Smullingerie...
    Image hosted by Photobucket.com Image hosted by Photobucket.com

     

    Allé tot volgende week, tenminste als ik door mijn schilderwerken geraak zonder kleerscheuren.

     

    PieterVé


    >> Reageer (0)
    13-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel even kunst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sandro Chia
    Deze kunstenaar werd geboren op 20 april 1946 in Firenze en studeerde onder meer aan het Instituto d'Arte en de Accademia di Belli Arti in Firenze. In 1970 vestigde hij zich in Rome en al tijdens de jaren zeventig werden zijn werken in heel Europa tentoongesteld. Na een jaartje in Duitsland te hebben gewoond trok hij eind 1981 naar New York. Zijn faam groeide gestaag en dit mondde uit in talrijke tentoonstellingen in Europa en de Verenigde Staten. Sinds de jaren negentig reist Sandro Chia voortdurend heen en weer tussen New York, Rome en Montalcina, dat zijn nieuwe thuishaven werd. (voor meer info over deze kunstenaar klik op zijn naam)
    Info: vivat.be


    >> Reageer (0)
    12-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klompen
    Image hosted by Photobucket.com

    Ik wou nu eindelijk eens weten hoe mijn grote klompen werden gemaakt.

    Daarom heb ik een virtueel bezoek gebracht aan klompenmakerij “Traas” in Heinkenszand.

     

    Klompen worden gemaakt van populieren- of wilgenhout.

    Deze beide houtsoorten hebben de beste eigenschappen. De klompen, gemaakt van deze houtsoorten, zijn duurzaam en sterk. Deze houtsoorten beschikken ook over een natuurlijke anti-slip. Andere houtsoorten zijn of te zacht, waardoor klompen te snel slijten. Of ze zijn te hard, waardoor ze glad en dus gevaarlijk worden.

    Eerst worden er schijven gezaagd, waarna de schijven in ruwe klompenbrokken gezaagd worden. In de "kopieermachine" krijgen de klompen hun vorm.
    De frees/zaagmachine volgt de vorm van de mal. Voor iedere klompenmaat is er een mal. Na afloop van dit proces is zijn er twee exacte kopieën van de mal; een linker en een rechter klomp. In de boormachines worden de klompen uitgehold. Dit gebeurd ook weer door middel van een mal. Ieder paar gaat achtereenvolgens door de voor- en naboormachine. Na afloop is het klompenpaar klaar voor de afwerking, maar eerst gaan de klompen de droogkamer in. In de droogkamer wordt al het vocht onttrokken aan de klompen. Bij een constante temperatuur van circa 23 graden Celcius verblijven de klompen hier 8 tot 10 dagen. Na het drogen is het tijd om de klompen spiegelglad te schuren. Uiteraard geldt dit zowel voor de buitenkant als de binnenkant. 
    De meeste klompen worden nog steeds beschilderd verkocht. Bijna al het schilderwerk gebeurd handmatig. Ook de lijnpatronen en ons "logo" worden met de hand aangebracht.

    (Info:  www.klompen.com )


    >> Reageer (0)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag weekpoll
    Weinig enthousiasme bij de bloggers om te reageren op de voorbije weekpoll. Misschien zijn we niet zo sportief... toch 100% voor meer fietsen in 2006.

    Wandelen  0 % 
    Fietsen  100 % 
    Joggen  0 % 
    Snelwandelen  0 % 
    Tennis  0 % 
    Andere  0 % 

    Volgende poll: hoe dikwijls maak jij een back-up van je weblog?

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogeltjes kijken

    Een uurtje volgeltjes kijken kan ik iedereen aanraden. Zet je rustig neer in een verwarmde plaats en bespiedt de vogels die in je tuin komen en gaan. Gisteren heb ik dat gedurende een tiental minuten gedaan met volgend resultaat. Gedurende die tijd, tussen 12 en half één, heb ik een twintigtal vogels mogen begroeten in onze tuin. Let wel deze vogels hebben zich neer gezet en gegeten van de lekkere granenbollen. Eigen foto's heb ik helaas niet kunnen maken daar ik niet beschik over toestel met telelens...(foto's afkomstig van bsfloralaan.nl. en natuurpunt.be)

    winterkoninkje
    Winterkoninkje: Het winterkoninkje is een klein rond vogeltje met een piepklein wipstaartje. Dit zeer kleine vogeltje hoor je vaker dan dat je hem ziet.
    Niet omdat het dier zo schuw is, integendeel, maar omdat hij zo klein is en zich onopvallend door gebladerte begeeft.
    Het zit bijvoorbeeld graag in grotere oude coniferen.
    Zijn naam dankt hij aan het feit dat zijn parelende liedje vaak nog midden in de winter te horen is.
    Alleen in zeer strenge winters treed een duidelijke ‘stille’fase in.
     
    ekster
    De ekster (Pica Pica): Deze zwart-witte vogel is te herkennen aan zijn extreem lange staart. Bij het mannetje is deze iets langer dan bij de vrouw. Ze leven meestal in paartjes of kleine groepen bij elkaar.
    De laatste jaren komen ze steeds vaker in achtertuinen voor, waar ze knap brutaal gedrag vertonen. de ekster hoeft niet onder te doen qua gedrag voor de kauw.

    pimpelmees

    De pimpelmees: (Parus Caeruleus) Iets kleiner dan een Koolmees

    koolmees
    De koolmees (Parus Major):  Lengte ongeveer 14 cm. De Koolmees is onmiskenbaar door zijn zwarte kop met witte wangen, zijn gele buik waar parmantig een zwarte stropdas over hangt. Dit stropdas is bij het mannetje veel breder dan bij het vrouwtje.

    kauw
    De kauw ((Corvus Monedula): de kleinste onder de kraaien. Voor deze moet iedere andere vogel, behalve de ekster, wijken in onze tuin. Ze huizen zelfs in onze schouw.

    de mus
    De mus (passer domesticus is de huismus) Welke mus ik gezien heb? Weet ik niet exact, hierna volgt de algemene beschrijving...
    Lengte 14,5 cm. Het is opvallend hoe weinig mensen er zijn, óók vogelmensen, die het verenkleed van een Huismus kunnen beschrijven. 't is gek dan men gewoonlijk niet de moeite neemt om zo'n 'doodgewone vogelsoort' eens wat nauwkeuriger te bekijken. Er zijn twee soorten mussen in Nederland en de Huismus is van beide soorten de meest talrijke. De andere soort is de Ringmus. Deze komt 10 keer zo weinig voor als de Huismus. Ze lijken op het eerste gezicht sterk op elkaar, maar er zijn toch wel opvallende verschillen. De Huismus heeft een grijze kruin, de Ringmus een bruine. Daarnaast heeft de Ringmus een duidelijke witte ring om de hals.


    >> Reageer (0)
    10-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterrust: Alpenaster en kunst.

    Image hosted by Photobucket.com
    De alpenaster in kunstwerk te bekijken op picchio-art.com
    In de natuur behoort de alpenaster (Aster alpinus) tot de familie van samengesteldbloemigen (Asteraceae). De herkomst ligt in de Europese Alpen, maar evenzeer is de alpenaster te vonden in de gebergten van Azië en Noord-Amerika. Het is een beschermde plant. De alpenaster wordt 20 à 25 cm hoog. De wilde soort heeft witte bloemen, de cultivars hebben paarse, witte en roze bloemen.
    De alpenaster houdt van een zonnige plek, maar kan ook in halfschaduw, liefst op een doorlatende maar niet te droge bodem. De compacte plant is ideaal voor rotstuinen of droge muurtjes, aard ook in plantenbakken.
    Bijzondere eigenschap: geliefd als nectarbron, vooral bij vlinders.
    Enkele cultivars: 'Dunkle Schöne' paarse bloem met een geel hart,
    'Albus' is zuiver wit, 'Happy End' is roze.
    (Info: Lexicon vaste planten)
    (foto: picchio)


    >> Reageer (0)
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterrust: de Stokroos

    Stokroos (Alcea rosea)
    Is afkomstig uit Europa en komt overal ter wereld voor.
    De plant wordt tot 180 cm hoog en is bossig.
    Bloeitijd van juli tot september.
    De stokroos heeft een warme zonnige plaats nodig
    en staat liefst op een voedselrijke, goed doorlatende bodem.
    De stokroos leent zich enorm goed tot borderplant.
    Hij zorgt voor een landelijke charme in de tuin.
    Bij voorkeur wordt de plant goed ondersteund.
    Terugsnoeien doet je het best voordat de plant zaad gaat vormen.,
    of na de bloei in de winter wanneer je de zaadjes wil oogsten.
    Cultivars: Nigra, Pleniflora.

    stokroos
    (info: Lexicon van vaste planten; foto: OGK info)


    >> Reageer (0)
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knooppuntenwandeling in Kasterlee

    Kasterlee heeft niet minder dan 2000 ha. wandelbossen en deze moet je natuurlijk verkennen. Sinds juni 2005 kan je in Kasterlee wandelen via het knooppunten-systeem op het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug. Het natuurreservaat Balderij en Rielenbroek, waar de Grote- en Kleine Kaliebeek samenvloeien, is een 25 ha uitgestrekt moerasgebied.  Het leeuwenaandeel neemt de Tielense Balderij voor haar rekening met haar prachtige vijvers. Echt de moeite om daar te wandelen. Vertrek op de parking ter hoogte van 'De Hoge Rielen'.

    Image hosted by Photobucket.com
    Knooppuntenwandelpaden
    Image hosted by Photobucket.com
    Pure nature op pad naar de balderij Tielen
    Image hosted by Photobucket.com
    Mag ik ook even op de foto?
    Image hosted by Photobucket.com
    Kabouter 'Jef' van Kasterlee
    Image hosted by Photobucket.com
    Bovengrondse boomwortels op Tielenheide
    (foto's: Ó Pedro)

    >> Reageer (0)
    07-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogspiegel by PieterVé
    Image hosted by Photobucket.com

    Gelukkig nieuwjaar beste bloggers, voor het geval er nog zijn die onderhand niet weten dat we een jaar verder zijn. Spannende en minder spannende momenten uit 2005 kunnen zich herhalen in 2006…wees gewaarschuwd.


    Het is me deze week wel het weekje geweest in Bloggenland. Staking van collega-bloggers en dat zullen Pascal en Co niet vlug vergeten. Toeters en bellen werden boven gehaald om Huismusje terug uit de vrieskou te krijgen. En wat dacht je, ja gelukt hoor. Huismusje fladdert opnieuw rond zoals weleer en kan de Troubadour opnieuw bijstaan bij de dwalingen in Bloggenland. Huismusje en Troubadour dwalen zij aan zij van mening tot mening, in de hoop om zelf niet te verdwalen, want…, en ik citeer: “WIE NIET DWAALT WORDT NOOIT VERSTANDIG!!!”,
    en met een vraagteken misschien?


    Nadat alle barricaden aan de kant geschoven werden kon ik in alle vree en rust  mijn wandeling langsheen de blogetalages verder zetten. Op verscheidene plaatsen was het duidelijk solden…SJOEKE presenteert buiten de solden het echte sexleven. Aan de hand van peiling in binnen en buitenland en een niet te mis verstaan filmpje laat zij de lezer wegdromen in haar wereld. Een pikant logje waarvan de smachtende lippen van menig blogger niet van het scherm te plukken zijn.
    Eigenlijk had ik vandaag op de blogmarkt een afspraak met de ‘slow’ bloggers van ons Bloggenland. Onder ‘slow’ is te verstaan de rustige weblogs met uiteraard dito logs. Wat blijkt nu. Het zijn er nog velen die het Evangelie van de poëzie prediken. Terwijl ‘speelster’ JENNY op haar accordeon een mooi deuntje weggeeft luister ik met volle aandacht naar de volgende rustige bloggers…TEUNIS geeft je een Christelijk gedichtje of een verhaal, van Evangelie over heuse gedichten naar raadsels met inhoud. Blijkbaar kan Teunis moeilijk twee dingen te gelijk doen, ik citeer: “Als mijn handen voortdurend bezig zijn met dingen vast te houden, dan kan ik niet geven of ontvangen.” TRISH vertelt mij dan weer dat ieder leven zijn verhaal heeft. Zo heel af en toe plaatst Trish een logje om de mensheid aan te tonen hoe moeilijk een leven wel kan zijn. KARELOSCAR laat de echte dichter en aan het woord. Poëzie van de bovenste plank uit zijn boekenkasten etalerend. Daarbij verwijzend naar andere blog-dichters en schrijvers zoals ARAMIS. Aramis bundelt zijn gedachten in gerijmde vertellingen en mijmeringen, al zal hij ‘één voor allen, allen voor één’ ook wel in gedachten hebben met zo’n naam. Bij IVE kan je ook de dag plukken. In Carpe Diem kan je even tot rust komen en mee genieten van zijn poëzie. Met een aangepaste foto etaleert Ive zijn zoet-zeme teksten maar let op, wil je zijn teksten gebruiken gelieve dit dan wel aan Ive te vragen, hij ziet zo graag zijn naam onder zijn eigen teksten staan…terecht toch?

    Ik herinner mij plots dat ik nog een afspraak had in de kapel van SERGEJ, vandaar dat ik de dichters even laat voor wat ze zijn. Sergej’s uithangbord laat de niet misverstane tekst lezen: “Leuk, soms schokkend nieuws en weetjes over geloof en ongeloof. Niet geschikt voor gevoelige zielen.” En dat is zo ook!

    Lang heb ik bij Serge niet gezeten, gewoon omdat we elkaar niet begrepen waarschijnlijk, kwestie van verschil in overtuiging. Net om de hoek van de kapel liep ik Yvette tegen de body. Je weet wel YVETTE die honderduit kan praten over toneel en toneel en toneel en van zoveel dingen houdt…Yvette begon onmiddellijk over haar tijd bij de VTM, alwaar zij dartel meespeelde in CHATEAU BRAVOURE dat ze daar nu een goed gevoel heeft van gekregen moet ja haar zelf eens vragen.  Yvette praat ook graag over de ROESELAERSE REVUE waar Yvette nog bijna dagelijks optreedt. Maar pas op niet in een ding zoals de Moulin Rouge hé. Toneel en operette hebben voor Yvette geen geheimen en om het met haar eigen woorden te zeggen: “Nog lange tijd hoop ze actief te kunnen spelen, maar komt de tijd om er mee op te houden, dan zal ze niet meer te vinden zijn op scène, maar wel achter de schermen om nieuwe talenten bij te staan”. Net toen we afscheid namen kwam haar collega ARLEQUINO voorbij. Ook hij heeft hier een stekje in de buurt met allerhande foto’s en teksten over ‘dwazen’. Harlekijn weet dat het leven een showtoneel is…Aan de overkant ben ik dan de kunstgalerij binnen gewipt. De eerste werken waren die van A. MACHARIS, zijn doel is schilderijen en poëzie als een geheel te beschouwen. Ieder schilderij is een gedicht en het lezen van een gedicht roept het beeld op van een schilderij, aldus Alfons uit Aalst. Guus is enkele jaren geleden naar Normandië verhuist en geeft daar nu kunstles in een chateau. Guus laat in deze galerie ook enkele werken van hem bewonderen. PRIET is een kunstenaar met een groot hart. Niet alleen zijn werken hangen hier tentoon, maar ik hoor hem ook uitleg geven over het ‘hoe’ zo’n een kunstwerk tot staan komt. In tekenen en schilderen kan hij zijn passie voor al wat mooi is kwijt, zo zegt hij zelf. De laatste in deze eerste zaal vol kunstenaars is C van Gierle, (zou het een dorpsgenoot kunnen zijn?) die zijn leven vol schilderijen tentoon stelt via zijn Maniéristisch dagboek. Van gekunsteldheid gesproken…

    Mijn tocht van vandaag eindigt in het muziekcafé van Joëltje. In ROUTE 66 geeft Joël het beste van zichzelf achter zijn drums. Met zijn kennis over The Good Old Times weet hij vele bezoekers te boeien en die keren uiteraard graag terug naar het café, zeker met de gasten van vandaag. Jay Stanton geeft hier een Jazzrecital weg waarvan ik nog lang nageniet. De Elvis Freak imiteert the King als geen ander. En dan was er nog het optreden van Status Quo, the heavy traffic van Jef Deckx rolt daar nen echte “whatever you want” uit over het podium. Allé mijn pint is uit en daar trakteert niemand meer dus de rookvrije tent uit terug straat op. Juist naast het muziekcafé ligt de gitaarwinkel van SCHA JONGEN, ne zekere Takamine die alle gitaren ter wereld prensenteert en daarbij zijn gitaarke over het scherm laat dartelen zodat je de neiging krijgt om dat ding weg te slaan. En wat ik me afvraag, wat wil dat zeggen “scha jongen”?…

    Weet ge, ik ga naar huis want bij IDA Maris heb ik het volgende gelezen: “Zonder thuis ben je op de dool. Zonder huis ben je nergens, je hebt een thuis nodig om gelukkig te zijn”. Enfin, we gaan hier niet melancholisch afscheid nemen. Maar het mag gezegd worden dat Ida met haar ‘familiegebeuren’ best een blogetalage heeft dat mag gezien worden.

    Volgende editie, bij leven en welzijn (even van Jos Geysen gepikt), volgende week zaterdag, zelfde plaats zelfde tijd, of toch zo ongeveer. ‘K zal wel zien waar ik uitkom op de hele lange bloglaan. Voor de aardigheid ga ik me laten droppen via een helikopter, ge zult er allemaal van op kijken.

    Allé bloggers, astalavista en tot blogs op de bloggenlaan in Bloggenland.

     

    En nu even reclame… maar het is gratis hoor Pascal.

    PieterVé

    klompen de luxe
    Luxeklompen uit Madammekes boetiek.
    Jammer, niet in solden geplaatst!

    >> Reageer (0)
    06-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viewer number 20000

     Profi Lana!
    Lana - Felix 1 - werd viewer number 20000 bij Pedro's blog!
    De koffie staat klaar en de pudding aan de kook...

    Image hosted by Photobucket.com

    Image hosted by Photobucket.com

    Zaterdag 7/1 komt PieterVé op de koffie bij Pedro.
    Vanaf zonsopgang kan je PieterVé's flaneergedrag
    op bloggenlaan volgen...


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterrust: Duizendblad (Achillea millefolium)

    Achillea 
    Duizendblad is van de familie van de samengesteldbloemigen (Asteraceae)
    Het is een inheemse Europese plant tot in Siberië en Azië.
    Duizendblad wordt, afhankelijk van de cultivar, 50-80 cm hoog, groeit bossig opgaand. Blad en bloemen zijn teer, frisgroen, langwerpig, geveerd blad verspreidt de typische duizendbladgeur. De witte bloemen met een roodachtig waas bevinden zich in schermvormige tuilen.
    De soort heeft de bijnaam 'purperduizendblad' te danken aan de bloemkleur. Het duizendblad is een zonaanbidder en groeit het best op een drge, voedselrijke bodem.
    Verzorging: na de bloei moet de plant krachtig teruggesnoeid worden, waardoor de bloeikracht behouden wordt.
    Enkele cultivars: 'Crimson Beauty', 'Fanal' (helderrood), Lilac Beauty' (lilakleurig), 'Sammetriese' (fluweelrood).
    (info: Lexicon vaste planten)
    (foto: colorado)

    Wie wordt viewer nummer 20000 op Pedro's blog?
    Aanmelden via gastenboek.
    Pedro trakteert op een kop goeie verse koffie...



    >> Reageer (0)
    05-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking bij bloggers.

    Image Hosted by ImageShack.us

    Eerst de SPAM, nu de staking...
    De laatste dagen werd er door sommige bloggers gestaakt. De stakers waren niet akkoord met de handelswijze, de manier waarop en het waarom dat "Huismusje" werd geweerd. Ondertussen is "Huismusje" terug onder de bloggers en zal alle heisa en commotie hierrond wel snel luwen...
    Hieronder wat meer uitleg over 'staken'.

    Definitie:
    Staken is onmiskenbaar een recht. Dit principe wordt gehuldigd in de internationale rechtsbronnen. In het nationale recht is er geen enkele rechtsbron die het stakingsrecht regelt, maar in een arrest van 21 december 1981 baseerde het Hof van Cassatie zich op een a-contrario redenering van de wet van 19 augustus 1948 om tot het besluit te komen dat de staking een recht is. Er mag geen onderscheid worden gemaakt afhankelijk van de reden tot staking.

    Er bestaat dus een recht om te staken, maar dit recht legitimeert alleen het uitoefenen van druk door middel van stopzetting van de arbeid. Er is evenwel geen sprake van een strafrechtelijke immuniteit voor feitelijkheden die een misdrijf uitmaken, gepleegd in het kader van een collectief conflict. Dit wil dus zeggen dat de strafrechtelijk gesanctioneerde bepaling van schuldig verzuim onverkort van toepassing blijft. Stakers werknemers hebben de verplichting om hulp en bijstand te verlenen aan personen in nood.

    Geschiedenis van stakingen in België

    1886
    De algemene staking van maart 1886 groeide uit een Luikse herdenking van de Parijse Commune. Zware repressie leidde tot een aantal doden. Verschrikt werd hierop door de politieke klasse gereageerd via het stemmen van de eerste sociale wetgeving.

    1936
    De algemene staking van 1936 kwam er na een lichte heropleving tijdens de Grote Depressie. Om deze algemene staking te beëindigen riep de regering vertegenwoordigers van de werkgevers, syndicaten en regering samen op de Nationale Arbeidsconferentie van 17 juni 1936, tevens het eerste 'driepartijenoverleg' in de Belgische sociale geschiedenis.

    1960-1961
    De algemene staking tijdens de winter 1960-1961 was een reactie op de door de regering-Eyskens doorgedrukte Eenheidswet (voor economische expansie, sociale vooruitgang en financieel herstel) van november 1960. 18.000 rijkswachters en ongeveer 12.000 tropen werden ingesteld om de orde te bewaren. Op vrijdag 6 januari 1961 vonden er in Luik 7 uur lang straatgevechten plaats waarbij 75 gewonden vielen (onder hen 26 stakers). Later overleden 2 stakers aan hun verwondingen.

    2005
    Op vrijdag 7 oktober 2005, werd er door de socialistische vakvereniging ABVV een volledige staking afgekondigd. Het christelijke ACV riep niet mee op tot staking. Deze staking was een reaktie op de onderhandelingen over sociale zekerheid en eindeloopbaan. Een algemene staking, gesteund door zowel de socialistische, christelijke als liberale vakverenigingen, werd gehouden op vrijdag 28 oktober. Nogmaals was het thema het behoud van de sociale zekerheid en in het bijzonder de rechten voor opruststelling.

    2006
    Staking in Bloggenland...

    (info: Wikipedia)


    Wie wordt viewer nummer 20000 op Pedro's blog?
    Aanmelden via gastenboek.
    Pedro trakteert op een kop goeie verse koffie...


    >> Reageer (0)
    04-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje met een tas koffie.
    Image Hosted by ImageShack.us      
    (wil je meer weten klik dan hier boven)

    Je
    blogdag doorkomen
    Een tas of meerdere tassen koffie hebben positieve effecten. Zeker als je een hele dag moet werken. Je begint het positieve effect ongeveer 20 à 30 minuten na het drinken te voelen.
    Je stemming verbetert. In een studie aan de Universiteit van Cardiff werd de invloed van koffie onderzocht op de subjectieve stemmingssituatie. Bevinding: wie koffie had gedronken voelde zich ontspannener en gelukkiger dan personen die geen koffie dronken. De werking van koffie als 'stemmingmaker' is biochemisch te verklaren. Cafeïne verhoogt het serotoninegehalte in onze hersenen. Serotonine is een hormoon dat welbehagen uitlokt. Het is het hormoon van de levenslust.
    Je voelt je ’s morgens wakker en monter. Udo Pollmer, een wetenschapper die zich bezighoudt met het onderzoek van levensmiddelen, beschrijft waarom iemand die moe is 's morgens de opmonterende werking van koffie zoekt: "De afbraak van serotonine in het lichaam begint als het daglicht vermindert. Bij de meeste mensen daalt de stemming met het invallen van de schemering en bereikt in de ochtenduren een dieptepunt." Dan verricht een kopje koffie wonderen. Je hebt weer het gevoel dat je opgewassen bent tegen de werkdag. Koffie is ook populair bij shift- of nachtarbeiders. Als hun innerlijke klok in de vroege ochtenduren eist om te gaan slapen, zijn een paar koppen koffie een handige wakkermaker.
    Je presteert beter en je hebt meer uithoudingsvermogen. Studies tonen aan dat koffie helpt om een inzinking te overbruggen als de concentratie en het prestatievermogen vermindert. Bijvoorbeeld als je urenlang achter een beeldscherm zit, of 's middags na het eten. De testpersonen die na het middageten koffie dronken, namen beter informatie op en voerden hun taken sneller uit dan hun collega’s die geen koffie hadden gedronken. Het is niet zo dat cafeïne slimmer maakt, maar je denken verloopt sneller, je reactiesnelheid verhoogt, en je kan meer informatie opnemen.
     
    Ook handig om te weten: cafeïne heeft een pijnstillende werking. Hoofdpijn kan in sommige gevallen al verdreven worden door 2 kopjes koffie. In sommige pijnstillers, zoals aspirine, zit cafeïne.
    (Barbara Peirs; info VDAB magazine )

    Wie wordt viewer nummer 20000 op Pedro's blog?
    Aanmelden via gastenboek.
    Pedro trakteert op een kop goeie verse koffie...


    >> Reageer (0)
    03-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.H van Dale en het Belfort van Sluis

    Johan Hendrik van Dale,
    * 15 februari 1828 Sluis; † 19 mei 1872 Sluis, onderwijzer en stadsarchivaris te Sluis, vooral bekend als bewerker van het woordenboek dat sindsdien zijn naam draagt. Daarnaast publiceerde hij artikelen op het gebied van de Nederlandse taalkunde en over de geschiedenis van zijn stad en streek.

    Image hosted by Photobucket.com

    Het Belfort, het enige in Nederland, is een grote publiekstrekker.
    Philips de Goede trouwde in 1430 met Isabella van Portugal in het Belfort te Sluis. Zijn zoon Karel de Stoute verloofde er zich in 1468 met Margaretha van York.
    Twee hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van deze halletoren.
    Een Belfort was in de Middeleeuwen voor de inwoners van de Vlaamse steden het zichtbare symbool van zelfbestuur, welvaart en macht.
    Hier bewaarden men de kostbare verzegelde stukken.
    Met de bouw is begonnen in 1386, dit was een logisch gevolg van de enorme bloeiperiode die Sluis in de 14de eeuw kende.
    De toren is het meest beeldbepalende onderdeel van het Belfort.
    De vier hoektorentjes (1395) dragen vaantjes met de wapens van Bourgondië, Vlaanderen, de hertog en de stad.

    Image hosted by Photobucket.com
    (foto's ÓPedro)


    >> Reageer (0)
    02-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klokje tikt...

    Image hosted by Photobucket.com
    Weten hoe laat het is?
    Klik dan op het Franse schoolklokje.
    Al vlug krijg je in handschrift de juiste datum
     en de juiste tijd uitgeschreven...


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag weekpoll: voornemens
    De meeste van de deelnemende bloggers hebben geen voornemens (55%), maar toch neemt 27% het positieve voornemen om meer te sporten. Awel, ik doe mee.

    Ik heb GEEN voornemens.  55 % 
    Ik ga stoppen met ROKEN.  0 % 
    Ik ga op DIEET.  9 % 
    Ik stop met te veel te DRINKEN (alcohol)  0 % 
    IK ga minder aan de COMPUTER.  0 % 
    IK ga minder TV kijken.  0 % 
    Ik ga meer SPORTEN  27 % 
    Andere  9 % 

    Volgende poll: welke recreatieve sport ga je in 2006 beoefenen?

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarwissel aan zee.


    Wandeldijk in 't wit        


    Pootje baden in gevarenzone


    Wandelen door bos en duin   


     Zeezicht


    Molen Wenduine,
    gevangen tussen tramdraden.


     Brugge uit schuine hoek bekeken   


    Belfort achterkant 


    Winterkoetsiers


    Idyllisch Brugge 


    Belfort Sluis

    (foto's ÓPedro, klik op foto om vergroting)


    >> Reageer (0)
    01-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar

    Van uit De Haan  een spetterend 2006 gewenst!
    Image hosted by Photobucket.com


    >> Reageer (0)
    31-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogspiegel by PieterVé

    Image hosted by Photobucket.com

    Laatste dag van het jaar 2005 en morgen zullen er weer veel met een ‘headachekop’ er bij lopen, tenminste als deze categorie uit hun bed komt op 
    1 januari 2006. De bedoeling was om het op de laatste dag van het jaar eenvoudig te houden. Echt gemakkelijk is het niet, die eenvoud hanteren, zeker als je ziet hoe alles is versierd op de bloglaan. De eerste boetieks vond ik nog kunnen. Vanaf de 10de  tot de 100ste was het nog net binnen de perken van het aanvaardbare. Vanaf 101 tot de 4000ste  daarentegen begon het meer de stempel van het clowneske te dragen en was de geloofwaardigheid van de wensen met heel der pakken zout te nemen. Weet ge, het doet me denken aan de mantra van de achterhaalde spreuken, ‘ik schrijf nooit of te nimmer af’. Maar dat zal wel luwen na de feesten zeker. Pasop, ik ben niet vies van Kerst- en Nieuwjaarsslogans te lezen…en nog eens opgelet, de volgorde waarmee ik de blogs doorloop is  niet dezelfde als deze van de populariteitsmeter(s)!

    Eenvoud siert dus. Bij Klerk-on-line kan ik je garanderen dat het zo is. All over de weblogworld zendt Klerk haar spinsels uit. De eenvoud op het log met de letters van een qwerty-klavier, hetzij in bordeaux-rood of in het rose met voordurend gewissel van het ene naar het andere blog. De sobere regelmaat dat je in elk log terug vindt verraad wel dat er een vrouwenhand achter het decor zit…met de deur in huis vallend kom je zo in het gastenboek terecht. Sober en doeltreffend in haar logs, maar ze bezit ook over een goeie rechtse en een nog betere linkse, zeker op het forum…

    Collega schrijver, Alberto Malloma Ó, zeg maar ‘schrijvertje’ is terug van weg geweest. Schrijvertje is van hetzelfde allooi (gehalte), eenvoudig naar het sombere toe. Teksten om U tegen te zeggen en niet-geestige-muziek op de achtergrond. Ai ai, “Hoogste Hoog, Diepste Diep” een man van uitersten dus. Hij wilt zelfs geen reactie in zijn gastenboek en toch daar vonden we een kronkel, want Alberto laat het gastenboek zichtbaar. Als we Alberto mogen geloven geniet hij nog steeds van zijn schrijven over de gevoelens van het moment. Verzorg je goed meneer Malloma Ó, de mensen genieten van je aanwezigheid op het blog en laat ons niet meer schrikken zoals toen op 4 december toen je plots verdwenen was richting kliniek…

    Schrijvers en gokkers naast elkaar gelegen op de lange brede, voor de tijd van het jaar, druk bezochte bloglaan. Moet kunnen toch. Lange Lou1 dat is een ander paar mouwen, ja langer zeker. “Hier is’t te doen” roept hij en zet ons allen aan tot gokken. Wekelijks stuurt Lou mailtjes rond om ons aan te porren mee te gokken op WAAR of NIET WAAR gebeurde nonsens. En we laten ons nog vangen ook, maar ’t is wel geestig. Lou is trouwens niet de enige met een goktent op bloggenland…

    Maar gokken is aan ons niet besteed en schuiven we, ondertussen is het beginnen sneeuwen, naar een andere etalage, deze van ‘Batwing burner’. De titel van May’s blogkrant laat vermoeden dat zij het verleden wil verbranden. Haar dagdagelijkse artikels worden aan de man gebracht via een koffie-met-melk kleurige blog. Als May nu ook nog daadwerkelijk een tas koffie wil presenteren dan zitten we goed bij haar…

    Enkele gevels verder waan je je ineens in Antwerpen stad. Niet minder dan zes (als ik goed heb geteld) panden heeft ‘zonneke’ haar eigendom gemaakt. Met flair en air verteld zonneke over de stad die haar zo lief is. Het lief en leed van HAAR stad brengt zonneke in woord en beeld. Blijkbaar was ze zo onder de indruk dat een 180 jaar oude beuk werd geveld. Het weekte alleszins emoties los bij zonneke. Haar tekst was doordrenkt met tranen, dat kon je zo zien. Ik citeer: “ Lieve beuk je leven was mooi en groots mij en vele anderen gaf je in stilte troost als we naast jou kwamen wandelen op de bank gezeten jou in gedachten omarmden je werd door ons aanbeden regende het…we schuilden bij jou zonneschijn… we zochten schaduw op onder jou lieve beuk.. ik hield van jou”…

    Even uitblazen in de “zoete inval”. Hotlips of Lipske heeft een stapel strips liggen, suske en wiske zijn haar niet vreemd. “Doe of je thuis bent” zegt ze met een zwoele blik in haar ogen. Bij een temperatuur van –4 graden celcius kreeg ik het plots heel warm. Sensueel als ze is begon ze mij op ‘onze feestdag’ (28/12) te knuffelen. “Kom je mee spelen” had ik net nog gelezen in één van haar slogans. Blijkbaar was dit meer bedoeld om met Dréke te spelen, je weet wel het idool van bloggenland. Dus niet moeilijk dat ze de perfecte man nog niet heeft gevonden, ze weet niet wat ze mist. Alhoewel, wie is Suske dan? Ik mag hopen daar haar poll degelijk wordt ingevuld, misschien loopt Hotlips wel kans om in de senaat te geraken…

    Met nog aangeslagen brilglazen kwam ik voor de tipi van Arendsoog te staan. Een briefje meldde het volgende: “Arendsoog gaat terug de wijde wereld in, dus geen tijd meer voor te bloggen, aan al mijn bezoekers hartelijk bedankt voor al jullie bezoekjes en nog prettige feestdagen. Groetjes Arendsoog”. Persoonlijk denk ik dat Buffalo Bill het pleit heeft beslecht …

    Plots kreeg ik zin om een potje biljart te spelen. ‘k Wist niet direct waarheen maar ik zag daar iemand die fel geleek op de Franse komiek Fernandel zaliger. Biljartclub ‘Ons Genoegen’ is een gezellige bedoening. Zonder al te veel franjes laat Fernandel de blogger mee genieten van het spel der biljarters. Tussendoor zijn alom gekende kwinkslagen verspreidend en connecterend naar het blog van een KVM-supportersclub waar zijn collega komiek ‘Bourvil’ de plak zwaait…

    Op tafel in het lokaal van de biljartclub las ik enkele flyers met aanhalige teksten, twee zijn er mij bijgebleven: “Hallo bloggertjes” en “Hello Evrybody”. Het eerste dekt de vlag van een optimistische dagplukker die gebloggeerd is onder de naam van ‘floeremutske’. Het tweede doet me denken aan Jacques Vermeiren, maar in werkelijkheid is het chauffeurke in zijne P74 dat daar de verhalen doet...


    Bij volgende editie is het al 2006. Het gaat zeer snel, ‘k zou zeggen doe wel en ziet niet om. En blogt het oude jaar uit aan een matig tempo, ook matig met spijs en drank. We zien elkaar terug volgend jaar. Aan alle lezers nog prettige eindejaarsfeesten, en keep it simple, zo eenvoudig als het kan. Pas op met vuurwerk, maar dat moet ik jullie niet vertellen zeker hoe gevaarlijk het kan zijn. Je weet, wie zijn achterste verbrand moet op de blaren zitten…!

    PieterVé 

    Madammekes feestschoen(en)
    Image hosted by Photobucket.com

    Deze schoen(en) draagt ze op het nieuwjaarsbal!

    >> Reageer (1)


    20081224Pedro.jpg image by Pedro48
    Over mezelf...
    Ik ben Pierre V alias Pedro
    Op Sinterklaasdag,
    anno 1948,
    ben ik als Mechelaar
    de wereld op gezet.
    Nu al geruime tijd
    woonachtig in
    "mijn dorp in de Kempen".
    Hobby's:
    Fietsen in de vrije natuur
    Geocaching en koffieleut...
    Heb net een fietstocht als peregrino
    naar  Santiago de Compostela 
    achter de rug ten voordele van...
    LCH Belgium vzw
    (Langerhans Cel Histiocytose)
    logo150devrolijkebloggezw1.gif

    untitled-3.jpg picture by Pedro48

    Profile for PedroLewis


    Inhoud blog
  • Koffiedrinken in Italië
  • Spaghetti
  • Opkuis
  • Koffieticje
  • Toscane van het noorden?
  • Toscane
  • Les Jardins d'Annevoie
  • Dinant
  • Koffieticje
  • DonJon van Crupet

    100%
    150%
    200%

    LOEP

    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • 02.33.60.84.63 (Jack)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Belgische zanger Matthias Lens. (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Goede morgen (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Muziek Box Django Wagner (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Zomaar een kaartje gemaakt. (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Geniet van de eerste dag van het weekend!! (Rachel Belmans)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Fijne nachtrust! (Rachel Belmans)
        op Koffieticje
  • een aangename warme vrijdag (Patricia)
        op Mosseltijd...
  • Goede middag (Dirk)
        op Koffieticje
  • Een fijne zomerse midweek! (Rachel Belmans)
        op Greve in Chianti



  • Eerst vragen
    dan met
    toestemming
    kopiëren




    Archief per maand
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 09-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!