NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Peter LeysArchief
 • Alle berichten


  11-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.August De Boeck

  Nieuw!

  Phaedra 'In Flanders' Fields Vol. 71  - August de Boeck   (1865–1937)

   

  Prelude tot de opera “Théroigne de Méricourt” (1901)

  Concerto voor piano en orkest (1926-1929)                     

  Orkestsuite uit de opera “Francesca” (xml:namespace prefix = ns0 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />La Route d’Émeraude) (1926-1929)                     

   

  Jozef de Beenhouwer, piano

  Janáček Filharmonisch Orkest, Ostrava (CZ)

  Dirigent: Ivo Venkov

   

  Allemaal wereldpremières.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijzen
  Geplukt uit de pers en bij het Muziekcentrum:

  Luc Famaey en Luc Rombouts ontvangen de Visser-Neerlandiaprijs

   

  In 'In Flanders' Fields', de cd-reeks met muziek uit Vlaanderen van Luc Famaey en het boek 'Zingend brons' van de hand van Luc Rombouts vielen in de prijzen.

  Luc Famaey, producent van het platenlabel Phaedra, is al aan cd 71 in de reeks In Flanders' Fields. De reeks focust op Vlaamse componisten en uitvoerders.

  Luc Rombouts, universiteitsbeiaardier van Leuven ontvangt de prijs voor zijn boek Zingend brons waarin vertelt over de oorsprong, bloei, neergang en heropbloei van de beiaarden en hun muziek.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flor Peeters
  Gelezen bij 'Muziekcentrum Vlaanderen'
  Meer details over het programma bij het Muziekcentrum.

  Lemmensinstituut organiseert Symposium Flor Peeters

  Op woensdag 16 en donderdag 17 november organiseert het Lemmensinstituut een tweedaags symposium in Mechelen en Leuven rond organist, componist en pedagoog Flor Peeters.

  25 Jaar geleden (4 juli 1986, exact op zijn 83ste verjaardag), overleed organist, componist en pedagoog Flor Peeters. Naar aanleiding van deze herdenking organiseert het Lemmensinstituut een tweedaags symposium
  rond deze Vlaamse orgelpersoonlijkheid. Verschillende facetten uit zijn veelzijdige loopbaan zullen worden belicht door gastsprekers die Flor Peeters persoonlijk hebben gekend of die zich in deze figuur hebben verdiept. Tijdens middag- en avondconcerten worden heel wat bekende, maar ook minder bekende bladzijden uit zijn oeuvre vertolkt.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Benoit

  gelezen bij het 'muziekcentrum Vlaanderen'

  10de Muziekbiënnale Vlaanderen focust op Benoit en Liszt

  08.11.2011

  Tussen 11 november en 4 december loopt de tiende Muziekbiënnale Vlaanderen in Harelbeke Muziekstad. Focus: de relatie Peter Benoit - Franz Liszt . Curator Jan Dewilde

  In het jaar dat de internationale muziekwereld de tweehonderdste verjaardag van de geboortedag van Franz Liszt viert, kan deze jubileumeditie van de Muziekbiënnale niet om de Hongaarse pianovirtuoos en componist heen. Dat Liszt bovendien goede
  contacten onderhield met Harelbekenaar Peter Benoit leidde tot het festivalthema ‘rondom Peter Benoit en Franz Liszt’. een organisatie van uitgelezen muziek van deze twee muzikale grootheden wordt omkaderd met werk van nationale en internationale tijdgenoten die zelf ook persoonlijke contacten onderhielden met Benoit en/of Liszt,
  zoals Jan Blockx, François-Auguste Gevaert, Gioacchino Rossini, Camille Saint-Saëns of Richard Wagner.

  Om het werk van Benoit en Liszt, en dat van hun collega’s en vrienden aan u te presenteren, worden topmusici uitgenodigd en kan u ook het kruim van de musici uit Harelbeke en omstreken aan het werk horen.

  Meer info: Muziekcentrum Vlaanderen en SVM (Studiecentrum)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderkoor

   

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /> Vanaf het schooljaar 2011-2012 zijn er in de Kinderkoor Academie België workshops speciaal voor ouders, leraars, kinderverzorgers, (kinderkoor)dirigenten,...!

  Ondertussen is het al meermaals bewezen dat zingen (met kinderen) gezond is, het verhoogt de weerstand en is goed tegen stress!

  Waarom dan niet zo jong mogelijk beginnen te zingen? Hoe kan je dit

  Wat zing je met kleuters en waarom? Welke aspecten kan je allemaal verwerken in het zingen met kleuters? Welke melodieën zijn geschikt en welke niet? Waarom is zelf zingen beter dan meezingen met een cd? Zitten de kleuters stil zoals volwassenen in het koor? Kunnen kleuters ook zingen in een koor? Hoe bouw je een repetitie of een les op? Of hoe kan je thuis met kleuters zingen? Hoe kan je het zingen optimaliseren in de klas? Moet ik een nieuw lied steeds voorzingen of zijn er ook andere manieren om dit aan te pakken?

  Dit kom je allemaal te weten in de workshop "zingen met kleuters" onder leiding van Inge Feyen, gediplomeerd (kinder)koordirigent.

  Doelgroep: iedereen die met kleuters zingt (ouders, leraars, kinderverzorgers, koordirigenten,...), MAAR er wordt een minimumbasis aan muziekkennis verwacht aangezien er van het blad gezongen wordt... (Er wordt niet gewerkt met meezingcd's)

  Praktisch: vrijdag 11 november van 14h-17h

  Locatie: Hasselt

  Kostprijs: 30 euro voor 3 lesuren (bundel liederen inbegrepen)

  Inschrijven: een email naar info@kinderkooracademie.be, vermelding naam, adres, telefoonnummer en workshop 11 november.

  Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met info@kinderkooracademie.be of 0475 77 66 64.

   

  U mag deze email steeds doorsturen naar andere geïnteresseerden.

  Met vriendelijke groeten,

   

  Inge Feyen

  Kinderkoor Academie België
  Administratie: p/a Sterrebos 30
  3512 Stevoort
  locatie adres: Persoonstraat 1-3
  3500 Hasselt
  0475 77 66 64
  www.kinderkooracademie.be
  info@kinderkooracademie.be

   


  10-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse koormuziek gebundeld

  Gelezen bij Koor en Stem:

   
  Mi lanct na di

  nieuwe liedbundel voor basiskoor


  Mi lanct na di bundelt hedendaagse koormuziek uit Vlaanderen voor gemengd basiskoor met 1 mannenstem. Verkrijgbaar vanaf 14 juni.

  Eenvoudige hedendaagse koormuziek voor driestemmig basiskoor, een contradictio in terminis? Wij vinden van niet. Koor&Stem stelde een bundel samen én ontwikkelde een speciaal traject rond hedendaagse koormuziek uit Vlaanderen. Vanaf half juni kan je de bundels aanschaffen, in september en oktober bieden we in Leuven, Overpelt, Kortrijk en Sint-Niklaas ateliers aan en op de Dag van de Vlaamse Koormuziek kan je samen met een hoop andere koren en onder de deskundige leiding van Ludo Claesen en Ignace Thevelein het repertoire doorzingen onder begeleiding van I Solisti del Vento. Met profaan en religieus werk voor driestemmig koor van Vic Nees, Lode Dieltiens, Joost Termont, Kurt Bikkembergs, Noor Sommereyns, Ludo Claesen e.a.

  Bundel en traject: 15 euro/persoon

  Voor meer info: www.dagvandevlaamsekoormuziek.be


  11-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de Vlaamse koormuziek


  Op 16 oktober organiseert Koor en Stem de dag van de Vlaamse koormuziek.
  Op de site koorenstem.be vind je alle informatie.
  Toch hier een overzicht van het meer dan interessante aangeboden repertoire

  APERITIEFCONCERT

  11:00>12:15: Jan Dewilde loodst u door de geschiedenis van de Vlaamse Koormuziek sinds 1830. Helicon o.l.v. Geert Hendrix zorgt voor live-luisterfragmenten.

   

  WORKSHOP VOCALE IMPROVISATIE VOOR KINDEREN EN KINDERKOOR

  11:00>12:00 (onthaal vanaf 10:30): Componiste Hanne Deneire en muzikante Ruth Verberckmoes experimenteren met de evidente klanken en minder evidente geluiden van je stem. Treed binnen in het labo van deze dames en ontdek het rijk van de vocale improvisatie. Zowel individuen als kinderkoren kunnen hier gratis aan deelnemen. Inschrijving wel vereist.

   

  WORKSHOP SAB

  Eenvoudige hedendaagse koormuziek voor driestemmig basiskoor, een contradictio in terminis? Wij vinden van niet. Daarom bieden we basiskoren een speciaal traject rond hedendaagse koormuziek uit Vlaanderen aan. Onder de deskundige leiding van Ludo Claesen en Ignace Thevelein kan iedereen proeven van eenvoudig hedendaags profaan en religieus repertoire voor driestemmig gemengd koor van Vic Nees, Lode Dieltiens, Joost Termont, Kurt Bikkembergs, Noor Sommereyns, Ludo Claesen e.a.. Het aanleren verloopt in verschillende stappen:
   

  1. Eind mei zijn de partituren beschikbaar voor eventuele zelfstudie door de koren.
   Via deze link kan je alvast een deel van de partituren bekijken.
    
  2. In september organiseert Koor&Stem een viertal voorbereidende ateliers van Limburg tot West-Vlaanderen.

   - 10 september: workshop in Leuven
   - 17 september: workshop tijdens Koor- en Dirigentendag in Overpelt
   - 1 oktober: workshop in Sint-Niklaas
   - 8 oktober: workshop tijdens Koor- en Dirigentendag in Kortrijk

    
  3. Op 16 oktober in deSingel loodsen Ludo Claesen en Ignace Thevelein de koren door het nieuwe repertoire. Speciaal voor die dag zorgt het blazersensemble I solisti del Vento voor een feestelijke instrumentale ondersteuning. 


  WORKSHOP SATB

  Kurt Bikkembergs loodst je koor door 4-stemmig repertoire van Frans Geysen, August De Boeck, Jules Van Nuffel, Jef Tinel en Vic Nees.

  13:30>16:30


   
  WORKSHOP VROUWENKOOR

  meer info volgt

   13:30>16:30

   

  WORKSHOP JEUGDKOOR

  Vlaams hedendaags werk voor gemengd koor vinden is niet eenvoudig. Marleen De Boo werkt met de jeugdkoren aan composities van o.a. Kersters, Steegmans, Van Steenberghe, Vancraeynest. Tevens wordt het verloop en resultaat van het traject Componist te gast voorgesteld. Hans Helsen schreef een compositie voor gemengd jeugdkoor Waelrant, Simon De Poorter schreef een werk voor gelijkstemmig jeugdkoor Amaranthe.

   

   

  11:00>16:30 met lunchpauze van een uur en koffiepauze van een half uur.

   

  WORKSHOP IS BETER NOG VER? VOOR KINDEREN EN KINDERKOOR

  In augustus 2010 verscheen het luisterverhaal met muzische opdrachten Is beter nog ver? Tien kunstwerken van hedendaagse Belgische topkunstenaars vormen de basis voor het verhaal van Vrouwtje, die samen met haar hond Fala op zoek is naar Beter. Op de luister-cd brengen o.a. Warre Borgmans en Johan Heldenbergh het verhaal van Wally De Doncker en de liedjes van Jan Coeck. De liedjes en muzische opdrachten stimuleren om muzikaal aan de slag te gaan op basis van de kunstwerken.
  Tijdens deze workshop werkt Jan Coeck rond de kinderkoorberwerkingen van de liedjes uit Is beter nog ver? met kinderen tussen 6 en 12. Mieke Segers zorgt voor afwisselende muzische opdrachten bij de kunstwerken.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenkingen Flor Peeters

  Info van het SVM:

  Tijdens de herfst vinden er heel wat herdenkingsconcerten plaats rondom Flor Peeters. Dankzij al die uitvoeringen krijgen we een compleet beeld van Peeters als componist: er worden natuurlijk heel wat solowerken voor orgel gespeeld, maar daarnaast staan ook de Missa Festiva op. 61 en een aantal kamermuziekwerken op het programma.

  Op woensdag 16 en donderdag 17 november wordt er bovendien in het Lemmensinstituut een heel symposium gewijd aan de componist, met lezingen door Kamiel D'Hooghe, Vic Nees, Chris Dubois, Jan Dewilde en vooral heel veel muziek.

  • 13 augustus 2011 - 17.00u - Roeselare - Sint-Michielskerk
   Dirk Blockeel, orgel & Mieke De Lauré, cello
  • 16 september 2011 - 20.30u - Mechelen - Sint-Romboutskathedraal
   Stijn Hanssens, orgel
  • 18 september 2011 - 17.00u - Turnhout - Onze-Lieve-Vrouw-Middelareskerk
   Chris Dubois, orgel & Nele Geerinckx, sopraan
  • 23 september 2011 - 20.30u - Mechelen - Sint-Romboutskathedraal
   Kathedraalkoor Mechelen & Koor Terpander o.l.v. Johan Van Bouwelen & Peter Pieters, orgel
  • 2 oktober 2011 - 15.00u - Grimbergen - Abdijkerk
   Kamiel D'Hooghe, orgel
  • 8 oktober 2011 - 20.00u - Roeselare - Sint-Michielskerk
   Eric Hallein, orgel
  • 16 & 17 november 2011 - hele dag - Mechelen - Oude Dekenij & Leuven, Lemmensinstituut
  02-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orgelmaand
  Gelezen bij het ANZ:

  Slotconcert Turnhoutse Orgelmaand

  Datum zondag 9 oktober 2011
  Aanvang 17u00
  Activiteit Slotconcert Turnhoutse Orgelmaand
  uitvoerders:
  Jan Van Landeghem (orgel)
  Jenny Spanoghe (viool)
  Hendrickje Van Kerckhove (sopraan)
  Sandra Dehertogh (dans)

  Voor het slotconcert gaf de vzw octave een compositieopdracht aan Jan Van Landeghem. Op basis van de Chansons de fou van Emile Verhaeren schreef Jan een werk voor orgel, viool, zang én dans. Dit concert is in samenwerking met het Provinciaal Museum Emile Verhaeren en cc de Kollebloem uit Puurs.
  Lokatie Sint-Pieterskerk
  Gemeente Turnhout
  Organisatie vzw Octave
  Meer info www.vzw-octave.be


  29-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Radiokoor en Vlaamse koormuziek

  Gelezen bij SVM:

  VRK opent Internationale Koorwedstrijd Maasmechelen

  23/09/2011 - 20:15
 • Jules Van Nuffel - Illuminare
 • Herman Roelstraete - Lichtbericht voor mensen
 • Vic Nees - Magnificat
 • Kurt Bikkembergs - On Death
 • Rudi Tas - Cantiones Spirituales
 • Vlaams Radio Koor
 • Peter Jeurissen, orgel
 • Johan Duyck, dirigent
 • Eisden, Sint-Barbarakerk
  089 76 97 97 - www.vlaamsradiokoor.be/concerten/kalender


  22-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.August De Boeck in de Brusselse kathedraal

  Gelezen bij Koor en Stem:

  Gegevens
  organisator K&S nr.

  de uitvoering met als titel "Sint-Michielsconcert"
  gaat door op donderdag, 29 september 2011 om 10:00 uur
  in Sint-Michiels & Sint-Goedelekathedraal
  adres Wilde Woudstraat te Brussel
  toegangsprijzen:

  info & reservatie: telefoon:
  e-mail: website:


  uitvoerders (vocaal)
  koor / ensemble uit K&S nr. dirigent
  Capella Sancti Michaelis et Sanctae Gudulae
  Gregoriaanse Schola  Brussel
  Brussel
  Kurt Bikkembergs
  Herbert Beirens

  uitvoerders (instrumentaal)
  soli / ensemble instrument
  Bart Jacobs
  Xavier Deprez  orgel
  orgel

  leiding
  algemene leiding: Kurt Bikkembergs


  programma
  titel van het werk componist
  motetten
  De Boeck August (1865-1937)


  29-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koorconcert en Vic Nees
  Gelezen bij Koor en Stem:
  Gegevens
  organisator K&S nr.
  Int. Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen

  de uitvoering met als titel "Openingsconcert IKV- Hedendaagse koor- en orgelmuziek in Vlaanderen - Huldeconcert Vic Nees"
  gaat door op vrijdag, 23 september 2011 om 20:15 uur
  in Sint-Barbarakerk Eisden-Maasmechelen
  adres Kastanjelaan te Maasmechelen
  toegangsprijzen: voorverkoop: 10,00 euro kassa: 10,00 euro

  info & reservatie: Monique Willen telefoon:
  e-mail: website: www.ikv-maasmechelen.be


  uitvoerders (vocaal)
  koor / ensemble uit K&S nr. dirigent
  VRT-koor
  Brussel

  Johan Duyck


  soli / ensemble stem
  Crommen Els
  sopraan


  uitvoerders (instrumentaal)
  soli / ensemble instrument
  Peter Jeurissen
  orgel


  leiding
  algemene leiding: Johan Duyck


  programma
  titel van het werk componist
  Illuminare
  Lichtbericht voor mensen
  Magnificat
  On Death
  Cantiones Spirituales
  Orgelwerken

  Jules Van Nuffel
  Herman Roelstraete
  Vic Nees
  Kurt Bikkembergs
  Rudi Tas
  Willem Kersters


  26-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse orgelmuziek in Italië

  Vernomen via SVM:

  orgelwerk van Tinel en De Vocht in Aosta (Italië)

  Programma:
 • Edgar Tinel - Prelude uit “Franciscus” (transcriptie Joseph Jongen)
 • Edgar Tinel - Lijkstoet uit “Franciscus” (transcriptie Willem Ceuleers)
 • Lodewijk De Vocht - Prelude en fuga in d (1917)

 • Bezetting:
 • Ben Van Nespen, orgel

 • Plaats:
  Aosto (Italië) - Kathedraal

  Datum en tijdstip:
  23/08/2011 - 21:30


  18-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edgar Tinel en Flor Peeters

  Interessante concertinfo:

  werk van Peeters en Tinel in Gent

  Programma:
 • Flor Peeters - Concert piece
 • Edgar Tinel - Sonate in sol-klein
 • Bezetting:
  Peter Van de Velde, orgel

  Plaats:
  Gent, Sint-Stefanuskerk (in deze kerk was de neef van Edgar Tinel (nl. Jef Tinel) jarenlang organist en koorleider)

  Datum en tijdstip:
  22/08/2011 - 20:00

  Tickets:
  09 232 46 60


  16-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flor Peeters

  Gelezen op de site van het ANZ:

  Herdenkingsconcert Flor Peeters

  Datum zondag 18 september 2011
  Aanvang 17u00
  Activiteit Herdenkingsconcert Flor Peeters
  Programma uitvoerders:
  Chris Dubois (orgel)
  Nele Geerinckx (sopraan)

  Het openingsconcert van de Turnhoutse Orgelmaand 2011 brengt hulde aan de Turnhoutse ereburger Flor Peeters. Flor Peeters overleed namelijk 25 jaar geleden. Chris Dubois, één van zijn laatste leerlingen, brengt met sopraan Nele Geerinckx onder meer het Speculum Vitae op tekst van de Turnhoutse dichter Jozef Simons.
  Lokatie O.L.V.Middelareskerk, de Merodelei 193
  Gemeente Turnhout
  Organisatie vzw Octave
  Meer info www.vzw-octave.be


  06-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marialiederen

  Zondag 14 augustus 2011 aanvang15.00 uur
  Slotconcert met samenzang o.l.v. concertzanger dr. Pieter Vis
  Processie geleid door pastoor drs. Rudi Mannaerts
  Ann Callens-Janssens, mezzo-sopraan, Rumst
  Emma Van der Kaden, mezzo-sopraan, Berchem
  ‘Dameskoor R.-K. Antoniuskerk’ Dordrecht - NL
  o.l.v. de organiste Wendeline Wilmink; Dordrecht - NL
  Pieter-Jan Koninckx, (17 j.) piano, Mol - Rauw
  Piet Noort, piano & orgel. Amersfoort - NL
  Lokatie St. Andrieskerk
  Gemeente Antwerpen
  Organisatie VZW St. Andries 2000 & Elza Vis-De Clercq Stichting
  Meer info www.topa.be / www.elzavisdeclercqstichting.nl /psaris@zonnet.nl


  25-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Concerten

  In extremis deze aankondiging nog meegeven:

  Ma 25/7 20u30 Marc Van Bets. Creatie van werk dat Kristiaan Van Ingelgem speciaal voor de beiaard van Mechelen componeerde. Jef Denyn. Staf Nees. Bewerkingen van muziek van Dvorak. Offenbach. Nino Rota
  Sint-Romboutstoren Mechelen

  Di 26/7 20u Bart Jacobs (orgel. Laureaat wedstrijd Musica Antiqua 2006. Laureaat Sweelinck wedstrijd Amsterdam 2010). Bach. Peter Pieters.
  Sint-Michiels- en Goedelekathedraal 


  12-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.André Laporte 80


  Vandaag wordt de bekende en belangrijke Vlaamse componist André Laporte 80!

  Hij componeerde talloze werken voor koor, orkest en andere ensembles.
  Jarenlang was hij programmator bij de radio (BRT 3).
  Als componist was (is) hij zeker een modernist, maar met toch genietbare muziek voor de gewone luisteraar.

  Een verdiend proficiat en een gemeend ad multos annos!

  Op de site van het muziekcentrum.be vindt u een uitgebreide bio....

  Componist André Laporte wordt 80!

  Wie de hedendaagse muziekgeschiedenis van België bestudeert merkt het al gauw dat André Laporte daarin een grote rol heeft gespeeld en dat bovendien nog steeds doet.


  André Laporte werd geboren in Oplinter op 12 juli 1931.Op muzikaal vlak was hij aanvankelijk autodidact en maakte hij zich snel het piano-, klarinet- en orgelspel eigen, terwijl hij gretig kennis nam van de nieuwe muziek via de radioprogramma's van Paul Collaer, Louis De Meester, Vic Legley en David Van de Woestijne, net als zijn generatiegenoot Karel Goeyvaerts.

  Later studeerde hij muziek aan het Lemmensinstituut te Mechelen, wijsbegeerte en musicologie aan de K.U.Leuven.


  .....

  André Laporte


  09-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Will Ferdi, Pieter Vis en Armand Preud'homme + Gezelle
  gelezen op anz.be


  Will Ferdy en Pieter Vis zingen Ferdy, Preud'homme en Gezelle

  Datum zaterdag 16 juli 2011
  Aanvang 15u00
  Activiteit Will Ferdy en Pieter Vis zingen Ferdy, Preud'homme en Gezelle
  Programma uitvoeders:
  Will Ferdy
  Pieter Vis, bas-bariton
  Albina Skvirskaya, piano & orgel

  programma:
  liedjes van Will Ferdy
  populaire duetten van Armand Preud’homme
  Vlaamse toondichters op teksten van Guido Gezelle
  Lokatie Sint-Andrieskerk
  Gemeente Antwerpen
  Organisatie Stichting Elza Vis-De Clercq & vzw Sint-Andrieskerk 2000
  Meer info  www.elzavisdeclercqstichting.nl
  03-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli in Mechelen

  gelezen bij OVV

  Guldensporenherdenking in Mechelen

  Maandag 11 juli 2011 om 19u00

  Stadsschouwburg van Mechelen (Keizerstraat)
  Inkom is gratis.

  Programma:

  Sterkte-zwakteanalyse "Onafhankelijk Vlaanderen"
  vanuit economisch perspectief door Johan Van Overtveldt (hoofdredacteur TRENDS)
  vanuit politiek perspectief door Dirk Rochtus (Lessius Antwerpen)

  Spotprenten

  Samenzang


  Aansluitend is er een "beiaardconcert" ingericht door Marnixring Gaston Feremans Mechelen.


  Bezoekers ....

  Zin om een boodschap door te geven? Dit kan hier.


  Interessante sites op het net
 • Algemeen Nederlands Zangverbond
 • Koor en Stem
 • Studiecentrum voor Vlaamse Muziek
 • IMSLP: partituren op het net
 • Leven en werk van Jef TINEL
 • Partituren op het net (CPDL)
 • Componisteninfo (Matrix)
 • Componisteninfo (Cébédem)
 • Muziekcentrum Vlaanderen
 • Peter Leys op Soundcloud

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!