Was de spinazie en laat de groente in een vergiet uitlekken. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein. Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook kort. Voeg de spinazie toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar. Verwarm de pannenkoeken in de magnetron of op een bord boven een pan met kokend water. Giet het vocht van de spinazie en voeg de rozijnen, de kaas en wat zout toe. Verdeel de spinazie over de pannenkoeken, strooi de pijnboompitten erover en rol de pannenkoeken op.
Was de spinazie en laat de groente in een vergiet uitlekken. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein. Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de knoflook kort. Voeg de spinazie toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar. Verwarm de pannenkoeken in de magnetron of op een bord boven een pan met kokend water. Giet het vocht van de spinazie en voeg de rozijnen, de kaas en wat zout toe. Verdeel de spinazie over de pannenkoeken, strooi de pijnboompitten erover en rol de pannenkoeken op.
Warm de oven voor op 200° C. Laat de diepvriesspinazie in een pan op klein vuur ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ze in 10 minuten ontdooien. Hak de cashewnoten grof. Verdeel de geitenkaas in stukjes. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie, voeg de kaas toe en maak de spinazie op smaak met peper en zout. Klop het ei los en roer dit door de spinazie. Verdeel de spinazie over 4 deegplakjes en strooi de gehakte noten erover. Maak de randen van het deeg nat met wat water. Leg de andere deegplakjes erop en druk de randen goed aan. Leg de flapjes op een bakblik en bak ze in het midden van de hete oven in 25-30 minuten gaar en bruin.
Tips: 1 Lekker met een salade met maïs of kikkererwten.
400 gram gare rijst of 200 gram rauwe rijst 1 teentje knoflook 150 gram feta met kruiden op olie 1 rode paprika 2 tomaten 3 bosuitjes 75 gram olijven zonder pit azijn peper, zout,verse basilicum of selderij
Bereiding:
Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje uit boven de feta. Schep dit door de rijst. Kook de rijst zonodig gaar en laat het afkoelen. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snijd de paprika in blokjes. Was de tomaten en snijd ze in parten. Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringen. Snijd de olijven in plakjes. Meng de groente en olijven door de rijst. Maak de salade op smaak met azijn, peper, zout en kleingesneden basilicum of selderij.
Hak de pindas grof. Maak het gerecht op smaak met peper en zout en eventueel wat ketjap. Strooi op het laatst de pindas erover. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de bosuitjes kort. Voeg de Quorn met de saus, de afgegoten snijbonen, 1 dl vocht van de perziken en de maïskolfjes toe en laat het enkele minuten pruttelen. Snijd de perziken in schijfjes en vang het sap op. Halveer de maïskolfjes. Was de bosuitjes en snijd ze in kleine ringetjes. Was de snijbonen, snijd de puntjes eraf en trek eventuele draden mee. Kook de snijbonen 5 minuten in een laagje water.
Tips: 1 Lekker met rijst of mie en een komkommersalade
Hak de noten klein. Was de kruiden en knip ze klein. Klop in een grote kom de eieren met de melk los. Voeg de kruiden, de noten en peper en zout toe. Verwarm de helft van de margarine in een koekenpan met een anti-aanbaklaag, Schenk de helft van het eimengsel erin en bak de omelet ca. 8 minuten tot het ei is gestold en aan de onderkant lichtbruin is gekleurd. Bak zo ook de tweede omelet. Snijd ze in tweeën.
Tips: 1 Lekker met (geroosterd) volkorenbrood en een salade.