T' Culinaire
Foto



Inhoud blog
  • Hoipiepeloj......
  • Groooooote kuis....
  • Kruidenthee: Venkelthee.
  • Kruidenthee: Lavasthee.
  • Kruidenthee: Tijmthee.
  • Kruidenthee: Saliethee
  • Kruidenthee: Dillethee.
  • Kruiden : Lavas
  • Kruiden : Vrouwenmantel
  • Kruiden : Duizendblad.
  • Kruiden : Dille.
  • Kruiden : Citroenmelisse.
  • Kruiden: Peterselie.
  • Kruiden : Lavendel.
  • Kruiden : Knoflook.
  • Kruiden: Salie.
  • Kruiden: Basilicum.
  • Kruiden: Venkel.
  • Kruiden: Koriander
  • Kruiden: Roomse Kamille.
  • Kruiden: Goudsbloem
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinazie-fetaflapjes.
  • Vegetarisch: Rijstsalade.
  • Vegetarisch: Quorn met snijbonen
  • Vegetarisch: Omelet met nootjes.
  • Dranken : Cappuccino Amorino.
  • Dranken: Sinnamon Sunset.
  • Drank: Pistachio.
  • Dranken: Cafe louise.
  • Dranken: Bisschopswijn.
  • Vis: Spaghetti met gerookte zalm.
  • Vis: Vis in kokossaus.
  • Vis: Prei-mosselquiche.
  • Vis: Gevuld tonijn-broodje.
  • Vis: Vis-Aardappelschotel
  • Vlees: potje van uien, spekjes, ham, tomaat.
  • Vlees: Snelle hap.
  • Vlees: Mexicaans gehakt.
  • Vlees: Kipfilets met ananas.
  • Vlees: Indiase curry met kokos en mango.
  • Vlees: Gehaktballen.
  • Vlees: Rozemarijnaardappelen met spek
  • Vlees: Kipfilet met honingsaus .
  • Vlees: Gevulde omelet.
  • Vlees: runderlapjes op groetmoederwijze.
  • Zoetjes: Bananenbordje.
  • Zoetjes: Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus.
  • Zoetjes: Tiraminute.
  • Zoetjes: meloen met rozijnen.
  • Zoetjes: Geflambeerde kersen.
  • Kids: Gebakken visjes in de zee.
  • Kids: Chocoladetoetje met banaan.
  • Kids: Gevulde zonnetjes.
  • Kids: Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per week
  • 20/06-26/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 21/03-27/03 2005
  • 14/03-20/03 2005
  • 21/02-27/02 2005
  • 24/01-30/01 2005

    25-02-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Tiraminute.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 1 glas sterke koude koffie
                                4 eidooiers
                                50 gram (riet)suiker
                                1 zakje vanillesuiker
                                sap van een halve limoen
                                zest van een halve limoen
                                250 gram mascarpone
                                1 flinke scheut cognac
                                4 brede lange vingers ( koekjes)

    Bereidingswijze :
     1. Eierdooiers, suiker, limoensap en vanillesuiker tot romig geheel roeren. Schep hier de mascarpone door tot een gladde massa is ontstaan
    2. Koffie en cognac mengen. Doop hierin heel kort de lange vingers en zet ze rechtop in de kommetjes
    3. Mascarpone crème verdelen over de kommetjes en decoreren met de fijngesneden zest (de schil van de limoen heel fijn schillen zodat deze aan beide kanten nog groen is)

    25-02-2005, 10:13 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: meloen met rozijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 100 g rozijnen
                                2 dl sinaasappelsap
                                2 eetlepels sinaasappellikeur
                                1 galiameloen of ogenmeloen
                                2 dl crème fraîche
                                2 theelepels suiker
                                2 theelepels gemberpoeder

    Bereidingswijze:
     1. Was de rozijnen en zet ze gedurende 30 minuten in het sinaasappelsap en de likeur in de week
    2. Maak ondertussen de meloen schoon en snij deze in stukjes
    3. Leg de stukjes in glazen coupes en schep de rozijnen met het weekvocht erop
    4. Schep door de crème fraîche de suiker en verdeel deze over de coupes
    5. Bestrooi de crème fraîche met gemberpoeder.

    25-02-2005, 10:10 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    22-02-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Geflambeerde kersen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:   4 dl rode wijn
                                60 g suiker
                                500 g ontpitte kersen
                                op sap (uit blik of pot)
                               4 eetlepels rode bessengelei
                               1/2 dl kirsch
                               4 bolletjes citroen- of vanilleijs   

    Bereidingswijze: 
    . Laat de wijn met de suiker tot de helft inkoken
    2. Laat de kersen uitlekken en verwarm ze in de wijn
    3. Voeg de gelei toe
    4. Leg op bordjes het ijs
    5. Verwarm de kirsch, steek deze aan en giet de kirsch al brandende over de kersen. Doe dit niet onder een afzuigkap of lamp bijvoorbeeld. Laat rustig uitbranden
    6. Leg de warme kersen bij het ijs op de bordjes

    22-02-2005, 14:39 geschreven door Pimmeke

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    25-01-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids: Gebakken visjes in de zee.

    Gebakken visjes in de zee.

    Benodigdheden:      

    2 courgettes
      1 pak aardappelpuree à la minute (180 g)
    2 eetlepels zonnebloemolie
      zout en peper
      2 schaaltjes gebakken visfiguurtjes               
      tomatenketchup

    Bereidingswijze:

    Oven voorverwarmen op 180 °C of gasovenstand 3. Courgettes wassen en in dunne reepjes snijden. Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten en courgettereepjes ca. 3 minuten bakken. Bestrooien met zout en peper. Visfiguurtjes in ca. 6 minuten verwarmen in de oven. Puree over de helft van vier borden verdelen en met vork 'golven' maken. Visfiguurtjes in de 'zee' leggen. Courgettereepjes als 'zeewier' over borden verdelen. Serveren met tomatenketchup

     

    25-01-2005, 15:45 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids: Chocoladetoetje met banaan.

    Chocoladetoetje met banaan.

    Benodigdheden:    

    8 dl chocoladevla (pak a 1 liter)
    2 bananen
    8 eetlepels gemengde vlokken hagelslag  
    Bereidingswijze:
    Chocoladevla over vier diepe borden verdelen. Bananen pellen. 1 banaan halveren. Helften in lengte halveren. Banaanstuk als mond in vla leggen. Andere banaan in plakjes snijden. Van plakjes ogen en neuzen maken in vla. Gezicht afmaken met vlokken als haren.

     

    25-01-2005, 15:42 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids: Gevulde zonnetjes.

    Gevulde zonnetjes.

    Benodigdheden:     

    1 zakje vanillesuiker
    1 eetlepel vloeibare honing
    2 bekertjes Griekse yoghurt                            
    8 Kanelly's (koekjes)  
    8 halve perziken  
    Bereidingswijze:

    . Laat de perziken goed uitlekken in de zeef. Drink het sap lekker op! 2. Roer intussen de vanillesuiker en de honing door de yoghurt. Verkruimel 4 kanelly's. Schep de koekkruimels door de yoghurt. 3. Snij van de bolle kant van de perziken een heel klein kapje af. Op die platte kant kunnen de perziken nu makkelijk rechtop blijven staan. Zet op elk bordje twee perziken. Snij de perzikkapjes in kleine stukjes en roer ze door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in het gat van de perzik. 4. Breek de kanelly's doormidden en leg ze op de perziken. Of leg ze ernaast

    25-01-2005, 15:35 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids: Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Benodigdheden:

    300 g vlindermacaroni (farfalle)
    1 komkommer
    3 eetlepels slasaus
    1 grote ui
    2 eetlepels olijfolie
    1/2 tube tomatenpuree (a 135 ml)
    1 bakje hamblokjes (200 g)
    1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)
    Bereidingswijze:

    In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Komkommer wassen en in blokjes snijden. Komkommerblokjes in schaal mengen met slasaus. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Tomatenpuree toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Ham toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Macaroni afgieten en mengen met tomaatmengsel. Kaas erover strooien. Serveren met komkommersalade

    25-01-2005, 00:00 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    Foto



    Gastenboek
  • thee
  • Wij wensen jullie allen prettige eidejaarsfeesten.
  • groetjes
  • Nog een fijne Zondag, en een nieuwe prettige week toegewenst.
  • veel blogplezier

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Leuk dat je even langskomt !!

    E-mail

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • klaverke
  • marcel
  • Jenthe's recepten
  • Vlijtige handjes
  • lachertjes-pimmeke.


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!