Benodigdheden: 4 dl rode wijn 60 g suiker 500 g ontpitte kersen op sap (uit blik of pot) 4 eetlepels rode bessengelei 1/2 dl kirsch 4 bolletjes citroen- of vanilleijs
Bereidingswijze:. Laat de wijn met de suiker tot de helft inkoken 2. Laat de kersen uitlekken en verwarm ze in de wijn 3. Voeg de gelei toe 4. Leg op bordjes het ijs 5. Verwarm de kirsch, steek deze aan en giet de kirsch al brandende over de kersen. Doe dit niet onder een afzuigkap of lamp bijvoorbeeld. Laat rustig uitbranden 6. Leg de warme kersen bij het ijs op de bordjes
Reacties op bericht (2)
08-04-2008
Kersen
Hallo,
Het klinkt misschien dom, maar waar haal je kersen uit blik? Ik ben al in de delhaize gaan zien maar daar vond ik niks.
08-04-2008, 18:45 geschreven door Maja
25-04-2005
Geslaaaaaaaaagd ...
Hallo Pimmeke ...
Ik heb dit recept uitgeprobeerd en het was BIJZONDER LEKKER !!!
ik kijk al uit naar de volgende lekkere dingen van je ....
tot later ...
Klaverke
25-04-2005, 10:13 geschreven door Nanny (Klaverke)