T' Culinaire
Foto



Inhoud blog
  • Hoipiepeloj......
  • Groooooote kuis....
  • Kruidenthee: Venkelthee.
  • Kruidenthee: Lavasthee.
  • Kruidenthee: Tijmthee.
  • Kruidenthee: Saliethee
  • Kruidenthee: Dillethee.
  • Kruiden : Lavas
  • Kruiden : Vrouwenmantel
  • Kruiden : Duizendblad.
  • Kruiden : Dille.
  • Kruiden : Citroenmelisse.
  • Kruiden: Peterselie.
  • Kruiden : Lavendel.
  • Kruiden : Knoflook.
  • Kruiden: Salie.
  • Kruiden: Basilicum.
  • Kruiden: Venkel.
  • Kruiden: Koriander
  • Kruiden: Roomse Kamille.
  • Kruiden: Goudsbloem
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinazie-fetaflapjes.
  • Vegetarisch: Rijstsalade.
  • Vegetarisch: Quorn met snijbonen
  • Vegetarisch: Omelet met nootjes.
  • Dranken : Cappuccino Amorino.
  • Dranken: Sinnamon Sunset.
  • Drank: Pistachio.
  • Dranken: Cafe louise.
  • Dranken: Bisschopswijn.
  • Vis: Spaghetti met gerookte zalm.
  • Vis: Vis in kokossaus.
  • Vis: Prei-mosselquiche.
  • Vis: Gevuld tonijn-broodje.
  • Vis: Vis-Aardappelschotel
  • Vlees: potje van uien, spekjes, ham, tomaat.
  • Vlees: Snelle hap.
  • Vlees: Mexicaans gehakt.
  • Vlees: Kipfilets met ananas.
  • Vlees: Indiase curry met kokos en mango.
  • Vlees: Gehaktballen.
  • Vlees: Rozemarijnaardappelen met spek
  • Vlees: Kipfilet met honingsaus .
  • Vlees: Gevulde omelet.
  • Vlees: runderlapjes op groetmoederwijze.
  • Zoetjes: Bananenbordje.
  • Zoetjes: Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus.
  • Zoetjes: Tiraminute.
  • Zoetjes: meloen met rozijnen.
  • Zoetjes: Geflambeerde kersen.
  • Kids: Gebakken visjes in de zee.
  • Kids: Chocoladetoetje met banaan.
  • Kids: Gevulde zonnetjes.
  • Kids: Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per week
  • 20/06-26/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 21/03-27/03 2005
  • 14/03-20/03 2005
  • 21/02-27/02 2005
  • 24/01-30/01 2005

    20-03-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees: Gehaktballen.

    Gehaktballen (4 pers.)


    Ingrediënten:


    2 sneetjes (oud) brood of 2 beschuiten of 4 eetlepels paneermeel
    4 eetlepels melk
    250 gram rundergehakt
    peper, zout
    30 gram margarine
    (1 eetlepel tomatenpuree)

    Bereiding:

     Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Laat het brood in de melk weken. Meng het rundergehakt met het geweekte brood of de fijngemaakte beschuit of het paneermeel met de melk, peper en zout. Vorm 4 ballen van het vlees en maak ze met natte handen mooi rond. Doe de margarine in een braadpan. Zet hem op hoog vuur tot de margarine bruin is en het schuim begint weg te trekken. Doe dan de gehaktballen in de pan en bak ze rondom in ca. 8 minuten bruin. Doe een deksel op de pan en bak het gehakt op laag vuur in 20 minuten gaar. Voeg eventueel wat water toe als het gehakt te donker wordt. Neem de gehaktballen uit de pan. Voeg 1½ dl water toe met eventueel 1 eetlepel tomatenpuree. Laat dit aan de kook komen en roer het aanbaksel los van de panbodem.

     

     

    20-03-2005, 16:35 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees: Rozemarijnaardappelen met spek

    Rozemarijnaardappelen met spek (4 pers.)


    Ingrediënten:


    150 gram magere spekreepjes
    1 teentje knoflook
    ± 800 gram aardappelpartjes (diepvries, voorgebakken)
    2 takjes rozemarijn of 3 theelepels gedroogde rozemarijn
    peper

    Bereiding:


    Bak het spek in een braadpan langzaam bruin en knapperig. Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven het spek uit.
    Voeg de aardappelpartjes toe en bak ze op matig vuur met het spek mee gaar.
    Maak het gerecht op smaak met de rozemarijn en eventueel wat peper.

    Tips:
    1 Lekker met gemengde sla.

    20-03-2005, 00:00 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees: Kipfilet met honingsaus .

    Kipfilet met honingsaus en amandelen (4 pers.)


    Ingrediënten:


    40 gram geschaafde amandelen
    50 gram taugé
    1 teentje knoflook
    3 eetlepels olie
    1 eetlepel tomatenpuree
    5 eetlepels ketjap
    4 eetlepels honing
    3 eetlepels droge sherry
    1 eetlepel citroensap
    1 theelepel djahé (gemberpoeder)
    peper, zout
    250 gram kipfilet
    1 eetlepel aardappelmeel of allesbinder

    Bereiding:

    Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de amandelen goudbruin. Strooi de amandelen op een bord en laat ze afkoelen. Was de taugé en laat dit uitlekken. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan of steelpan en fruit hierin de knoflook zacht. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg de ketjap, de honing, de sherry, het citroensap, de djahé, peper en zout toe met 2 dl water en breng dit aan de kook. Snijd met een scherp mes de kipfilet in dunne plakjes. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de kipplakjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi ze met peper en zout. Meng het aardappelmeel aan met wat water en voeg dit al roerend bij de vloeistof. Blijf roeren tot een lichtgebonden saus ontstaat.

    Schep de taugé op de kip en giet de saus erover. Strooi de amandelen erop.

    Tips:
    1 Lekker met rijst en doperwten.
    2 Om de kip makkelijker te kunnen snijden moet je de kip eerst ± 30 minuten in de diepvries leggen

    20-03-2005, 00:00 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees: Gevulde omelet.

    Gevulde omelet (4 pers.)


    Ingrediënten:


    1 dunne prei
    1 klein blikje doperwten
    ½ doosje champignons
    100 gram achterham
    15 gram margarine of 1 eetlepel olie
    6 eieren
    ½ dl halfvolle melk
    peper, zout

    Bereiding:

    75 gram geraspte belegen Edammer of Goudse kaas Laat de doperwten uitlekken in een zeef of vergiet. Wrijf de champignons met een stukje keukenpapier schoon en snijd ze in plakken. Snijd de ham in kleine stukjes. Verwarm de helft van de margarine of olie in een koekenpan en bak hierin de prei zacht. Bak de ham en de champignons kort mee. Klop de eieren met de melk, wat peper en zout in een grote kom los. Voeg de doperwten en het groente-hammengsel toe en roer dit door elkaar. Verwarm de rest van de margarine of olie in de koekenpan en schenk de helft van het mengsel in de pan. Laat het ei op middelmatig vuur stollen en goudbruin bakken. Keer de omelet met behulp van een deksel en bak de andere kant lichtbruin. Laat de omelet op een bord glijden en houd hem warm met een deksel.

    Bak zo de andere omelet. Vouw de omeletten dubbel en halveer ze.

    Tips:
    1 Lekker met brood en een salade.
    2 Vervang de ham door 50 gram geraspte belegen kaas. Neem i.p.v. doperwtjes maïskorrels en vervang de prei door blokjes paprika.
    3 Eieren bewaren: in de doos in de koelkast hooguit 5-6 weken

    20-03-2005, 00:00 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees: runderlapjes op groetmoederwijze.

    Runderlapjes op grootmoederswijze.( 4 pers.)

    Ingrediënten:

    1 eetlepel azijn
    1 laurierblad
    2 kruidnagels
    1 flinke ui
    50 gram margarine
    peper, zout
    500 à 600 gram magere runderlappen

    Bereiding:


    Doe een deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 2½ à 3 uur op een zeer laag vuur gaar stoven. Draai het vlees een keer om.
    Bestrooi de runderlappen met peper en zout.
    Verwarm de margarine in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken en de margarine lichtbruin kleurt. Schroei het vlees aan beide kanten dicht en bak het daarna aan alle kanten bruin op een niet al te hoog vuur.
    Maak de ui schoon en snijd hem klein. Bak de ui even mee met het vlees. Voeg dan laurierblad, kruidnagels, azijn en zoveel water toe, dat het vlees net onder staat.

     

    20-03-2005, 00:00 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    25-02-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Bananenbordje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 1 dl water
                                40 g suiker
                                1 eetlepel citroensap
                                2 bananen
                                2 eetlepels witte rum
                                40 g pure chocolade
                                1/2 theelepel oploskoffie
                                1/2 dl room
                                2 dl (vanille)ijs


    Bereidingswijze:
     1. Breng het water met de suiker en het citroensap aan de kook
    2. Schil de bananen en leg ze in de pan. Laat ze 2 minuten zachtjes koken
    3. Haal ze uit de pan en leg ze op bordjes
    4. Besprenkel ze met de rum
    5. Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een kom. Voeg de oploskoffie en de room toe en laat de chocolade au bain-marie smelten (zet de kom in een pan zacht kokend water).
    6. Schep het ijs bij de bananen en verdeel de saus over de bananen en het ijs. Meteen eten!

    25-02-2005, 10:27 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: Voor de aardbeienroom:
                                500 g aardbeien
                                25 g poedersuiker
                                1 theelepel citroensap
                                3 dl slagroom

    Voor de saus:
    500 g bramen en bosbessen of blauwe bessen
    25 g poedersuiker
    2 eetlepels sinaasappelsap

    Bereidingswijze:
     1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze wat kleiner. Meng er de poedersuiker en het citroensap door en pureer ze
    2. Klop de slagroom tot vladikte en schep de aardbeien erdoor. Doe de massa over in een diepvriesdoos en laat 2 uur bevriezen
    3. Maak in die tijd de saus:
    4. Maak de vruchten schoon en meng er de suiker en het sap door en pureer alles. Zeef de saus eventueel wanneer je geen pitjes in de saus wilt
    5. Leg wat saus op 4 bordjes en leg daarbij de aardbeienroom. Geef de rest van de saus apart erbij.

    25-02-2005, 10:19 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Tiraminute.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 1 glas sterke koude koffie
                                4 eidooiers
                                50 gram (riet)suiker
                                1 zakje vanillesuiker
                                sap van een halve limoen
                                zest van een halve limoen
                                250 gram mascarpone
                                1 flinke scheut cognac
                                4 brede lange vingers ( koekjes)

    Bereidingswijze :
     1. Eierdooiers, suiker, limoensap en vanillesuiker tot romig geheel roeren. Schep hier de mascarpone door tot een gladde massa is ontstaan
    2. Koffie en cognac mengen. Doop hierin heel kort de lange vingers en zet ze rechtop in de kommetjes
    3. Mascarpone crème verdelen over de kommetjes en decoreren met de fijngesneden zest (de schil van de limoen heel fijn schillen zodat deze aan beide kanten nog groen is)

    25-02-2005, 10:13 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: meloen met rozijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: 100 g rozijnen
                                2 dl sinaasappelsap
                                2 eetlepels sinaasappellikeur
                                1 galiameloen of ogenmeloen
                                2 dl crème fraîche
                                2 theelepels suiker
                                2 theelepels gemberpoeder

    Bereidingswijze:
     1. Was de rozijnen en zet ze gedurende 30 minuten in het sinaasappelsap en de likeur in de week
    2. Maak ondertussen de meloen schoon en snij deze in stukjes
    3. Leg de stukjes in glazen coupes en schep de rozijnen met het weekvocht erop
    4. Schep door de crème fraîche de suiker en verdeel deze over de coupes
    5. Bestrooi de crème fraîche met gemberpoeder.

    25-02-2005, 10:10 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    22-02-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetjes: Geflambeerde kersen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:   4 dl rode wijn
                                60 g suiker
                                500 g ontpitte kersen
                                op sap (uit blik of pot)
                               4 eetlepels rode bessengelei
                               1/2 dl kirsch
                               4 bolletjes citroen- of vanilleijs   

    Bereidingswijze: 
    . Laat de wijn met de suiker tot de helft inkoken
    2. Laat de kersen uitlekken en verwarm ze in de wijn
    3. Voeg de gelei toe
    4. Leg op bordjes het ijs
    5. Verwarm de kirsch, steek deze aan en giet de kirsch al brandende over de kersen. Doe dit niet onder een afzuigkap of lamp bijvoorbeeld. Laat rustig uitbranden
    6. Leg de warme kersen bij het ijs op de bordjes

    22-02-2005, 14:39 geschreven door Pimmeke

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    25-01-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids: Gebakken visjes in de zee.

    Gebakken visjes in de zee.

    Benodigdheden:      

    2 courgettes
      1 pak aardappelpuree à la minute (180 g)
    2 eetlepels zonnebloemolie
      zout en peper
      2 schaaltjes gebakken visfiguurtjes               
      tomatenketchup

    Bereidingswijze:

    Oven voorverwarmen op 180 °C of gasovenstand 3. Courgettes wassen en in dunne reepjes snijden. Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing. In koekenpan olie verhitten en courgettereepjes ca. 3 minuten bakken. Bestrooien met zout en peper. Visfiguurtjes in ca. 6 minuten verwarmen in de oven. Puree over de helft van vier borden verdelen en met vork 'golven' maken. Visfiguurtjes in de 'zee' leggen. Courgettereepjes als 'zeewier' over borden verdelen. Serveren met tomatenketchup

     

    25-01-2005, 15:45 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids: Chocoladetoetje met banaan.

    Chocoladetoetje met banaan.

    Benodigdheden:    

    8 dl chocoladevla (pak a 1 liter)
    2 bananen
    8 eetlepels gemengde vlokken hagelslag  
    Bereidingswijze:
    Chocoladevla over vier diepe borden verdelen. Bananen pellen. 1 banaan halveren. Helften in lengte halveren. Banaanstuk als mond in vla leggen. Andere banaan in plakjes snijden. Van plakjes ogen en neuzen maken in vla. Gezicht afmaken met vlokken als haren.

     

    25-01-2005, 15:42 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids: Gevulde zonnetjes.

    Gevulde zonnetjes.

    Benodigdheden:     

    1 zakje vanillesuiker
    1 eetlepel vloeibare honing
    2 bekertjes Griekse yoghurt                            
    8 Kanelly's (koekjes)  
    8 halve perziken  
    Bereidingswijze:

    . Laat de perziken goed uitlekken in de zeef. Drink het sap lekker op! 2. Roer intussen de vanillesuiker en de honing door de yoghurt. Verkruimel 4 kanelly's. Schep de koekkruimels door de yoghurt. 3. Snij van de bolle kant van de perziken een heel klein kapje af. Op die platte kant kunnen de perziken nu makkelijk rechtop blijven staan. Zet op elk bordje twee perziken. Snij de perzikkapjes in kleine stukjes en roer ze door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in het gat van de perzik. 4. Breek de kanelly's doormidden en leg ze op de perziken. Of leg ze ernaast

    25-01-2005, 15:35 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids: Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Benodigdheden:

    300 g vlindermacaroni (farfalle)
    1 komkommer
    3 eetlepels slasaus
    1 grote ui
    2 eetlepels olijfolie
    1/2 tube tomatenpuree (a 135 ml)
    1 bakje hamblokjes (200 g)
    1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)
    Bereidingswijze:

    In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing. Komkommer wassen en in blokjes snijden. Komkommerblokjes in schaal mengen met slasaus. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Tomatenpuree toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Ham toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Macaroni afgieten en mengen met tomaatmengsel. Kaas erover strooien. Serveren met komkommersalade

    25-01-2005, 00:00 geschreven door Pimmeke

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    Foto



    Gastenboek
  • thee
  • Wij wensen jullie allen prettige eidejaarsfeesten.
  • groetjes
  • Nog een fijne Zondag, en een nieuwe prettige week toegewenst.
  • veel blogplezier

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Leuk dat je even langskomt !!

    E-mail

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • klaverke
  • marcel
  • Jenthe's recepten
  • Vlijtige handjes
  • lachertjes-pimmeke.


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!