Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de amandelen goudbruin. Strooi de amandelen op een bord en laat ze afkoelen. Was de taugé en laat dit uitlekken. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje klein. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan of steelpan en fruit hierin de knoflook zacht. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg de ketjap, de honing, de sherry, het citroensap, de djahé, peper en zout toe met 2 dl water en breng dit aan de kook. Snijd met een scherp mes de kipfilet in dunne plakjes. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de kipplakjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Bestrooi ze met peper en zout. Meng het aardappelmeel aan met wat water en voeg dit al roerend bij de vloeistof. Blijf roeren tot een lichtgebonden saus ontstaat.
Schep de taugé op de kip en giet de saus erover. Strooi de amandelen erop.
Tips: 1 Lekker met rijst en doperwten. 2 Om de kip makkelijker te kunnen snijden moet je de kip eerst ± 30 minuten in de diepvries leggen