1 dunne prei 1 klein blikje doperwten ½ doosje champignons 100 gram achterham 15 gram margarine of 1 eetlepel olie 6 eieren ½ dl halfvolle melk peper, zout
Bereiding:
75 gram geraspte belegen Edammer of Goudse kaas Laat de doperwten uitlekken in een zeef of vergiet. Wrijf de champignons met een stukje keukenpapier schoon en snijd ze in plakken. Snijd de ham in kleine stukjes. Verwarm de helft van de margarine of olie in een koekenpan en bak hierin de prei zacht. Bak de ham en de champignons kort mee. Klop de eieren met de melk, wat peper en zout in een grote kom los. Voeg de doperwten en het groente-hammengsel toe en roer dit door elkaar. Verwarm de rest van de margarine of olie in de koekenpan en schenk de helft van het mengsel in de pan. Laat het ei op middelmatig vuur stollen en goudbruin bakken. Keer de omelet met behulp van een deksel en bak de andere kant lichtbruin. Laat de omelet op een bord glijden en houd hem warm met een deksel.
Bak zo de andere omelet. Vouw de omeletten dubbel en halveer ze.
Tips: 1 Lekker met brood en een salade. 2 Vervang de ham door 50 gram geraspte belegen kaas. Neem i.p.v. doperwtjes maïskorrels en vervang de prei door blokjes paprika. 3 Eieren bewaren: in de doos in de koelkast hooguit 5-6 weken