T' Culinaire
Foto



Inhoud blog
  • Hoipiepeloj......
  • Groooooote kuis....
  • Kruidenthee: Venkelthee.
  • Kruidenthee: Lavasthee.
  • Kruidenthee: Tijmthee.
  • Kruidenthee: Saliethee
  • Kruidenthee: Dillethee.
  • Kruiden : Lavas
  • Kruiden : Vrouwenmantel
  • Kruiden : Duizendblad.
  • Kruiden : Dille.
  • Kruiden : Citroenmelisse.
  • Kruiden: Peterselie.
  • Kruiden : Lavendel.
  • Kruiden : Knoflook.
  • Kruiden: Salie.
  • Kruiden: Basilicum.
  • Kruiden: Venkel.
  • Kruiden: Koriander
  • Kruiden: Roomse Kamille.
  • Kruiden: Goudsbloem
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinaziepannenkoeken.
  • Vegetarisch: Spinazie-fetaflapjes.
  • Vegetarisch: Rijstsalade.
  • Vegetarisch: Quorn met snijbonen
  • Vegetarisch: Omelet met nootjes.
  • Dranken : Cappuccino Amorino.
  • Dranken: Sinnamon Sunset.
  • Drank: Pistachio.
  • Dranken: Cafe louise.
  • Dranken: Bisschopswijn.
  • Vis: Spaghetti met gerookte zalm.
  • Vis: Vis in kokossaus.
  • Vis: Prei-mosselquiche.
  • Vis: Gevuld tonijn-broodje.
  • Vis: Vis-Aardappelschotel
  • Vlees: potje van uien, spekjes, ham, tomaat.
  • Vlees: Snelle hap.
  • Vlees: Mexicaans gehakt.
  • Vlees: Kipfilets met ananas.
  • Vlees: Indiase curry met kokos en mango.
  • Vlees: Gehaktballen.
  • Vlees: Rozemarijnaardappelen met spek
  • Vlees: Kipfilet met honingsaus .
  • Vlees: Gevulde omelet.
  • Vlees: runderlapjes op groetmoederwijze.
  • Zoetjes: Bananenbordje.
  • Zoetjes: Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus.
  • Zoetjes: Tiraminute.
  • Zoetjes: meloen met rozijnen.
  • Zoetjes: Geflambeerde kersen.
  • Kids: Gebakken visjes in de zee.
  • Kids: Chocoladetoetje met banaan.
  • Kids: Gevulde zonnetjes.
  • Kids: Vlindermacaroni met ham en kaas.

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Archief per week
  • 20/06-26/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 21/03-27/03 2005
  • 14/03-20/03 2005
  • 21/02-27/02 2005
  • 24/01-30/01 2005

    26-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden: Goudsbloem

     

    Kruid :                    Goudsbloem.

    Culinair:                 De verse bloemblaadjes kunnen worden gebruikt in salades, kruidenboter en kazen, maar ook in warme schotels met inbegrip van omeletten, soepen, enz... . Ze zijn ook geschikt om rijstschotels " op te fleuren ". De jonge blaadjes kunnen aan salades worden toegevoegd.

    Medicinaal:             Goudsbloemen hebben een ontsmettende, schimmel- en bacteriedodende eigenschappen en werden van oudsher bij een groot aantal medische behandelingen gebruikt, bv. bij wonden, verbrandingen, steken en beten, wintervoeten en -handen en spataders.Een aftreksel werd ook als oogwassing gebruikt. Het sap van de stengel is een probaat middel tegen wratten .

      Verwerking:             De gedroogde bloemblaadjes kunnen worden gebruikt om een potpourri meer kleur te geven.

    Tuin:                         Een traditionele en populaire bloem voor de cottagetuin. Omdat ze gevoelig zijn voor temperaturen zijn het goede weervoorspellers. Open bloemen zouden een mooie dag voorspellen.

                           

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto



    Gastenboek
  • thee
  • Wij wensen jullie allen prettige eidejaarsfeesten.
  • groetjes
  • Nog een fijne Zondag, en een nieuwe prettige week toegewenst.
  • veel blogplezier

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Leuk dat je even langskomt !!

    E-mail

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • klaverke
  • marcel
  • Jenthe's recepten
  • Vlijtige handjes
  • lachertjes-pimmeke.


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!