250 gram kipfilet 1 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel kerrie peper, zout 3 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels olie 1 klein blikje ananasstukjes 2 dl kippenbouillon ( van ½ bouillontablet)
Bereiding:
Snijd de kipfilet in smalle repen. Meng knoflookpoeder en kerrie met wat peper en de ketjap in een grote kom en schep de kip er door. Laat dit 10 minuten in de koelkast staan. Verwarm de olie in een hapjespan, wok of braadpan en bak hierin de kipreepjes onder af en toe omscheppen bruin. Laat de ananas uitlekken en vang de siroop op. Bak de ananasstukjes mee met de kip. Voeg 4 eetlepels ananassiroop, de ketjapmarinade en de kippenbouillon toe en stoof de kip in 5 minuten gaar.
Tips: 1 Lekker met rijst en sperziebonen. 2 Gebruik eventueel i.p.v. knoflookpoeder 1 teentje knoflook en pers dit uit bij de kerrie en de ketjap