Maak de uien schoon en snijd ze klein. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de puntjes van de sperziebonen af (trek de eventuele draden mee) en was de bonen. Snijd ze in stukjes van 2 cm. Snijd het vlees in reepjes (3 cm lang en 1 cm dik). Bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm de olie in een pan en bak het vlees hierin rondom bruin terwijl je het steeds omschept. Roerbak de uien hierna mee tot ze beginnen te glanzen. Doe dan de tomaat en de sperziebonen erbij. Schep alles een paar keer om, doe er een scheutje water en de bouillontablet bij. Laat het gerecht op een laag pitje gaar worden. Maak op smaak met een scheutje ketjap.
Tips: 1 Lekker met rijst. 2 Vervang het vlees eventueel door 250 gram achterham in dikke plakken. 3 In plaats van sperziebonen kun je ook 800 gram fijngesneden spitskool of Chinese kool gebruiken. Deze laten vocht los, water toevoegen hoeft dan niet meer.