Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    20-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek 20-10-2012

       De weekKroniek

    De open VLD
    Welk een vreugde voelden wij in onze harten toen we vernamen dat er voor de kopstukken van open VLD oplossingen zijn gevonden. Mensen die zonder werk vallen in deze crisistijden weten waarover we spreken. Niettegenstaande zware verliezen die open VLD moest opvangen heeft eenieder die in deze partij belangrijk is gewonnen. Onder het motto "Hoe wil je dat ik voor een ander zorg als ik niet eens goed voor mezelf zorgen kan" voegden ze de daad bij het woord. De gebeurtenissen speelden zich in sneltempo af alsof het een vooraf geschreven scenario betrof. Je zou gedacht hebben dat deze partij deftig orde op zaken zou stellen en er degelijk werk zou van maken om de verloren stemmen van ontstemde zelfstandigen terug te winnen, maar nee, niets daarvan. "We mogen de partij dan wel naar de knoppen geholpen hebben maar niets of niemand zal ons tegen houden ons hiervoor met een vette kluif te belonen."

    Wat moet je als partijlid denken over deze mensen? Hoe kan je dit volk ernstig nemen? Waar zijn deze mensen mee bezig? Iedereen in de redactie viel bijna van zijn stoel bij het horen van dit nieuws. Zelfs Verhofstadt is een hoofdspeler in deze soap. Alexander De Croo wordt vicepremier en Vincent Van Quickenborne burgemeester in Kortrijk. Het voorzitterschap van de partij gaat waarschijnlijk naar Rutte of naar Declercq die het overigens zeer slecht deed in gent.

    datum : (dm)  10 - 10 - 2012


    Eyskens wil dat we fier zijn over België. Hij is "Trots op België en fier de l'être."
    Een land waar in het ene deel van het land sommige wetten niet van toepassing zijn en in het andere deel dan weer wel, is helemaal geen land om fier over te zijn meneer Mark Eyskens.

    Een land waar de hoofdstad van de meerderheid geld vraagt en het ook krijgt, en dat als een blijk van waardering stelt dat nu de taal van deze meerderheid ook maar eens moet geweerd worden uit de hoofdstad, is geen land om fier over zijn.

    Een land waar de koning zich tijdens een televisietoespraak kwaad maakt op het Nederlandstalig gedeelte van de bevolking, meneer Eyskens, is hoegenaamd geen land  om fier over te zijn.

    Een land waar verlangt wordt van de meerderheid om ook de taal van de minderheid te spreken, en waar van deze minderheid niet hetzelfde wordt verwacht, is geen land om fier over te zijn.

    Een land waar je in en rond Bussel uitgescholden en gehaat wordt omdat je Nederlands spreekt kan zich geen multiculturele stad noemen. Geef ons één reden waarom wij hierop trots zou moeten zijn?

    Een land waar faciliteiten worden gegeven aan slechts één deel van de bevolking met de overeenkomst zich aan te passen, maar die nadien deze overeenkomst aan hun laars lappen, is geen land om fier over te zijn.

    Een land waar je zelf reeds na een paar maanden moet aftreden als eerste minister, meneer Eyskens, omdat een handvol Walen niet akkoord gaat met een democratisch besluit is helemaal geen land om fier te zijn.

    Een land maar de meerderheid voortdurend het zwijgen wordt opgelegd en door een deel van de bevolking gehaat wordt omdat zij door hard werken België recht houden, is toch geen land om fier over te zijn meneer Eyskens? Wat hebt U toch om steeds maar opnieuw alles te verdraaien en voor te stellen alsof wat er in uw België gedaan wordt om een bevolkingsgroep te onderdrukken, goed te praten?

    Beseft U dan echt niet dat mensen die U voorbijgaan en U in het gezicht vriendelijk goeie dag toewensen, U uitlachen van zodra u achter de hoek verdwenen bent. Laat de jeugd zelf hun toekomt bepalen.. Zij hebben u echt niet nodig. U hebt uw kans gekregen en U heeft er samen met andere politiekers een zootje al tegaar van gemaakt. U heeft er juist aan meegewerkt opdat fier zijn op België voor een meerderheid van de bevolking helemaal niet mogelijk is. Jongeren die niet weten hoe de structuren in België in mekaar steken kan U misschien tijdelijk verleiden maar vroeg of laten zullen ook zij vaststellen dat je in dit land geboycot wordt indien je niet doet wat een handvol Francofonen  zeggen.

    Weet u wel eigenlijk wel wat fier zijn betekend, meneer Eyskens?

    datum : jd 11  - 10 - 2012


    De Kruitfabriek

    Met als moderator (moddermaaraanman) Tom Lenaerts weer een staaltje Vlaamse onverdraagzaamheid onder elkaar mogen volgen. Een alles behalve verfrissend maar eerder kluchtig programma vol clichés. Vrijdag 19 oktober kon je de onbeschoftheid en onwelvoeglijkheid van enkele Vlaams sprekende Belgicisten weer maar eens van je scherm zien druipen. Een zekere bilow of kilnow, zanger als ik het goed heb, trachtte er met veel woorden, doch op een ongelooflijk onduidelijke manier, te zeggen dat hij de interpretatie van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van Nva niet juist vond. Typisch voor roodgekleurden. Hadden zij zelf een dergelijke score behaald zou hij de interpretatie wel goedgevonden hebben uiteraard. Zo kennen we het beestje.

    Mij dochter wist me na de uitzending te vertellen dat het niet kilnow was maar Milow. Hij is erg goed gekend in China, alle chinezen liggen wakker van deze ster wist ze me nog te verzekeren, Immers ook in China maakt men de mensen af als ze niet akkoord gaan met wat jij denkt. Het verschil is dat het ginder letterlijk wordt geïnterpreteerd en niet figuurlijk zoals bij ons. Hem is het hier echter toch niet gelukt. Een te grote eigendunk belette hem dit duidelijk. 

    Op een gegeven moment werd de onwelvoeglijkheid en de boertigheid van zowel de moderator (die niet tussenkwam) als van Milow zo gortig dat Deborsu, een Waal nota bene, moest tussenkomen en Millow  berispte opdat hij de nieuwverkozen Nva Burgemeester van Aalst maar niet de kans wou geven om te antwoorden. Deborsu gedroeg zich meer als een mede Vlaming en als een beschaafd mens dan onze twee onverdraagzame en respectloze "petits belges" samen. Echt zielig...

    De noot die ze in het programma trachtten te kraken was dat de Aalstenaren dan maar Frans moesten spreken en hun eigenheid moesten vergeten. Echter zo eerlijk om dit ook rechtstreeks te zeggen dat deden deze boeren vanzelfsprekend niet.

    Je vraagt je uiteraard af wat deze hypocrieten zouden antwoorden moest je hen vragen of zij het normaal zouden vinden dat zij in het Nederlands bediend zouden willen worden indien zij 23 km richting Wallonie zouden rijden en daar in een winkel in het Nederlands een bestelling zouden doen.

    Eigenlijk heb ik een beetje te doen met Deborsu, want ook hij wordt door 'tv vier' gebruikt in de hoop mee op de kop van door de programmamakers uitgekozen Vlamingen te zitten. En we weten allen dat Walen zo niet in mekaar zitten. Hopelijk ziet hij dit in en herpakt hij zich.

    datum : kj 11  - 10 - 2012


    De negenjarige Thomas verbetert.

    De Weekkroniek : De negenjarige Thomas verbetert

    Het is "Twee schijfjes tomaat" en niet "Twee sneetjes tomaat".
    Het is "je zet het pannetje op het vuur" en niet "je zet het pannetje aan".
    Het is "Het water komt me in de mond" en niet "het water komt mij in mijn mond"

     

    Bedankt Thomas voor je uitstekende bijdrage en een dikke proficiat met je verjaardag van ons allen.

    (Onze wekelijkse woordjeskolom waarin de zopas 9 jaar geworden Thomas zoveel mogelijk de volwassenen verbetert wat hun taalbeheersing betreft.Ook wij liggen onder vuur, maar we doen ons best)

     

    datum : (t) 11  - 10 - 2012


    Hasselt en haar burgemeester.
     

    Iedereen is het erover eens dat de klokkenluiders van Hasselt oneerlijk behandeld werden. Toch, niettegenstaande de vele tegenstellingen in haar replieken werd de Hasseltse burgemeester opnieuw verkozen wat bij menig burger, en bij onze redactie nog niet in het minst, de wenkbrauwen deed fronsen. Is de waarheid echt niets meer waard. Gelooft de Vlaming enkel nog in geld en macht?

    datum : kj 11  - 10 - 2012


    Een reaktie van iemand die Nederlands volgt op de avondschool

    Vertaald door de reaktie

    Ik vind het volledig misplaats van de Vlaamse media om meer en meer naar minderwaardig Nederlands over te schakelen. Ik keek (want ik ben daar definitief mee gestopt) regelmatig naar programma's op de vrt. Wanneer ik echter woorden gebruik die ik van een tv programma geleerd heb moet de juffrouw in de klas mij voortdurend verbeteren. Zij zegt dat er verschillende programma's niet geschikt zijn om iets van te leren.
    Ik weet nu zeker dat de Vlaamse media de allochtonen niet respecteert! Naar buiten toe doen zij alsof zij met ons meeleven maar in werkelijkheid lachen zij ons uit en beletten zij ons vooruitgang te maken.
     
    Een zender die ons niet respecteert, die weigert ons een degelijke taal te leren, zodat ook wij kunnen opklimmen op de sociale ladder, en die bovendien volgestouwd zit met decadente programma's of platte realisaties, is onze aandacht niet waard.
     
    Ik zal er ook nauwgezet op toezien dat mijn kinderen niet in contact kunnen komen met deze zenders.

    Tot hier zijn verhaal.

    Wij kunnen deze man alleen maar bijtreden in zijn betoog. De vrt luistert niet naar de mensen die haar  onderhouden via belastinggeld. De laatste tijd stellen wij vast dat een soort van "gekuist Brussels" op ons losgelaten wordt. Ook aan Antwerps heb je als Limburger; West- of Oost Vlaming (en vice versa) niets. Ook de jeugd en de bedrijfswereld beheerst een veel beter taalgebruik en dit is inderdaad nodig indien je later iets wil betekenen. Mensen die moeite hebben om zich uit te drukken komen meestal niet ver.

       

    20-10-2012 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!