Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    27-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met het Vlaams naar het stort.

    Leterme had gelijk toen hij zei dat een bepaalde taalgroep in België te dom was om deftig algemeen verstaanbaar Nederlands te leren spreken. De enige fout die hij maakte was dat hij zich tot de verkeerde taalgroep richtte. Dat de Walen voor honderd ten honderd gelijk hebben geen taal te willen (en eigenlijk niet goed kunnen) leren van mensen die best zelf eerst hun eigen taal leren spreken treft de Voemingen als een zweepslag. Bovendien getuigt een dergelijk stelling van gezond verstand.


    De Vloemingen die vol zijn van andersmans taal, leren deze ook om ze zoveel mogelijk op een juiste manier te kunnen gebruiken. Vol bewondering zijn ze voor deze mooie talen doch beseffen niet dat ze zelf ook over een heel mooie en zelfstandige taal beschikken. Ze kunnen voor hun taal niet opbrengen wat de anderen wel voor hun taal en hun taalgebruik kunnen doen.
    Denken de Vloemingen dat dit gewoon toeval is misschien? Nee, Vloeming, dit is geen toeval, deze mensen koesteren hun taal, maw jullie staan in bewondering voor iets waarvan jullie zelf niet willen weten, iets waaraan jullie zelf een hekel hebben.

    Onder leiding van de populistis geinspireede metoden van de media en in het bijzonder van de Vlomsen televies, wordt dit tekort aan kennis aangemoedigd als ware het een uitzonderlijk talent dat de achterlijk gemaakte Vloeming bezit.

    Dat ze de bekwaamheid niet bezitten om de juiste en meestal meer aanwijzende en beschrijvende nederlandse woorden in hun taalkennis te hebben, laat staan ze te verstaan of er ooit van gehoord te hebben, deze leegte nemen ze graag als een loftuiting. Het vraagt voor een groot deel van de vloemingen minder verstand om rap een Frans woord te gebruiken dan het juiste en betere Nederlands woord. Hun verstand is veel te klein om de betere Nederlandse woorden op te slaan. En dan zwijgen we nog over het vermogen om een eenvoudige nederlands zin samen te stellen zonder fouten.
    Sommigen zijn zelfs zo dom dat ze nadat ze in een zin van vijf woorden, drie Franse woorden of een Franse uitdrukkingen hebben gebruikt beweren dat ze niet één Frans woord kennen...(Chez Piet)
    De ondermaatse afleveringen van tuis zijn daarin nog zo'n voorbeeld. Ik was ooit met iemand in Frankrijk die me tot vevelens toe met merci en sava woorden overlaadde maar toch aan mij vroeg hoe hij in het Frans de persoon die we gingen bezoeken moest begroeten en hoe hij hem moest vragen hoe het met hem ging... Hun geest is zo afgestompt dat ze zelfs niet eens door hebben dat sommige woorden die ze gebruiken geen Vlaamse maar Franse woorden zijn.
    Als de Vloeming de verschillende dialekten zo schoon vindt en zegt dat hij alles wat er in één of ander dialekt tegen hem gezegd wordt verstaat, waarom leert hij dan in andere talen ook niet onder de vorm van een dialekt, of vindt hij het voor deze talen normaal dat ze een algemeen verstaanbare taal hanteren? Waarom laat hij onmiddellijk zijn eigen taal vallen om in winkels te staan snoeven en snobben in het Frans bvb terwijl ze vijf minuter ervoor nog zei dat hij "O zo fier is op zijn dialect"? Juist, dergelijk volk is hypokriet maar zoals Leterme zei (weliswaar tegen de verkeerde taalgroep), te dom om haar eigen taal te kennen of te leren.


    Noot: het veranderen van de basisklanken in een taal wordt dialekt genoemd. Bvb Het huidige Frans wordt aanzien als een zuiver dialekt van het Latijn en is geen zelfstandige taal. Nu is deze taal uitgegroeit tot een uniforme en beschaafde taal en wordt door alle beoefenaars openbaar op dezelfde manier gebruikt. Het is en blijft echter geen zelfstandige taal, in praktis alles blijft deze taal terugvallen op het Latijn. Het Spaans en het Italiaans daarentegen behielden de latijnse basisklanken en worden aanzien als zelfstandige talen met het Latijn als basis.

    Als je voorgaande gaat toepassen op het Nederlands en het Hollands...
    (Vergeet hierin ook niet het tot dialekt leidende "rotacisme" dat dikwijls tot een zeer slecht verstaanbare uitspraak leidt. Door sommige logopedisten soms zelf als mooi aangeduid... stuur uw kind eens naar een dergelijk iemand.)

    Uit "Nieuwsblad.be" :
    Het verkeer zal tot half juni slechts 70 km/u mogen rijden, en er zullen slechts twee rijstroken zijn.
    Juist :: De snelheid is er beperkt tot 7o km/u en er zijn slechts twee rijstroken beschikbaar.

    Ook de Hollanders denken dat sommige franse woorden die ze gebruiken Nederlands zijn. Zo zijn ze ervan overtuigt dat het moet gedaan zijn met verengelsen van de Hollandse taal en geven ze als voorbeeld diner (En) moet terug diner (dinee Fr) worden???

    Vlamingen hebben niet enkel geen respekt voor hun taal, zij hebben dit ook respect over voor de Vlaming zelf. Wanneer je bvb een uitsteken youtube filpje post (toneel, zang..) zal je zelden of nooit van een andere vlaming een positieve reaksie krijgen. De reaksie komen dan meestal van Engelstaligen of Nederlanders. Zit er een foutje in je filmpje of is je clipje niet veel soeps dan zijn de vloemingen de eersten om je af te breken, dan kunnen ze plots wel reageren. De ondersteunende reaktie komen dan opnieuw van Engelsen of Nederlanders... Dergelijke voorbeelden spreken boekdelen. Onze politiekers zijn net dezelfde kinkels...

    rotacisme

    spraakgebrek waarbij de letter R met een keelgeluid wordt uitgesproken
    Gevonden op http://www.dokterdokter.nl/encyclopedie/overzicht

    27-04-2014 om 00:00 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten Ovld en CD&V bidden de kiezer hen niet te vertrouwen.

    Rutten Ovld en CD&V bidden de kiezer hen niet te vertrouwen.

    Het is een ongeziene schande hoe Open VLD Vlaanderen en de Vlamingen misbruikt in haar strijd tegen het verlies aab kiezers dat de partij lijdt.

    Een partij die naar de verkiezingen gaat en zegt er geenszins graten in te zien een federale regering te vormen zonder meerderheid aan Vlaamse kant en nadien een zogezegde vlaamsgezindheid aan de dag legt, zou moeten vervolgd worden voor dergelijke misleidende propaganda. Hiermee bewijst de partij over een voorzitter te beschikken die de Vlamingen niet in het minst kunnen vertrouwen. (Rutten)

    Ook CD&V heeft een flater van belang geslagen om zo vlak voor de verkiezingen de kierzers eraan te herinneren dat zij niet in staat zijn de daad bij het woord te voegen. Ook zij vragen de Vlaamse kiezers om hen af te straffen. (Niettegenstaande haar “HARDE” standpunt over het voor "herziening vatbaar te verklaren" van Grondwetsartikel nr. 195 beslisten de Walen CD&V terug te fluiten als afgerichte hondjes en geboden hen zich neer te leggen bij wat de SP hierover besliste.)

    Saturnus voor de weekkroniek.

    25-04-2014 om 23:08 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet één man met uitstraling te vinden in Ives' belgieje

    Onlangs zei de eerwaarde roodgekleurde Ives Desmet naar aanleiding van het bezoek van Obama, dat wij hier in België iemand nodig hebben met een uitstraling als deze van Obama.Spijtig gemoeg beschikken wij hier niet over dergelijke persoonlijkheden stelde deze (vale, niets omvattende dus) persoonlijkheid vast.


    Dat bij ons dergelijke mensen niet rondlopen is een niet meer dan een dwaze stelling die uitsluitend moet bekrachtigen wat deze man in werkelijkheid al jaren doet.. In de private sektor zitten er dergelijke mensen, in onze artistieke wereld komen we dergelijke mensen tegen, in het onderwijs en ga zo maar door.
    Vlaanderen beschikt zeer zeker over mensen die dit talent bezitten, doch laat het nu net mensen zijn zoals Ives Desmet die inplaats van dergelijke mensen aan te moedigen, te steunen en te helpen zich verder te ontwikkelen en dààr te stellen, laat het nu net dergelijke mensen zijn die deze talentvolle mensen afbreken en hen met de grond gelijk maken voor ze kans krijgen zich te bewijzen aan het grote publiek.... (*)
    Laat het nu net "persoonlijkheden" als Ives Desmet zijn die alles uit de kast halen om te beletten dat dergelijke mensen bekendheid krijgen. Laat het nu net mensen zijn als Ives Desmet die het belgisse bewind slaafs dienen om juist te beletten dat er zich mensen ontpoppen om de Vlamingen verder naar de weg die tot vooruitgang leidt in plaats van de "terplaatste trappelende meute" te steunen die ons terugdringt in onze schelp en daardoor onze welvaart in gevaar brengt.

    (*) En ze kunnen hier iin vele gevallen rekenen op een deel Vloemingen die hem hier gewillig in volgen onder het motto "Ne andere Vloemig belangraaiker dan nekik, da gonwissien se."

    Uitgemergelde politiek.


    Gisteren in "reyers laat" de politiek- en fysis uitgemergelde heren De Haene en Tobback even beluisterd.
    Verouderde ideeën wisselden elkaar af met nostalie naar de tijd toen zij de Vlamingen mee verder hielpen vernederen en de Walen als meerwaardige burgers uitriepen.
    De vele fouten die deze heerschappen maakten in het verleden hebben hen niet doen inzien dat zij alles behalve alwetend zijn.
    De basis van dit onder"hun"netje bestond in het omzeilen van bvb de echte problemen waarmee Vaanderen en Europa kampt, zeker wat de burgers betreft, met algemeenheden als het verdedigen van de Euro en ga zo maar door.
    Het is goed dat deze mensen van het toneel verdwijnen en de vrt had er beter aan gedaan deze aftakelende heren van het scherm te houden, daarenboven weet de jeugd niet eens wie deze mensen zijn.

    Op één punt moet ik De Haene gelijk geven, het is zeker niet meer aan hun generasie om te bepalen wat er moet gebeuren, dit is de opdracht van de jeugd. (Niet dat ik er nog echt goed oog in heb... Ook hier zie je de op polulisme gestaafde recuperatie van de belgisistisse vrt "krachten". De huidige jeugd lijkt me niet echt assertief en papegaait na wat hen wordt voorgezegd.)
    Zij zijn het die in de toekomst met de beslissigen zullen moeten leven die nu genomen worden.

    Saturnus voor de weekkroniek.

    24-04-2014 om 10:11 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Nieuws

    Oud Nieuws...


    In de krant "Nieuwsblad.be" besluit Liesbeth Van Impe in haar artikel "Schaduwboksen" over een tweestrijd(?) tussen de politiekers Peeters en De Wever met een vaststellingen die het Vlaams belang al eerder maakte. Zo herhaalt ze oa: Dat "Peeters niet voluit kan gaan omdat hij anders moet "toegeven" dat de vlaamse regering niet veel soeps was. Dit konden we reeds lezen in het boek "Zwartboek" van het Vlaams belang...

    Noot: Liesbeth is Hoofdredaktrisse "Politiek" van deze krant...

    Saturnus voor de weekkroniek.

    23-04-2014 om 08:28 geschreven door weekkroniek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!