Inhoud blog
  • Dankbare Walen
  • Klassejustitie - Geldjustitie - de kleine man zal wel betalen en boeten
  • Meester Vannesten VRT NU
  • De Kroo en zijn diamantjes
  • Denkt men nu echt dat men met die solidariteit alles oplost of is dit een schaamtelapje.
    Zoeken in blog

    JAVA :: Free Executable jar programs

    1.Een eenvoudige Autocue

    2.Een eenvoudige  abc sorteer programma voor woordlijsten.

     Download info


    Verzameling reakties op reklame die bij menigeen in het verkeerde keelgat is geschoten of die echt belachelijk overkwamen.
    Ik heb nog nooit tijdens een begrafenis iemand op de preekstoel dialect horen spreken. Je moet echt wel dwaas zijn om een akteur of aktrice aan te wenden om even voor slechte reklame te komen zorgen.(sp)


    Het kan best zijn dat jullie jullie groenten slechts snij"j"en, daarom zijn wij voor merken die hun groenten snijden, dan wij er zeker van dat we een volledig afgewerkt product krijgen.(cm)
    Tartineren jullie er maar op los, wij nemen liever een degelijk Vlaams ontbijt. Ondernemingen die onze taal niet respecteren maar hier wel hun product willen verkopen komen ons huis niet in. Punt Amen en uit! (dm)
    Het interesseert me net waar mijn enerzjee naar toegaat, wat ik wel weet is waar mijn geld naar toegaat. Bovendien gebruik ik energie...(kj)



    En dan nu een DANONE NATUUR hmm, lekker. Eindelijk een merk dat onze taal respekteert.(kj)


    Orrrol b (Oral-b) geraakt blijkbaar niet van haar tandenborstels af. Ze zijn daar veer met hun verrrvelende rreklame.(dm)

    Poscimur
    De WeekKroniek
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weekkroniek 1-11-2012
       De weekKroniek

    De begroting nog steeds niet rond.
    Ons land is opnieuw ter nauwer nood ontsnapt aan het label recessie. Positief nieuws is dit niet, integendeel. Hierdoor verandert en hoegenaamd niets aan de situatie. Alles wordt duurder, de armoede neemt verder toe en de veel te positieve inschattingen in verband met de begroting worden nog maar een in de verf gezet. De kans op verhoging van de belastingen is reëel, het achterhouden van vergoedingen waarop de bevolking recht heeft zal meer dan waarschijnlijk toenemen en de verkwisting van belastinggeld door de regeerders van België en Europa wordt onaangeroerd gelaten. Verwacht wordt dat men erin slaagt 3.7 miljard bij elkaar te schrapen.

    datum : jp  29 - 10 - 2012


    Volwassen onderwijs door Thomas (9 jaar)

    Gehoord op de Nederlandstalige media:

    Even aankruiden. Juist : Even kruiden.
    Wattataar nog bij mag: Juist: Wat er nog...
    Een goei dikke snee: Juist: een dikke snee...(een slechte snee?)
    Gepter die datoen....Juist: Er zijn (er) mensen die dat doen ......
    Ik er direkt mijn bier opdoen. Juist: We gieten er het bier bij .. (We voegen ... aan toe)
    Voila terwijl je hier moet kijken... Juist: Kijk eens welk een verschil..
    Fout : t' is gelijk as. Juist: het is zoals
    Fout : kowe pla; Juist: koude schotel.
    Fout : een gemakkelijk recept die . Juist :  Een recept dat...
    Fout : diene neem ik meer. Juist: Deze deze die neem ik mee. 
    Deze = hier vlak bij en die = een beetje verder van jou verwijderd.
    Fout : Alles watage opklopt.  Juist :  Alles wat je opklopt.
    Fout :beetche beetje
    Fout :ik ga dat hier op t'oog doen. Juist :  op het zicht doen

    Een beetje afwisseling in de woordenschat zou fenomenaal zijn.

     

    Thomas heeft ook wat gehad aan Halloween. Hij heeft samen met enkele Belgen lekker kunnen griezelen van de vele fouten die zij over zich gekregen heeft in het vtm programma 'Van schaamte roodgekookt door Sofie".

    Sofie met haar tuin (of is het met haar keuken?) kunnen wij alleen maar wensen dat het de volgende keer "ni allemaa vollangt" want haar koken begint veel gelijkenis te vertonen met haar Nederlands, slordig dus.

    Zullen we haar een beetche helpen met enkele synoniemen van een beetche op te sommen zodat zij voor een beetche afwisseling in haar taalgebruik kan zorgen tijdens één van de volgende uitzendingen?

    Een beetje : enigszins, iets, een tikje, een tikkeltje, wat, een weinig, een snipper, een frutje, ietsepietsie, ietsepietsje, ietwat, pietsie, een snuifje enz..

    "Wij kennen deze bevroren en niet zelf gemaakte kroketjes niet" laten ons de ouders van Thomas weten. Niet iedereen staat bol van enthousiasme voor de keten waarnaar Sofie refereert, die al verschillende keren bijna over kop ging in ons land en waar heel wat minder dure zaken weerstand tegen bieden. "Wij maken onze kroketten liefst zelf want WIJ KOKEN GRAAG." beweren de ouders van Thomas.

     

    Dank je Thomas, Een 10 voor jou en een 0 voor de volwassenen.

    datum : t 31 - 10 - 2012


     

     


    Men zegge het voort.

    De Brit Bradley Wiggens wint de "Gouden Fiets" Tom Boonen werd tweede. De Gouden fiets (Velo  d'or) in een trofee voor de beste wielrenner van de wereld tijdens een bepaald jaar.

     

    Wiggens won in 2012 de "Ronde van Frankrijk" maar won ook goud op de olympische spelen.

    Andere verdienstelijkheden van hem waren de "Ronde van Romandië", "Parijs-Nice" en het "Critérium du Dauphiné".

     

    datum : jd  31 - 10 - 2012

     
    De  orkaan Sandy

    De orkaan Sandy richtte enorme schade aan in Manhattan, Verenigde Staten. Momenteel telt men reeds meer dan veertig doden.
    Dank zij de lessen die men heeft getrokken uit het enorme mensenleed dat de orkaan Katrina heeft aangericht heeft men het dodenaantal, door de bevolking tijdig uit de gevarenzone te evacueren, kunnen beperken.


    De materiële schade lijkt wel op de verwoesting die je vindt na een zware oorlogsaanval. Kortsluitingen zorgen er nog steeds voor branden en voor nieuw brandgevaar. Grote gebieden zijn volledig onder water gelopen en bemoeilijken de hoogdringende herstellingswerkzaamheden. De schade die Sandy aanrichtte ligt in de miljoenen dollars.


    Onze redactie deelt in het leed van de getroffen mensen.

    datum :  jp 30 - 10 - 2012


    Morgen is het Allerheiligen.
    Bloemenstukjes en Chrysanten verwoorden dezer dagen de nauwe band en de vriendschap die menig onder ons had met familieleden, kennissen en vrienden. Ook hier op de redactie zijn wij er op uitgetrokken om deze verbondenheid uit te drukken en hebben we even teruggedacht aan de tijd toen deze verschillende mensen nog onder ons waren. Ingetogen en stil deden ook wij een gebed of brachten we hen een groet. 

    datum :  jp 31 - 10 - 2012

     


      De crimiclowns bis.


    Wat we reeds schreven over de Crimiclowns werd nogmaals bevestigd. Je zou haast denken dat het een serie betreft die ons verteld dat we geweld omwille van geweld maar moeten gewoon worden. Geweld zonder aanleiding en het misprijzen van vrouwen en hen enkel als lustobject zien, worden hier gepromoot voor de toekomst.

    Ja, we weten het, meneer Wijns, wij zijn het domme volk dat de diepere, hogere waarde van deze serie niet begrijpt, wij zien alleen je gegeil op de naakte wijven uit je productie Niettegenstaande vraagt een stemmetje diep in ons zich af van "Hoe heeft BE2 zich dit laten aansmeren?"

    datum : kj   01 - 11 - 2012


     


    De boekenbeurs is open

    De boeken beurs in Antwerpen werd vandaag geopend. Net zoals vorig jaar kan men nu reeds van een alles behalve geslaagde boekenbeurs spreken. Bundels waarin recepten of patronen voor kleding worden samengeperst zijn zo goed als het enige interessepunt van de gemiddelde Vlaming. De echte boekenliefhebber heeft men weggejaagd door voor hen reeds op voorhand uit te maken wie er gepromoot wordt als schrijver en wie er geweerd moet worden. Ook wij blijven er weg en degenen van ons die graag koken, zij kiezen gewoon hun recepten rechtstreeks op het internet. Heel wat degelijke goed verzorgde blogs op het net bieden uitstekende recepten aan en dit  volledig gratis. Wij zijn ook niet geïnteresseerd om ons s' avond in een of ander programma te zien verschijnen naast de kop van één of ander literair hoog aangeschreven recepten verzamelaar.

    datum : md 31  - 10 - 2012


    Een uurtje rust voor de geest.

    Een uurtje zonder enig geluid kan zalig zijn. Wij hebben vanaf vandaag besloten om op een vast tijdstip gedurende een uur geen woord meer te zeggen en alle storende geluiden te weren. Wat is het fantastisch om een uurtje door te brengen zonder dat de anderen hun mond mogen openen...

    datum : km 27  - 10 - 2012


    De pas en te onpas ondertitelen.

    Reeds een hele tijd terug is men op menig Nederlandstalig medium gestart met ondertiteling. Opvallend hieraan was dat de Nederlandse taal moest vertaalt worden in het Nederlands. Moest men deze ondertiteling bedoeld hebben om slechthorenden te ondersteunen dan zouden wij vol lof zijn over deze inspanning. Echter niets is minder waar, ander zou ook bievoorbeeld het nieuws ondertitel moeten worden. Ondertitel liever een Reynders in plaats dit te doen voor mensen die degelijk Nederlands spreken. Waarom heeft men dit eigenlijk uitgevonden?  Waarom wil men dat wij ons niet meer de moeite getroosten om de ander te verstaan? Waarom doet men zoveel moeite om ervoor te zorgen dat we binnenkort ook de Nederlanders niet meer verstaan. Zonder ondertiteling zijn we verplicht om een inspanning te leveren om de ander te begrijpen. Is het de bedoeling dat we elkaar in de toekomst zullen spreken via één of andere Ipad?

     

    Waarom worden de Franse woorden niet vertaal die in zovele lage graads programma's gebruikt worden? Nee, die neemt men gewoon over. Dat sommige gesprekken een ondertiteling best kunnen gebruiken leidt geen twijfel. Wij drukken er echter op dat dit op een verantwoorde manier moet gebeuren en niet lukraak of met een destructieve intentie.

    datum : md   01 - 11 - 201


     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 10/07-16/07 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 23/05-29/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 13/04-19/04 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    java autocue (Leesprogramma)
    WERKING:
    Kies uit het menu "autocue"
    Kies een snelheid en start met lezen.
    muiswielklik : trager
    linkermuisklik : start - stilstand
    rechtermuisklik : sneller

    AFHALEN en INSTALLEREN

    1.Java downloaden indien dit nog op je pc is geïnstalleerd.
    Download java
    2.autocue.jar bestand downloaden
    3.In de map waarin je het jar-bestand staat maak je een map "icons" aan.
    4.Klik op het ikoon vóór de naam van de ikoon-bestanden en klik "afbeelding opslaan als". Plaats de afbeelding in de map "icons".
    Download autocue.jar bestand en ikonen
    5.Start het programma door op het jar bestand te klikken.

    Programmatie : De Weekkroniek (pw (c) 2012).


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!