Foto
Foto
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • openbaar vervoer
  • tel.nummer zoeken
  • kruidenwijzer
  • filters installeren
  • Foto
    Foto
    Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • Zo was het weer
  • PSP werkjes
  • creatieve hobbies
  • eten en genieten
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

    Pippi Langkous

    Inhoud blog
  • December
  • kruidnoot
  • Kom je nog?
  • Rosanna
  • Jam van sinaasappel
  • Rozen verwelken en schepen vergaan.........
  • zomer/wintertijd
  • Herfst
  • creepy
  • Pompoensoep
  • Compilatie van de zomer
  • Even thuis
  • Marco
  • Kibbeling
  • Roos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paint-Shop-Pro werkjes

    Leuke PSP werkjes en lekkere recepten
    23-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwensen





    Hierbij wil ik U graag een paar mooie, gezellige dagen toewensen

    en een vooral gezond 2023.

    Laten we er een onvergetelijk jaar van maken. Liefs Harmke en Fred


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (24)
    06-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholfilet met dragonsaus





    INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT

    8 scholfiletes

    4 takjes dragon

    250 ml. Witte wijn

    500 ml vis of groentebouillon

    1bouillon

    peper en zout

    BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT

    Zo maak je gepocheerde schol met dragonsaus: 

    Neem een wijde pan zoals een hapjespan en verwarm hierin de groentebouillon met de wijn, de takjes dragon en het laurierblad.

    Breng aan de kook, kook even door en zet uit zodat alle smaken mooi in kunnen trekken.

    Zorg dat je alles klaar hebt staan, de scholfilet gaar je echt als allerlaatste. 

    Verwarm je bouillon tot 90 graden en laat er 4 scholfilets in zakken, draai het vuur weer hoger tot net onder de kook (90 graden)

    Afhankelijk van de dikte en de temperatuur van de scholfilets houd je deze 4 tot 8 minuten tegen de 90 graden tot ze gaar zijn.

    Haal ze uit de bouillon met een schuimspaan en controleer de gaarheid. Schep de filets op een bord met keukenpapier en verdeel ze over borden.

    Serveer met dragonsaus. 

    Wil je alle filets samen garen neem dan de dubbele hoeveelheid vloeistof zodat de temperatuur niet te veel zakt en de vis onder vocht staat.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (37)
    25-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coby





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (27)
    14-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.November





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (26)
    02-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (25)
    19-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pita Pizza





    Ingrediënten voor pizza met witte saus:

    • grote pitabroodjes

    • crème fraîche

    • klein knoflookteentje

    • peper & zout

    • reepjes paprika

    • rode ui

    • feta of geitenkaas

    • eventueel: pijnboompitten

    Ingrediënten voor pizza mozzarella:

    • grote pitabroodjes

    • pasta saus

    • reepjes paprika

    • mozzarella

    • geraspte kaas

    • zwarte olijven

    • rucola

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.Snij de pitabroodjes doormidden. (dit gaat makkelijker als je ze eerst 2 minuten in de broodrooster opwarmt.)

      Voor de pizza mozzarella: bestrijk de pitabroodjes met 1 eetlepel pastasaus en beleg met plakjes mozzarella (eerst even droog deppen met een keukenpapiertje zodat je pizza niet zompig wordt), geraspte kaas, reepjes paprika en zwarte olijven.

      Voor de pizza met witte saus: meng de crème fraîche met 1 klein teentje knoflook (geperst of fijngesneden) en wat peper en zout. Verdeel 1 flinke eetlepel van de witte saus over het pitabroodje en beleg met dunne ringen rode ui, reepjes paprika, wat gebrokkelde feta of geitenkaas en eventueel pijnboompitten.

    2. Zet de mini-pizza’s in de voorverwarmde oven, ze zijn na ongeveer vijf tot tien minuten klaar. Als ze klaar zijn kan je er een paar handjes rucola over verdelen, superlekker!


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (27)
    11-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cindy





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (18)
    27-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond en wel terug



    Wij zijn weer gezond en wel terug.

    Het was een fijne en mooie zomer en

    hebben er van genoten.

    Alles staat weer thuis op zijn plaats en de winter invulling

    kan beginnen.

    Ik weet alleen niet wat ik met mijn blog aanmoet omdat het

    steeds moeilijker wordt om een PSP werkje neer te zetten

    We maken het er beste van en ik zal af en toe wat neerzetten

    en er een gezellige periode van maken.

    Heel veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (16)
    01-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep (dit moet je proeven)





    Ingrediënten

    Voor 4 personen:

    • 500 gram (het liefst dunne) witte asperges

    • 1 blokje groenten- of tuinkruidenbouillon

    • 75 gram roomboter

    • 75 gram bloem

    • 75 gram mascarpone

    • 3-4 eetlepels fijngehakte peterselie

    • Vers gemalen peper en zout

    De bouillon

    Begin met het maken van de bouillon en schil hiervoor de asperges.

    Snijd ongeveer een centimeter van de uiteindes en doe deze samen met

    de schillen en asperges in een brede pan met 1,5 liter water.

     Breng aan de kook met een snufje zout en suiker, en laat zo minstens een kwartier koken.

    Haal de asperges uit de pan wanneer ze zacht zijn, zet het vuur laag en

    laat de bouillon met de deksel op de pan op smaak komen. Haal na minstens een half uur

    (hoe langer de bouillon trekt, des te sterker de smaak) de deksel eraf en zet het vuur (middel)hoog.

    Voeg een bouillonblokje toe en laat inkoken tot je nog ongeveer twee derde (dus een liter) over hebt.

    Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

    De roux

    Om de soep te binden maak je als basis een roux. Dit is een mengsel van

    gelijke delen boter en bloem en maak je door eerst de boter in een klein pannetje te smelten

    . Voeg voordat de boter bruin wordt in één keer de bloem toe en roer met een

    houten (pol)lepel tot je een gladde massa hebt.

    Bak de roux een minuut of drie, zodat de bloem gaart. Doe je dit niet?

    Dan krijgt je soep hoogst waarschijnlijk een melige smaak.

    De soep

    Blus de roux af met de afgekoelde bouillon (zorg er altijd voor dat of

    de roux warm en de bouillon koud, of andersom) en roer met een garde

    tot je een egale soep hebt. Voeg de mascarpone en peterselie toe, en breng

    eventueel verder op smaak met zout en peper.

    Voeg vlak voordat je de soep serveert de aspergepuntjes toe en laat

    hooguit vijf minuutjes opwarmen. Eet smakelijk!

    Het is niet zoveel werk en je eet je vingers erbij op.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (22)
    16-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debbie





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (23)
    03-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de lente





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (60)
    30-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderijsoep





    Ingrediënten

    Voor 4 personen:

    1 knolselderij, geschild en in blokjes

    1 prei, in dunne ringetjes (het witte gedeelte)

    1 stengel bleekselderij, in stukjes

    4 grote sjalotten, gesnipperd

    2 tenen knoflook, fijngehakt

    115 gram paddenstoelen, in stukjes gescheurd

    1 eetlepel tijm

    1 eetlepel bladpeterselie, fijngehakt

    150 gram pancetta of spekjes, in reepjes of blokjes

    945 ml kippenbouillon

    Olijfolie

    Zout & peper


    Knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen

    Begin met het uitbakken van de spekjes, op laag vuur, in een grote soeppan met deksel. Voeg eventueel een klein beetje olie toe als dat nodig is.Schep de uitgebakken

    spekjes op een bord met een dikke laag keukenpapier, om uit te lekken.

    Haal 1 eetlepel van het achtergebleven vet uit de pan en zet het opzij, voor later gebruik. De rest laat je in de pan zitten. Bak daarin op laag vuur de bleekselderij, prei, sjalotten, knoflook en tijm gedurende 10 minuten, tot ze zacht zijn.

    Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot ‘ie glad is. Houd zolang warm.

    Bak de paddenstoelen in het achtergehouden spekvet op hoog vuur, tot ze lichtbruin zijn. Doe de spekjes er nog even bij om ze door te warmen.

    Schep de knolselderijsoep in kommen of borden. Leg de gebakken paddenstoelen en de spekjes er bovenop. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (41)
    10-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soon Together





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (21)
    26-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetstappen in het zand





    Ik stopte en keek achter mij,
    en zag mijn levensloop,
    in tijden van geluk en vreugde,
    van diepe smart en hoop.

    Maar als ik het spoor goed bekeek,
    zag ik langs heel de baan,
    daar waar het juist het moeilijkst was,
    maar één paar stappen staan.

    De Heer keek toen vol liefde mij aan,
    en antwoordde op mijn vragen;
    "Mijn lieve kind, toen het moeilijk was,
    toen heb ik jou gedragen..."


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (29)
    30-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pulled Chicken





    PULLED CHICKEN

    400 gram kippendijen

    3 eetlepels ketjap

    snufje zout

    2 eetlepels ketchup

    2 eetlepels bruine suiker

    2 eetlepels chilisaus

    4 stuks hamburgerbroodjes

    1 theelepel extra vergine olijfolie

    1 handvol rucola


    Bereiding 

    Snijd de kippendijen in platte, dunne stukjes.

    Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

    Leg ze in de pan en sluit de deksel tot de kip gaar is.

    Laat de kip 10 minuten afkoelen en pluk de kip vervolgens in kleine stukjes

    . Doe de geplukte kipstukjes een koekenpan pan en roer deze samen met de ketjap,

     de ketchup, de chilisaus en de suiker even goed door elkaar.

    Snijd de broodjes door de helft, kwast de binnenkanten in met olie en leg ze kort op de grill

    tot er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer het broodje met wat rucola sla en de sticky pulled chicken. 

    Naar smaak wat barbecue of chilisaus overgieten.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (44)
    29-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebukt onder CORONA





    Laten we lief zijn voor elkaar

    en hou vooral vol.


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (19)
    17-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale onthouding


    Sociale onthouding --- is een nieuw woord

    maar ik had het liever niet gekend.

    Het is een onzekere tijd met veel angst en verdriet.

    Wie had dit ooit kunnen inbeelden dat dit ooit zou gebeuren

    Wees allemaal sterk en lief voor elkaar

    en laat de moed niet zakken.

    Héél veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (8)
    28-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rilette van Kabeljauw

    Dit recept heb ik weten te ontfutsellen uit de keuken, van het Kerstdiner

    INGREDIENTEN

    • 2 sjalotten

    • 1 teentje knoflook

    • 8 el olijfolie

    • 250 ml witte wijn

    • ½ visbouillonblokje

    • 500 g kabeljauw

    • 2 el crème fraîche

    • zout en peper

    Bereiding

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in.

    Blus af met de witte wijn en 100 ml water. Voeg het bouillonblokje toe

    . Breng op laag vuur aan de kook. Leg de kabeljauw in de hete bouillon en pocheer

    hem op laag vuur in 5-7 minuten gaar.

    Giet de kabeljauw af en laat hem uitlekken.

    Meng de crème fraîche en 3 el olijfolie met een vork door de vis.

    Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (2)
    20-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroatie





    Wij hebben genoten van een mooie en fijne vakantie.

    Harmke en Fred


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (15)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn popje
    .




    Categorie:SCK Maandag lesjes
    » Reageer (21)

    Over mijzelf
    Ik ben Harmke
    Ik ben een vrouw en woon in Maassluis (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 20/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PSP,zingen, nordic-walking en legpuzzels..
    Ik ben getrouwd met Fred en hebben een gezamelijke hobby n.l. Het houden en kweken van pijlgifkikkers.

    Foto

    Foto

    Doe dingen waar je hart van gaat zingen.


    Foto

    Met duizend

    kleine stapjes

    naar je doel


    Foto

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Ton en Loekie
  • Voske-Dirk
  • Eddy
  • Steffie
  • Maarten
  • Sylvain

    Alle Meiden
  • Marianne
  • Mariska
  • Ingrid
  • Monique
  • Lenie
  • Benthe

    Mijn Blogmaatjes
  • Gewoon Jos
  • Beverse weetjes
  • Meeuw
  • Dini
  • De westhoek
  • Corba Jack

  • Maassluis
  • Digitale stad Maassluis
  • Samen zijn wij maassluis
  • Maeslantkering

  • Foto

    Niets is zo hoorbaar

    als de stilte.


    Favorieten Pijlgifkikkers-sites
  • dendrobatesworld
  • Frogs and more
  • Plaatjes van Pijlgifkikkers
  • plumifrons

  • Archief per maand
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 04-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 10-2020
  • 03-2020
  • 12-2018
  • 06-2015
  • 04-2012
  • 09-2011
  • 04-2011
  • 10-2010
  • 09-2010

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!