PULLED CHICKEN
400 gram kippendijen
3 eetlepels ketjap
snufje zout
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels chilisaus
4 stuks hamburgerbroodjes
1 theelepel extra vergine olijfolie
1 handvol rucola
Bereiding
Snijd de kippendijen in platte, dunne stukjes.
Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Leg ze in de pan en sluit de deksel tot de kip gaar is.
Laat de kip 10 minuten afkoelen en pluk de kip vervolgens in kleine stukjes
. Doe de geplukte kipstukjes een koekenpan pan en roer deze samen met de ketjap,
de ketchup, de chilisaus en de suiker even goed door elkaar.
Snijd de broodjes door de helft, kwast de binnenkanten in met olie en leg ze kort op de grill
tot er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer het broodje met wat rucola sla en de sticky pulled chicken.
Naar smaak wat barbecue of chilisaus overgieten.
Categorie:Favoriete Recepten
|