Foto
Foto
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • openbaar vervoer
  • tel.nummer zoeken
  • kruidenwijzer
  • filters installeren
  • Foto
    Foto
    Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • Zo was het weer
  • PSP werkjes
  • creatieve hobbies
  • eten en genieten
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

    Pippi Langkous

    Inhoud blog
  • Kom je nog?
  • Rosanna
  • Jam van sinaasappel
  • Rozen verwelken en schepen vergaan.........
  • zomer/wintertijd
  • Herfst
  • creepy
  • Pompoensoep
  • Compilatie van de zomer
  • Even thuis
  • Marco
  • Kibbeling
  • Roos
  • Groei&Bloei
  • Marion
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paint-Shop-Pro werkjes

    Leuke PSP werkjes en lekkere recepten
    01-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep (dit moet je proeven)





    Ingrediënten

    Voor 4 personen:

    • 500 gram (het liefst dunne) witte asperges

    • 1 blokje groenten- of tuinkruidenbouillon

    • 75 gram roomboter

    • 75 gram bloem

    • 75 gram mascarpone

    • 3-4 eetlepels fijngehakte peterselie

    • Vers gemalen peper en zout

    De bouillon

    Begin met het maken van de bouillon en schil hiervoor de asperges.

    Snijd ongeveer een centimeter van de uiteindes en doe deze samen met

    de schillen en asperges in een brede pan met 1,5 liter water.

     Breng aan de kook met een snufje zout en suiker, en laat zo minstens een kwartier koken.

    Haal de asperges uit de pan wanneer ze zacht zijn, zet het vuur laag en

    laat de bouillon met de deksel op de pan op smaak komen. Haal na minstens een half uur

    (hoe langer de bouillon trekt, des te sterker de smaak) de deksel eraf en zet het vuur (middel)hoog.

    Voeg een bouillonblokje toe en laat inkoken tot je nog ongeveer twee derde (dus een liter) over hebt.

    Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

    De roux

    Om de soep te binden maak je als basis een roux. Dit is een mengsel van

    gelijke delen boter en bloem en maak je door eerst de boter in een klein pannetje te smelten

    . Voeg voordat de boter bruin wordt in één keer de bloem toe en roer met een

    houten (pol)lepel tot je een gladde massa hebt.

    Bak de roux een minuut of drie, zodat de bloem gaart. Doe je dit niet?

    Dan krijgt je soep hoogst waarschijnlijk een melige smaak.

    De soep

    Blus de roux af met de afgekoelde bouillon (zorg er altijd voor dat of

    de roux warm en de bouillon koud, of andersom) en roer met een garde

    tot je een egale soep hebt. Voeg de mascarpone en peterselie toe, en breng

    eventueel verder op smaak met zout en peper.

    Voeg vlak voordat je de soep serveert de aspergepuntjes toe en laat

    hooguit vijf minuutjes opwarmen. Eet smakelijk!

    Het is niet zoveel werk en je eet je vingers erbij op.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (22)
    16-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Debbie





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (23)
    03-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de lente





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (60)
    30-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderijsoep





    Ingrediënten

    Voor 4 personen:

    1 knolselderij, geschild en in blokjes

    1 prei, in dunne ringetjes (het witte gedeelte)

    1 stengel bleekselderij, in stukjes

    4 grote sjalotten, gesnipperd

    2 tenen knoflook, fijngehakt

    115 gram paddenstoelen, in stukjes gescheurd

    1 eetlepel tijm

    1 eetlepel bladpeterselie, fijngehakt

    150 gram pancetta of spekjes, in reepjes of blokjes

    945 ml kippenbouillon

    Olijfolie

    Zout & peper


    Knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen

    Begin met het uitbakken van de spekjes, op laag vuur, in een grote soeppan met deksel. Voeg eventueel een klein beetje olie toe als dat nodig is.Schep de uitgebakken

    spekjes op een bord met een dikke laag keukenpapier, om uit te lekken.

    Haal 1 eetlepel van het achtergebleven vet uit de pan en zet het opzij, voor later gebruik. De rest laat je in de pan zitten. Bak daarin op laag vuur de bleekselderij, prei, sjalotten, knoflook en tijm gedurende 10 minuten, tot ze zacht zijn.

    Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot ‘ie glad is. Houd zolang warm.

    Bak de paddenstoelen in het achtergehouden spekvet op hoog vuur, tot ze lichtbruin zijn. Doe de spekjes er nog even bij om ze door te warmen.

    Schep de knolselderijsoep in kommen of borden. Leg de gebakken paddenstoelen en de spekjes er bovenop. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (41)
    10-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soon Together





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (21)
    26-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetstappen in het zand





    Ik stopte en keek achter mij,
    en zag mijn levensloop,
    in tijden van geluk en vreugde,
    van diepe smart en hoop.

    Maar als ik het spoor goed bekeek,
    zag ik langs heel de baan,
    daar waar het juist het moeilijkst was,
    maar één paar stappen staan.

    De Heer keek toen vol liefde mij aan,
    en antwoordde op mijn vragen;
    "Mijn lieve kind, toen het moeilijk was,
    toen heb ik jou gedragen..."


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (29)
    30-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pulled Chicken





    PULLED CHICKEN

    400 gram kippendijen

    3 eetlepels ketjap

    snufje zout

    2 eetlepels ketchup

    2 eetlepels bruine suiker

    2 eetlepels chilisaus

    4 stuks hamburgerbroodjes

    1 theelepel extra vergine olijfolie

    1 handvol rucola


    Bereiding 

    Snijd de kippendijen in platte, dunne stukjes.

    Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

    Leg ze in de pan en sluit de deksel tot de kip gaar is.

    Laat de kip 10 minuten afkoelen en pluk de kip vervolgens in kleine stukjes

    . Doe de geplukte kipstukjes een koekenpan pan en roer deze samen met de ketjap,

     de ketchup, de chilisaus en de suiker even goed door elkaar.

    Snijd de broodjes door de helft, kwast de binnenkanten in met olie en leg ze kort op de grill

    tot er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer het broodje met wat rucola sla en de sticky pulled chicken. 

    Naar smaak wat barbecue of chilisaus overgieten.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (44)
    29-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebukt onder CORONA





    Laten we lief zijn voor elkaar

    en hou vooral vol.


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (19)
    17-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale onthouding


    Sociale onthouding --- is een nieuw woord

    maar ik had het liever niet gekend.

    Het is een onzekere tijd met veel angst en verdriet.

    Wie had dit ooit kunnen inbeelden dat dit ooit zou gebeuren

    Wees allemaal sterk en lief voor elkaar

    en laat de moed niet zakken.

    Héél veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (8)
    28-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rilette van Kabeljauw

    Dit recept heb ik weten te ontfutsellen uit de keuken, van het Kerstdiner

    INGREDIENTEN

    • 2 sjalotten

    • 1 teentje knoflook

    • 8 el olijfolie

    • 250 ml witte wijn

    • ½ visbouillonblokje

    • 500 g kabeljauw

    • 2 el crème fraîche

    • zout en peper

    Bereiding

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in.

    Blus af met de witte wijn en 100 ml water. Voeg het bouillonblokje toe

    . Breng op laag vuur aan de kook. Leg de kabeljauw in de hete bouillon en pocheer

    hem op laag vuur in 5-7 minuten gaar.

    Giet de kabeljauw af en laat hem uitlekken.

    Meng de crème fraîche en 3 el olijfolie met een vork door de vis.

    Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (2)
    20-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroatie





    Wij hebben genoten van een mooie en fijne vakantie.

    Harmke en Fred


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (15)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn popje
    .




    Categorie:SCK Maandag lesjes
    » Reageer (21)
    27-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoep



    Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 3 cm verse gember, fijngesneden
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1/2 tl sambal oelek
    • 750 ml water
    • 2 kippenbouillontabletten
    • 1 zak worteltjes geschrapt (300 g)
    1. Bereiden

      Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook, gember en ui 5 minuten. Bak de sambal 1 min. mee.
      Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook. Kook de worteltjes ca. 15 min. mee.
       Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
      Lekker met ringetjes bosui.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (13)
    20-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf Stroganoff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .







    Boeuf Stroganoff

     

    600 gr. Ossehaas

    50 gr. Boter

    Zout en peprer

    Paprikapoeder

    1 ui

    1 teentje knoflook 200 gr. Champions 2 afgestreken eetlepels bloem

    1 eetlepel tomatenpuree

    Worcestersaus

    3 dl. Kippebouillon

    ½ dl. Witte wijn

    ½ theelepel gedroogde dille

    Peterselie

     

    Het vlees in reepjes snijden. In een grote braadpan de helft van het vlees zo snel mogelijk

    bruin bakken. De reepjes keren met een (pannekoekmes) u mag er niet in prikken.

    Er wat zout, peper en paprikapoeder overheen stroeien en uit de pan nemen.

    De tweede helft op dezelfde manier bakken. De resterende boter in de pan doen en hierin

    Klein gehakte ui, fijngemaakte knoflook en de champions bakken tot de ui goudbruin is.

    De bloem erover strooien, heel kort meebakken en tomatenpuree, zout, peper en wat worcestersaus erdoor roeren. Al roerens de bouillon er bijschenken, dan de wijn en alles 5 minuten

    laten sudderen. Tot zover kunt u  ’s-morgens het gerecht klaarmaken.

    Dan dille en zure room er doorroeren en het vlees warm laten worden in de saus.

     

    De kenners kunnen er nog wodka overheen flamberen, maar ik doe dat nooit.

     

    Dit is een heerlijk gerecht die je met succes je gasten voor kunt zetten en vrijwel

    nooit mislukt. Eet smakelijk.

     

    Tip; eet er gnocci bij.


    Wijntip van Luc;  Gevrey-Chambertin. http://blog.seniorennet.be/luc2312/


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (13)
    03-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.repelsteeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .                                                HET VERHAAL REPELSTEELTJE














     Er was eens een molenaar. Hij was arm maar hij had een mooie dochter. Op een keer kwam hij in gesprek met de koning en om zich een zeker aanzien te geven zei hij tegen hem: "Ik heb een dochter die van stro goud kan spinnen." De koning sprak tot de molenaar: "Dat is een kunst die mij wel bevalt. Als je dochter zo knap is als je zegt. breng haar dan morgen naar mijn paleis, dan zal ik haar op de proef stellen." Toen nu het meisje bij hem gebracht werd, leidde hij haar een kamer binnen die helemaal vol met stro lag. Hij gaf haar een spinnewiel en een haspel en sprak: "Ga nu maar aan het werk en als je tussen vannacht en morgenochtend dit stro niet tot goud gesponnen hebt, dan moet je sterven." Daarna deed hij zelfde kamer op slot en het meisje bleef alleen achter.
     Daar zat nu de arme molenaarsdochter en zij was ten einde raad; zij wist te enen male niet hoe je van stro goud moest spinnen en haar angst werd steeds groter, zodat ze tenslotte in tranen uitbarstte. Toen ging eensklaps de deur open en een klein mannetje stapte naar binnen en sprak: "Goedenavond, molenarinnetje, waarom huil je zo?" - "Ach," antwoordde het meisje, "ik moet van stro goud spinnen en dat kan ik niet." Het mannetje sprak: "Wat geef je mij, als ik het voor je spin?" - "Mijn halsketting," zei het meisje. Het mannetje nam de ketting aan, ging aan het spinnewiel zitten en snorre, snorre, snor, driemaal trekken en de spoel was vol. Daarna zette hij een andere spoel op en snorre, snorre, snor, driemaal trekken en ook de tweede was vol; dat ging zo door tot de ochtend, toen was al het stro opgesponnen en alle spoelen waren vol goud.
     De koning kwam al bij zonsopgang en toen hij het goud aanschouwde, was hij erg verbaasd en heel blij; in zijn hart echter dorstte hij naar nog meer goud. Hij liet de molenaarsdochter naar een andere kamer brengen die nog veel groter was en vol met stro lag. Hij beval haar ook dat in één nacht tot goud te spinnen als haar leven haar lief was. Het meisje wist zich geen raad en schreide. Toen ging de deur weer open en het kleine mannetje verscheen en sprak: "Wat geef je mij, als ik dit stro voor je tot goud spin?" - "De ring die ik aan mijn vinger draag," antwoordde het meisje. Het mannetje nam de ring aan, liet het spinnewiel weer snorren en toen de ochtend aanbrak, had hij al het stro tot glanzend goud gesponnen.
    De koning was uitermate verheugd toen hij het zag, maar hij had nog steeds niet genoeg goud en hij liet de molenaarsdochter naar een nog grotere kamer vol met stro brengen en sprak: "Hiervan moet je deze nacht nog goud spinnen - gelukt je dat, dan zul je mijn gemalin worden." Al is zij ook maar een molenaarsdochter, een rijkere vrouw vind ik in de hele wereld niet, dacht hij. Toen het meisje alleen was, kwam het mannetje voor de derde maal en sprak: "Wat geef je mij als ik deze keer nog voor je spin?" - "Ik heb niets meer dat ik je zou kunnen geven," antwoordde het meisje. "Beloof me dan je eerste kind als je koningin wordt." Wie weet wat er van komt, dacht de molenaarsdochter die geen andere uitweg zag. Zij beloofde het mannetje dan ook wat hij vroeg en in ruil daarvoor spon het mannetje nog eenmaal het stro tot goud. En toen 's morgens de koning kwam en alles vond zoals hij gewenst had, vierde hij bruiloft met haar en de mooie molenaarsdochter werd koningin.
    Na een jaar bracht zij een mooi kind ter wereld en zij dacht helemaal niet meer aan het mannetje. Toen kwam het plotseling haar kamer binnen en sprak: "Geef mij nu wat je mij beloofd hebt." De koningin schrok hevig en bood het mannetje alle schatten van het koninkrijk aan, als hij haar het kind wilde laten behouden. Maar het mannetje sprak: "Neen, iets wat leeft is mij liever dan alle schatten van de wereld." Toen begon de koningin zó te jammeren en te schreien dat het mannetje medelijden met haar kreeg. "Drie dagen zal ik je de tijd geven," sprak hij, "als je in die tijd mijn naam te weten komt, mag je je kind houden." De hele nacht dacht de koningin na over alle namen die zij ooit gehoord had en zij stuurde een bode door het hele land om wijd en zijd na te vragen wat er nog meer voor namen waren. Toen het mannetje de volgende dag kwam begon zij met Kaspar, Melchior en Balthasar en noemde na elkaar alle namen op die zij kende, maar bij iedere naam sprak het mannetje: "Zo heet ik niet." De tweede dag liet zij in de buurt navragen hoe de mensen daar heetten en noemde voor het mannetje de meest ongewone en vreemde namen op: "Heet je misschien Ribbenbeest, of Schapekuit, of Snorrepoot?" Maar hij antwoord steeds: "Zo heet ik niet." De derde dag kwam de bode weer terug en vertelde: "Geen enkele nieuwe naam heb ik kunnen vinden. Maar toen ik aan het eind van het bos de hoek omsloeg en langs een hoge berg kwam, waar de vos en de haas elkaar goedenacht wensen, zag ik een huisje.
    En voor dat huisje brandde een vuur en om het vuur sprong een heel belachelijk mannetje. Hij danste op één been en riep: "Heden bak ik, morgen brouw ik overmorgen haal ik het koningskind. Wat een geluk dat niemand weet dat ik Repelsteeltje heet." Je kunt wel begrijpen hoe blij de koningin was, toen zij die naam hoorde en toen spoedig daarna het mannetje binnenkwam en vroeg: "Nu koningin, hoe heet ik?" vroeg zij eerst: "Heet je Jan?" - "Neen." - "Heet je dan Piet?" - "Neen." - "Heet je soms Repelsteeltje?" - "Dat heeft de duivel je verteld, dat heeft de duivel je verteld!" schreeuwde het mannetje en hij stampte van woede met zijn rechtervoet zó hard op de grond dat hij er tot aan zijn romp inzakte, pakte in zijn woede zijn linkervoet met beide handen beet en scheurde zichzelf zo in
    tweeën.

    Categorie:REPELSTEELTJE
    » Reageer (1)
    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muggenbeet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .                                                           Een muggenbeet?






    Heeft U last van een muggenbeet?

    Drenk een suikerklontje in azijn
    en wrijf dit over de beet.  Weg jeuk!

    Wist U dat alleen de vrouwtjesmuggen steken, want
    die hebben bloed nodig, voor hun eieren.
    Mannetjes daarintegen kunnen je de hele nacht uit je
    slaap houden met hun gezoem.

    Categorie:Mooi met kruiden
    » Reageer (0)
    30-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardbeien
    TIP; aardbeien invriezen

    Aardbeien zijn nu nog betaalbaar, maar over twee maanden niet meer.
    Als je aardbeien in zijn geheel invriest, wordt het een vies papje
    als je ze ontdooit.
    Daarom is het beter om de aardbeien eerst een beetje te prakken,
    alvorens ze in een bakje in te vriezen.
    De smaak blijft prima.

    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (0)
    26-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .



    Citroen invriezen;


    Was de citroenen
    Snij de beide uiteinden van de citroen af en verwijder ze.
    Snij de rest in plakken, doe ze in een plastic bakje
    en vries ze in.

    Zo heb je altijd citroen in huis. Voor een vis- of een garnalen gerecht

    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (0)

    Over mijzelf
    Ik ben Harmke
    Ik ben een vrouw en woon in Maassluis (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 20/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PSP,zingen, nordic-walking en legpuzzels..
    Ik ben getrouwd met Fred en hebben een gezamelijke hobby n.l. Het houden en kweken van pijlgifkikkers.

    Foto

    Foto

    Doe dingen waar je hart van gaat zingen.


    Foto

    Met duizend

    kleine stapjes

    naar je doel


    Foto

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Ton en Loekie
  • Voske-Dirk
  • Eddy
  • Steffie
  • Maarten
  • Sylvain

    Alle Meiden
  • Marianne
  • Mariska
  • Ingrid
  • Monique
  • Lenie
  • Benthe

    Mijn Blogmaatjes
  • Gewoon Jos
  • Beverse weetjes
  • Meeuw
  • Dini
  • De westhoek
  • Corba Jack

  • Maassluis
  • Digitale stad Maassluis
  • Samen zijn wij maassluis
  • Maeslantkering

  • Foto

    Niets is zo hoorbaar

    als de stilte.


    Favorieten Pijlgifkikkers-sites
  • dendrobatesworld
  • Frogs and more
  • Plaatjes van Pijlgifkikkers
  • plumifrons

  • Archief per maand
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 04-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 10-2020
  • 03-2020
  • 12-2018
  • 06-2015
  • 04-2012
  • 09-2011
  • 04-2011
  • 10-2010
  • 09-2010

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!