Foto
Foto
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • openbaar vervoer
  • tel.nummer zoeken
  • kruidenwijzer
  • filters installeren
  • Foto
    Foto
    Mijn favorieten blogs
  • seniorennet.be
  • Zo was het weer
  • PSP werkjes
  • creatieve hobbies
  • eten en genieten
  • Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

    Pippi Langkous

    Inhoud blog
  • Compilatie van de zomer
  • Even thuis
  • Marco
  • Kibbeling
  • Roos
  • Groei&Bloei
  • Marion
  • Hachee
  • Glimlach
  • Anika
  • Winter
  • Dat wordt knallen
  • Kerstmis is coming
  • Winterplaatjes
  • Minke
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paint-Shop-Pro werkjes

    Leuke PSP werkjes en lekkere recepten
    03-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de lente





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (61)
    30-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderijsoep





    Ingrediënten

    Voor 4 personen:

    1 knolselderij, geschild en in blokjes

    1 prei, in dunne ringetjes (het witte gedeelte)

    1 stengel bleekselderij, in stukjes

    4 grote sjalotten, gesnipperd

    2 tenen knoflook, fijngehakt

    115 gram paddenstoelen, in stukjes gescheurd

    1 eetlepel tijm

    1 eetlepel bladpeterselie, fijngehakt

    150 gram pancetta of spekjes, in reepjes of blokjes

    945 ml kippenbouillon

    Olijfolie

    Zout & peper


    Knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen

    Begin met het uitbakken van de spekjes, op laag vuur, in een grote soeppan met deksel. Voeg eventueel een klein beetje olie toe als dat nodig is.Schep de uitgebakken

    spekjes op een bord met een dikke laag keukenpapier, om uit te lekken.

    Haal 1 eetlepel van het achtergebleven vet uit de pan en zet het opzij, voor later gebruik. De rest laat je in de pan zitten. Bak daarin op laag vuur de bleekselderij, prei, sjalotten, knoflook en tijm gedurende 10 minuten, tot ze zacht zijn.

    Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot ‘ie glad is. Houd zolang warm.

    Bak de paddenstoelen in het achtergehouden spekvet op hoog vuur, tot ze lichtbruin zijn. Doe de spekjes er nog even bij om ze door te warmen.

    Schep de knolselderijsoep in kommen of borden. Leg de gebakken paddenstoelen en de spekjes er bovenop. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (41)
    10-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soon Together





    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (21)
    26-10-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetstappen in het zand





    Ik stopte en keek achter mij,
    en zag mijn levensloop,
    in tijden van geluk en vreugde,
    van diepe smart en hoop.

    Maar als ik het spoor goed bekeek,
    zag ik langs heel de baan,
    daar waar het juist het moeilijkst was,
    maar één paar stappen staan.

    De Heer keek toen vol liefde mij aan,
    en antwoordde op mijn vragen;
    "Mijn lieve kind, toen het moeilijk was,
    toen heb ik jou gedragen..."


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (29)
    30-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pulled Chicken





    PULLED CHICKEN

    400 gram kippendijen

    3 eetlepels ketjap

    snufje zout

    2 eetlepels ketchup

    2 eetlepels bruine suiker

    2 eetlepels chilisaus

    4 stuks hamburgerbroodjes

    1 theelepel extra vergine olijfolie

    1 handvol rucola


    Bereiding 

    Snijd de kippendijen in platte, dunne stukjes.

    Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

    Leg ze in de pan en sluit de deksel tot de kip gaar is.

    Laat de kip 10 minuten afkoelen en pluk de kip vervolgens in kleine stukjes

    . Doe de geplukte kipstukjes een koekenpan pan en roer deze samen met de ketjap,

     de ketchup, de chilisaus en de suiker even goed door elkaar.

    Snijd de broodjes door de helft, kwast de binnenkanten in met olie en leg ze kort op de grill

    tot er mooie grillstrepen ontstaan. Serveer het broodje met wat rucola sla en de sticky pulled chicken. 

    Naar smaak wat barbecue of chilisaus overgieten.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (44)
    29-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebukt onder CORONA





    Laten we lief zijn voor elkaar

    en hou vooral vol.


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (46)
    17-03-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale onthouding


    Sociale onthouding --- is een nieuw woord

    maar ik had het liever niet gekend.

    Het is een onzekere tijd met veel angst en verdriet.

    Wie had dit ooit kunnen inbeelden dat dit ooit zou gebeuren

    Wees allemaal sterk en lief voor elkaar

    en laat de moed niet zakken.

    Héél veel liefs, Harmke


    Categorie:Zelf gemaakte PSP lesjes
    » Reageer (8)
    28-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rilette van Kabeljauw

    Dit recept heb ik weten te ontfutsellen uit de keuken, van het Kerstdiner

    INGREDIENTEN

    • 2 sjalotten

    • 1 teentje knoflook

    • 8 el olijfolie

    • 250 ml witte wijn

    • ½ visbouillonblokje

    • 500 g kabeljauw

    • 2 el crème fraîche

    • zout en peper

    Bereiding

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in.

    Blus af met de witte wijn en 100 ml water. Voeg het bouillonblokje toe

    . Breng op laag vuur aan de kook. Leg de kabeljauw in de hete bouillon en pocheer

    hem op laag vuur in 5-7 minuten gaar.

    Giet de kabeljauw af en laat hem uitlekken.

    Meng de crème fraîche en 3 el olijfolie met een vork door de vis.

    Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.


    Categorie:Favoriete Recepten
    » Reageer (14)

    Over mijzelf
    Ik ben Harmke
    Ik ben een vrouw en woon in Maassluis (Nederland) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 20/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: PSP,zingen, nordic-walking en legpuzzels..
    Ik ben getrouwd met Fred en hebben een gezamelijke hobby n.l. Het houden en kweken van pijlgifkikkers.

    Foto

    Met duizend

    kleine stapjes

    naar je doel


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn blogmaatjes
  • Voske-Dirk
  • Eddy
  • Steffie
  • Maarten
  • Sylvain

    Alle Meiden
  • Marianne
  • Mariska
  • Ingrid
  • Monique
  • Lenie
  • Benthe

    Mijn Blogmaatjes
  • Gewoon Jos
  • Beverse weetjes
  • Meeuw
  • Dini
  • Tiny en Ans
  • De westhoek
  • Corba Jack

  • Maassluis
  • Digitale stad Maassluis
  • Samen zijn wij maassluis
  • Maeslantkering

  • Foto

    Niets is zo hoorbaar

    als de stilte.


    Favorieten Pijlgifkikkers-sites
  • dendrobatesworld
  • Frogs and more
  • Plaatjes van Pijlgifkikkers
  • plumifrons

  • Archief per maand
  • 09-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 04-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 10-2020
  • 03-2020
  • 12-2018
  • 06-2015
  • 04-2012
  • 09-2011
  • 04-2011
  • 10-2010
  • 09-2010

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!