Student Ghentrepreneur is een organisatie van het ICT-bedrijf IBBT in samenwerking met de Gentse onderwijsinstellingen en ondernemersorganisaties. Met Student Ghentrepreneur willen de meewerkende organisaties vooral de student inlichten en warm maken voor de combinatie van studeren en ondernemen.

Ergernis

Student Laurens Kinget beet de spits af met zijn eigen ondernemerservaringen. Kinget ontwikkelde met zijn textielbedrijf Kings de sweaters van University Ghent, die niet meer weg te denken zijn uit het Gentse straatbeeld. Hij won dit jaar de prijs van Gentse Student Ondernemer 2012. Vervolgens nam Michaël Van Damme het woord. Hij vertelde over zijn eigen ideeën die voortvloeiden uit ergernis. Zo ontwikkelde hij een citroenspray om blaffende honden in te tomen.

Belang ondernemen

Na de ludieke inleiding konden de studenten terecht bij de verschillende meewerkende scholen en instanties voor bijvoorbeeld juridisch- en boekhoudkundig advies. Daaropvolgend kwamen onder andere nog Mathias De Clercq (Schepen van Economie, Jeugd en Middenstand), Professor Kristiaan Versluys (directeur Onderwijsaangelegenheden UGent) en Sasan Shaba Haloya (vertegenwoordiger van de Mälardalen University waar studenten jaarlijkse 40 ondernemingen opstarten) de studenten toespreken over het belang van ondernemen. Ten slotte werd de student met het beste idee gekroond tot Student Ghentrepreneur en mocht een prijs ter waarde van 500 euro in ontvangst nemen. De prijs van de Student Ghentrepreneur ging naar Jasmien Vander Beken.