KIES JE EIGEN MUZIEK.
KLIK OP JE KEUZE EN
MINIMALIZEER

MUZIEKKEUS
  • make the world go away TIMI YURO
  • bridge over troubled water SIMON AND GARFUNKEL
  • moon river ANDY WILLIAMS
  • sitting on the dock of the bay OTIS REDDING
  • you are so beautiful JOE COCKER
  • hurt TIMI YURO
    Foto
    Wanneer u hieronder op de benaming klikt, komt u er alles van te weten
    LINKS
  • KOLIBRIEVLINDER
  • VLINDERS
  • EGELOPVANG NEDERLAND
  • DIERENOPVANG BELGIE
  • DE TUINEN VAN APPELTERN
  • WAT TE DOEN BIJ TEKENBEET
  • KASTEELTUINEN ARCEN
  • ONLINE PLANTENZOEKER
  • HORTENTIA
  • ROZEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    TSJECHIE OMGEVING PRACHATICE

    Foto
    Foto

    FRANKRIJK PRALOUPE

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kamelensafari in Sahara
    Foto
    Zonsopgang Zoutvlakte Tunesie
    Foto
    Zonsondergang in Sahara
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dagdromer
    blog.seniorennet.be/dagdrom
    Foto
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Jouw website gratis in 42 zoekmachines?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • danick
  • Tuinfreak

    ALS U MEER OVER MIJN TUINPERIKELEN WIL LEZEN, DAN KUNT U HET BESTE NEUZEN IN HET ARCHIEF VAN DIT BLOG EN ALS U ALLEEN NIEUWSCHIERIG BENT NAAR HET AFGELOPEN JAAR, DAN SCROLL GEWOON NAAR BENEDEN.
    17-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libelle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zag iets heel donkers heel snel door de tuin fladderen en ik kon zo gauw niet zien wat het was. Ook ging die nergens zitten en het heeft een hele tijd geduurd voor ik een foto kon maken en dat moest zo vlug dat ik niet eens zo’n goeie heb. Zoals hij vloog leek het net of er een lijfje vloog met een viertal losse donkere punten,want zoals je zie is het stukje tussen de tip en het lijfje doorzichtig. De twee kleinere tipjes hadden de kleur van het lijfje en de twee grotere waren zwart. Het was echt een hele aparte soort,die ik nog niet eerder gezien had.Volgens Wikepedia is het zo te zien een weidebeekjuffer. Voor zover ik de plaatjes kan vergelijken.


    16-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SORRY LIEVE BLOGMAATJES

    Omdat ik het een beetje moe ben om bij de reakties allerlei porno sites en plaatjes  te vinden , het waren er deze keer 82,  waar ik dan uren mee bezig ben om die er af te gooien,heb ik besloten om ook op deze site geen gelegenheid meer te geven om te reageren.Dus lieve mensen wanneer je graag een reaktie wil geven op het een of ander,dan graag in het gastenboek of via e-mail.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterkoninkje

    Onder de overkapping vlak naast de schuifpui hangt een nestje,waar eerder al een Winterkoninkje in de winter in de nacht sliep. En of het hetzelfde vogeltje nu ook daar zijn nestje heeft gemaakt weet ik niet,maar er is een paartje en het heeft 4 jonkies,voor zover ik het kan zien. Het is heel leuk om te zien hoe die op en af vliegen naar het nestje, met zoveel tussen landingen en afleidingsmanoevres. Maar ze zijn wel aan ons gewend,want wij zitten er vlak onder. Zoals je op de foto ziet is er waarschijnlijk eentje uit het nest gevallen en meteen weer terug gevlogen,want deze heeft zeker een dag en een nacht op het nestje gezeten en is later weggevlogen. Op de laatste foto zie je 2 jonkies uit het nest hangen,dat was denk ik vanwege het warme weer zondag. Deze zullen ook wel gauw uitvliegen.Hopelijk ben ik dan met de camera in de buurt.




    13-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agapanthus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar doet hij het weer bijzonder goed. Hij heeft 22 bloemstengels,wel niet zo groot als vorig jaar,maar ze mogen er toch zijn. Het is ieder jaar weer spannend hoeveel knoppen er komen.


    12-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien in balkonbak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Aardbeien seizoen is wel over,maar na die vele regen staan ze bij mij in de bak er toch zeer mals bij. Maar het gebrek aan zon is er wel,want ze willen niet erg rood worden. Maar het is wel een leuk gezicht,want het waren allemaal eigen stekjes van een plant die al enkele jaren in de tuin staat .Hopelijk kunnen we er nog een paar beschuitjes van eten.En anders maak ik maar weer potten voor het volgend jaar,ook leuk voor de kleinkinderen, om zelf een pot aardbeienplanten te hebben .


    11-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annebel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier staat de Hydrangea Annebel nog redelijk overeind,maar nu na de laatste regenbuien,zijn de bollen wel topzwaar en ondanks de steun rondom liggen ze toch behoorlijk plat. Jammer,want als het droog wordt komen ze toch niet meer overeind. De stelen zijn te dun om de zware bol te dragen. Misschien moet ik ze toch niet helemaal snoeien. Volgend jaar maar eens op de manier snoeien zoals de gewone boeren Hortensia. Op de voorgrond zie je een Netelsoort en deze kleurt prachtig met het witte van de Hortentia.,ik ben even de naam kwijt van de Netel, dat gebeurt steeds vaker de laatste tijd. Eerst kon ik zo de Latijnse en Nederlandse naam van de meeste bloemen noemen, maar daar heb ik hoe langer hoe meer moeite mee. We zullen maar denken dat ik dat niet alleen heb en mijn zoon zou zeggen,we worden ouder Mama.


    10-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinpaadje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je kunt zien aan de lege plekken,waar de konijnen een feestmaal hebben gehad. Links staat nog een reek voor een pol Liatris, in de hoop dat ze nog wat lieten staan,maar ondertussen is ook deze pol gesneuveld aan het vreetgelag van de konijnen. En als je de konijntjes ziet,dan snap je niet dat zulke kleine konijntjes zoveel schade aan kunnen richten. Ik zie ze regelmatig in de tuin,maar ze zijn watervlug. En niet groter dan een kleine knuffel ze passen zo in je hand. Maar ik krijg er in ieder geval geen gevangen.


    09-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit jaar heb ik de stoel aangekleed met zalm oranje en rode eenjarigen. Past erg goed bij de kleur van de plavuizen. Het is een zeer warm vurig geheel. Deze staat ook aan de voorkant en past goed bij de Siernetels.


    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pottafel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Achter op de veilingkistjes bij de pottafel staan diverse soorten Pelargoniums ,voornamelijk gekocht voor de bladkleuren. Tussen de 2 zinken potten staat de Abutulon die ik zelf gezaaid heb,hij zit vol knop en doet het nog steeds erg goed.Nu een beetje verzopen ,want het is nu een omgekeerde wereld,nu geven we geen water,maar schudden we het teveel uit de pot of schotel.


    04-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siernetels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik al eerder vertelde, was ik van plan om deze keer geen bloeiende planten in de potten bij de voordeur te zetten. In het voorjaar stonden hier de viooltjes in.
    Ik heb gekozen voor de Siernetels en ik moet zeggen ik vind ze best aardig staan een beetje dinker misschien,maar dat went gauw. Ze zijn erg makkelijk en een taaie plant is het ook. Ze hebben alleen flink water nodig en je hoeft niet iedere keer de dooie bloemetjes er uit te halen, dat geeft een beetje minder werk. Ze krijgen wel een bloeiaar, maar dat is niet van betekenis het gaat hier puur om de kleuren van het blad. Ik knijp die er dan ook uit,want dat kost alleen maar energie en die kan de plant beter aan zijn bladeren besteden. Want daar gaat het tenslotte om.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clematis Hagley Hibrid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Clematis groeit op een oude stronk,waar ook de trompetter tegenop klimt. Hier twee maal plezier nu de Clematis en straks de Trompetter Madame Galen.


    03-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plaaggeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om even uit te leggen waarom ik een aantal dagen geen berichtjes meer op het blog heb gezet is het volgende de klaargezette berichtjes waren op en ik heb een kleine week onder de wol gelegen.Misschien was het een zomergriep,maar het is nu al voor het derde jaar dat ik in de voorzomer zoiets heb en ik denk zelf dat het met de processierups te maken heeft,want die haartjes geven ook klachten in zake de ademhalingswegen.En ik kan je vertellen dat ik daar danig last van had.Ik ben nog wel kortademig,maar ik ben wel op de been.
    Ook wil ik even kwijt dat de een of andere lastpost al diverse dagen achtereen een interessant adres doorgeeft,maar daarop niks invult zodat je niet kunt zien wie het is.En zo krijg je dan tientallen mails van seniorennet,waar niets op staat.En daar kunnen zij ook niets aan doen.Ik heb daarom ook deze mogelijkheid van mijn blog gegooid,ook de waardering,want iemand een 1 of 0 geven,dat is flauw en achterbaks en dat gebeurde herhaaldelijk op mijn blog.Vandaar de titel van het bericht.
    Kijk als iemand zich ergert aan mijn blog,kom dan niet lezen,dat is zeker zo gezond voor die persoon.Ik schrijf in eerste instantie  voor mij zelf.Gewoon mijn gedachten en mijmeringen schrijf ik voor de voet af op.Ook maak je je blog een beetje leuk om naar te kijken,want het oog wil ook wat.En als dan de bezoeker het leuk vindt dan is dat meegenomen.
    Dit moest me even van het hart.
    Dus nu het wat beter met me gaat ga ik weer berichtjes plaatsen.
    Op de foto een zonsondergang zoals ik die hier vlak bij buiten ons dorp zag.

    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Symphonie in rose
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar heb ik in deze pot de witte soort gehad en die hebbeb in Januari nog gebloeid. Dus heb ik ze dit jaar weer gekocht,maar dan wel de rose soort. Ik had ze nog nooit eerder in het rose gezien,maar ik moet zeggen in deze rechthoekige hoge loodkleurige pot is het echt een plaatje.


    28-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaillardia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Kokardebloem hebben de konijnen niet ontdekt. Deze staat zoals je ziet dicht bij de Schoenlappersplant , het blad is links nog net te zien, en dat is waarschijnlijk zijn geluk geweest,want ik had er drie polletjes geplant en de anderen zijn kaalgevreten.Jammer want ik vind hem erg mooi,het was een nieuwe aanwinst en wist niet of hij goed bij de rest zou passen in het nieuwe stuk border. Hopelijk komen de andere volgend jaar terug en de konijnen niet.


    27-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Convolvus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze plantjes heb ik vorig jaar als een eenjarige gekocht en in deze potten geplant. Tegen de winter heb ik de potten tamelijk droog weggezet in mijn plantenkasje. En van het voorjaar weer wat aarde erbij gedaan en wat osmocote mestkorrels en zie hier ze zijn er weer.
    Ze heten Convolvus en als je het naleest, schrijft de een dat het een eenjarige is en de ander schrijft dat je hem over kunt houden. Nou bij mij is het deze keer gelukt en we proberen het maar weer dit jaar. Wie weet.


    26-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hebe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze Hebe heb ik voor in de tuin geplant toen wij hier zijn komen wonen. Ik had helemaal geen ervaring met de Hebesoorten, ik vond het wel een aardige plant,of hoort hij bij de heesters,ik weet het niet. Hij bloeit in ieder geval ieder jaar erg goed en ziektes heeft hij ook nooit. Alleen nu met een flinke regenbui hangt hij wat uit elkaar,maar dat komt waarschijnlijk vanwege de bloei. En straks als hij weer opgedroogd is,komen de takken vanzelf weer overeind. Als hij niet bloeit heeft hij daar geen last van. Links op de foto staat ook een Hebe, maar deze heeft nog nooit gebloeid,ik weet ook niet of die wel kan bloeien.


    25-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stokroos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze stokroos heb ik vorig najaar gekregen van mensen, waar ik zaad aan had gevraagd. Toen kreeg ik later de hele plant,waarschijnlijk vonden ze hem te hoog in hun voortuintje.Daar stond de plant er florisant bij,maar bij mij is hij niet zo hoog en de onderste blader zijn er allemaal af.
    Ook heeft hij allemaal van die oranje stipjes,ik noem het roest op zijn blad.
    Dat zal ook wel de reden zijn,waarom de konijnen deze laten staan. Zo zie je maar weer dat al negatieve dingen,ook iets positiefs hebben. Laten we het daar maar op houden.


    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.passiflora
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 2 jaar kreeg ik van een kennis wat zaadbolletjes van een Passiebloem. Ik heb die gezaaid en eerst een jaar het plantje in pot opgekweekt. Later heb ik deze geplant bij een hekwerk van de ingang naar de kelder. Het is al een hele mooie plant geworden en dit is zijn eerste bloem., ook heeft hij al diverse zijtakken gemaakt,ook zitten overal nieuwe knopjes aan, alleen jammer dat ze niet allemaal tegelijk bloeien, maar daar staat tegenover dat de bloeiperiode dan wel langer duurt.

    21-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.papaver als snijbloem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben er achter gekomen dat Papavers uitstekende snijbloemen zijn.Zeker de Papaver Somniferum op bijgaande foto.Je moet ze plukken zodra de knoppen zich oprichten,dat is het signaal dat ze gaan bloeien. Als je het snijvlak van de stengels een half minuutje in kokend water doopt,blijven de bloemen tot wel een week goed.Het is echt zo,probeer het maar eens.

    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nachtkaars en prikneus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oenotera tetragona en Lychnis coronaria ofwel zoals de duitsers zeggen tegen Oenotera nachtkerze en de Lychnis noemt men ook wel prikneus.De gele Oenotera had ik dacht ik daar weggehaald,maar er zijn schijnbaar nog wat wortels blijven zitten. Ik vond de kleurencombinatie nou niet je van het,want daar stonden alleen de paars rose bloemen. Zoals je op de foto ziet de prikneus met zijn mooie zilveren vilten blad en er tussendoor het kaasjeskruid en een tuingeranium.Wel twee zeer felle kleuren die samen erg schreeuwend overkomen. Misschien laat ik de gele wel staan met het paarse kaasjeskruid,want de lychnis zaait zich teveel uit, die moet ik straks nodig uitdunnen,want die vraagt op veel plekken teveel aandacht




    Foto

    Mijn twee kleinzoons DANI en NICK


    .
    .
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    klik op de tulpen en bekijk mijn bloemenschilderijen
    Visit My Photos - 53 Pics

    FLOWERS

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    met een klik bent u te gast in het fotoalbum van DANICKART


    Archief per maand
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 12-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Groen in de tuin
  • Buxustuin
  • tuin le tresor
  • Christine
  • Groene vingers
  • Danick

    wil je een leuke site zien over bloemschikken ,klik dan even op onderstaande foto.

    .
    .

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    .
    .
    Foto

    Inhoud blog
  • kiekjes van onderweg.
  • tuinkiekjes
  • kruidentuintje
  • groentetuin in bloembak
  • hout en stenen

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    WALES ENGELAND OMGEVING RHOSSILLI
    Foto

    ZEG NEE TEGEN DIERMISHANDELING
    Foto

    Foto

    Foto

    TURKIJE OMGEVING ALANYA
    Foto

    Zonsondergang Zonnestrand Bulgarije


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!