dou -me conta de que não é muito fácil para quem não conhece o Neerlandês deixar um comentário. Se desejar deixar o seu comentário faça o seguinte 2° preencha um nome(naam) 3° seja obrigatório preencher endreço E-mail 4° Possa preencher o URL 5° preencha um título(titel) 6° deixe o seu comentário 7° carregue no texto "reactie insturen"
Muito obrigado pela sua visita ou por se ter interessado por este blog.
Isso dá-me esperança de que vais regressar a esta página , para ver novas fotografias - e não só.
Se desejar deixar a sua opinião, faça-o por baixo de cada texto, clicando em "comentário"
Gostaria muito de poder melhorar o meu blogue com o seu comentário positivo.
São tolerados este blog comentários ofensivos. Mas prefiro que as caixas de comentários servem para abrir o debate ou entregar sugestões sobre os textos. Mas no caso quiser usar os espaços para a calúnia ou comentário maledicente. Então,muito obrigado para sua atenção.
A região o pajottenland ,também chamado o país de Breughel.
A Bélgica país das mil cervejas
A cerveja Geuz Numa distância negligente da capital da Europa brussel (bruxelas) e restrito pelas vilas brabantinas flamengas, Halle, Geraardsbergen e Ninove, encontra se um prodígio oásis verde. O pajottenland , também chamado o país de Brueghel ,visto que aqui o velho pintor vinha imortalizar muitas das paisagens. Neste ambiente campestre ligeiramente em declive, espera - te um conjunto de prados, carreiros ladeados de sebes e salgueiros, solos ferteis e grandes pomares. Além disso, encontra-se aqui as cervejarias onde se produzem um tipo de cerveja que não conhece a sua semelhança no mundo inteiro. Pois, as cervejas lambiek são elaboradas pelo método mais antigo de fermentação conhecido, e a fermentação espontânea ocorre por meio de leveduras selvagens no ar de pajottenland .Os fermentos Brettanomuces e bruxellensis estão presentes em toda a parte das cervejarias e fecundam durante o inverno a wort ( mosto) .Depois disso fica a cerveja três anos em barris de carvalho guardados nas caves escuras das cervejarias e a seguir ocorre o engarrafamento, onde a Geuz adquirirá por fermentação espontânea na garrafa o seu típico gosto de vinho.
°° Het geluk om belg te zijn ,voor iedere dag van het jaar een ander biertje In het pajottenland word bier gebrouwen volgens het aller oudste procédé en kent zijn vergelijk niet in heel de wereld.Na drie jaar in eiken vaten te liggen wordt de geuz gebotteld en gebeurt er een spontane gisting in de fles . De Geuz een bier dat de moeite waard is om te drinken.
Reacties op bericht (13)
22-03-2018
Art and Kits
Solos férteis... e caves escuras... apenas duas pequenas correcções no seu texto, Alfacinha!
Adorei ficar a saber um pouco mais, da história da Bélgica, e da sua ligação ao mundo da cerveja... sempre a aprender, por aqui!...
Um grande abraço!
Ana
22-03-2018 om 17:34 geschreven door Ana Freire
21-03-2018
Muito bem!
Imaginei-me a passear por lá.
Beijo.
21-03-2018 om 19:27 geschreven door Fá menor
Hallo
dat is spijtig dat je het niet meer ziet zitten om te bloggen , er zijn veel mensen die de blog hebben gelaten voor wat het is en over gestapt zijn naar Facebook maar je moet doen waar je jezelf goed bij voelt hé
Grtz en
21-03-2018 om 18:48 geschreven door steffie
Oei.....
Oei.... Ik las hier net jouw berichtje op mijn blog Alfachinha, ik zou het hèèl erg jammer vinden!!!!Persoonlijk vind ik ook hoor dat bloggeland over het algemeen op een hèèl laag pitje draaid, wat de reden daarvan is weet ik helaas ook niet, maar is hèèl jammer wel!!!! Je moet er echt hèèl veel voor doen om maar een heel klein beetje voor in de plaats te krijgen!!!! Het is dus echt niet alleen bij jou hoor!!
Hopelijk blijf je , want zou het echt jammer vinden
Lieve groetjes Brigitte
21-03-2018 om 11:19 geschreven door Brigitte
Dag Alfacinha
ik las juist je reactie bij mij, het is altijd hier fijn om te lezen maatje. Je blog brengt zonneschijn en is heel apart. Misschien is het bloggen over het algemeen een beetje verminderd, soms zijn er bij mij op 1 dag ook niet zoveel bezoekers maar dat zijn de echte die blijven komen dan. Ik trek me dat niet aan, ik doe het voor hun die wel komen en ook voor mezelf om bezig te blijven. Ik zou het toch spijtig vinden. Je blog is echt subliem!!!!! Liefs van Benthe
21-03-2018 om 10:25 geschreven door Benthe
BLOGGEN
Na een tijdje kan je een dipje hebben in blogland, maar ik kom zo veel als kan naar jouw blog dat ik recent nog bijzonder vond! Dus blijf maar schrijven en de mooie dingen delen vriend!
21-03-2018 om 10:21 geschreven door Maarten
Hello Alfachinha, midweekse groetjes met liefs van Brigitte
Mmm een geuske, lekker biertje!! lieve groetjes Brigitte
21-03-2018 om 10:04 geschreven door Brigitte
Goeie morgen maatje
Hallo hier ben ik nog even terug op je blogje,
net je reactie gelezen je moet zeker verder blijven schrijven zenne het is altijd genieten hier
je blogje is en blijft voor mij altijd gezellige om te lezen
Groetjes Nikki
21-03-2018 om 09:53 geschreven door Nikki
Goeie morgen maatje
De buitenkant is enkel een omhulsel Het is wat van de binnenkant naar buiten uitstraalt, wat een mens zo mooi maakt Groetjes Nikki
21-03-2018 om 09:21 geschreven door Nikki
20-03-2018
lieve groetjes
Een heel fijne dinsdagavond en veel lieve groetjes van Claire.
20-03-2018 om 20:14 geschreven door Claire
Cervejas
Não entendo de cervejas.
20-03-2018 om 14:19 geschreven door Liliane de Paula Martins
Ora bem!
Nunca experimentei, fica a curiosidades! =)
Beijinhos
20-03-2018 om 12:00 geschreven door Chic' Ana
Tchin tchin, que há muitos Anos atrás, regalava-me com umas boas Geuz...
Tchin Tchin, die vele jaren geleden, was ik regaled met een goede Geuz.