Inhoud blog
  • 6 juli / Terug naar huis
  • sunset
  • Dag 96 - 3 juli / Muxia - Fisterra (29km) - Santiago
  • Dag 95 - 2 juli / Olveiroa - Muxia (32km)
  • Dag 94 - 1 juli / Negreiro - Olveiroa (33km)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Op weg naar ...
    Santiago de Compostela
    19-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 82 - 19 juni / Foncebadon - Ponferrada (27km)
    Vanmorgen langs het Cruz de Ferro gestapt terwijl de zon net opkwam. Een heel ander gezicht en sfeer, maar te veel mensen die er halt houden. Toch nog even stilgestaan bij al wat er gebeurd is. Daarna verder gestapt tot ik Stuart en Ana bijgebeend was. Stuart gaf aan dat hij traag ging stappen omdat het heer de tijd bergaf is en zijn knieën daar niet goed tegen kunnen. Ik dus verder met Ana die ondertussen mijn tempo vrij goed aankan.
    Er was blijkbaar in Ponferrada een nieuwe kleine albergue gestart, en we wilden daar graag blijven slapen. Er was gelukkig nog plaats en we konden zelfs nog voor enkele mensen zoals Stuart reserveren. Het is een hele nette en degelijke albergue. Ik wou dat ik er elke dag zo een had.
    Ponferrada is vrij groot, dus aan eten en drinken geen gebrek. Vanmiddag dan ook een serieuze crèmeglas gegeten. En ik had daar een goede reden voor: de thermometers gaven 32 graden in de schaduw aan. En morgen geven ze van hetzelfde weer. Dat belooft, want ik wil 33 km doen. Of Ana meegaat weet ik nog niet, maar ik wil naar Trabadelo. Daardoor kan ik overmorgen naar de top van O Cebreiro en daar overnachten.

    19-06-2015 om 22:05 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 81 - 18 juni / Santa Catalina de Somoza - Foncebadon (18 km)
    Gisteravond nog gezellig gedineerd met Ana, een Deens koppel en een Zweed, in de albergue.

    Vanmorgen samen met Ana vertrokken, en gestapt tot in het volgende dorp. Daar ben ik gestopt om te ontbijten, terwijl Ana verder ging. Iets meer dan een uurtje later had ik haar al terug ingehaald en zijn we samen beginnen klimmen. Ik vond het gemakkelijk en plezierig, maar Ana is duidelijk niet zo'n goeie klimmer.

    Toch waren we om 11h al in Foncebadon. Het dorp lijkt meer op een verzameling ruïnes van huizen dan op een dorp, maar er zijn wel 4 albergues.

    Zowel Stuart als Giin zijn ons bijgebeend, dus is onze bende weer compleet.

    Na de middag zijn Stuart, Ana en ik al tot bij het Cruz de Ferro gestapt. Ik heb mijn 4 steentjes daar bij het kruis gelegd. Één van de parochie, één van een goeie vriendin, één van ons Kim en één van mij. Het duurde even, maar dan kwamen de emoties toch weer helemaal boven. Een stap die ik niet wilde of mocht overslaan. Daarna nog even stil gestaan bij het feit dat niet alleen ik, maar duizenden vóór mij en duizenden na mij hier een last op symbolische wijze komen afleggen.
    De rest van de middag heb ik wat zitten praten met Stuart, Ana, een Amerikaan (Patrick) en Jan die ons ook is komen vervoegen.
    Het weer is hier zonnig maar niet heet. Straks dineren we samen met de meeste gasten aan grote tafels. Dat wordt vast ook weer gezellig.
    Morgen naar Ponferrada.

    18-06-2015 om 18:16 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 80 - 17 juni / Hospital de Orbigo - Santa Catalina de Somoza (25km)

    Na een goed ontbijt in de Alberge ben ik vertrokken met fris en bewolkt maar droog weer. Ik wist dat Ana al een half uurtje weg was, maar na 10km had ik haar ingehaald. Rusting verder gestapt in een heel mooie omgeving, die stilaan heuvelachtiger wordt. Tegen de middag brak de zon door en werd het snel warmer. Gelukkig waren we bijna aan de albergue. Stuart zit een dorpje achter op ons, maar zal ons de volgende dagen zeker inhalen. 

    Mooie albergue voor zo'n piepklein dorpje. Vanmiddag een heel lekkere boccadillo met tortilla gegeten in het restaurant van de albergue, met een frisse pint voor amper 4 Euro. Gedouched, wasje gedaan, gegeten, en dan de rest van de middag luieren. Ook dat is pelgrimeren. Na een stevige wandeling mag een mens al eens genieten nietwaar. In dit geval heb ik mezelf ook nog getracteerd op een ijsje!

    Morgen beginnen we aan een geleidelijke klim op de Montes de Leon, waar ook het Cruz de Ferro staat. We gaan proberen naar Foncebadon te gaan, niet zo ver maar wel met een serieuze klim tot op 1440meter. Maar seffens nog eerst eens lekker eten (hoop ik toch), en tegen negenen bedje in.

    Het begint vooruit te gaan, nog een 11-tal dagen tot Santiago. Nog wel 2 bergen te beklimmen, maar dat is part of the fun. Mijn baard begint me mijn voeten uit te hangen, ik zal blij zijn als die eraf is.

    17-06-2015 om 18:36 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 79 - 16 juni / Leon - Hospital de Orbigo (33km)
    Zoals gezegd heb ik dus vandaag een grote etappe gedaan. Toen ik iets meer dan 5km gestapt had haalde ik Ana in. We zijn dan samen beginnen stappen, waarbij ik iets trager moest gaan maar dat was geen probleem. Na wat praten zij ze dat ze mee wilde naar Hospital.
    Het weer was niet echt heet, maar de zon heeft heel de dag geschenen en na de middag was het echt behaaglijk warm.
    Het enige dat niet zo behaaglijk was was de weg. Heel de dag naast een autoweg, dat is niet zo plezant. Dat is ook de reden waarom ik zo ver wilde gaan, vanaf Hospital zijn er terug kleine wegen in het veld en de natuur. Over enkele dagen zie ik Cruz de Fer, de plaats waar mensen symbolisch een last kunnen achterlaten in de vorm van een steen of iets gelijkaardigs.
    Vanmiddag een stevige hamburger gegeten, eigen makelij van het restaurant, dat was lang geleden, en hij was verdomd lekker.
    Vanavond wou Ana koken: gebakken rijst met ei en groenten, ook heel lekker. Ik heb de groenten fijn gesneden en helpen afwassen. Kwestie van toch ook een duit in het zakje te doen.
    Morgen stappen we richting Santa Catalina de Somoza.

    16-06-2015 om 21:28 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 78 - 15 juni / Mansilla de las Mulas - Leon (20 km)
    Niet zo'n interessant traject vandaag: heel de tijd naast een autoweg en relatief vlak terrein. Gelukkig is het weer aan de beterhand, nog wel wat wolken, maar de zon is meer en meer van de partij. Niet vergeten dat we hier op een 800 meter boven de zeespiegel zitten waardoor het automatisch wat frisser is, maar het is wel aangenaam tegen en na de middag.

    We slapen hier weer in een Benedictijns klooster, een albergue met meer dan 100 bedden. Druk dus. Jan en Ana heb ik al gezien, en ook een paar Denen, Fransen en nog wat anderen die ik ken. Stuart was hier ook maar is naar een andere albergue gaan kijken.
    De kathedraal van Leon is heel mooi, ook vanbinnen. Ik heb enkele Euro's uitgegeven om de kathedraal binnenin te bezoeken en ik vond het fenomenaal. Via een auditief apparaat krijg je ook een hele goeie uitleg.
    Vanavond ben ik gezellig gaan eten met Jiin en Ana. Stuart heeft uiteindelijk voor een hotel gekozen en ging daar eten.
    Ik ga toch geen dag in Leon blijven, maar ga morgen waarschijnlijk 33km stappen. Ik voel me ik goeie conditie en dus ga ik even door.

    15-06-2015 om 21:05 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-06-2015 om 22:49 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 77 - 14 juni / Calzadilla de los Hermanillos - Mansilla de las Mulas (24km)
    De grootste uitdaging vandaag was de weg zelf. Zo'n oude Romeinse weg bestaat hoofdzakelijk uit ronde keien, de ene al groter dan de andere. Zeer pijnlijk voor de voeten, zelfs al heb je stevige schoenen.

    Het weer werkt ook niet erg mee, veel bewolking en af en toe een spatje regen. Gelukkig is de omgeving mooi, vooral als plots de zon even alles in vuur en vlam zet.

    In Mansilla nam ik de albergue municipal en die is heel goed. Jan was daar ook en we hebben beslist om samen te koken: spaghetti met een tomatensaus met chorizo. Heel lekker gegeten.

    Stuart en Ana zijn hier ook, samen met nog wat Koreanen en Fransen die ik ken. Gezellige boel dus.

    14-06-2015 om 00:00 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 76 - 13 juni / Terradillos de los Templarios - Calzadilla de los Hermanillos (26km)
    Het is gelukkig droog gebleven vandaag, al was er veel bewolking. Na de middag hebben we wat meer opklaringen gekregen, maar het bleef toch redelijk fris.

    Ik ben heel de voormiddag met Jan opgetrokken, hoewel deze een iets hoger tempo heeft dan ik. Van zodra we de Calzada Romana opgingen in Calzada del Coto was het of we de bewoonde wereld achter ons lieten. In het begin nog wel wat struiken, maar daarna kwam er een kalere vlakte, en dat gecombineerd met een af en toe doorbrekende zon liet ons proeven van wat nog komen zou: het niets, en dat kan kan toch zo mooi zijn, de vlakte, de weg, de wolken en de zon.

    De albergue heeft nogal wat van een hotel maar dat is ok voor mij. Met vieren op 1 kamer, bar en restaurant, Wifi, alles is prima.

    Morgen beginnen we dus aan het langste stuk van deze Romeinse weg, en ik denk dat het genieten wordt.

    Stuart en Ana zijn ook in het dorpje aanbeland maar kozen een andere albergue. Ik zie hen de volgende dagen zeker weer. Ik heb geleerd dat Jan graag schildert, hij volgt nog les op de academie, maar wat hij me via zijn GSM heeft laten zien vindt ik wel heel indrukwekkend.

    13-06-2015 om 00:00 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 75 - 12 juni / Carrion de los Condes - Terradillos de los Templarios (26km)
    Vandaag is het wel droog gebleven, maar bewolkt, winderig en frisjes.
    De vlakte waar ik duidelijk te veel van verwacht heb leek wel erg veel op onze vlaamse velden. Veel koren en maisvelden, met dat verschil dat er hier en daar een eenzame boom in staat. Onze boeren zouden die bomen al lang gekapt hebben. Wel allemaal heel mooi hoor, en anders dan de bergstreken die ik al gezien heb.
    In de buurt van de volgende albergue zag ik plots Jan uit Vilvoorde lopen. We hebben samen ingeschreven in deze albergue die nogal wat hotelallures heeft. We slapen op een kamer met vier bedden. Onze kamergenoten zijn twee niet zo vriendelijke Italianen, waarvan er daarnet al één lag te snurken. Dat belooft, gelukkig heb ik mijn oorstoppen nog.
    Normaal volgt morgen een etappe die heel de tijd een autoweg volgt, maar ik heb met Jan afgesproken om een alternatieve route, een oude romeinse weg, te volgen. Daarbij overnachten we in een piepklein dorpje. Een beetje extra avontuur dus. Over drie dagen zou ik dan in Leon moeten aankomen, een vrij grote stad, en ik denk eraan om daar nog eens een dagske rust te nemen.

    12-06-2015 om 16:09 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pictures



             

             


                               

    11-06-2015 om 19:41 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 74 - 11 juni / Fromista - Carrion de los Condes (19km)
    Vanmorgen was het toch wel droog zeker toen ik vertrok, maar na een half uur was de pret al voorbij. De regen viel niet overvloedig, maar nat is nat. Wat ik ook zag was de zeer donkere wolken die in mijn richting kwamen. Toen ik een dorpje of twee verder was zag ik plots Stuart staan, en ook zag ik een klein café waar ze ook ontbijt serveren. Ik zei tegen Stuart dat ik iets ging eten en of hij eventueel meeging. Samen gingen we binnen en bestelden iets. We waren net binnen toen de zwarte wolk haar lading loste. De regen en hagel viel met bakken neer, maar wij zaten gelukkig binnen. Ik denk dat den heilige Jaak daar voor iets tussen zat, of was het iemand anders die de weergoden net genoeg heeft tegengehouden tot ik binnen zat?
    Na een half uurtje was het genoeg gemilderd zodat we verder konden. Daarna is het steeds minder beginnen regenen, en tegen de middag zijn de eerste zonnestralen erdoor gekomen.
    In de refuge aangekomen, een soort nonnenklooster maar wel heel proper, was het eerste werk natuurlijk alles te drogen hangen. Daarna een douchke en iets gaan eten.
    Morgen volgt een etappe met 17 km vlakte waar niets zou staan behalve een enkele boom. Ik ben benieuwd.
    Stuart zit in dezelfde albergue als ik en Giin en Ana zitten in een andere, maar we gaan toch proberen om weer samen te gaan dineren.

    11-06-2015 om 15:46 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 73 - 10 juni / Castrojeriz - Fromista (23km)
    REGEN, VEEL REGEN. Zo kan ik deze dag samenvatten. Toen ik vanmorgen vertrok stroomde er bij wijze van spreken een rivier door het dorp. Ik vond dat plezant. Veel andere pelgrims dachten daar anders over en bleven maar schuilen. Zij hebben niet de juiste kledij voor dit weer.
    De landschappen waren weer mooi, maar door het grijze weer was de kleurenpracht er vandaag niet bij.
    Ik heb in Fromista een goede albergue, waar ik om 12 uur al binnen was (voor de regen). Ze serveren hier zelfs avondeten.
    Mijn kousen waren wel goed nat, maar ik heb er nog genoeg droge voor de volgende dagen.
    Gisteren had ik haar al gezien, maar vandaag is ze weer in mijn albergue: een Duitse vrouw die de camino doet met haar zes maanden oude dochter Cara. Toen ze mij vroeg om het kind even vast te houden zodat ze zelf naar het toilet kon heeft dat ukkepukje naar mij gelachen en toch maar even aan mijn baard getrokken. Niet iedereen vindt mijn baard dus lelijk! Wees gerust, als ik thuis ben gaat hij er helemaal terug af.
    Morgen naar Carrion de los Condes, ik kom hiermee in een omgeving die bekend staat voor haar lage lichtpollutie. De sterrenhemel zou s'nachts prachtig zijn, als het niet bewolkt is en regent natuurlijk.

    10-06-2015 om 18:52 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    09-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 72 - 9 juni / Hornillos del Camino - Castrojeriz (20km)
    Deze morgen was er in de albergue ontbijt voorzien, wat vrij zeldzaam is, en dus ben ik pas tegen zevenen vertrokken. Het weer was redelijk fris en er stond meer wind als gewoonlijk. Tegen de middag was het wel warm, maar die wind is de ganse dag gebleven, waardoor het tegen de avond sneller afkoelt.
    De landschappen zijn weer prachtig, en toch ook een beetje anders als enkele dagen geleden.
    Castrojeriz is een langgerekt dorp dat tegen een berg aanligt. Er is veel volk op stap en dat is ook te zien aan de snelheid waarmee albergues vollopen. Ik was bij de eersten toen deze albergue om 12h opende, en een uurtje later hing er een bordje "completo". Stewart, Ana en Giin hadden er alles op gezet om mij vandaag terug in te halen, en hadden gelukkig nog net een plaatsje in mijn albergue.
    Hier hebben ze bij uitzondering eens een PC staan, zij het tegen betaling, en heb ik eindelijk nog eens wat reacties op mijn blog kunnen lezen. Gelukkig zijn het er niet al te veel, maar ik vond ze allemaal heel leuk. Bedankt.
    Ik zit nu op 450 km van Santiago, en ik vind dat het einde nu snel begint te naderen. Mijn schoenen beginnen nu ook ernstige tekenen van sleet te vertonen, vooral de hielen want deze zijn nog maar enkele mm dik. Ik hoop er toch mee tot Compostella te geraken.
    Morgen naar Boadilla del Camino of naar Fromista.

    09-06-2015 om 18:32 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    08-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 71 - 8 juni / Burgos - Hornillos del Camino (20km)
    Gisteravond ben ik uit eten gegaan met Stewart en Ana. Voor de Japanse was het de eerste keer dat ze een restaurant bezocht. Normaal kookt ze haar eigen potje. Het grote probleem voor haar was dat ze niet met mes en vork kan eten. Dat hebben we haar dan moeten leren, en na wat gesukkel, ook met de taal, begon het haar toch te lukken.

    Burgos is echt wel een bezoek waard. Een levendige stad met prachtige gebouwen waaronder de majestueuze kathedraal. Misschien iets om later terug te bezoeken.

    Vanmorgen ben ik vroeg vertrokken omdat het weer warmer ging worden. Eens de buitenwijken achter mij gelaten werd het landschap weer mooier. Na de beklimming van nog maar eens een berg zag ik Hornillos liggen in een fantastisch landschap.

    Ana en Steward waren nog in Burgos gebleven tot de middag en zouden dan vertrekken naar een dorpje halfweg. Toen ik later op de middag de Koreaanse Giin terugzag in mijn albergue zij ze dat Ana en Stewart morgen gingen proberen om mij in te halen. Van mij mag het want we hebben al veel plezier gemaakt samen.
    Maar ik ga het hen wel niet te gemakkelijk maken.
    Vanavond hebben Giin en haar Koreaanse vrienden gekookt en ik mocht mee aanzitten. Een soort spagetti, maar dan zeer sterk gekruid, en heel lekker. Daarna nog een gezellige babbel gehad met een vriendin van Giin en Phil de Australiër.
    Morgen op één been naar Castrojeriz (figuurlijk).

    08-06-2015 om 19:50 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    07-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 70 - 7 juni / Villafranca Montes de Oca - Burgos (40km)
    Vandaag vertrokken in de mist voor een stevige klim naar 770 meter. Tegen 10 uur begon de zon erdoor te komen en dus begon meteen de temperatuur te stijgen. Gelukkig was ik dan al aan de afdaling begonnen.



    Ook gelukkig vond ik dat ze gestopt zijn met die kilometerpalen. Blijkbaar was dat een initiatief van de Rioja streek en daar zijn we nu uit.

    Toen ik in het plaatsje kwam waar ik wilde overnachten zaten het Japanse en Koreaans meisje daar iets te drinken. Zij waren om 4 uur vertrokken ( ik om half zeven) en wilden doorgaan naar Burgos. Daarmee heb ik ter plaatse mijn plan gewijzigd en ben ook naar Burgos doorgegaan. Niks voor alle dagen, maar het ging als vanzelf. Ook die berg opgaan was leuk voor deze oude bergbok.

    Door deze planwijziging weet ik nog niet waar ik morgen naartoe ga, maar dat zien we manana wel weer. Eerst even van Burgos proeven.

    07-06-2015 om 18:48 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    06-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 69 - 6 juni / Redecillo del Camino - Villafranca Montes de Oca (24km)
    Heel onverwacht was het vanmorgen licht mistig en zwaar bewolkt. Af en toe viel er zelfs een drupje regen. Met zo'n weer kan een mens nog eens stevig doorstappen, de mooie landschappen liggen er toch maar wat grijsjes bij en zitten half in de laaghangende wolken verscholen. Ik dacht eerst nog wat verder te stappen, maar aangezien het volgende stuk over een berg gaat zou ik door de wolken maar weinig van het landschap te zien krijgen. Daarom heb ik beslist om in Villafranca te stoppen.

    De albergue is onderdeel van een drie sterrenhotel, en dus heel goed. Vanavond een pelgrimsmaaltijd in het hotel aan 12 Euro.

    Morgen ga ik een korte etappe doen, en de dag daarna volgt Burgos, een vrij grote stad met kathedraal.

    06-06-2015 om 20:38 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 68 - 5 juni / Azofra - Redecilla del Camino (25km)
    Weer heel vroeg vertrokken en dus ook, ondanks enkele tussenstops om bvb een zumo de naranja te drinken, op de middag al ingecheckt in de albergue van Redecilla. Een piepklein dorpje met één winkeltje en één restaurantje maar met een kerkje om u tegen te zeggen. Vanbuiten gezien zou je er geen cent voor geven, maar binnenin is het een juweeltje.
    Onderweg weer enkele hele mooie landschappen gezien, echte schilderijen. Vanaf nu verschijnen er blijkbaar om de kilometer palen om te zeggen hoeveel km er nog te lopen zijn tot Compostella, telkens 1 km minder dus. Om zot van te worden. Ik niet alleen blijkbaar, want bij sommige palen zijn de cijfers eraf gehaald. Vermoedelijk door pelgrims die daar ook zot van worden.
    Een beetje later zijn ook Stuart en Ana in de albergue toegekomen. Stuart is een Canadees die ik al enkele keren in de albergues waar ik was ben tegengekomen. Hetzelfde geldt voor Ana, alleen dat zij een Japanees meisje is dat na de Camino heel Europa wil rondreizen.
    Het is nog steeds bloedheet overdag, maar de voorspellingen spreken nu toch van iets lagere temperaturen (25graden).
    Deze namiddag een hele babbel gedaan met de Japanse Ana, maar dat is niet simpel want haar Engels is abominabel (slecht dus). Zij heeft haar werk opgezegd om gedurende een half jaar in Europa te gaan rondreizen, met een zeer beperkt budget.
    Morgen naar Villafranca Montes de Oca.

    05-06-2015 om 16:06 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 68 - 5 juni / Azofra - Redecilla del Camino (25km)
    Weer heel vroeg vertrokken en dus ook, ondanks enkele tussenstops om bvb een zumo de naranja te drinken, op de middag al ingecheckt in de albergue van Redecilla. Een piepklein dorpje met één winkeltje en één restaurantje maar met een kerkje om tegen te zeggen. Vanbuiten gezien zou je er geen cent voor geven, maar binnenin is het een juweeltje.
    Een beetje later zijn ook Stuart en Ana in deze albergue toegekomen. Stuart is een Canadees die ik al enkele keren in de albergues waar ik was ben tegengekomen. Hetzelfde geldt voor Ana, alleen dat zij een Japanees meisje dat

    05-06-2015 om 15:47 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 67- 4 juni / Navarrete - Azofra ( 23km)
    Het ging vandaag nog warmer worden, daarom had ik al in gedachten om niet verder te gaan dan Azofra, zodat ik niet te lang in die loden zon moet stappen. Ik was al om half twaalf ter plekke, zodat ik hier weer een lekkere salade kon nuttigen in een klein lokaal restaurantje. De kamertjes zijn hier per twee bedden, dat reduceert de kans op nachtelijk lawaai een heel stuk.



    De omgeving is hier licht heuvelachtig terwijl in de verte wel hoge bergen zichtbaar zijn. Hier worden veel druiven verbouwd, ik ben dan ook in de Rioja-streek, een heel bekende Spaanse wijn.



    Het stappen op zich is zelfs bij dit weer geen echt probleem, maar waarom risico's nemen, op een dag komt het echt niet aan. Trouwens, zo'n kleine dorpjes hebben een zekere charme en de mensen zijn er vriendelijker.

    04-06-2015 om 00:00 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 66 - 3 juni / Viana - Navarrete (23km)
    De dag begon een beetje zoals de vorige dagen: vroeg op, stappen bij de morgenkoelte en genieten van de rust. De eerste 10km waren echt geschikt om het verstand op nul te zetten. De weg en ik, de weg die voorbij is en deze die nog moet komen. Het leven is dezelfde weg. Het is goed om af en toe om te kijken en te zien hoe het vroeger was. De herinneringen blijven. Hoe de weg er verder uitziet weet ik niet, en dat is maar goed. Misschien stopt hij wel, zoals bij haar het geval was. Toch stap ik verder, ik kan niet anders. Alles gaat voort. Deze gedachten ontstaan spontaan, en ik weet best dat ik niets nieuw vertel.
    In Logroño ontbeten. Lelijke, oninteressante stad. Dan verder. Het wordt weer warmer ondanks de lichte bewolking. Wat later breekt de zon door en ik besluit deze etappe niet te lang te maken. In Navarrete ben ik terecht gekomen in een zeer luxueuze albergue voor slechts 10 Euro. Ik heb mezelf nog eens getrakteerd op een stevige pelgrimsmaaltijd zodat ik er morgen weer kan invliegen. Dan ga ik naar Azofra.

    03-06-2015 om 21:29 geschreven door André De Nil

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 22/09-28/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!