Slagerij Christ Baert sluit de deuren om op welverdiend pensioen te gaan Op woensdag 12 maart zal Slagerij Christ Baert voor de laatste keer de deuren openen, zo lezen we in KW. Beverse Weetjes ging even snuisteren in eigen archieven want in 2007 waren we er te gast naar aanleiding van de 'Kristallen Kroon' die Christ won voor zijn beste bolognaisesaus van het land.
 Op de foto Christ met zijn befaamde bolognaisesaus, Christ en zijn echtgenote Christel Vandendriessche met de Kristallen Kroon en het magazine 'Goedgekeurd'.
De Kristallen Kroon De Kristallen Kroon was toen een gloednieuwe vakwedstrijd voor Keurslagers. Meer dan vijftig deelnemers deden een gooi naar de titel van beste bolognaisesaus van het land. De jury die de saus moest beoordelen bestond uit kinderen, koks, voedingsspecialisten en keurslagers. De voorzitter was topchef Guy Van Cauteren van restaurant Het Laurierblad in Berlare. De top drie van de Kristallen Kroon bestond volledig uit West-Vlaamse slagers. Op twee eindigde Danny Braeckevelt uit Bredene, op drie de broers Decrop uit Veurne en de eerste plaats was voor Christ Baert uit Beveren-Leie. "De beste slagers van het land deden mee aan deze wedstrijd. Ik heb het dus moeten opnemen tegen grote kleppers en heb dan ook nog eens gewonnen. Dat doet deugd. De saus werd op verschillende punten beoordeeld. Ik vermoed dat ik op ieder punt de beste zal geweest zijn, anders zou ik niet gewonnen hebben. Volgens Guy Van Cauteren heb ik mijn overwinning vooral te danken aan de kwaliteit en de hoeveelheid ingrediënten in mijn saus. Ik heb blijkbaar het perfecte evenwicht tussen vlees en groenten gevonden", vertelde Christ.
Christ Baert stond mee aan de wieg van het magazine ‘Goedgekeurd’ ‘Goedgekeurd’ was een niet alledaag magazine, dat uitgeven werd doorde vzw Belgische Keurslagers. Christ Baert stond mee aan de wieg van ‘Goedgekeurd’. De liefde voor het vak zat er bij Christ al vrij jong in. Als zoon van een pluimveehandelaar uit Waregem ging hij als kleine jongen al vaak een handje helpen in een paardenslachterij in de buurt. En zo runt hij nu samen met zijn vrouw Christel bijna 40 jaar de slagerij in De Sint-Jansstraat 58 te Beveren-Leie. In de jongste uitgave van ‘Goedgekeurd’ verscheen Christ ook met zijn bekroonde bolognaisesaus Verder waren ook heel wat interessante onderwerpen lezen zoals: Lekker Barbecueën, De barbecue, Recepten, Salades gezond op het bord… Op aangeven van Christ Baert bracht ‘Goedgekeurd’ (begin 2008) ook heel wat toeristische informatie over bezienswaardigheden in steden en dorpen die om en bij de Leie gelegen zijn. De tocht start aan de Belgisch-Franse grens in Wervik loopt aan de grens met Oost-Vlaanderen in Waregem. Naast heerlijke recepten en de toeristische informatie was deze uitgave rijkelijk geïllustreerd met foto’s. Beverse Weetjes wenst Christ en Christel een welverdiend pensioen toe.

|