God, ik zoek even contact met U. Wil je mij nabij zijn? Geef mij geloof en vertrouwen kracht en volharding zodat ik mij ten volle kan geven aan de opdracht die ik nu mag vervullen. Amen
Groepsbedevaarten zijn voorlopig niet aan de orde. Je kunt wel op Mariabedevaart in de eigen stad en al wandelend naar Mariabeelden zoeken.
Heb jij er al eens op gelet hoeveel Mariabeelden er in je stad staan? Ze bevinden zich op de hoek van een gebouw, ingewerkt in een gevel of in een kapelletje. In Brugge alleen al zijn er meer dan 300 Mariabeelden. Zelfs het kleinste dorp heeft ergens wel een Mariabeeld.
Nu de coronamaatregelen ook de meibedevaarten in het gedrang brengen, kan het een kans zijn om Mariabeelden te ontdekken in eigen stad.
Maak er - net zoals de berenzoektocht - een gezinsgebeuren van en wandel door je stad op zoek naar een Mariabeeld.
Jouw hemelse Vader weet precies wat je nodig hebt, Hij zorgt voor jou!
Gods zorg is zichtbaar in Zijn schepping; De merel verzamelt besjes en wormpjes in haar snavel, en ze brengt het naar haar jonkies die met wijdgeopende snavels wachten op al dat lekkers!
Jouw hemels Vader voedt ze, ga jij ze niet verre te boven? Maak je dan niet bezorgd. Jouw Abba Vader is sterk en machtig en Zijn liefde voor jou is zo groot, jij bent Zijn geliefde kind en daar zorgt Hij voor.
Jouw Vader geeft overvloedig en deelt Zijn zegen met jou. Hij verzadigt jou met Zijn liefde, omdat Hij oneindig veel van je houdt!
Maria, Troosteres van de getroffenen, omhels al uw kinderen in nood en bid dat God zijn almachtige hand mag uitsteken en ons zal bevrijden van deze vreselijke pandemie, zodat het leven weer sereen zijn normale gang kan gaan.
Aan U, die op onze reis schijnt als een teken van verlossing en hoop, vertrouwen wij ons toe, o Goedertieren, o Liefdevolle, o Lieve Maagd Maria.
Geliefde Moeder, help ons te beseffen dat we allemaal lid zijn van één grote familie en de band te erkennen die ons verenigt, zodat we in een geest van broederlijke solidariteit, kunnen helpen om talloze situaties van armoede en nood te verlichten. Maak ons sterk in het geloof, volhardend in dienstbaarheid, vasthoudend in gebed.
Bescherm de artsen, verpleegsters, gezondheidswerkers en vrijwilligers die zich in de frontlinie van deze noodtoestand bevinden en hun leven riskeren om anderen te redden. Steun hun heldhaftige inzet en verleen hen kracht, edelmoedigheid en een blijvende goede gezondheid.
Wees degenen nabij die de zieken dag en nacht bijstaan en de priesters die, in hun pastorale zorg en trouw aan het Evangelie, iedereen proberen te helpen en te steunen.
Moeder van God en onze Moeder, bid voor ons tot God, de Vader van de Barmhartigheid, dat er een einde komt aan dit grote lijden en dat hoop en vrede weer dagen. Pleit bij uw goddelijke Zoon, zoals U dat in Kana deed, zodat de families van de zieken en de slachtoffers getroost worden en hun harten worden opengesteld voor vertrouwen.
Maagd Maria, richt uw barmhartige ogen op ons te midden van deze coronaviruspandemie. Troost hen die radeloos zijn en rouwen om hun dierbaren die zijn gestorven en soms begraven zijn op een manier die hen diep pijn doet. Sta dicht bij wie zich zorgen maken om hun dierbaren die ziek zijn en die, om de verspreiding van de ziekte te voorkomen, niet dicht bij hen kunnen zijn. Vervul met hoop wie zich zorgen maken over de onzekerheid van de toekomst en de gevolgen voor de economie en de werkgelegenheid.
Paus Franciscus vraagt om in de meimaand tot Maria te bidden
In een op zaterdag 25 april gedateerde brief herinnert paus Franciscus alle gelovigen eraan dat mei van oudsher Mariamaand is. Hij vraagt nadrukkelijk om de schoonheid van het rozenkransgebed thuis te herontdekken, vooral in deze tijd van beproeving. Hij voegt ook twee gebeden – een korte en een langere versie - eraan toe die hij speciaal schreef om de hulp van Maria in deze barre coronatijden af te smeken.
In zijn brief onderstreept de paus het belang van het rozenkransgebed in de meimaand als een essentiële mijlpaal in de maand van Maria. Hij verwijst naar de zo goed als wereldwijde lockdown en nodigt alle mensen van goede wil uit om thuis de paternoster te bidden, samen met geliefden of individueel.
Gebed van een 6-jarige jongen tegen de coronapandemie
De foto van een Peruaanse jongetje dat op zijn knieën tot God bidt, staat blijkbaar symbool voor onze hoop en ons vertrouwen in deze coronatijden.
De jongen is Alen Castañeda Zelada. Hij vertelde dat hij ging bidden omdat hij zijn grootouders zo dolgraag ziet.
Ik heb gebeden opdat God voor iedereen zou zorgen die de ziekte heeft, opdat de mensen thuis zouden blijven, en omdat er zoveel ouderen aan deze ziekte sterven, vertelde de jongen.
Het moet in je woonkamer, ziekenhuiskamer, in je cel... Bidden wij samen intens voor onszelf en voor alle anderen, zorgenden, zieken, overledenen, waar ook ter wereld!
Goede God, U hebt ons aan elkaar gegeven om elkaar te troosten en te bemoedigen, om te steunen en te dragen, om met elkaar te delen van onze rijkdom. Geef dat wij dit in deze onzekere tijden niet vergeten. Dat wij ontdekken mogen hoeveel wij voor elkaar kunnen betekenen. Tegelijkertijd bidden wij: help ons om elkaar vast te houden om elkaar te helpen en er te zijn voor elkaar. Dat we ons niet tegen elkaar laten uitspelen, dat we niet ons eigenbelang, de hebzucht de boventoon gaat voeren. Dat wij niet vergeten dat we alleen met elkaar deze wereldwijde crisis aankunnen. Dat wij weten, dat U bij ons bent, ons draagt, in goede tijden en in tijden van tegenspoed. Amen.
Heer God, Gij beschermt allen die op U hopen. Zegen uw kinderen en houd hen gezond en wel onder uw hoede. Wees de verdediger van uw volk: help het om de beproeving te doorstaan, opdat het, bevrijd van zonde en buiten het bereik van de vijand, altijd volhardt in uw liefde. Door Christus onze Heer
'Waarom zijt ge ontsteld en waarom komt er twijfel op in uw hart? Kijkt naar mijn handen en voeten: Ik ben het zelf.” ..... “Alles wat over Mij geschreven staat in de Wet van Mozes, in de profeten en psalmen moet vervuld worden. “
Toen maakte Hij hun geest toegankelijk voor het begrijpen van de Schriften.