Rauwe gemarineerde zalm als voorgerecht of amuse.
Heel simpel en toch fantastisch heerlijk.
Samenstelling :
Zalm, zeezout, bruine suiker ( cassonade ) en verschillende salades.
Bereiding :
Een zalmfilet ( volledig goed ontgraat ) bestrooien langs alle zijden met bruine suiker.
In een schotel een laag zeezout doen en daarop de zalmfilet leggen en terug een laag zeezout.
Afdekken met huishoudfolie en ongeveer 8 uur laten marineren in de koelkast.
Daarna goed afspoelen en droog deppen met keukenrol.
In mootjes, blokjes of dunne plakjes versnijden.
Serveren met een slaatje naar keuze en een vinaigrettesaus, eventueel vergezeld met een licht
geroosterd sneetje wit brood.
Vinaigrettesaus :
Klop olie, azijn, mosterd, peper en zout goed ondereen.
Roer een fijn gehakte sjalot, fijn gesnipperde peterselie en in blokjes versneden tomatenvruchtvlees
er onder.
Voeg mayonaise en een paar druppels citroen er aan toe naar eigen smaak.
SMAKELIJK.
|