Tulp met vers fruit en sabayon.
![](http://blogimages.seniorennet.be/het_fornuis/1905081-b06ef07abab351a126238b3a8f81bdb1.jpg)
Benodigdheden :
• 500 gr bloem • 5oo gr bloemsuiker • 125 gr boter • 6 eiwitten • ¾ liter melk
Bereiding :
1. Laat de boter smelten in de melk. 2. Deze lauwe melk aan de bloem en de bloemsuiker toevoegen. 3. De eiwitten opkloppen en eronder spatelen. 4. Giet de deeg in een kleine pan van ongeveer 20 cm ( zoals voor een pannenkoek ) en de bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180° tot ze mooi lichtbruin zien. Opgelet zie dat de steel van het pannetje tegen de hitte kan. 5. Als ze nog warm zijn op een omgedraaid glas keren en een ander daarover plaatsen, zo krijg je bij het afkoelen een mooi korfje. Liefst geribbeldeglazen : ![](http://blogimages.seniorennet.be/het_fornuis/1905081-946ce1a1c995daf442fefa093a08eb07.jpg)
Sabayon : zie vorige receptuur – Sabayon met kiwi.
Presentatie :
Leg in het tulpje ( korfje een bolletje ijscrème), overgiet met de lauwe sabayon en garnier met verse rode bosvruchten.
|