![](http://blogimages.seniorennet.be/het_fornuis/1909523-286933e67c390bba7543110c660f4eef.gif)
Meivis met asperges en sinaasappel
Meivis of Geep is een vrij onbekende vis, maar heerlijk met asperges en een biersausje.
![](http://blogimages.seniorennet.be/het_fornuis/1909523-6c874487107f61d7c96f22861f1f7603.jpg)
Ingrediënten :
1/ 1800g Meivis in stukken gesneden 2/ 2 eetlepels bloem 3/ 12 asperges , geschild en gekookt/gestoomd 4/ 1 sinaasappel, vruchtvlees in partjes, schil geraspt 5/ 2 teentjes knoflook 6/ 80g boter, on blokjes 7/ 1/4 flesje Grimbergen blond 8/ 1/4 botje basilicum 9/ 1/4 botje peterselie 10/ 1/4 botje munt 11/ 2 tomaten, ontpit en in blokjes 12/ peper en zout
Bereiding :
1/ Kruid de meivis met peper en zout.
2/ Wentel de stukken vis door de bloem en bak ze in de boter, 4 minuten langs elke kant tot ze mooi krokant bruin zijn.
3/ Laat het bier samen met de knoflook opkoken.
4/ Voeg er dan al roerend, beetje bij beetje de boter toe. Het bier moet ondertussen wel zachtjes verder koken.
5/ Hak de kruiden fijn en doe ze samen met de tomatenblokjes en de sinaasappelrasp bij de botersaus.
6/ Breng op smaak met peper en zout.
7/ Schik de asperges op de borden, leg er een stuk meivis op en werk af met de saus. ◾Versier met partjes sinaasappel en een takje groen
|