Schuimomelet .
Ingrediënten :
· 8 eieren
· 2 eetlepels melk
· 2 eetlepels bloem
· Snuifje zout
· 60 gr boter
Bereiding :
1. Splits de eieren, klop de dooiers glad met de melk, bloem en zout.
2. Schep voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.
3. Verhit een deel van de boter in een steelpan, schenk er een gedeelte van de eiermassa in; laat dit op een niet te hoog afgestelde warmtebron in 2 à 3 minuutjes stollen.
4. Zet de pan met de omelet onder de grill of in een voorverwarmde van 200° om de bovenkant verder gaar te laten worden, 2 à 3 minuten.
5. De afstand om de omelet tot het grill-element moet 8 tot 10 cm zijn
Aspergevulling.
Ingrediënten :
· 750 gr asperges
· Snuifje zout en suiker
· 30 gr boter
· 30 gr bloem 3 dl kookroom
· ½ kippebouillontablet
Bereiding :
1. Schil de asperges, kook ze gaar in water met een snuifje zout en suiker ongeveer 20 minuutjes
2. Smelt de boter, roer de bloem erdoor, laat dit even pruttelen. Voeg bij gedeelten al roerend de room erbij en breng dit aan de kook. Klop de saus glad en laat een paar minuten doorkoken. Voeg het bouillontablet toe en roer af en toe.
3. Leg op de omelet eerst de lauwe uitgelekte asperges, schenk de saus erover.
4. Sla de omelet dubbel en dien op met fijn gesneden peterselie.
Champingnonvulling.
Ingrediënten :
· 350 gr champignons
· 30 gr boter
· 1 ui
· 1 teentje knoflook
· 30 gr bloem
· ¼ liter kookroom
· Zout en peper
· 100 gr ham
· 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiding :
1. Kuis de champignons en snijd ze in plakjes
2. Verhit de boter, fruit daarin de gesnipperde ui en knoflook en de champignons 5 minuutjes.
3. Roer de bloem erdoor en daarna de room.
4. Bren dit onder voortdurend roeren aan de kook en laat even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
5. Schep de peterselie en de fijngesneden ham door de saus en vul de omelet met deze ragout
Garnalenvulling.
Ingrediënten :
· 40 gr boter
· 40 gr bloem
· ¼ liter melk
· ¼ liter kippebouillon
· 6 eetlepels crème fraiche
· 4 eetlepels gehakte groene kruiden ( volgens smaak )
· 2 hardgekookte eieren
· 100 gr garnalen
· Zout en peper
· Citroensap
Bereiding :
1. Smelt de boter, roer de bloem erdoor, laat dit even pruttelen.
2. Schenk al roerend de melk en de bouillon erbij, klop de saus glad en laat een paar minuten doorkoken.
3. Roer de crème fraiche, de kruiden, de gepelde en in stukjes gesneden eieren en de garnalen erdoor.
4. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
5. Vul de omelet ermee.
|