![](http://blogimages.seniorennet.be/het_fornuis/1910646-286933e67c390bba7543110c660f4eef.gif)
Gebakken Geepfilts met een stoofpotje van peterselie, tomaten en venkel.
![](http://blogimages.seniorennet.be/het_fornuis/1910646-89e40d69e9206260305f73fa47536d65.jpg)
Ingrediënten :
• 800 gr geepfilet
• 2 venkelknollen
• 2 tomaten
• 8 aardappelen
• 4 eetlepels witte wijn
• Bloem
• Boter
• ¼ bosje peterselie
• 2 eetlepels gehakte dille
• Peper en zout
Bereiding :
1. De geepfilets in stukken van 8 cm verdelen, kruiden, in de bloem wentelen en aan beide kanten bakken.
2. De venkel in brunoise ( kleine blokjes ) snijden en blancheren.
3. De tomaten ontvellen, ontpitten en in blokjes versnijden.
4. De tomatenblokjes en de peterselieplukjes in boter stoven. De venkelbrunoise toevoegen en nog even mee stoven.
5. De aardappelen in de schil bijna gaar koken, pellen, in schijven snijden en in de boter eventjes aanbakken.
6. Het groentestoofpotje in het midden van het bord schikken. De geepfilets erop leggen en de aardappelschijfjes errond. Een eetlepel witte wijn over de de gestoofde groenten sprenkelen en afwerken met de gehakte dille.
|