Vispannetje uit de westhoek.
Een vispannetje is àltijd lekker, het hele jaar door. Je kan een vispannetje extra feestelijk maken of gewoon, lekker alledaags.
Je kan je vispannetje serveren met gekookte aardappelen, een lekkere puree, kroketjes of frietjes. Wat je zelf het lekkerst vindt!
Een vispannetje is ideaal om restjes vis in te verwerken. Je kan kiezen om met verse vis werken of vis uit de diepvries.
Ingrediënten :
· 1 volledige zeetong
· 4 flinke stukken staartvis (lotte)
· 4 stukken rivierpaling ong 3 cm
· 4 Sint-Jacobsschelpen
· 4 gekookte langoustines
· 25 cl room
Bereiding :
1. De tongfilets worden in 2 stukken overdwars gesneden en gaan met de andere vissoorten in een vuurvaste schotel.
2. Kruiden met peper, een weinig zout en bestrooien met kerriepoeder.
3. De room er overgieten.
4. Dit gaat in een voorverwarmde oven van 180° voor amper 20 minuten.
Dit zeer eenvoudig en kort gerecht kan je serveren met stokbrood, een gewone puree of groenten puree.
|