Babykreeft met cocktailsaus.
Ingrediënten :
•Kreeft •Salade •Cocktailsaus •Hard gekookte eieren •Kwartjes tomaat •Citroenschijfjes •Ajuin •Wortelen •Kruidentuiltje •Kruidnagel •Selder •Cayennepeper
Bereiding :
1.De levende kreeft koken in een court-bouillon die bestaat uit : water, zout, peperkorrels, kruidentuiltje, wortelen, ajuin geprikt met kruidnagel, selder en cayennepeper.
2.De court-bouillon laten koken om de tijd te laten de groenten hun smaak te afgeven.
3.Wat azijn toevoegen en de kreeft hierin laten koken. De kooktijd bedraagt 20 min per kg kreeft.
4.De kreeft laten afkoelen in zijn kooknat.
5.De sla wassen, drogen en ciseleren (Ciseleren is een culinaire term die verwijst naar een specifieke manier van het fijn snijden van verse kruiden en bladgroenen. Bij ciseleren neemt men een aantal blaadjes van het kruid samen, rolt die op tot een soort sigaar, en snijdt dan zeer fijne stukjes van dit rolletje. ...)
6.Eieren hard koken.
7.Tomaten emonderen (Tomaten enkele seconden in kokend water dompelen, verfrissen en pellen.).
8.Citroen canneleren (Het aanbrengen van een ribbelpatroon in de schil van groenten en vruchten)
9.De kreeft middendoor snijden en het kreeftenvlees uit de schaal verwijderen en escaloperen ( in dunne schijfjes snijden).
10Alles op een bord leggen en de schaar gebruiken als mooi accent.
Cocktailsaus : mayonaise - ketchup - peper en zout - curry - tomatenpuree en cognac.
Nota : De kooktijd van Europese kreeft is 20 min per kg.
De kooktijd van Canadese kreeft is 10 min per kg.
|