Zalmtartaar met mosterdsaus.
Ingrediënten : 4 personen.
Voor de saus :
-
2 eierdooiers
-
2 eetlepels mosterd
-
2 eetlepels frambozenazijn
-
Citroen
-
1 dl olijfolie
-
Roze peperkorrels
-
peper en zout
-
Wat sla en tuinkruiden
Bereiding :
-
Houd vier dunne lapjes zalmfilet apart en hak de rest fijn.
-
Meng de zalmtartaar met de fijngehakte tuinkruiden en sjalot en roer er wat olijfolie door.
-
Breng op smaak met mosterd, citroensap, peper en zout.
-
Vet vormpjes in met wat olie en bedek ze met een lapje zalm.
-
Vul ze met de zalmtartaar en vouw er de zalmfilet overheen.
-
Druk even aan en stort de vormpjes op borden.
-
Klop voor de saus de eierdooiers los met de frambozenazijn, mosterd en olijfolie. Kruid met peper, zout en wat roze peperkorrels.
-
Schenk de saus rond de zalmtartaar en versier verder met wat slablaadjes, tuinkruiden en roze peperkorrels.
-
Serveer met wilde rijst.
Bekijk ook andere mogelijkheden :
|