Chocolademarquise met passievruchten
![](https://3.bp.blogspot.com/-SNfg1uEgdo4/V4yns6m_WII/AAAAAAAAA7I/aSzVbX5ljZEEC-uibLmedJ3ED3yKnqabACLcB/s400/Scan_20160718%2B%25283%2529.jpg)
“Een lekker dessert en op voorhand te bereiden.”
Benodigdheden :
8 passievruchten 100 g bloemsuiker
1 soeplepel suikerstroop 3 eiwitten
250 g chocolade 5 eierdooiers
125 g boter 2 dl room
physalissen![](https://3.bp.blogspot.com/-fOGricz2dWk/V4yoeEifFuI/AAAAAAAAA7Q/4_dr3v_AA5Ajj-828FMYtE-0IuLCiZ31QCLcB/s1600/physalis.jpg)
werkwijze :
-
Snijd de passievruchten in twee en haal er het vruchtvlees uit.
-
Wrijf dit door een zeef en voeg er de suikerstroop aan toe. Zo bekomt u een vruchtensaus.
-
Laat de chocolade smelten met de boter.
-
Klop de eiwitten stijf met 60 g bloemsuiker en klop de eierdooiers met 40g bloemsuiker.
-
Klop ook de room stijf.Meng de gesmolten chocolade eerst met het geklopte eigeel, daarna met het eiwit en tenslotte met de room.
-
Stort het geheel in een vorm of terrine en laat zeker een nacht rusten.
-
Snijd een schijf af per persoon en serveer met de saus.
-
Werk af met physalis
|