Sint-Jacobsvruchten met balsamicovinaigrette.
![Scan_20160725.jpg](https://lh4.googleusercontent.com/dV5BwqCVcV22-kGUKooY-Ff2irMWBYWuX2B60DJLyTHkHXv-hmRzNEnCyeEIToEmMlIpsXQm3zxhrC4b6LkiloKb4DOuxa4b2pl36hhq8vSPhdy2gixoR704aNfhxpqugUYhiTL3)
Ingrediënten :
-
6 grote sint-jacobsvruchten
-
4 eetlepels olijfolie
-
sap van 1 citroen
-
zout
-
cayennepeper
-
50 gr rozijnen
-
50 gr pijnpitten
-
500 gr spinazie
-
3 eetlepels boter
-
1,5 dl visbouillon
-
2 eetlepels vloeibare honing
-
1 dl olijfolie
-
1 dl zonnebloemolie
-
4 eetlepels balsamico azijn
-
Pasta
Bereiding :
-
Roer de olijfolie, het citroensap, zout en cayennepeper door elkaar en laat de sint-jacobsvruchten hierin een uur marineren.
-
Week de rozijnen in lauw water.
-
Was de spinazie, stoof in de boter en kruid met peper en zout.
-
Rooster de pijnpitten.
-
Kook de pasta.
-
Bak de sint-jacobsvruchten kort , haal uit de pan en houd ze warm.
-
Giet de visbouillon in de pan en laat stevig inkoken.
-
Roer de honing door de saus en klop ze tenslotte op met een vinaigrette van de oliën en de balsamico azijn.
-
Serveer met de pasta en de spinazie.
Wijntip : Viré Clessé
De Viré-Clessé is een witte wijn met een benaming van oorsprong product in de gemeenten Clessé , Montbellet en Viredie behoren tot de township van Lugny en Laizé ( Macon North Canton ), in Saône-et Loire . De productie gebied is ongeveer 390 hectare met als druif gebruikt, de Chardonnay B.
![jean-bouchard-vire-clesse-2013.jpg](https://lh3.googleusercontent.com/1uBNCsm-L7W73UJX05hYf0ZHMXNfnNeq5g5_h3OH2Bvkm8jKXcx_M85UpjVO8KXQU7LpwQ3ncLI_kaQIZQA7WRzRov0PVh6DzfyRnCqkxA-QnPQCic62vPnWkyxnIzfCY-y9JCbw)
|