Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige aardappels met spinazie


    Omschrijving Aardappels worden in India als groente beschouwd en ook zo gegeten. Je kunt dit gerecht dus prima opdienen met de viscurry en wat basmatirijst.
    Ingrediënten Bijgerecht voor 4 personen

    • 2 el olie
    • 1 teen knoflook, fijngehakt
    • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
    • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
    • 350 g panklare aardappelschijfjes
    • 1 tl garam masala
    • 300 g verse panklare spinazie
    Instructie • Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de knoflook, gember en chilipeper 1 minuut.
    • Voeg de aardappelschijfjes en garam masala toe en schenk 1,5 dl heet water in de pan.
    • Laat de aardappels afgedekt ca. 8 minuten stoven tot bijna al het vocht is verdampt; schep de aardappels regelmatig om.
    • Voeg dan spinazie in delen toe en schep het gerecht om tot de spinazie is geslonken.
    • Breng het gerecht met zout en peper op smaak.

    Recept: Mirjam Bakker-van Dam Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Cyn Ferdinandus.

      Voorbereidingstijd:10 tot 20 minuten.  

    08-08-2007 om 13:10 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepofte aardappel met basilicumsaus


    Ingrediënten Bijgerecht voor 4 personen

    • 4 grote pofaardappels
    • 1 el olijfolie
    • 3 el yoghurtmayonaise
    • 2 el yoghurt
    • 1 teen knoflook, geperst
    • 15 g basilicum
    Instructie · Verwarm de oven voor op 200 °C.
    · Boen de aardappels schoon en prik ze op enkele plaatsen met een vork in.
    · Vet de aardappels rondom met olie in en leg ze ca. 1 uur en 15 minuten in de oven, tot ze vanbinnen gaar zijn en vanbuiten knapperig.
    · Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt en knoflook.
    · Hak de basilicum fijn en meng die er doorheen.
    · Snijd de aardappels van boven kruiselings tot op de helft in.
    · Strooi er wat zout over en schep er wat van de basilicumsaus in.

    Eet ze bijvoorbeeld bij de Italiaanse gehaktspiesjes.

    Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst

      Voorbereidingstijd:1 tot 2 uur.  

    08-08-2007 om 13:08 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met sinaasappel en chocola


    Ingrediënten Voorgerecht voor 6 personen

    8 el olijfolie
    2 el witte-wijnazijn
    2 bosuitjes, in dunne ringen
    1 tl gemengde peperkorrels, grofgemalen
    3 sinaasappels
    100 g rucola
    50 hazelnoten, grofgehakt
    20 g extra bittere chocola
    Instructie · Meng in een kommetje de olie, azijn, bosuitjes, gemengde peper en wat zout.
    · Schil de sinaasappels en verwijder het wit.
    · Snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
    · Verdeel de rucola over zes borden en leg er de plakken sinaasappel op.
    · Sprenkel er de dressing over en strooi er de hazelnoten over.
    · Schaaf met een dunschiller mooie flinters van de chocola (dit gaat het makkelijkst als de chocola op kamertemperatuur is) en verdeel ze over de salade.

    Tip: Gemengde peperkorrels worden ook wel verkocht onder de naam vier-seizoenenpeper. Voor een extra mooi effect, strooi je over de salade nog een paar roze peperkorrels uit het potje.

    Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk

      Voorbereidingstijd:10 tot 20 minuten.  

    08-08-2007 om 13:06 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken Banaan


    Instructie Zeef 4 eetl. bloem met 1 theel.bakpoeder in een kom en voeg wat zout toe.
    Roer er zoveel lauwwarm water door tot er een glad maar niet al te dun beslag ontstaat.
    Klop 1 eiwit stijf en schep door het beslag en laat het beslag 10 min. rusten.
    Verhit olie in de koekenpan om te frituren.
    Pel de bananen en snij ze overlangs door tweeen of snij ze schuin in 2 cm dikke plakjes.
    Haal ze voorzichtig door het beslag en frituur ze in de hete olie.
    Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.

    Heerlijk met wat poedersuiker en zelfgemaakte sate saus!!

    08-08-2007 om 13:01 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige Mosterdsoep


    Ingrediënten
    Instructie In een pan 1 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen.
    Ondertussen prei schoonmaken en in dunne ringen snijden (wassen en laten uitlekken).
    Katenspek in reepjes snijden en krokant bakken in de olie.
    Spek op keukenpapier laten uitlekken.
    Met een garde de creme fraiche door de bouillon kloppen en de mosterd erdoor roeren.
    Smeerkaas al roerende in de soep laten smelten. Spek erbij doen.
    Soep binden met allesbinder of maizena.
    Opsmaak brengen met zout en peper.
    Als laatste de prei toevoegen en direct opdienen.

    08-08-2007 om 13:00 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep

    Ingrediënten

    1 bloemkool
    1 preiwit
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl bouillon
    peper
    zout
    4 sneetjes wit brood
    1 theelepel kerriepoeder
    1 dl room

    Bereidingswijze

    De bloemkool reinigen, wassen en in roosjes verdelen. De prei reinigen, wassen en in zeer fijne ringen snijden.De helft van de boter verwarmen en hierin de bloemkoolroosjes en driekwart van de prei bakken gedurende 3 minuten. De bouillon toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen tot de groenten gaar zijn.De soep doorsteken en op smaak brengen met zout en peper.De korsten van het brood snijden en de broodsneetjes in driehoekjes verdelen.De rest van de vetstof heet laten worden in een braadpan, het kerriepoeder toevoegen, goed mengen en hierin de stukjes brood bakken.De soep afwerken met de room en de rest van de preiringen. De croûtons apart opdienen zodat ze knapperig blijven

    07-08-2007 om 22:02 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tompoes van aardappel met mosterd

    Ingrediënten

    10 aardappelen (Bintje)
    3 eierdooiers
    1 eetlepel mosterd (Gentse mosterd)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    250 g bloem (tarwebloem)
    30 g boter (bakboter)
    1 cl arachideolie
    2 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    6 eetlepels peterselie (fijngehakt)

    Bereidingswijze

    Met de bloem, eieren, melk, gesmolten boter en olie een flensjesbeslag maken. De gehakte peterselie erdoor mengen en kruiden met peper en zout.De geschilde aardappelen koken, afgieten en goed laten drogen op het vuur. Terwijl ze nog heet zijn, doorsteken met een draaizeef of met een stamper. Vermengen met de eierdooiers en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Naar voorkeur meer of minder mosterd door de puree roeren.Van het flensjesbeslag dikke flensjes bakken; drie per persoon. Met een vorm van 5 centimeter diameter rondjes uitsteken uit de flensjes. Met een spuitzak met getand spuitmondje het aardappelmengsel op twee van de drie flensjes spuiten. Op elkaar leggen en afdekken met het derde flensje. Aandrukken tot een hoog taartje.Opwarmen in een matig warme oven.Opdienen als begeleiding van bijvoorbeeld een malse biefstuk of een gebraad van een wit-blauw rund.

    07-08-2007 om 22:00 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit met boterroom

    Ingrediënten

    80 g suiker
    4 eieren
    80 g bloem (tarwebloem)
    1 theelepel maïszetmeel
    75 g hagelslag
    250 g boter (roomboter)
    5 eierdooiers
    125 g suiker
    1 dl water
    1 zakje vanillesuiker

    Bereidingswijze

    De eieren en de suiker zeer luchtig opkloppen in een warmwaterbad. Laten afkoelen.De bloem zeven en door het ei-suikermengsel spatelen.Een springvorm lichtjes beboteren en vullen met het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de biscuit mooi bruin is en laten afkoelen.Ondertussen de boterroom maken. Hiervoor de suiker en het water aan de kook brengen en opkloppen tot een klare, kleverige siroop. De suikersiroop beetje bij beetje bij de eierdooiers voegen en kloppen tot een schuimig mengsel. De zachte boter in kleine hoeveelheden bij het mengsel voegen en roeren tot een lichte crème wordt bekomen.De taart met een groot mes in 2 schijven snijden. Een schijf bestrijken met boterroom en de tweede schijf er terug opleggen. Ook de zijkanten insmeren met boterroom en de taart door de hagelslag rollen.Versieren met toefjes boterroom.

    07-08-2007 om 21:59 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met citroen en basilicum


    Ingrediënten:


  • 1 kip
  • 40 gram boter
  • 4 sjalotjes of jonge uitjes
  • 150 gram wortelen
  • 1 stengel bladselderij met wat groen
  • 1 bosje basilicum
  • zout
  • peper
  • 6 el droge witte wijn
  • 4 el citroensap
  • 125 ml water

    Bereidingswijze:


  • Soep de kip af en dep hem met keukenpapier droog.
  • Verdeel de kip daarna met een wildschaar in ca.. 14 stukken (eerst de vleugels eraf halen en dan de poten. Deze kun je nog halveren. Ruggegraat en borstkas in de lengte halveren. Daarna elke helft in vieren delen.)
  • Maak in een hapjespan met deksel de boter warm en bak alle stukken kip daar bij gedeelten tegelijk rondom mooi bruin en knapperig in aan. Leg wat gebakken is even apart.
  • Pel de uitjes en hak ze in blokjes.
  • Schild de wortelen en snijd ze in plakjes.
  • Was de selderij.
  • Snijd er onderaan een stukje af en verdeel de rest van de stengel in plakjes en hak het groen fijn.
  • Doe de rest van de boter erbij en roerbak ui en groente er 5 minuten in.
  • Leg de kipdelen tussen de groente.
  • Was en droog het basilicum, houd een paar blaadjes achter en strooi de rest over de kip en groente.
  • Breng de groente en kip op smaak met zout en peper.
  • Giet de wijn, citroensap en water erbij.
  • Sluit de pan en laat alles 40 minuten staan op een zacht pitje.
  • Roer tussendoor 1 à 2 maal door.
  • Dien de kip op, gegarneerd met het achtergehouden basilicum.
  • 03-08-2007 om 22:16 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kabeljauw met Hoegaarden Wit


    Ingrediënten
    We gebruiken: 6 dike moten kabeljauw,3dl Stella Artois of Hoegaarden Wit,6 fijngehakte sjalotten en een half bosje fijn gehakte peterselie,150g boter,bieslook,tijm,laurier,citroen,peper en zout.

    Bereiding
    De moten lichtjes zouten en inpeperen en op een laag gehakte sjalot en peterselie in een stevig beboterde vuurvaste schaal overbrengen.Op elke moot een takje tijm,een half blad laurier,wat bieslook en een schijfje van een citroen die voorafgaandelijk geschild werd tot op het vruchtvlees.Schenk er nu zoveel bier over tot alles nipt onder staat en laat dan in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 15 minuten smoren.Hou dan de moten warm en kook het smoorvocht tot in de helft.Er dan de resterende boter in klontjes onderkloppen en de saus over de moten napperen.Bestrooi nog met versgehakte peterselie.Er horen vastkokende aardappelen bij.

    03-08-2007 om 18:46 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropische bibber
    Tropische bibber

    Ingrediënten
     
    439 g tropical fruitmix op lichte siroop, 0.5 eetl olie om in te vetten, 1 pakje(s) puddingpoeder, 4 toefje(s) slagroom,
    Bereiding
      1. Breng een halve liter water aan de kook. Neem de pan van het vuur. Klop het puddingpoeder door het water tot alles is opgelost.

    2. Vet de vormpjes met het kwastje dun in met olie.

    3. Laat het fruit goed uitlekken in de zeef. Hou wat stukjes fruit apart om straks de puddinkjes mee te versieren. Snij de rest van het fruit in kleine stukjes en roer het door het puddingmengsel. Schep het puddingmengsel in de vormpjes.

    4. Laat de puddinkjes ongeveer 2 uur in de koelkast staan zodat ze stevig worden.

    Nabereiden

    Maak elk puddinkje met een mes langs de zijkanten van het vormpje los, zet er een bordje op, keer het om en schud voorzichtig. Zo komt het puddinkje los en zakt het op het bordje. Versier de puddinkjes met lekker veel slagroom, wat stukjes fruit (en eventueel een parasolletje).

    03-08-2007 om 18:43 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelballen
    Appelballen

    Ingrediënten
     
    4 plakje(s) bladerdeeg (diepvries), 4 stuk(s) kleine handappels, 4 eetl rozijnen, 1 theel citroenrasp, 0.5 theel kaneelpoeder, 1.5 eetl bruine basterdsuiker, 1 eetl bloem,
       
    Bereiding
      1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Verspreid de plakjes bladerdeeg over het aanrecht en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien. Schil de appels en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.

    2. Schep de rozijnen, citroenrasp, kaneel en 1/2 eetlepel basterdsuiker door elkaar.

    3. Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol met een deegroller de plakjes bladerdeeg iets groter (15 bij 15 cm). Zet de appels in het midden van de plakjes. Vul het gat van de appels met het rozijnenmengsel. Smeer met het kwastje wat water op de randen van het bladerdeeg. Vouw de punten naar elkaar toe en plak ze boven op elke appel aan elkaar vast. Smeer het deeg in met wat water en strooi 1 eetlepel basterdsuiker op de appels.

    4. Leg het bakpapier op de bakplaat en zet de appels erop. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de appelballen in ongeveer 25 minuten gaar en een beetje bruin.

    03-08-2007 om 18:41 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetruffels
    Chocoladetruffels
    Ingrediënten
     
    160 g ongesuikerde cacaopoeder, 150 g boter, 80 g crème fraîche, 75 g fructose, 2 stuk(s) eierdooiers,
    Bereiding
      Per persoon wordt er gerekend 7 truffels.
    Vooraf: breng de boter van tevoren op kamertemperatuur: reken hiervoor 4 uur!

    Breng de boter op kamertemperatuur (4 uur van tevoren uit de koelkast halen). Doe de boter over in een kom en bewerk hem met een houten lepel totdat hij mooi glad is. Werk vervolgens de volgende ingrediënten door de boter: eerst de eierdooiers, dan de fructose en als laatste de cacaopoeder. Blijf roeren tot een zalfachtige massa. Voeg de crème fraîche toe en roer deze er goed doorheen. Als de massa te zacht wordt, een uurtje op laten stijven in de koelkast. Vorm met een lepel kleine bolletjes van de pasta en rol ze door cacaopoeder.

    Bewaar de truffels in de koelkast. Laat ze 10 tot 15 minuten op temperatuur komen en dien op.

    03-08-2007 om 18:39 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalkroketje - aperitief
    image

    Benodigdheden :

    - voor 40 kroketjes -
    300 g gepelde Noordzeegarnalen
    1/2 l jus van garnaalkoppen of bisque
    50 g boter
    100 g bloem
    2 gelatineblaadjes
    50 g geraspte kaas
    2 eiwitten
    paneermeel
    wat peterselie, gefrituurd

    Bereidingswijze : (10 + 25 minuten)

    1. Maak een roux van de boter en de bloem, giet er de koude jus van de garnaalkoppen bij. Laat 10 minuten doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen. Zet van het vuur en voeg er de gelatine, de garnaaltjes en de geraspte kaas bij.
    2. Spuit de bereiding in lange slierten met een spuitzak en laat opstijven in de koelkast. Snijd de slierten in stukjes van ongeveer 2 cm en paneer ze (eerst in eiwit en dan in het paneermeel).
    3. Bak de kroketjes ongeveer 3 minuutjes goudbruin op in een frituurpan op 180°C. Serveer met wat gefrituurde peterselie.

    03-08-2007 om 18:34 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Mega" visbrochette, een pittig sausje en pastaslaatje
    image

    Benodigdheden :

    - voor 10 personen -
    500 g zeewolffilet
    500 g zeeduivelfilet
    10 Sint-Jakobsnootjes
    10 sneetjes gerookt spek
    10 tongscharfiletjes
    10 filetjes van kleine zeebarbeel
    1/2 dl tomatenketchup
    50 g pickels
    een snuifje kerriepoeder
    100 g gedroogde tomaten
    2 dl olijfolie
    2 lepels mosterd
    300 g pasta (penne, tagliatelle, ...)
    1 botje basilicum
    peper en zout

    Bereidingswijze : (30 + 15 minuten)

    1. Kook de pasta beetgaar en koel af onder koud water. Meng met de helft van de olijfolie, de zongedroogde tomaten en wat gehakte basilicum.
    2. Voor de saus: meng de ketchup en de pickles met de mosterd. Roer er langzaam 1 dl olijfolie bij (zoals je mayonaise maakt). Breng op smaak met wat kerriepoeder, peper en zout.
    3. Snijd de zeewolf en zeeduivel in stukken van 50 g (of vraag dit aan je vishandelaar). Draai de Sint-Jakobsnootjes in een spekreepje. Rol de tongscharfiletjes op en snijd de zeebarbeel in stukken.
    4. Maak nu een spies op een grote brochettestok (liefst in inox, deze breekt niet zo makkelijk) met afwisselend een tongscharrolletje, zeewolfblokje, zeebarbeelfiletje, Sint-Jakobsnoot en tenslotte het zeeduivelblokje. Kruid met peper en zout. Strijk de spies in met olijfolie en rooster ze op de grill.
    5. Serveer de visspies op een groot bord met de saus en de pastasalade.

    03-08-2007 om 18:32 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde forel in papillot
    image

    Benodigdheden :

    - voor 4 personen -

    4 hele, schoongemaakt forellen
    400 g forelfilets
    150 g preiwit
    150 g wortelen
    150 g bleekselderij
    1 dl visfumet
    1/2 dl droge witte wijn
    1 dl room
    1 eiwit
    1 eetlepel grof gehakte dragonblaadjes
    300 g boter
    peper en zout

    aluminiumfolie



    Bereidingswijze : (10 + 20 minuten)

    1. De forelfilets fijnmalen in een keukenrobot en mengen met de helft van de ijskoude visfumet, de room en het opgeklopte eiwit. Op smaak brengen met peper en zout en koel wegzetten.
    2. De groenten in fijne reepjes snijden, kort blancheren in licht gezouten water, afkoelen onder koud stromend water, goed laten uitlekken en mengen met de koude forelvulling.
    3. De hele, schoongemaakte forellen (de graat laten verwijderen door uw vishandelaar) aan de binnenkant kruiden met peper en zout. Ze opvullen met de forelvulling en elk afzonderlijk op een hartvormig, beboterd vel aluminiumfolie schikken. De forellen bestrooien met de gehakte dragon, kruiden met peper en zout, besprenkelen met een mengsel van de resterende visfumet en de witte wijn. De papillotten hermetisch dichtvouwen.
    4. Ongeveer 20 minuten op de barbecue laten garen. Halverwege de roostertijd de papilotten naar een matiger gloed schuiven.

    03-08-2007 om 18:31 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorbet van tomaat met garnaaltjes
    image

    Benodigdheden :

    - voor 10 personen -

    150 g gepelde Noordzeegarnalen
    3 rijpe vleestomaten
    100 g suiker
    enkele basilicumblaadjes
    enkele druppels tabasco

    Bereidingswijze : (10 + 15 minuten)

    1. Mix de tomaten met de suiker en doe ze door een fijne zeef. Voeg er naar smaak wat tabasco en fijngehakte basilicum bij.
    2. Draai het mengsel in een ijsmachientje (deze toestelletjes zijn te koop voor huishoudelijk gebruik) tot een gladde sorbet. Door de geringe hoeveelheid suiker kan dit niet lang bewaard worden in de diepvries.
    3. Serveer enkele kleine bolletjes in een jeneverglaasje, strooi er garnaaltes over en versier naar keuze (tomaatschijfje, dilletakje, basilicumblaadje, ...).

    03-08-2007 om 18:29 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde auberginerol met zeetongfilet
    image

    Benodigdheden :

     - 4 personen -

     

    16 tongfilets

    8 fijne plakken aubergines

    4 plakken Gandaham

    sap van 1 citroen

    1 scheut witte wijn

    3 versnipperde sjalotten

    1 bundel peterselie

    100 g boter

    200 g gekookte fettucine

    peper en zout

     

    Voor de afwerking:

    Wat groene kruiden



    Bereidingswijze : (30 + 15 minuten)

    1.        Rol de aubergineplakken op met de tongfilets en de Gandaham. Kruid binnenin met wat peper. Gril de auberginerol in een grillpan en laat nog een 6-tal minuten verder garen in de oven op 140°C.

    2.        Voor de saus: dompel de peterselie in kokend gezouten water, laat schrikken met ijsblokjes en pureer. Laat de versnipperde sjalot reduceren met de witte wijn en bind met stukjes boter tot de gewenste dikte. Voeg de gepureerde peterselie toe en giet door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout.

    3.        Schud de gekookte fettucine op in olijfolie.

    4.        Schik de pasta op een bord, leg auberginerol erop en drapeer de saus er rond. Werk af met groene kruiden en eventueel wat sla.

     

     

     








    03-08-2007 om 18:26 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-broccolitaart
    Ingrediënten:

    750 gr vastkokende aardappels in blokjes
    600 gr broccoli
    125 gr magere spekjes
    4 eieren
    200 ml slagroom
    100 gr geraspte kaas

    2 uien gesnipperd
    2 el olijfolie


    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappelblokjes
    net gaar. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronken
    en snijd in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste
    3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet het geheel af.
    Laat goed uitlekken en schep de helft in een ingevette
    taartvorm (24 cm) Bak de spekreepjes droog en krokant.
    Voeg de ui met de olijfolie toe en bak totdat de ui begint
    te kleuren. Voeg dit toe aan de taartvorm en strooi de helft
    van de kaas erover. Doe de rest van de aardappels en de
    broccoli in de taartvorm. Klop de eieren los en voeg de
    slagroom toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet dit
    geheel over de taart en strooi de laatste kaas erover.
    Bak de vorm 30-40 minuten in de oven.


    03-08-2007 om 18:23 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbrochette met bananenspekjes


    Voor 4 personen
    8 kippenboutjes (onderbouten)
    Verstegen Satékruiden met zout
    2 bananen
    2 citroenen of limoenen (1 voor de marinade en 1 voor het garnituur)
    12 sneden gerookt spek, zonder zwoerd
    4 eetlepels sojasaus
    4 satéstokjes

    BEREIDING

    1. Wrijf de kippenboutjes de dag voordien in met citroen en satékruiden en marineer ze in een mengsel van sojasaus en citroen- of limoensap.

    2. Pel de bananen en snijd ze in 12 stukken. Wentel de stukjes even in citroensap en wikkel ze in een sneetje spek.

    3. Prik de kippenboutjes en de bananenspekjes op de satéstokjes en garneer met citroen- of limoenschijfjes.

    4. Laat garen op de barbecue.


    02-08-2007 om 20:43 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!