Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met muskaatdruiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor 4 personen

    4 kwartels
    3 cl curaçao
    1dl bruine fond
    200gr ontpitte en gepelde muskaatdruiven

    De kwartels aan de binnenkant met zout en peper bestooien, braden in een gesloten braadkom.Als ze gaar zijn, het aangebakken braadjus losmaken met een mengsel van 3cl curaçao en 1dl bruine fond, er 200 gr muskaatdruiven bijvoegen en alles goed warm opdienen.De saus kan verfijnd worden door op het einde van de baktijd wat verse room toe te voegen

    09-11-2007 om 15:08 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaasjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Speculaasjes
    --------------
    voor circa 30 koekjes
    ------------------------
    150 g zelfrijzend bakmeel
    75 g lichtbruine bastardsuiker
    2 eetl speculaaskruiden
    1/2 theel zout
    100 g koude boter,in blokjes
    scheutje melk
    bloem om te bestuiven

    bakpapier
    speculaasplank of platte schaal

    voorbereiden:
    verwarm vlak voor het bakken de oven voor op 150 °C.

    Bereiden
    ---------
    Doe het bakmeel,de bastardsuiker,de speculaaskruiden,het zout en de boter in een kom.Snijd met twee messen alles snel door elkaar.Kneed alles vervolgens met de handen tot een soepel deeg.Voeg eventueel een klein scheutje melk toe.Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg hem een nacht in de koelkast zodat het deeg goed op smaak is.Bestuif de speculaasplank met bloem.Neem een stukje van het deeg en druk het in de vorm van de plank.Verwijder overtollig deeg met een scherp mes.Draai als alle vormpjes zijn gevuld de plank om en laat de speculaasjes eruit vallen.Leg de speculaasjes op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de voorverwarmte oven.Laat ze op een platte schaal afkoelen.

    BEREIDINGTIJD:ca.35 minuten (oventijd niet meegerekend)

    04-11-2007 om 09:48 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitsmijter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen uitsmijter
    ---------
    ingrediënten
    -------------
    voor 2 personen
    -----------------
    1 grote snee roggebrood
    30 g Meggle Kruiden boter
    1/3 kleine komkomer
    60 g gekookte ham
    1 ei
    zout
    peper
    wat gehakte peterselie
    BEREIDING
    --------------
    Meggle Kruiden boter op de snee roggenbrood smeren.De komkommer wassen en in flinterdunne schijfjes snijden,over het roggebrood verdelen en met ham beleggen.
    De rest van de Kruiden boter in een pan laten smelten en een spiegelei bakken.Op de ham leggen en met zout,peper en peterselie bestrooien.De uitsmijter in tweeën snijden en meteen opdienen.

    Bereidingstijd:ca:8 minuten

    18-10-2007 om 19:08 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep met Boursin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen pompoensoep met Boursin
    ----------------------------
    4 personen
    ------------
    ingrediënten
    -------------
    1 kleine pompoen
    2 uien
    2 vetarme bouillonblokjes
    2 soeplepels boursin light
    1 dl sojaroom
    zongedroogde tomaten

    Bereiding
    ----------
    Kook 1 liter water met de bouillonblokjes en voeg de groenten toe,laat 15 minuten koken en mix de soep dan met boursin.Versnipper de zongedroogde tomaten en strooi ze in de soep voor het opdienen.
    Serveer met een vleugje sojaroom.

    p.s.:Boursin kan vervangen worden door elke andere kruidenkaas.



    15-10-2007 om 17:05 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vogelnestjes
    -------------
    Ingrediënten
    -------------
    4 personen

    4 eitjes (hard gekookt,gepeld)
    200 g gehakt
    het wit van 2 eitjes
    paneermeel
    peper en zout

    Bereidingswijze

    kruid het gehakt met peper en zout en verdeel in 4 porties.Wikkel elk ei in 50 gram gehakt zodat je een mooi balletje krijgt.Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel.Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden tot ze mooi bruin zijn.Halveer de balletjes voor het serveren.Lekker met een slaatje of met tomatensaus.

    15-10-2007 om 16:46 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaanse koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In bepaalde delen van Afrika drinkt men vaak koffie met gecondenseerde melk.Dit recept is een Afrikaanse drank,afgemaakt met een heerlijke likeur.

    Voor 1 persoon.
    2,5dl sterke koffie(12etl koffie per liter water)
    40 ml geondenseerde melk
    4 tl crème de cacao
    ijsklontjes, voor erbij (naar keuze)
    1 meng de koffie,melk en likeur zorgvuldig in een mengbeker.
    2 schenk over ijsklontjes in een glas.

    Tip
    Andee soorten chocola- en kokoslikeur,zoals malibu, doen het in dit recept even goed

    09-10-2007 om 17:13 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van pompoen en gedroogde abrikozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor ongeveer 6 kilo

    3 kilo pompoen,geschild,ontpit en in blokjes gesneden
    1kilo gedroogde abrikozen,in reepjes gesneden 11/2liter water
    2 3/4suiker

    Week de abrikozen 24uur in het water .giet ze af, maar bewaar het water.kook de pompoen ongeveer een half uur in het abrikozenwater.Zeef de pompoen,doe de suiker erbijen kook dit mengsel 30 minuten.Doe de abrikozen erbij en kook dit mengsel nog een half uur en doe het in potten

    08-10-2007 om 16:03 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citroengelei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 500 gram

    2 citroenen de schil geraspt,het sap gezeefd
    125Gram casterdsuiker
    125Gram broodsuiker
    60gram ogezouten boter
    3  eieren, geklopt

    Doe de twee soorten suiker in de bovenste pan van een bain- marieset.voeg er boter,de citroenschil en het sap toe en roer er de eieren door.Als alles goed is vermengd, zet u de bovenste pan boven kokend water.Kook onder voordurend roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel na ongeveer 10 minuten begint in te dikken.Laat het koken.Doe de gelei in potten en sluit zeonmiddelijk luchtdicht af

    08-10-2007 om 15:39 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!